Trendy zdraví

Hlavní strana


Další články

Velikonoční menu může být pestré!

7. 4. 2020

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!


Jak na jaře dodat pleti vzpruhu a novou energii

6. 4. 2020

Obličej je jediná část těla, která zůstává odhalená v jakémkoliv počasí a negativně tak na ní působí vnější vlivy: mráz, vítr, střídání teplot a podobně. Proto si na jaře zaslouží, abychom jí daly dohromady. Co udělat, aby byla pleť zase vláčná, hebká a zářivá? A to i v dnešních dnech, kdy se na ní mohou projevit starosti a únava ze současné situace i vlivy dlouhého pobytu doma.


Dvě třetiny lidí souhlasí se sdílením údajů o poloze

6. 4. 2020

Veřejnost je podle výsledků výzkumu SC&C otevřena sdílení údajů a využití „chytré karantény“. Dvě třetiny populace jsou ochotny sdílet údaje o poloze pro vyhledávání nakažených a více než polovina kvůli tomu, aby se mohly omezit plošné zákazy. V obou případech častěji souhlasí muži a možná překvapivě je nejochotnější nejstarší generace.


Bolek a jeho hosté pro vás v pátek večer 3. dubna

3. 4. 2020

Výhradně zdraví prospěšný humor a pozitivní energie se budou šířit v pátek 3. dubna od 18:00 z Facebooku a YouTube Divadla Bolka Polívky během pravidelného programu Bolek online.


WHO a Rakuten Viber se spojují. Bojují proti dezinformacím týkajícím se COVID-19

2. 4. 2020

Světová zdravotnická organizace (WHO) a Rakuten Viber dnes oznámili své partnerství s cílem bojovat proti nepřesným informacím týkajících se onemocnění COVID-19 a to s pomocí interaktivního chatbota, který je k dispozici v mnoha jazycích. Cílem chatbota je reagovat na fake news a nepravdivé informace, které se o tomto onemocnění rychle šíří.


Odlehčete svůj jídelníček s recepty podle programu Cambridge Weight Plan

1. 4. 2020

Přicházející jaro s prvními slunečními paprsky přímo vybízí ke změně životního stylu. Kromě přírody se po zimě probouzí i tělo, které si žádá změnu v režimu – více aktivity i pohybu. Nejinak je tomu u jídelníčku. Těžká a hutná jídla, která zahřejí, jsou ta tam, a střídají je odlehčenější varianty, které jsou vařené ze sezónních surovin a odpovídají trendu jarního stravování. Vyzkoušejte osvědčené recepty podle Ing. Lukáše Vrány, výživového specialisty programu Cambridge Weight Plan, které jsou lehké, svěží a hodí se i do hubnoucího jídelníčku.


Dopřejte si kvalitní snídani

31. 3. 2020

Ráno je skoro všechno povoleno. Tedy aspoň, co se týká jídla. Snídaně by totiž měla být výživná. Nešiďte se. Máte chuť na míchaná vejce s vypečenou slaninou? Křupavé pečivo s máslem a marmeládou? Nebo si potrpíte na jogurtové snídaně? Akademie kvality společně s odborníky vám poradí, jak uspokojit nejenom chuťové buňky, ale i pocit, že děláte něco pro svou kondici.


Divadlo Na zábradlí zítra odvysílá oceňovanou inscenaci Velvet Havel

30. 3. 2020

Oblíbené pražské Divadlo Na zábradlí zve diváky na živý přenos, který mohou sledovat prostřednictvím internetu na https://www.ma­ll.tv/kultura­zije. V úterý 31. března od 20:00 je na programu oceňované představení Velvet Havel.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+