Trendy zdraví

Hlavní strana


Další články

Králík na víně

7. 3. 2017

Králík patří do české kuchyně asi stejně neodmyslitelně, jako vajíčka k Velikonocům. Pokud ale chcete vyměnit českou smetanovou klasiku, za něco o trochu lehčího a modernějšího, zkuste ochutnat jeho verzi po italsku. V té nechybí červené víno, rozmarýn a olivový olej. U králíka navíc máte vždy jistotu jemného masa.


Víte, jak cvičit pro zdravá záda?

6. 3. 2017

Nakladatelství CPress vydává ilustrovaný praktický průvodce Cvičení pro zdravá záda, kde najdete rady, jak správně cvičit. Kompletní program pro prevenci potíží a zlepšení zdravotního stavu zad zahrnuje jak návody pro správné držení a zpevnění celého těla, ale hlavně cvičení, které pomáhají protahovat, posilovat a zpevňovat zádové svalstvo od hlavy až po kostrč. Autor Dr. Philip Striano je sportovní lékař a silový a kondiční specialista.


Botanická zahrada v Troji zve na oblíbenou výstavu orchidejí

3. 3. 2017

Kdo by si nechtěl alespoň na chvilku odskočit ze středoevropské zimy do slunného Ria? Hoďte své starosti za hlavu a od 3. do 19. března si přijďte užít harmonii barev a vůní do skleníku Fata Morgana. Letošní již jedenáctý ročník výstavy orchidejí v Botanické zahradě hl. m. Prahy vás díky neotřelým aranžmá studentů České zahradnické akademie v Mělníku přenese na americký kontinent do reje brazilského karnevalu. Odhalíte mnohá tajemství neobvyklých druhů z nitra deštných pralesů i z vrcholků stolových hor. Chybět nebude ani prodej žhavých novinek z široké nabídky oblíbených hybridů, které se v běžné obchodní síti koupit nedají. Rady a tipy nejen pro začínající pěstitele poskytnou naši kurátoři.


Chybějící vitamin D způsobí dítěti zdravotní rizika

1. 3. 2017

Když se mluví o nedostatku vitaminu D u dětí, většině z nás se vybaví varování prarodičů o křivici. Jenže problém spolu s časem nezmizel, ba naopak i v současné době je velmi aktuální. Nedostatečný příjem vitaminu D mají u nás téměř dvě třetiny dětí mladších tří let a u těch starších je to více než polovina. Přitom tento supervitamín pomáhá udržovat zdraví, posiluje imunitu a kosti, snižuje riziko vzniku běžných i chronických onemocnění až o 60 %.


Jaké tuky konzumovat a vyvarovat se infarktu?

28. 2. 2017

O 5 % vyšší příjem nasycených mastných kyselin vede ke zvýšení rizika ischemické choroby srdeční o 25 %. Snížení příjmu nasycených mastných kyselin ve stravě o 1 % pak riziko ischemické choroby srdeční v následujících 24–28 letech o 4–8 % snižuje. Tyto výsledky přinesla nedávno publikovaná dlouhodobá prospektivní studie provedená na Harvardské univerzitě s více než 100 000 účastníky. Zjednodušeně se dá říci, že v našich končinách se mají v jídelníčku hlídat zejména živočišné a tropické tuky (v čele s kokosovým) a potraviny tyto tuky obsahující, jako jsou velmi tučné mléčné výrobky, uzeniny, tučné maso, cukrovinky a jemné a trvanlivé pečivo. Důležité dle studie ale také je, čím rizikové mastné kyseliny v jídelníčku nahradíme.


Fascinující historie vůní

27. 2. 2017

Říká se, že jsou vůně staré jako lidstvo samo. K prvnímu objevení vůní došli ale lidé náhodou. Už před několika tisíci lety si všimli, že se při hoření jistých druhů dřeva uvolňuje příjemné aroma. Proto pojmenování parfému vzniklo z latinského „per fumum“, tedy „skrze kouř“. Lidstvo od těch prvních krůčků ušlo velký kus cesty. Vydejte se tedy na krátký exkurz historií parfémů společně s námi.


Nejčastější příčiny rychle se mastících vlasů

24. 2. 2017

Přestože se říká, že bychom si měli mýt vlasy tak často, jak je potřeba, toto tvrzení není zcela pravdivé. Nedá se jednoznačně říci, jaká je optimální frekvence pro mytí vlasů. To je totiž ovlivněno několik faktory. Naopak se ale dá konstatovat, že každodenní mytí není zdravé a pro vlasy prospěšné.


Vitamin B Plus s dvojím účinkem proti únavě a stresu

23. 2. 2017

Značka NUTRILITE (spol. Amway) přišla s novým doplňkem stravy s dvojím účinkem a okamžitým a prodlouženým uvolňováním učiných látek. Tablety jsou vyrobeny z přírodní Spiruliny a obsahují všech osm esenciálních vitaminů skupiny B, které pomáhájí tělu bojovat proti únavě a přispívají k vyvážené funkci metabolismu.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+