Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Snadné a zdravé vaření prověřeno studenty

23. 6. 2017

Zdravě, chutně a především snadno a rychle. To je devízou kuchařky, kterou vydávají tři studenti. Jíme zdravě s Fitrecepty vznikl původně jako online projekt, po velikém ohlasu vzniká i první tištěná kuchařka, která nabízí 120 prověřených receptů.

více »

Recepty

Jahodové recepty od Karolíny Kamberské

21. 6. 2017

Jahody patří k nejoblíbenějšímu ovoci u nás, a protože jejich čas už klepe na dveře, tak pro vás Karolínka Kamberská ve spolupráci se značkou Fino připravila dva recepty, jak si jejich sladkou chuť a báječnou vůni užít.

více »

Další články

Sunárek hotové jídlo - oběd nebo večeře v kapsičce

20. 6. 2017

Sunárek přichází s absolutní novinkou ve své kategorii. Po všech ovocných variacích v kapsičkovém balení nyní představuje v kapsičce i hotová jídla. V prodeji budou hned v pěti různých variantách: špagety s boloňskou omáčkou, lasagne s hovězím masem, rýže s kuřecím masem a zeleninou, dušená zelenina s hovězím masem, kuskus s kuřecím masem a zeleninou, na kterých si mohou pochutnat všechny děti od ukončeného šestého měsíce. Bez lžičky i bez talířku tak nakrmíte svoje dítko plnohodnotným jídlem, aniž by se vám doma hromadila hora špinavého nádobí.


Nebojte se marinování dobrot na gril

15. 6. 2017

Slunečné dny jsou neodmyslitelně spjaty s grilováním. Tomuto stylu přípravy masa podlehli snad všichni. Základem grilování nejsou ale jen kvalitní suroviny, gril a palivo, výslednou chuť pokrmu lze totiž zásadně ovlivnit ještě před jeho samotnou tepelnou úpravou. Marinováním.


Staňte se mistry grilu

14. 6. 2017

Milujete grilování? Je to příležitost sejít se s rodinou i přáteli, užít si pobyt na čerstvém vzduchu a samozřejmě dát si skvělé jídlo provoněné ohněm. Nevadí, že nemáte vlastní zahradu nebo terasu. V poslední době se množí veřejná grilovací místa v městských parcích, takže grilovat může opravdu každý. I když grilování není žádná atomová věda, je třeba dodržovat základní pravidla, a především dbát na kvalitní suroviny. Přinášíme proto malý návod, co a jak na gril.


Jak si vybrat kvalitní máslo

7. 6. 2017

Máslo patří mezi základní potraviny. Vždyť i všelijaké rostlinné tuky se snaží napodobit jeho lahodnou a jemnou chuť. Věděli jste, že je čerstvé máslo při řadě onemocnění jater a žlučníku často jediným tukem, který pacienti snášejí? Jaké jsou tedy jeho zdravotní benefity? Jak poznáte jeho náhražky? Jak se liší stolní máslo od tradičního? A co byste měli určitě sledovat na jeho obalu?


Lexikon kávy ... prostě milujeme kávu

5. 6. 2017

Abyste si uměli vybrat tu nejlepší kávu, vydává nakladatelství CPress knihu s kávovými základy pro každého, čili Lexikon kávy …prostě milujeme kávu, kterou napsal jiří Plšek a ilustrovala Tereza Váňa Jirků.


Mléko pod drobnohledem

1. 6. 2017

Dnes je velmi moderní zpochybňovat potraviny, které byly celá desetiletí nebo i staletí vychvalovány pro jejich zdravotní přínosy. Mezi ně patří i mléko a mléčné výrobky. Zaslouží si být takto kritizovány? Nebo se jedná o iracionální davové šílenství?


Prima zmrzliny netradičně

26. 5. 2017

Prima zmrzlina připravila několik novinek. Zapomeňte ale na obyčejné zmrzlinové opojení, protože letos je trendy jíst zmrzliny netradičně, ať už jako dezert, koktejl nebo si pohrát se zdobením ledové dobroty na špejli. Letos bude Prima zmrzlina vzhůru nohama!


Stravenku Ticket Restaurant můžete využít i na dovezené jídlo

22. 5. 2017

S nejrozšířenější tuzemskou stravenkovou platební kartou Ticket Restaurant® můžete platit nejen v restauracích či prodejnách potravin, ale nově i online za dovoz obědů přímo do práce. Vydavatel karty, společnost Edenred, se totiž dohodl na spolupráci s největší tuzemskou službou na poli zprostředkování a dovozu jídla DámeJídlo, která měsíčně vyřizuje více než 300 tisíc objednávek od zákazníků. „Novou službu ocení zejména zaměstnanci firem, v jejichž okolí není dostatečná síť restaurací, nebo ti, kdo chtějí ušetřit čas a přitom si dopřát kvalitní jídlo,“ uvedl Jiří Brych, produktový manažer Ticket Restaurant®.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+