Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.

více »

Další články

Celiaci si mohou pochutnat

19. 4. 2019

V současné době představuje jedinou možnost léčby celiakie přísná bezlepková dieta, kdy lidé ze své potravy natrvalo vyloučí lepek. Výrobky z pšenice, žita či ječmene musí vyměnit za bezlepkové. S přibývajícím počtem celiaků přibývá i výrobců, kteří své potravinové výrobky nabízejí nově v bezlepkové verzi. Jedním z nich je značka Schneider, která příkladně do svých uzenin lepek nepřidává.


Jak o Velikonocích nepřiberete ani deko?

18. 4. 2019

Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.


Alkohol je jen jeden. Dělení na tvrdý a měkký je nesmysl

18. 4. 2019

Zažitá představa o rozdělení alkoholu na tvrdý a měkký stojí tak trochu na vodě. Nic takového neexistuje. Alkohol je jen jeden, liší se jen jeho koncentrace. Ve velkém pivu je ho například víc, než ve velkém panáku vodky. Jednotné účinky, jednotná rizika, avšak různě vysoká spotřební daň. Taková nerovnost může ve spotřebitelích snadno vyvolat dojem, že některé druhy alkoholu jsou méně rizikové než jiné. Nejsou. Tak pozor o Velikonocích!


Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli

16. 4. 2019

Velikonoce jsou obdobím lidových tra­dic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jaká vybrat? A jak je využít v našich receptech?


Čechům schází čas a inspirace, jak využít potraviny, které zbyly

3. 4. 2019

Podle Organizace pro výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetina veškeré produkce potravin. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit, nasytili bychom až tři miliardy lidí. Jak jsou na tom s plýtváním jídlem Češi a Slováci?


Luštěninami nahradíte maso a odlehčíte jídelníček

27. 3. 2019

Období půstu, zdraví a šetrnost vůči přírodě. To jsou hlavní důvody, proč stále více lidí obohacuje svůj jídelníček rostlinnou stravou. A nemusí jít vždy jen o exotiku. Právě naopak. Stále častěji i kuchaři ve vyhlášených restaurací čerpají z odkazu našich předků a vybírají suroviny, které byly využívány v našem prostředí po generace – luštěniny. Lokální potraviny jako čočka, cizrna i jáhly jsou opět trendy. A není se čemu divit.


Zatočte se zimními prohřešky

21. 3. 2019

Jaro už klepe na dveře a právě teď je ta správná doba na nastartování svého zdravějšího já. Dejte šanci aktivnímu pohybu. Začít můžete třeba procházkami v probouzející se přírodě, ale zapomínat byste neměli ani na vyvážený jídelníček.


Hubnout díky kávě?

18. 3. 2019

Pokud hledáte způsob, jak co nejrychleji zhubnout a dosáhnout co nejlepších výsledků, vsaďte na vynikající nápoj s chutí kávy Coffe4Slim, z řady proteinové diety MyKETO. Každým šálkem tohoto lahodného nápoje s obsahem naturální zelené kávy nastartujete metabolismus a urychlíte spalovaní tuků.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+