Trendy zdraví

Hlavní strana


Další články

Polévky vévodí podzimnímu menu

16. 10. 2020

S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.


Správná životospráva může předcházet nemocem nebo je zmírnit

16. 10. 2020

Nezdravé stravování si často spojíme s rizikem obezity, srdečních onemocnění nebo nemocemi trávicího ústrojí. Změna stravovacích návyků však může zlepšit i stav chorob, u kterých to není na první pohled zřejmé. Kromě zdravotního prospěchu má správná výživa pozitivní dopad na náš celkový organismus, kdy se jednoduše cítíme lépe.


Jen dva z deseti lidí si umývají ruce, aby ochránili ostatní

15. 10. 2020

Většina lidí si nyní myje ruce častěji než před pandemií nemoci COVID-19. Ale není to kvůli starosti o ostatní. Nová studie značky Tork, spadající pod společnost Essity, ukazuje, že skoro osm z deseti respondentů si umývá ruce jen proto, aby ochránili sebe. Světový den mytí rukou, který slavíme 15. října, má v letošním roce téma ‘Hygiena rukou pro všechny’, což je velice aktuální.


Práce v noci představuje vážnou hrozbu pro zdraví

15. 10. 2020

Pětina zaměstnanců po celém světě má noční směny, v Česku je to zhruba každý šestý. Současná ekonomika se bez noční práce těžko obejde. Lidé pracující v noci však podstupují vážná zdravotní rizika. Hrozí jim chronická nespavost, cukrovka, obezita, kardiovaskulární choroby, demence a celá řada dalších fyzických i psychických obtíží. Zároveň toho přes den naspí méně – průměrně o 2 až 4 hodiny. Jejich spánek totiž často ruší hluk i přílišné světlo. K lepšímu spánku přes den je tak klíčové kvalitní zastínění.


Správná manipulace a uskladnění masa hraje důležitou roli

15. 10. 2020

Správná manipulace s potravinami předchází plýtvání, a to nejen surovinami, ale i financemi. Největší pozornost je potřeba věnovat chlazenému sortimentu. Zachování tzv. teplotního řetězce, tedy udržení teploty v jádru surovin a zachování jejich kvality, je důležité zejména u masa a ryb. Ty jsou na výkyvy teplot nejvíce náchylné. Dodržováním několika jednoduchých pravidel udržíte maso déle čerstvé.


Ochutnejte říjnové speciality

13. 10. 2020

Co by rozhodně nemělo chybět v receptech na měsíc říjen? Sezonní ovoce, hrušky, švestky… Ale i pořádná flákota. A pochoutka pro vegetariány. A rozhodně nesmíme zapomenout na kvalitní ingredience. Jak je ale poznat v obchodě, kde se nachází tisíce výrobků? Naprosto jednoduše. Sledujte jejich obaly, kde můžete spatřit i loga kvality. Jedná se např. o Klasu, Bio nebo Regionální potravinu. Produkty, které tato ocenění získaly, splnily kritéria náročná na kvalitu. A protože se nám se studenou vlnou chutě trochu pozměnily, budou dnešní pokrmy příjemně výživné.


Trendy v líčení diktují týdny módy, letošní podzim přeje barvám

13. 10. 2020

Nejvýznamnější a nejostřeji sledované týdny módy jsou ty v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži. Představují nejen módní směry pro nadcházející období, napovídají také, jaké budou trendy v líčení. Co prozradily letošní kolekce a jaký make-up doplňoval dokonalý vzhled topmodelek? Podzim se ponese ve velkém stylu! V létě jsme všechny vsázely na lehké líčení. Vysoké teploty většinou nepřejí tomu si s barvami příliš vyhrát. Podzim bude však pestrý a barev si dostatečně užijeme, letošní trendy v líčení jsou jim nakloněny!


Jak nabrat svalovou hmotu a zároveň spálit přebytečné kalorie

12. 10. 2020

Venku se sice ochladilo, to ale rozhodně neznamená, že byste měli přestat se cvičením. Právě naopak, držte se svých dobrých návyků z letního období. Tento podzimní trénink zacílí na zpevnění paží, posílení středu těla a nohou. Zatímco budete nabírat na síle, budete zároveň pálit přebytečné kalorie.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+