Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Stravenku Ticket Restaurant můžete využít i na dovezené jídlo

22. 5. 2017

S nejrozšířenější tuzemskou stravenkovou platební kartou Ticket Restaurant® můžete platit nejen v restauracích či prodejnách potravin, ale nově i online za dovoz obědů přímo do práce. Vydavatel karty, společnost Edenred, se totiž dohodl na spolupráci s největší tuzemskou službou na poli zprostředkování a dovozu jídla DámeJídlo, která měsíčně vyřizuje více než 300 tisíc objednávek od zákazníků. „Novou službu ocení zejména zaměstnanci firem, v jejichž okolí není dostatečná síť restaurací, nebo ti, kdo chtějí ušetřit čas a přitom si dopřát kvalitní jídlo,“ uvedl Jiří Brych, produktový manažer Ticket Restaurant®.

více »

Recepty

Bezlepkové donuty a chřestové pesto při příležitosti Mezinárodního dne celiakie

19. 5. 2017

Na letošní 20. květen připadá Mezinárodní den celiakie. Ať už váš jídelníček omezuje tato nemoc, nebo jste se rozhodli z něj mouku vyřadit z jiných dietních důvodů, neznamená to, že se musíte rozloučit s tak oblíbeným sladkým pečivem, jakým jsou donuty. Také chřestové pesto vám jistě zachutná.

více »

Další články

Odkud k vám doputuje jídlo?

11. 5. 2017

Obchody dnes přetékají zbožím. Můžeme si vybírat potraviny z celého světa. Přesto se lidé stále častěji ptají po těch českých. Proč? Důvodů proč jíst regionální potraviny je mnoho. Shrňme si pět nejdůležitějších.


Nové drinky plné ovoce, vitaminů a exotiky startují v Bageterii Boulevard

9. 5. 2017

Se zvyšujícími se teplotami je nezbytné tělo zásobit dostatečným přísunem tekutin. Proč to současně neudělat chutně a navíc s bohatou náloží vitaminů? Co takhle se osvěžit tradiční a pořád oblíbenou Citronádou nebo čerstvou Okurkovou limonádou s aloe či ovocem nabitým Jahodovým sorbetem. Anebo se nechat unést vlnou exotiky s Mangovým latte? Není nutno si lámat vlastní hlavu nad recepty a přípravou, stačí zajít do Bageterie Boulevard. Ta totiž s blížícími se teplými dny rozšiřuje svoji nabídku a spouští nové „ice drinks“.


Umíte nakupovat zdravé potraviny?

5. 5. 2017

Spousta z nás se moří v posilovnách a drží přísné diety, ale na cestě za vysněnou postavou kolikrát nevědomě chybujeme v naprostém základu, totiž při výběru vhodných potravin.


České Budějovice přivítají prvotřídní gastronomii

3. 5. 2017

Do Českých Budějovic míří česká kuchařská esa, zážitková gastronomie nebo ochutnávky delikates světové kuchyně. Pravou italskou chuť v rámci kulinářských show a workshopů představí na festivalu tuňákové výrobky Rio Mare. Bosch Fresh Festival 2017 se uskuteční na Výstavišti České Budějovice o víkendu 6. a 7. května.


Spojte své zamilované chvíle s Nebeským požitkem od Krále Sýrů

1. 5. 2017

Jste v lásce romantičtí, vášniví nebo snad blázniví? Každý si může zamilované chvíle užít s Králem Sýrů Nebeský ve spojení s delikatesami podle vlastní chuti. Máme pro vás zamilované tipy na skvělé kombinace, které nám poradila Hana Šindelářová, jež vyrábí Marmelády s příběhem a doplnil tipy na vína Vladimír Vaněk, sommelier a zakladatel firmy Ocenenavina.cz


Pět novinek z mexického světa restaurací Rancheros

24. 4. 2017

Svěží jarní větřík zavál i do mexických restaurací Rancheros několik zajímavých novinek. Milovníci této kuchyně se mohou těšit na pravé mexické snídaně nebo nové druhy čerstvých domácích limonád. Na své si přijdou také bezlepkoví jedlíci, pro které kuchaři Rancheros chystají delikatesy bez lepku.


Umíte vybírat kvalitní potraviny?

21. 4. 2017

Kdo nesleduje kvalitu potravin, skoro jako by nebyl. Zájem o složení výrobků na našem trhu neustále stoupá. Je to pochopitelné, protože to, co jíme, ovlivňuje naše zdraví a taky to, jak se cítíme. Existuje ale nějaký obecný návod, jak potraviny vybírat? Bohužel ne. Naštěstí vám s tím může pomoci web akademiekvality.cz, který sleduje pod mikroskopem jednotlivé potraviny a pochutiny.


Pozor na cukr!

20. 4. 2017

Hlavním tématem noveho portálu je CUKR, jeho spotřeba, zdravotní důsledky apod. Dozvíte se seriózní a ověřené informace i tipy na potraviny, či recepty. Portál nemoccukru.cz zastupují ambasadoři – výživoví poradci a nutriční terapeuti, kteří jsou ve všech krajích republiky a přednášejí na základních školách v rámci projektových dnů.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+