Trendy zdraví



Další články

Originálních start-upů přibývá

30. 10. 2017

Lidé se přestávají bát se svými nápady vyrazit ven. Rostoucí poptávka po originálních, autorských výrobcích a službách může být příležitostí pro začínající podnikatele. Velmi neotřelými start-upy se to na českém trhu začíná hemžit. Tento trend je vidět i na internetových B2B tržištích.


Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“

26. 10. 2017

Nejvyšší ocenění z té nejprestižnější gurmánské soutěže míří letos do Česka. O historický úspěch v Great Taste Awards se zasloužil Fíkovo hruškový džem s bílým karibským rumem značky Rose Garden. Získal tři hvězdy a zařadil se tím k nejlepším a nejkvalitnějším potravinám světa. Firma Rose Garden se stala historicky první českou značkou, která v jednom roce ovládla jak Great Taste Award, tak soutěž World's Original Marmalade Awards. Ta je považována za mistrovství světa ve vaření citrusových marmelád.


Řízení pod vlivem zbytkového alkoholu se nevyplácí

23. 10. 2017

Podle statistiky nehodovosti za první pololetí roku 2017 v České republice zaznamenáno 1 863 dopravních nehod, přičemž při nich bylo usmrceno 10 osob. Tyto statistiky však zahrnují pouze ty případy, které vyšetřovala Policie České republiky. Řidičů pod vlivem alkoholu se ve skutečnosti pohybuje na našich silnicích daleko více, a ohrožují tak nás ale i sami sebe. Co s tím a jak se nestát jedním z nich? Doporučí odborníci z portálu Spyshop24.cz.


Mokrá ryba, grandiózní román Volkera Kutschera je skvělou detektivkou

20. 10. 2017

Kokain, sex, Stalinovi agenti, nacisti, komunisti, dekadence… Berlín, 1929 – to je krimi noir MOKRÁ RYBA Volkera Kutschera! Brilantním detektivním příběhem MOKRÁ RYBA odstartuje nakladatelství MOBA jedinečnou sérii příběhů kriminálního komisaře Gereona Ratha. Výtisků s jeho příběhem se už prodalo mnoho přes milion kusů a byly přeloženy do mnoha jazyků. MOKRÁ RYBA má už i svoji komiksovou podobu. Je to skvělá detektivka, ale i dokonalá dobová freska. Knihu přeložil Tomáš Butala.


PRVNÍ ROČNÍK FESTIVALU PAVILLON FRANÇAIS

20. 10. 2017

Máte rádi víno? Nenechte si ujít festival francouzských vín Pavillon francais v pražském Pavilonu Grébovka v sobotu 21. října od 10 hod. pořádaný vinotékou Chez Greg. Kromě skvělého vína, ochutnáte i francouzské delikatesy.


Novinka, silné omlazující céčko

19. 10. 2017

Rychlost stárnutí lidské pleti ovlivňuje genetická výbava, vnější vlivy prostředí a především pak změny v druhé vrstvě naší kůže nazývané škára. Právě ona ztrácí s přibývajícím věkem schopnost vytvářet dostatek kolagenových a elastinových vláken, které jsou základem pevné, pružné a tím pádem i mladistvě působící pleti. S tím vším vám může pomoci silný vitamin C ve formě nového luxusního séra od značky Quintessence.


Ochutnejte Tátův sad cider

16. 10. 2017

Tátův sad cider polosuchý je svěží, s výraznější kyselinkou a lehkou sladkostí, kterou dodává špetka třtinového cukru. Ve vůni a chuti jsou cítit zelená jablka. Osvěžující nápoj vzniká z jablečného moštu. Táta Jan Abt jablka sklidí, vylisuje, fermentuje a na závěr nalahvuje. Vše vyrábí v Líšnici, kousek za Prahou, ze starých odrůd jablek. Polosuchý cider potěší především ty, kteří se ještě nepropili k suchému.


BIO není jen nálepka

12. 10. 2017

Sklizeno není BIO prodejna, přesto tu najdete velkou část sortimentu v kvalitě BIO. To proto, že Sklizeno považuje BIO potraviny za pomyslný vrchol kvality a proto se v prodejnách bude jejich nabídka postupně rozšiřovat. Bohužel u nás nemá BIO často úplně pozitivní konotace, proto Sklizeno se zakladatelem Davidem Kuklou na čtyřech příkladech shrnuje, proč bychom všichni měli o BIO alespoň popřemýšlet.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+