Trendy zdraví

Hlavní strana


Další články

Výročí republiky připomíná i speciální píseň „Za 100 let“

16. 10. 2018

„Kdo ví, co bude stát za sto let, co o nás budou psát a vyprávět…“ Takto se ptá společně třináct různých interpretů na speciální nahrávce „Za 100 let“, která připomíná 100. výročí vzniku republiky.


Preventivní mamografické vyšetření krok za krokem

16. 10. 2018

V měsíci říjnu bojuje celý svět proti rakovině prsu. Tradičním symbolem se stala růžová stužka a především růžová barva. Během „Pinktoberu“, jak se toto období mezinárodně nazývá, probíhá celá řada osvětových kampaní. Na 13. října připadá například známý „No Bra Day“, na 15. října Celosvětový den boje proti rakovině prsu. Tyto významné dny mají za cíl podpořit nemocné a upozornit na důležitost pravidelných preventivních kontrol mamografickým vyšetřením.


Jak chutná hygge se dozvíte v nové kuchařce

16. 10. 2018

V tomto týdnu vychází v pořadí už třetí kuchařka Svatavy Vaškové alias foodblogerky Coolinářky Tak chutná hygge. Tentokrát se Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře.


To nejlepší z přírody pro vaše vlasy i pokožku

12. 10. 2018

Nová přírodní kosmetika značky Nature Box měnísvým novým a komplexním přístupem ke kráse tradiční způsoby péče o vlasy a pokožku. Respektuje životní prostředí a chce přispět k jeho udržitelnosti. Přináší 5 produktových řad, které obsahují výrobky založené výhradně na přírodní bázi. Jsou vyrobeny ze 100% za studena lisovaných olejů z ořechů a semen ovoce a díky jejich složení zkombinujete efektivní péči o vlasy a pokožku s dobrým pocitem.


Jak účinně snižovat hladinu cholesterolu

11. 10. 2018

Zvýšená hladina cholesterolu v krvi je dnes už synonymem nezdravého životního stylu. Způsobuje aterosklerózu a přispívá tedy ke vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Právě infarkt myokardu, cévní mozková příhoda a chronická ischemická choroba srdeční jsou nejčastější příčinou úmrtí v České republice – ročně si cévní onemocnění vyberou daň v podobě téměř 50 000 úmrtí. Hladina cholesterolu se však dá významně ovlivnit. Důslednou prevencí a později správnou léčbou.


Vyzkoušejte božsskou podzimní páj od Josefa Maršálka

11. 10. 2018

Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních ingrediencí. Nejlépe chutnají čerstvé, servírované v pokojové teplotě jen tak, samotné anebo se lžičkou dobrého mascarpone či Creme fraiche. Zapíjejte je domácím chai latte či svařeným suchým rosé.


Jak jíst při hektickém dni?

10. 10. 2018

Dnešní doba klade na člověka vysoké nároky. Lidé už neobětují tolik času na odpočinek, na to aby vydechli a v klidu pobyli v kruhu blízkých a přátel. Žijeme a jíme ve spěchu, a to se negativně projevuje na našem fyzickém i psychickém zdraví. Obalujeme se stále více tukem a riskujeme tak řadu onemocnění. Průměrný Čech má totiž BMI 25,2, což je těsně za horní hranicí normální zdravé váhy. Obezitou pak trpí každá šestá žena a pátý muž. Jednou z příčin těchto stále se zhoršujících skutečností je právě nevhodná strava a ustavičný stres, který už bereme jako normu.


Víte, při jaké teplotě servírovat jednotlivé druhy vín?

9. 10. 2018

Jak správně servírovat víno? Kromě vhodného výběru sklenice je důležitá také samotná teplota vína. „Většina vín vyžaduje jistý stupeň předchlazení a některá doporučuji před konzumací provzdušnit dekantací, aby při pití byly dobře patrné specifické vlastnosti vína. Obecně počítejte také s tím, že při servírování a následném nalití do skleniček stoupne teplota vína přibližně o 2° C,“ říká Kamil Gruncl z Global Wines.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+