Trendy zdraví



Další články

Doplněk nejen pro vegany

29. 8. 2018

Veganství je druh stravování, filozofie a životní styl, který odmítá konzumaci a zpracovávání veškerých živočišných produktů.Pro někoho je to životní směr v návaznosti na etiku současného světa a krutého zacházení se zvířaty, pro někoho může být jen občasné zpestření jídelníčku a zdravé stravy, které je rozhodně zdraví prospěšné a svou funkci vykoná i při různých půstech či dietách.


Na cestě k zelenému domovu

27. 8. 2018

Když se řekne trvalá udržitelnost, většina z nás si představí velké činy, která mají zachránit planetu od zkázy. Avšak k tomu, abychom žili udržitelně, není zapotřebí zvláštního hrdinství, stačí jen drobné změny v našem každodenním životě. Každý může udělat něco proto, aby byl svět lepším místem k životu, a přispět tak k zachování přírody. Jak žít šetrněji vzhledem k životnímu prostředí, ale i peněžence?


Chemickému peelingu odzvonilo? Korneoterapeutická kúra je šetrější

23. 8. 2018

Mezi často využívané anti-age metody patří chemický peeling. Po jeho absolvování je však třeba počítat s nepopulárními projevy kůže, která může být až po dobu tří týdnů silně začervenalá a může se olupovat jako po spálení sluníčkem. Není divu, že tyto „vedlejší účinky“ mnohé zájemce o zákrok odradí. Právě jim je určena nová unikátní metoda Peel-Therapy Concept, která je stejně efektivní jako klasický chemický peeling, ale k pokožce mnohem šetrnější.


Máte problémy s klouby a pohybovým aparátem vůbec?

16. 8. 2018

Máte problémy s klouby a pohybovým aparátem vůbec? Nejste nijak mimořádný případ. S největší pravděpodobností máte osteoartrózu, rozšířené onemocnění kloubů, kterým trpí asi 40 % populace starší 65 let. Mnohdy se však projevuje mnohem dříve – již kolem 30. roku. Toto onemocnění kloubů postihuje nejprve chrupavku, která ztrácí svou celistvost, rozvlákňuje se a postupně jí ubývá. V kosti pod chrupavkou může dojít až k mikroskopickým zlomeninám.


Co jste možná nevěděli o salátech

10. 8. 2018

Saláty jsou samostatná kategorie stravování a je málo lidí, kteří by neměli alespoň některý druh rádi. Přesto jsou většinou považovány spíše za jakýsi doplněk celého menu zajišťující zdravou zeleninovou složku, než jeho hlavní chod. Přitom jde o kapitolu gastronomie, která už má dlouhou historii a je hluboce zakořeněná v jednotlivých kulturách. Různé salátové recepty jsou spjaté s určitými zeměmi a obdobími a patří k tradici, vznikají ale také zcela nové nápady a experimenty jako trendy moderní gastronomie. Vyzkoušejte skvělé recepty!


Mikrodrink Waterdrop vás dokonale osvěží

6. 8. 2018

Na ranní kávu nebo latté po obědě nezapomeneme nikdy. S běžným pitným režimem je to o dost horší. Obzvlášť v létě potřeba vody, vitamínů a minerálů roste, v každodenním shonu na ni však zapomínáme. Udělejte proto ze svého pitného režimu radostný rituál, ke kterému se budete vracet. Díky waterdropu, prvnímu mikrodrinku na světě, a jeho krásným designovým lahvím ze skla včetně speciálních limitovaných edic už zapomínat nebudeme.


Sušené maso s kofeinem

31. 7. 2018

Český výrobce sušeného masa, pardubická společnost Fine Gusto Nature, přišla s unikátním výrobkem sušeného masa, nejen u nás v České republice, ale i po celém světě. Ve spolupráci se společností Bitters totiž vyrábí sušené maso s kofeinem a guaranou.


Tipy na občerstvení pod širým nebem

26. 7. 2018

Teplé počasí láká k pobytu v přírodě. Češi jsou navíc proslulým národem chatařů a chalupářů, proto se u nás daří nejen turistice, ale také všemožným piknikům i grilování. Všechny aktivity spojené s pobytem na čerstvém vzduchu, setkání s přáteli a rodinou korunujte konzumací chutných pokrmů se značkou Regionální potravina.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+