Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dietní recepty pro vaši figuru

9. 7. 2020

Patříte-li mezi ty, co se se snaží rychle upravit svou váhu do plavek, určitě se také pokoušíte svůj jídelníček co nejvíce odlehčit a zaměřujete se na nízkokalorické potraviny. V tom případě by do něj měl patřit i květák a kedlubna. Obě tyto potraviny jsou totiž na jedné straně dokonalé díky nízkému obsahu kalorií, ale na druhé straně zásobí vaše tělo spoustou vitamínů a minerálů, abyste se udrželi zdraví a v pohodě. Například květák obsahuje ve 100 gramech pouze 24 kcal a kedlubna 27 kcal.

více »

Další články

Letní svěží recepty

6. 8. 2020

Akademie kvality pro vás připravila pořádnou nálož osvěžujících receptů, které potěší nejen žaludek a příprava pokrmů z nich nezabere mnoho času. Důležité je myslet na kvalitu surovin, z nichž budete vařit, grilovat, péct… Sledujte na obalech značky, loga kvality (např. Klasa a Regionální potravina), které ji zaručují.


Polévky Do hrnečku Vitana s nízkou uhlíkovou stopou

5. 8. 2020

Značka Vitana uvádí jako první na českém trhu označení Výrobek šetrný k planetě. Nízká uhlíková stopa byla spočítána u instantních svačinových polévek, další výrobky budou následovat.


Kulinářské cestování

3. 8. 2020

Pusťte trošku světa do své kuchyně. Vyzkoušejte recepty z různých krajin a přesuňte se za jediný den z Mexika až do Austrálie. Nemusíte se bát, nebudete potřebovat žádné speciální ingredience, postačí vám lokální potraviny. Pozor si však dejte na jejich kvalitu, ta totiž tvoří základ každého kulinářského úspěchu.


Vyhněte se otravě z jídla při grilování

30. 7. 2020

V teplém počasí může v létě snadno dojít ke kontaminaci potravin. Nenechte si zkazit letní zábavu nevolnostmi ze zkaženého jídla. Přečtěte si několik tipů, jak zajistit bezpečnost potravin během vysokých teplot.


Růžová je barvou léta!

28. 7. 2020

Pikniky, grilování i příjemné posezení na terase zalité slunečními paprsky si žádá pořádnou dávku osvěžení. Až se budete příště rozhodovat, které víno zvolit, dejte přednost zlaté střední cestě – růžovému vínu, které se díky své osvěžující chuti hodí pro dlouhé letní večery. A pánové pozor, rozhodně to není volba jenom pro dámy!


Dopřejte si letní nealko osvěžení s melounem

27. 7. 2020

Máte rádi meloun a v létě nikdy nechybí ve vaší lednici? Koupili jste moc velký a přemýšlíte, jak jeho zbytek využít? Nebo máte chuť na lehký nealko koktejl a skočíte ho koupit, abyste ke grilovačce překvapili přátele? Jedno víme jistě – když meloun spojíte s perlivou vodou Mattoni, vznikne osvěžující letní drink!


Nezapomeňte se v létě napít

24. 7. 2020

Jak si nezkazit krásné slunečné dny, vysněnou dovolenou a chvíle odpočinku? Pít čistou pramenitou vodu a přírodní minerálky dřív, než se ohlásí žízeň! Teplota vzduchu se stále zvyšuje1) a v horkých dnech dochází snadněji k dehydrataci. Ta může být obzvlášť nebezpečná, když se spojí s konzumací tučných jídel a alkoholu, s dlouhým pobytem na sluníčku nebo se zvýšeným pocením. Pomůže dodržování jednoduchých pravidel…


Rané, pozdní, nové. Vyznáte se v bramborách?

22. 7. 2020

Přestože v posledních letech o něco podražily, stále o bramborách ještě můžeme tvrdit, že máme za málo peněz hodně muziky. Přináší totiž našemu organismu řadu významných látek. Skvěle se s nimi pracuje v kuchyni, a navíc najdou i další uplatnění, než je „pouhá“ konzumace. Ale jak se zorientovat v obchodě? A jak je správně skladovat, aby vydržely co nejdéle chutné a čerstvé? Na tyto otázky, ale na mnohem více odpověděl Ing. Josef Králíček, předseda Českého bramborového svazu.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+