Vyzkoušejte uvařit dýňovou polévku v nerezovém hrnci KitchenAid
Univerzální využití, mechanická odolnost, odolnost vůči pachům a v neposlední řadě také značná životnost upevnily místo pro nerezové nádobí v našich kuchyních. Tradiční značka KitchenAid nyní do ČR nyní přináší vylepšenou verzi v podobě pětivrstvého nerezového nádobí s jádrem z mědi a hliníku. Dostupné jsou hrnce, kastroly i pánvičky. A co od takového nádobí můžete čekat?
Perfektní tepelná vodivost a rovnoměrné rozložení tepla
Pětivrstvé nerezové nádobí KitchenAid v sobě kombinuje bezkonkurenční vodivost mědi s topnou účinností hliníku a trvanlivostí nerezové oceli. Díky měděnému plátu umístěnému mezi dva pláty aluminia, disponuje toto nádobí perfektní tepelnou vodivostí a rovnoměrným rozložením tepla po celé varné ploše. Vaření v tomto nádobí je díky vynikající vodivosti mědi rychlé a energeticky úsporné. Díky vnitřnímu i vnějšímu plášti z nerezové oceli 18/10 můžou hospodyňky při vaření bez obav použít jakékoli náčiní a nemusí se obávat poškození vnitřku hrnce či pánve. Nádobí je možno mýt v myčce na nádobí.
Rukojeti jsou přichyceny robustními nýty a díky izolaci nepálí, takže se nádobí s lehkostí přenáší ze sporáku rovnou na stůl. Klenuté poklice z tvrzeného skla umožňují pohodlně sledovat průběh vaření.
Pětivrstvé nerezové nádobí KitchenAid lze zakoupit jen u vybraných prodejců a na www.kitchenaid.cz.
Dýňová polévka od bloggerky Terky
Jen málokdo si dokáže představit podzimní období bez dýňové polévky. Dýně Hokaido, kterou doporučuji, je přímo vitaminová bomba a také se jednoduše zpracovává. Je totiž bohatá na vitamíny a minerální látky, jako např. vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, betakaroten a vitamíny A, B, C. I léčivé účinky nemůžeme opomenout. Pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních potížích, ale také při poruchách ledvin a srdečních potížích. Konzumace dýně Hokaido je vhodná i pro diabetiky, opražená semínka napomáhají pánům při potížích s prostatou. Pro nízký energetický obsah, vysoký obsah vlákniny a detoxikační účinky je dýně Hokaido vhodná i jako součást jídelníčku při redukční dietě.
Ingredience: 1 menší cibule, 1 dýně Hokaido, 1,5l zeleninového vývaru, olivový nebo kokosový olej, kari koření, pepř (nebo chilli), sůl, zakysanou smetanu, čerstvou bazalku, a kvalitní nerezový hrnec (např. KitchenAid)
Postup:
- Před vařením z dýně Hokaido odstraňte semínka a vlákna. Slupku ponechejte, v žádném případě neloupejte! Obsahuje totiž spoustu vitamínů a při vaření krásně změkne.
- Cibuli nakrájejte nahrubo, a v hrnci velice krátce orestujte na oleji. Přidejte dýni nakrájenou na větší kostky. Párkrát zamíchejte, aby se zlehounka osmahla, a zalijte vývarem. Vařte, dokud dýně opravdu nezměkne.
- Dochuťte kari kořením, případně pepřem (pepř můžete nahradit také špetkou chilli, polévka pak bude mít opravdu hřejivé účinky)
- Pak už stačí pouze promíchat tyčovým mixérem, nebo použít program „zkapalnět“ na stolním mixéru (blenderu), a máte hotovo!
Speciální tip: Polévka se nemusí zahušťovat, po rozmixování vám vznikne opravdu jemný a lahodný krém. Ozdobte zakysanou smetanou a lístečky čerstvé bazalky, v toustovači si ohřejte křupavý toast, a můžete servírovat.
- recept připravila bloggerka Terka, která radí fanouškům FB stránky Vaříme s KitchenAid, jak správně vařit a péct s ikonou amerického designu, značkou KitchenAid.