Zázvorovo-meduňkový sirup | Přírodní léčba | Trendy zdraví


Zázvorovo-meduňkový sirup

17. 11. 2017

Zázvor nás prokrví, stimuluje chuť k jídlu a pomáhá zabraňovat množení bakterií a virů v našem těle. Zmírňuje také kinetózu a hladinu cholesterolu. Nedoporučuje se užívat nalačno. Pomáhá i při bolestech hlavy a závratích. Zkuste si připravit podle receptu ozdravný sirup.

Zázvorovo-meduňkový sirup

Suroviny: 1 l vody, 1 kg Korunního cukru na přípravu sirupu z květu bezu černého a bylinek, 30 dkg zázvoru, 50 dkg meduňky

Postup:

Korunní cukr na přípravu sirupu z květu bezu černého a bylinek rozpustíme v horké vodě, přivedeme k varu a necháme vzkypět. Do horkého cukrového sirupu přidáme nastrouhaný zázvor a opláchnutou nasekanou meduňku. Necháme v chladu přikryté odstát 48 hodin. Potom zastudena scedíme, čistý sirup necháme přejít varem a odstavíme. Zatepla plníme do lahví.

Tip: Při podávání zředíme vodou a ve sklenici můžeme nápoj dosladit medem.

Více informací na: www.korunnicu­kr.cz nebo www.facebook.com/Ko­runnicukr

Zdroj: Shutterstock/Mo­ravskoslezské cukrovary, a. s.


publikováno: 17. 11. 2017, v rubrice Přírodní léčba
Štítky: byliny, léčba

Další články v rubrice Přírodní léčba:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+