Trendy zdraví

Hlavní strana


Další články

Supervitamin D pro celou rodinu

25. 11. 2019

A je to tu zas. Podzimní plískanice, první sníh a s nimi také nachlazení a chřipka. Není to zcela náhoda, že zvýšená nemocnost přichází vždy v období, kdy sluníčko tolik nesvítí. Jedním z důvodů, proč jsme v této době náchylnější virům a bakteriím podlehnout, je oslabená imunita, za což může i nedostatek vitaminu D.


Podzimní recepty z nejkvalitnějších tuzemských surovin

22. 11. 2019

S významným výročím 17. listopadu jsme si připomněli doby, kdy kromě jiného nebylo snadné se dobře a zdravě stravovat, protože se jedlo, co bylo. V minulosti nebylo z čeho vařit, dnes seženeme prakticky cokoliv v jakoukoliv roční dobu. Už se ale naštěstí neřídíme jen „neomezenou“ nabídkou supermarketů a obchodů s potravinami a čím dál častěji dáváme na selský rozum. Pokud stejně jako my preferujete co nejkvalitnější tuzemské a lokální suroviny, pravděpodobně následujete především sezónu a svůj instinkt. Do čeho se pustit v listopadu?


Probiotika pomáhají při užívání antibiotik

21. 11. 2019

Nízké teploty, velká vlhkost vzduchu a zima se zavrtává pod kůži. Den je kratší, býváme rychleji unavení i náchylnější k nachlazení. Klasický nástup zimy. Stav, kdy ulehneme, a lékař předepíše antibiotika, není nijak vzácný. Co dělat, abyste bez nepříjemných problémů zvládli období během užívání antibiotik i po něm?


Pozor na nepodložené mýty o mléce a mléčných výrobcích

19. 11. 2019

Vedle zarytých zastánců mléka a mléčných výrobků jsou i jejich odpůrci. Nicméně je nesporné, že produkty z mléka se v našich zeměpisných šířkách konzumují téměř od nepaměti. Přinášejí nám řadu nezbytných živin. Přesto se o nich dočtete i negativa. Které z nich jsou jenom výmysly bez jakéhokoliv vě­deckého důkazu?


Lékárníci varují před nerozvážným užíváním antibiotik

19. 11. 2019

Antibiotika dokáží vyřešit závažné zdravotní problémy a jejich objev měl zásadní vliv na rozvoj medicíny. Přesto se nejedná o univerzální léčivé přípravky, jak se někteří pacienti mylně domnívají. Jsou účinná pouze proti bakteriálním infekcím a je nutné je užívat s rozvahou. Antibiotika mohou navíc reagovat s jinými užívanými léky, stravou nebo nápoji, což si pacienti mnohdy neuvědomují. Také proto se Česká lékárnická komora (ČLnK) připojuje k Evropskému antibiotickému dni vlastní osvětovou akcí – Antibiotickým týdnem v lékárnách, který letos proběhne již podesáté. Od 18. do 24. listopadu poradí lékárníci pacientům ve více než 1 100 zapojených lékárnách po celé ČR.


Podzimního ovoce, které útočí na sklovinu. Jak ji ochránit?

18. 11. 2019

Podzim…Tohle romantické období máme spojené s posledními teplými a slunečnými dny. A taky s novým vybarvením přírody, když dozrává podzimní ovoce. Až si budete užívat téhle zlatem a někdy i deštěm a mlhou zalité idylky, nezapomeňte však myslet na svůj chrup. Některé sezónní dobroty, které v tomto období častěji konzumujeme, dávají totiž našim zubům pěkně zabrat.


„Revoluce“ v Bageterii Boulevard

17. 11. 2019

Oslavy 30 let od Sametové revoluce pojala Bageterie Boulevard po svém. Do nabídky zařadila speciální Revoluční bagetu, která při sestavení kompletního menu svými cenami originálně odkazuje právě na datum 17. 11. ’89. Navíc si do receptury vybrala ingredienci, která je pro předrevoluční období charakteristická – nezaměnitelné vídeňské párky. Touto časově limitovanou nabídkou se tak rozhodla oslavit den, který nejenže rozhodl o svobodě Československa, ale umožnil i svobodu slova, díky které mohl vzniknout nejen tento „bulvár“.


Zuby na míru

15. 11. 2019

Individuální řešení je vždy to nejlepší, které můžete mít. Při zařizování bytu bez váhání plánujete skříně na míru, pánové si nechávají šít košile na míru… a co když dojde na zuby? Věděli jste, že i zuby můžete mít na míru? V Schill Dental Clinic, stomatologickém centru třetího tisíciletí, vytvářejí odborníci všechna řešení individuálně na základě potřeb konkrétního pacienta. Umožňuje jim to využití nejnovějších technologických poznatků a přístrojů, které rozšířily způsoby řešení stomatologických problémů o dosud netušené možnosti.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+