Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Přesvědčte děti, aby jedly zdravé ryby plné vitaminů

25. 11. 2020

Nechci! Nebudu to jíst! A mnohdy i horší slova padají z dětských úst, když před ně dáte talíř s rybou. Jenže právě toto maso obsahuje spoustu důležitých živin. Je bohaté na vitaminy, omega3 mastné kyseliny a bílkoviny, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Jak ale přesvědčit potomky, aby šupináče neodmítali?

více »

Recepty

Připravte si netradiční recepty z kaki

27. 11. 2020

Ovoce kaki Persimon Bouquet je na první pohled nenápadný oranžový plod. Následující recepty na veganský chia puding, asijské nudle s kaki a trhaným masem, kandované kaki a kaki sušenky s čokoládou však dokazují, že je všestranně použitelný. Krom toho s ním v kuchyni nebudete mít žádné starosti, nemá pecky a nemusí se loupat. Lahodnou sladkou chuť a spoustu vitamínů nasává kaki ze španělského slunce. Roste totiž na svazích kolem Valencie, a právě teď přichází období jeho zralosti. Neváhejte a oslaďte si jídelníček s kaki!

více »

Další články

Jak může být mouka součástí zdravé stravy?

24. 11. 2020

Vajíčka, cukr, mouka… Tři hlavní ingredience při pečení, ale také tři suroviny, které si v novodobé historii prošly nelehkým obdobím. Naštěstí postupně přicházíme na to, že se všechno nejí tak horké, jak se to „upeče“. A stejně jako většině z nás neublíží sladké pusinky k nedělní kávě, při správném výběru mouky se můžeme těšit nejen z chuti ale i ze zdravotních benefitů.


Síla přírodní fermentace

23. 11. 2020

Že se dá zkvasit téměř každá potravina zjistíte v knize Síla přírodní fermentace. Je k tomu ale samozřejmě potřeba trpělivé vyčkávání na optimální výsledek. Nové, vázané vydání oblíbené knihy z nakladatelství Grada vás zavede do rozmanitého světa kvašených potravin a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Jde o první kuchařku, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin.


Boxxi – kvalitní mořské ryby pro vás

13. 11. 2020

Kvalitní mořské ryby jsou ještě dostupnější. Boxxi spouští nový e-shop na boxxi.cz s pestrým výběrem ryb převážně z Islandu, které patří k těm nejchutnějším a nejzdravějším na trhu. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.


Máslo bez laktózy pro lepší zažívání

12. 11. 2020

Produkty značky K-free od Kauflandu jsou určeny pro všechny, kteří trpí intolerancí laktózy nebo alergií na lepek. Zákazníci je mohou snadno najít v nabídce kamenných obchodů i exkluzivně na e-shopu Košík.cz, kde stačí otevřít sekci speciální výživy a pak už jen filtrovat podle alergenů. Pro všechny, kdo bojují s nesnášenlivostí laktózy, je určena řada K-free ve fialové barvě.


Vychutnejte si Svatomartinské víno letos jinak

11. 11. 2020

Tak jako každý rok, i letos si budete moci na svatého Martina, 11. listopadu přiťuknout sklenkou výtečného Svatomartinského vína. I přestože si jej letos nebudete moci vychutnat na Svatomartinských slavnostech anebo v restauraci, nevěšte hlavu. Máme pro vás pár tipů, kdy a jak si toto mladé víno vychutnat!


Sladké kaki Persimon Bouquet jsou plné vitaminů

9. 11. 2020

Zdrojů vitamínů a minerálů není nikdy dost – dvojnásobně pak tato pravda platí zejména na podzim. Tak proč si cestu ke zdraví nezpříjemnit sladkým šťavnatým ovocem? Právě v těchto dnech dozrávají na svazích kolem slunné španělské Valencie plody kaki Persimon Bouquet proslulé svou lahodnou chutí.


Jak se zbavit nadbytečného tuku kolem břišních orgánů?

5. 11. 2020

Že je viditelná nadváha zdraví nebezpečná, je všeobecně známo. Jenže v ohrožení zdraví mohou být i lidé zdánlivě štíhlí. Důvodem je viscerální tuk, jenž obaluje naše břišní orgány a zvenku není vidět. Jeho role je významná, ochraňuje zmíněné orgány. Problém nastává, když je ho příliš. Pak totiž zvyšuje riziko rozvoje řady mnoha vážných onemocnění. Existují však zvyky a cviky, které množství útrobního tuku snižují.


Optimální výživa podle věku ženy

3. 11. 2020

Málokterá žena řeší v mládí složení jídelníčku, většina z nás si vystačila s pizzou, hranolkami a dalšími pochoutkami z fastfoodů. S přibývajícím věkem se však složení stravy stává zásadním, a to hned z několika důvodů.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+