Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Jak vyzrát na přejídání za dlouhých zimních večerů

14. 2. 2020

Dlouhé zimní večery nás ovlivňují ponurnou náladou, únavou či zbytečným přejídáním. Právě přejídání je naším častým prohřeškem. Myšlenkami na geny a obalování těla na zimu se ale určitě nechlácholme.

více »

Recepty

Cheesecake tak, jak ho neznáte

13. 2. 2020

Věděli jste, že cheesecake nepochází z New Yorku, tak jak si většina jeho milovníků myslí? Jeho pravé kořeny najdete až ve starověkém Řecku. Teprve odsud absolvoval cestu kolem světa, a to doslova. Pojďme se na jeho putování podívat a nahlédnout pod pokličku různým způsobům jeho přípravy.

více »

Další články

Manuál úspěšného hubnutí

11. 2. 2020

„Při dietě se hlavně musíte cítit dobře. Trápení k úspěchu nevede,” píše ve své knize Manuál úspěšného hubnutí obezitolog Martin Matoulek.


Nové zimní Chef Menu v Bageterii Boulevard

10. 2. 2020

Historicky už dvacáté první Chef Menu, které Bageterie Boulevard připravuje s vyhlášenými šéfkuchaři, právě odstartovalo. Tentokrát inspirováno Pyrenejemi. Sestavil jej známý šéfkuchař Jean-Paul Manzac, šéfkuchař Corinthia Hotelu Praha. V novém „horském“ menu hrají hlavní roli kachní a vepřové, ale nechybí ani kompletně vegetariánská nabídka z řady Fit Calories pro ty, kteří se rozhodli konzumaci masa omezit úplně.


Vyzkoušejte mouku ze sušených naklíčených semínek

5. 2. 2020

Pokud vás již trochu nudí klasické pečivo z bílé nebo celozrnné mouky, máme pro vás skvělý tip. Chléb, housky a další pečivo si můžete nyní připravit netradičně a zdravěji – s přídavkem mouky ze sušených naklíčených semínek!


Jídlo a psychika

5. 2. 2020

Proč vlastně člověk jí? To by mělo být základní otázkou a je nutné si to uvědomit. Samozřejmě jíme často z hladu, někdy však i smutku, radosti, či protože jsme pod tlakem a ve stresu. Jídlo skutečně ovlivňuje psychiku.


Za rakovinu může z třetiny nezdravá strava

4. 2. 2020

V České republice rakovinou každoročně onemocní asi 100 000 lidí, každý čtvrtý podlehne. Podle posledních poznatků se nejčastěji objevují kožní nádory. Veliký vykřičník visí nad karcinomy tlustého střeva a konečníku, které každoročně zasáhnou přes 8 000 pacientů. Příčina onemocnění je až z třetiny způsobena nezodpovědným stravováním a životním stylem.


Jak číst etikety na potravinách a na co si dávat pozor

21. 1. 2020

V případě, že vás trápí zdravotní problémy, je mnohdy potřeba upravit stravu, a navíc si dávat pozor na složení kupovaných potravin. U diabetu, osteoporózy, zvýšeného cholesterolu a krevního tlaku či u dalších komplikací je zapotřebí speciální dieta a zvýšená obezřetnost při nákupu jídla. Ať už musíte nebo nemusíte dodržovat potravinová omezení, je dobré vědět, jak se orientovat ve složení výrobků, které si kupujete. Ne všichni totiž ví, které informace na etiketách vyhledávat a jak je správně číst.


Víte, jak se liší mošt a džus?

20. 1. 2020

Popíjení ovocných šťáv a moštů je ideálním způsobem, jak doplnit přes zimu vitamíny. Pokud však chcete svému tělu dodat vitamíny pocházející opravdu z ovoce a ne ty uměle přidané, měli byste vědět, který z ovocných nápojů je nešizený a jak se vlastně vyrábí. Výroba totiž ovlivňuje nejen kvalitu, ale i výslednou chuť, což poznáte na první lok (nejen) u Ovocňáku.


Vychutnejte si čaje z bio řady TEEKANNE Organics

16. 1. 2020

Nejen že při jejich ekologickém pěstování nedochází k žádným chemickým zásahům, které mají negativní vliv na okolí i na kvalitu výrobku, ale hlavně si díky bio kvalitě můžete vychutnat vše s dobrým pocitem, že vaše tělo vstřebává čistě přírodní a zdravé látky. Kvalitní a chuťově intenzivní bio zážitek přináší také společnost TEEKANNE, která vytvořila unikátní řadu vysoce kvalitních organických čajů TEEKANNE Organics.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+