Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

15. 7. 2019

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

více »

Recepty

Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.

více »

Další články

Tipy pro správné grilování uzenin

10. 7. 2019

Uzeniny jsou v Česku hojně konzumovanou pochoutkou, která se své oblibě těší hlavně v letní grilovací sezóně. Připravili jsme pro vás 4 tipy na výběr a přípravu té nejlepší masové večeře, kterou vám budou všichni sousedé závidět.


Dáte si jahodovou, nebo borůvkovou Zmrzku od Hollandie?

10. 7. 2019

Svěží, lehká, lahodná, božská… Vaše chuťové pohárky si jistě podmaní nová ZMRZKA od české mlékárny Hollandia. Perfektně vyváženou chuť dodává této novince příjemně nakyslý jogurt s prospěšnými kulturami BiFi, voňavé a slaďoučké jahody nebo borůvky a hořká křupavá poleva.


Co pít v parných dnech?

8. 7. 2019

V horkých dnech se více potíme, a ztrácíme tak více tekutin. Pokud tyto ztráty nedoplníme, tělo strádá. Stejně jako nad množstvím je ale důležité přemýšlet i nad složením tekutin. Základem letního pitného režimu by měla být čistá voda a přírodní minerální vody pro doplnění vypocených minerálních látek. Ztráty tekutin během tropických nocí je třeba tělu doplnit příjmem vyššího množství tekutin po ránu.


Jak grilujete?

3. 7. 2019

Olíbené je nejvíc u nás na grilování kuřecí maso, o něco méně vepřové, ale Češi si pochutnávají i na uzeninách. Grilované pokrmy si zpestříte různými steakovými omáčkami, nakládanými okurkami, cibulkou či si k masu přidejte kukuřici.


Špalda, jáhly či pohanka. Přijďte na chuť zapomenutým plodinám

2. 7. 2019

Pohanka, špalda nebo červená pšenice. Nic vám to neříká? Naši předci je konzumovali pravidelně a dobře znali jejich benefity. Nyní “téměř zapomenuté” plodiny znovu získávají místo v českých kuchyních, a to nejen u vyznavačů pestrého stravování. Díky jejich nezaměnitelné chuti se přímo nabízejí k nejrůznějšímu využití, ať už na slaný, nebo na sladký způsob.


Grillami – sezóna grilovaček v plném proudu!

1. 7. 2019

Také jste si zamilovali letní posezení s přáteli a rodinou u grilu? Není divu, je to jeden z nejlepších způsobů, jak strávit příjemné společné chvilky u dobrého jídla. Na druhou stranu se může stát grilované maso a zelenina tak trochu stereotypem, proto řada lidí hledá nové nápady, co dalšího se dá na rozžhaveném roštu připravit. Českým evergreenem je grilovaný hermelín, ten ale mnohým nevyhovuje svojí až tekutou konzistencí, protože se na roštu spíš taví než griluje.


Desatero přípravy domácích koktejlů ze sektu

28. 6. 2019

Míchaných koktejlů existuje celá řada, od těch nejsložitějších připravovaných TOP barmany, až po ty nejjednodušší, které zvládne namíchat bez problému každý. Chcete si léto vychutnat opravdu stylově? Potom jsou sektové koktejly tím, co byste měli určitě vyzkoušet. Jejich příprava je úplně jednoduchá, má ale svá pravidla, kterými je potřeba se vždy řídit.


Osvěžte se novou zmrzlinou KetoDiet s minimem cukru

28. 6. 2019

Bez zmrzliny je současné vedro nemyslitelné. Nová KetoDiet zmrzlina v limitované edici vás příjemně zchladí a má jen minimum sacharidů na porci, takže ji můžete mlsat úplně každý den. Najdete v ní i 70 % bílkovin, takže zasytí a poslouží jako skvělá svačinka v parných dnech. Vyberte si, jestli dáte přednost variantě s kousky borůvek nebo si necháte rozpustit na jazyku čokoládovou s pravým kakaem. Pro milovníky klasiky tu je i lahodná vanilková.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+