Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Ovocné kapsičky od Ovocňáku vyvolávají víčkománii

20. 9. 2019

Barevná víčka od oblíbených ovocných kapsiček se mění ve vychytanou stavebnici, se kterou si vyhrají děti i dospělí. Sbírejte Ovovíčka ze zdravých svačinek a užijte si s Víčkománií nekonečnou zábavu. Že se má věcem dávat druhý život? Víčkům od Ovocňáku můžete dát životů třeba sto. Záleží jen na vás, kolik staveb z Ovovíček vymyslíte.

více »

Recepty

Recepty z letních pokladů meruněk a broskví

22. 8. 2019

Ovoce by mělo být nedílnou součástí našeho jídelníčku celoročně. Ideální je konzumovat čerstvé sezonní ovoce k dopolední i odpolední svačině. Nejen, že tak do těla dostaneme výživné látky v podobě vitamínů a minerálních látek, ale také tím vyrovnáme hladinu glukózy v létě, čímž budeme předcházet chutím na sladké a i naše postava tím dozná pozitivních změn.

více »

Další články

Chcete si udržet váhu pod kontrolou?

16. 9. 2019

Vyzkoušejte drink, který plnohodnotně nahradí jedno jdílo (oběd/večeře) denně a zároveň je nízkokalorický, takže máte váhu pod kontrolou.


Měsíc biopotravin je tady, poznejte svého farmáře!

13. 9. 2019

Vyrazte s rodinou na poznávací výlet na farmu či objevovat nové chutě na dožínky. Září je Měsícem biopotravin. Ministerstvo zemědělství podpoří ekologické farmáře už po patnácté. Po celý měsíc můžete se svými potomky navštěvovat nejrůznější akce v regionech, kde budete mít možnost seznámit se s lokálními zemědělci a jejich bioprodukty, které budou chutnat nejen vám, ale i přírodě. Pestrý program myslí na děti i dospělé. Těšit se můžete na ochutnávky, dny otevřených dveří, dílny, vyjížďky na koních, ukázky zemědělské techniky či trhy. Na místě budou navíc čekat odborníci, kteří mohou s čímkoli poradit.


Mýty a nepravdy o zdravé stravě

12. 9. 2019

O zdravé stravě koluje řada mýtů a polopravd, které mohou některé lidi odradit od dodržování zdravého životního stylu. Představme si největší lži o výživě a uveďme je na pravou míru. Doufáme, že díky dnešnímu článku se budete na zdravou stravu dívat z jiného úhlu a zařadíte ji do svého jídelníčku.


Třetí ročník food festivalu „Středomoří“ na smíchovské náplavce

11. 9. 2019

Hned několik oblíbených středozemních destinací na jednom místě si můžete vyzkoušet na food festivalu Středomoří na náplavce, a to už v sobotu 21. září od 10:00. Podobně jako v předchozích ročnících si v pohodové atmosféře typické pro jižní Evropu návštěvníci vychutnají čerstvé ryby, ústřice i mořské plody. Přijďte okusit i další středomořské speciality – třeba sýry, uzeniny, olivy, olivové oleje, vína a sladkosti a připomeňte si s námi, jak chutnala vaše dovolená.


Noční nájezdy na ledničku se vás týkat nemusejí

5. 9. 2019

Zná to nejedna z nás. Spěch v práci, péče o děti a vydechneme si až večer. Kromě sebe často zanedbáváme i jídlo, nesnídáme a hlad nás dožene až v odpoledních hodinách. Večer pak spořádáme vše, na co v lednici a spíži narazíme. Přibírání na váze, zpomalení metabolismu nebo zhoršená kvalita spánku často tento zvyk doprovází. V boji proti němu pomůže dostatek bílkovin nebo rozvrh, podle kterého budete jíst.


Devět zdravějších variant vašich oblíbených jídel

2. 9. 2019

Rozhodli jste se udělat něco se svým jídelníčkem? Nastudovali jste si nejrůznější rady a tipy co kdy jíst, ale vlastně nevíte, kde začít? Pokud cítíte, že změn, které byste měli udělat, je až příliš, lehce vás to od zdravějšího životního stylu odradí. „Při změně jídelníčku začněte drobnými úpravami. Ty vás nebudou stát příliš námahy a určitě vás namotivují k dalšímu snažení,“ radí Susan Bowermannová, expertka na výživu společnosti Herbalife. Pokud tedy máte výčitky, že se sebou nic neděláte, vyzkoušejte naše tipy na zdravější varianty běžných jídel a přesvědčte se, že jíst zdravěji není tak těžké.


Také zelenina si s grilem perfektně rozumí

15. 8. 2019

Léto a s ním spojená grilovací sezóna jsou v plném proudu. Dobroty z grilu si ale můžete vychutnat i pokud zrovna neholdujete steakům. Ať už jste vegetariáni, nebo jen chcete svůj jídelníček zpestřit a odlehčit, vsaďte na grilovanou zeleninu a lehký dip! Poradíme vám, které druhy se hodí na rošt a co udělat pro to, abyste si na opékané zelenině na ohni pochutnali co nejvíce. Aby vaše chuťové pohárky byly co nejspokojenější, sáhněte po kvalitě.


Prosecco, hit posledních let, který dobyl svět

13. 8. 2019

Oblíbené Prosecco, jehož sláva se v posledních letech přímo hvězd dotýká, si rok co rok získává větší pozornost, a to nejen po celém světě, ale také u nás v Česku. Mezinárodní den Prosecca, který letos připadá na úterý 13. srpna, můžete s lidmi z celého světa oslavit i vy.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+