Vyzkoušejte uvařit dýňovou polévku v nerezovém hrnci KitchenAid | Domácnost | Trendy zdraví

Hlavní strana » Domácnost » Článek

Vyzkoušejte uvařit dýňovou polévku v nerezovém hrnci KitchenAid

5. 10. 2015

Univerzální využití, mechanická odolnost, odolnost vůči pachům a v neposlední řadě také značná životnost upevnily místo pro nerezové nádobí v našich kuchyních. Tradiční značka KitchenAid nyní do ČR nyní přináší vylepšenou verzi v podobě pětivrstvého nerezového nádobí s jádrem z mědi a hliníku. Dostupné jsou hrnce, kastroly i pánvičky. A co od takového nádobí můžete čekat?

Perfektní tepelná vodivost a rovnoměrné rozložení tepla

Pětivrstvé nerezové nádobí KitchenAid v sobě kombinuje bezkonkurenční vodivost mědi s topnou účinností hliníku a trvanlivostí nerezové oceli. Díky měděnému plátu umístěnému mezi dva pláty aluminia, disponuje toto nádobí perfektní tepelnou vodivostí a rovnoměrným rozložením tepla po celé varné ploše. Vaření v tomto nádobí je díky vynikající vodivosti mědi rychlé a energeticky úsporné. Díky vnitřnímu i vnějšímu plášti z nerezové oceli 18/10 můžou hospodyňky při vaření bez obav použít jakékoli náčiní a nemusí se obávat poškození vnitřku hrnce či pánve. Nádobí je možno mýt v myčce na nádobí.

Rukojeti jsou přichyceny robustními nýty a díky izolaci nepálí, takže se nádobí s lehkostí přenáší ze sporáku rovnou na stůl. Klenuté poklice z tvrzeného skla umožňují pohodlně sledovat průběh vaření.

Pětivrstvé nerezové nádobí KitchenAid lze zakoupit jen u vybraných prodejců a na www.kitchenaid­.cz.

Dýňová polévka od bloggerky Terky

Jen málokdo si dokáže představit podzimní období bez dýňové polévky. Dýně Hokaido, kterou doporučuji, je přímo vitaminová bomba a také se jednoduše zpracovává. Je totiž bohatá na vitamíny a minerální látky, jako např. vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, betakaroten a vitamíny A, B, C. I léčivé účinky nemůžeme opomenout. Pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních potížích, ale také při poruchách ledvin a srdečních potížích. Konzumace dýně Hokaido je vhodná i pro diabetiky, opražená semínka napomáhají pánům při potížích s prostatou. Pro nízký energetický obsah, vysoký obsah vlákniny a detoxikační účinky je dýně Hokaido vhodná i jako součást jídelníčku při redukční dietě.

Ingredience: 1 menší cibule, 1 dýně Hokaido, 1,5l zeleninového vývaru, olivový nebo kokosový olej, kari koření, pepř (nebo chilli), sůl, zakysanou smetanu, čerstvou bazalku, a kvalitní nerezový hrnec (např. KitchenAid)

Postup:

  1. Před vařením z dýně Hokaido odstraňte semínka a vlákna. Slupku ponechejte, v žádném případě neloupejte! Obsahuje totiž spoustu vitamínů a při vaření krásně změkne.
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo, a v hrnci velice krátce orestujte na oleji. Přidejte dýni nakrájenou na větší kostky. Párkrát zamíchejte, aby se zlehounka osmahla, a zalijte vývarem. Vařte, dokud dýně opravdu nezměkne.
  3. Dochuťte kari kořením, případně pepřem (pepř můžete nahradit také špetkou chilli, polévka pak bude mít opravdu hřejivé účinky)
  4. Pak už stačí pouze promíchat tyčovým mixérem, nebo použít program „zkapalnět“ na stolním mixéru (blenderu), a máte hotovo!

Speciální tip: Polévka se nemusí zahušťovat, po rozmixování vám vznikne opravdu jemný a lahodný krém. Ozdobte zakysanou smetanou a lístečky čerstvé bazalky, v toustovači si ohřejte křupavý toast, a můžete servírovat.

  • recept připravila bloggerka Terka, která radí fanouškům FB stránky Vaříme s KitchenAid, jak správně vařit a péct s ikonou amerického designu, značkou KitchenAid.

publikováno: 5. 10. 2015, v rubrice Domácnost
Štítky: kuchyně, nádobí, nákupy, polévka, vaříme, zelenina

Další články v rubrice Domácnost:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+