Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Zatočte se zimními prohřešky

21. 3. 2019

Jaro už klepe na dveře a právě teď je ta správná doba na nastartování svého zdravějšího já. Dejte šanci aktivnímu pohybu. Začít můžete třeba procházkami v probouzející se přírodě, ale zapomínat byste neměli ani na vyvážený jídelníček.

více »

Recepty

Kuchyně nazeleno: Špenát, hrášek nebo brokolice

19. 3. 2019

Její barva doslova křičí zdraví. A nejen proto bychom ji měli do svého jídelníčku zařazovat. Ať už mluvíme o špenátu, hrášku, brokolici, kapustě nebo zelených fazolkách, tato zelenina je přírodní zásobárnou vitamínů, antioxidantů a dalších zdraví prospěšných látek. A pokud se dobře připraví, také výborně chutná. Pojďme se spolu podívat na nejoblíbenější druhy zelené zeleniny. A nezapomněli jsme ani na lahodnou inspiraci v podobě receptů od předních českých foodblogerek.

více »

Další články

Hubnout díky kávě?

18. 3. 2019

Pokud hledáte způsob, jak co nejrychleji zhubnout a dosáhnout co nejlepších výsledků, vsaďte na vynikající nápoj s chutí kávy Coffe4Slim, z řady proteinové diety MyKETO. Každým šálkem tohoto lahodného nápoje s obsahem naturální zelené kávy nastartujete metabolismus a urychlíte spalovaní tuků.


Novinky ve zdravé výživě

15. 3. 2019

Ve středu 13. března 2019 pořádala potravinářská skupina z Pardubického kraje oficiální představení nových firem ve svém portfoliu. Skupina nyní provozuje mimo již známého výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature také další dvě nové společnosti; VegUp zabývající se výrobou sušených naklíčených semínek a VegSnack, která vyrábí zdravé luštěninové krekry.


Kouzlete v kuchyni s žervé

12. 3. 2019

Žervé může mít mnoho podob i chutí. Záleží jen na vás, zda ho použijete na sladko či slano, do dezertů nebo polévek. V Jaroměřické mlékárně se žervé vyrábí podle tradiční receptury výhradně z mléka od českých farmářů. Neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“. Složení je nádherně jednoduché: smetana, mléčné kultury a sůl. Jaroměřické žervé potěší nejen vyznavače zdravého životního stylu, ale i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte recepty.


Nejen manažer potřebuje „živé jídlo“

7. 3. 2019

Rozhovor se Stanislavem Petříčkem, zakladatelem bistRAWveg, popularizátorem zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti TP Consulting.


Polévky ze Svatojánu

5. 3. 2019

Polévka je grunt, říkávaly s oblibou naše babičky. A měly pravdu. Můžete jimi nahradit hlavní jídlo a cítit se sytí, plní energie a vitality. Eva Francová foodblogerka a autorka kuchařky Polévky ze Svatojánu, vás ve své nové knize seznámí s více než 100 ověřenými recepty na chutné a vydatné polévky, které jsou plné zeleniny, luštěnin, obilovin i bylinek dostupných v daném ročním období…


Nový Knäck Snack s černuchou

4. 3. 2019

Řada křupavých chlebíčků RACIO Knäck Snack se rozrostla o další přírůstek. K oblíbeným příchutím přibyl zcela výjimečný Knäck Snack s černuchou. Tato zdravá pochoutka obsahuje 60 % žitné mouky. Černucha, neboli černý kmín, je chutným kořením, které blahodárně působí na řadu zdravotních neduhů, a to například na zažívací potíže nebo vysoký krevní tlak. A kromě toho také skvěle chutná!


Odolejte sladkým nástrahám na pracovišti

1. 3. 2019

Blíží se pondělí a vy jste plně odhodlaní držet se svého dietního plánu. Nemáte ve spíži žádné sladkosti, lednice je plná čerstvé zeleniny a mísa na stole přetéká ovocem. Tentokrát to vyjde! Do práce si nesete zdravý oběd v krabičce a po příchodu do kanceláře zjistíte, že v tomto okamžiku začíná váš boj. V kuchyňce jsou k dispozici sušenky, automat na chodbě je plný nezdravých svačinek a kolegyně nabízí čokoládu k odpolední kávě. Jak odolat všem lákavým nástrahám a dodržovat zdravý jídelníček?


Jak zachovat chuť a vůni skladovaného koření?

28. 2. 2019

Jídlům většinou dodá chuť a vůni vhodně zvolená kombinace koření a bylinek, vyplatí se vsadit kvalitu a tu pořádně chránit. Největším nepřítelem koření je totiž vlhko, světlo a horko.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+