Zbavte své tělo škodlivin a nastartujte se | Přírodní léčba | Trendy zdraví


Zbavte své tělo škodlivin a nastartujte se

20. 4. 2012
Soutěž byla ukončena.

Správná odpověď: LEPICOL PLUS dodá vašemu organismu probiotické bakterie, prebiotika, vlákninu a trávicí enzymy.

Výherci: Kateřina Čelechová, Peter Allinger, Jana Vítovcová

Víte, že je potřeba se při jarní očistě a regeneraci těla zaměřit hlavně na očistu střev? Je dokázáno, že až 70 % naší imunity je přímo závislé na správném fungování trávícího traktu. Kvalitní zažívání ovlivňuje naši kondici, obranyschopnost a je základem prevence vzniku zhoubných nádorů. Proto bychom se měli o svá střeva pečlivě starat. Současný trend v České republice je však bohužel přesně opačný. Správné trávení je doslova klíčem ke zdraví. Přírodní doplněk stravy Lepicol udržuje střevní mikroflóru v rovnováze a napomáhá správné funkci střev.

Málo vlákniny, moc energie

„V posledních 100 letech se výrazně změnil životní styl a stravování lidské populace. Máme mnohem méně pohybu, mnohem častěji užíváme antibiotika. Ve stravě pak upřednostňujeme energeticky bohaté potraviny s minimálním obsahem vlákniny, ale velkým obsahem potravinových aditiv, emulgátorů, barviv. Veškeré tyto změny vedou ke vzniku civilizačních chorob,“ říká Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. z Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze.

Toxický obsah střev

Téměř každý člověk má ve svých střevech 1–7 kg nestrávených zbytků potravy, které jsou vysoce toxické a potlačují funkci imunitního systému, potencionálně způsobují plynatost, nadýmání a zpomalují proces trávení, přičemž významně snižují vstřebávání živin a zpomalují metabolismus. Výsledkem je nejen to, že mnozí lidé trpí zácpou, častou únavou, nemocemi, ale i smutné světové prvenství České republiky ve výskytu rakoviny tlustého střeva. „Bakterie jsou extrémně důležité pro náš organismus. Tvoří obsah trávicího ústrojí, zajišťují správnou funkci střev, vytvářejí v našem těle vitaminy atd. Díky nim se tělo dokáže bránit chorobám,“ doplňuje Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.

Pomůže vláknina s probiotiky

Lékaři lidem doporučují užívání doplňků stravy, které napomáhají správnému trávení a dodávají tělu nejen chybějící bakterie, ale i další důležité látky, především vlákninu. Tyto preparáty však musí být skutečně kvalitní, nejlépe přírodního původu. LEPICOL vyráběný slušovickou firmou ASP CZECH, má obrovskou výhodu, že obsahuje vlákninu, probiotika, prebiotika a trávicí enzymy najednou. Probiotika se starají o obnovení a udržení rovnováhy střevní mikroflory a prebiotika podporují množení probiotik ve střevech.

Pozor na vážná onemocnění

Většina preparátů na našem trhu obsahuje pouze část z těchto látek. Účinky takových doplňků stravy jsou pak, především z hlediska dlouhodobějšího užívání, méně efektivní,“ říká spolumajitel firmy ASP CZECH Stanislav Pilař. Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D. dodává: „Výrobek LEPICOL obsahuje unikátní probiotické bakterie, dva druhy vlákniny a v případě LEPICOLU PLUS také trávicí enzymy. Nedostatek vlákniny v naší stravě může mít za následek vznik rakoviny tlustého střeva, ischemické choroby srdeční, infarktu myokardu a mozkové mrtvice. LEPICOL tak pomáhá jako prevence proti těmto onemocněním.“

  • LEPICOL, vyráběný slušovickou firmou ASP CZECH, byl testován českou Společností pro probiotika a prebiotika. Ta potvrdila, že obsahuje až dvě miliardy probiotických kmenů. Navíc není, na rozdíl od projímadel, návykový. Bez obav ho mohou užívat dokonce i těhotné ženy nebo děti. Má i tu výhodu, že je bezlepkový.

www.zdravastre­va.cz.

Soutěžní otázka

Co dodá vašemu organismu LEPICOL PLUS?

a) probiotické bakterie, prebiotika, vlákninu a trávicí enzymy

b) vlákninu a prebiotika

Tři výherci, kteří do 1. 5. správně odpovědí na soutěžní otázku, získají na podporu své imunity LEPICOL a CHLORELLU. Odpověď zasílejte na soutez@trendyz­dravi.cz s označením lepicol.


publikováno: 20. 4. 2012, v rubrice Přírodní léčba
Štítky: antibiotika, detox, dítě, hubnutí, imunita, lékárna, muž, nemoci, očista, ozdravné kúry, prevence, probiotika, rakovina, srdce a cévy, vitaminy, zažívání

Další články v rubrice Přírodní léčba:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+