Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Přichází nejsladší den v roce

13. 9. 2018

Mezinárodní den čokolády, který oslavíme 13. září je svátkem nejpopulárnější sladkosti na světě. Sladká pochoutka zlepšuje náladu a chrání srdce. Její jedinou chybičkou krásy je vysoký podíl cukru. 13. září je však zároveň věnovaný i pozitivnímu myšlení, proto si tento den užijte naplno a zejména sladce.

více »

Další články

Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.


Umíte správně načasovat jídlo a efektivně hubnout?

20. 9. 2018

Když přijde řeč na zdravé stravování, většina lidí má přehled o tom, které potraviny je vhodné zařadit do každodenního jídelníčku. Ne každý už ale ví, že roli hraje nejen výběr, ale i správné načasování. Nechte se inspirovat přehledným stravovacím rozpisem, který vám pomůže rychleji dosáhnout vysněných výsledků.


Bezlaktózový Pan Bůůů nově s puzzly

19. 9. 2018

Mají vaše děti rády puzzle? Potěšte jejich zálibu ve skládačkách i mlsný jazýček bezlaktózovým jogurtem Pan Bůůů, který má navíc pod víčkem jeden dílek puzzle. Vaši nejmenší si pochutnají na osvěžující snídani nebo svačince plné prospěšných kultur BiFi a vysokého podílu ovoce.


Výživa dítěte po prvním roce života

18. 9. 2018

Dítě se po ukončeném prvním roce života dostává do takzvaného batolecího věku, který trvá následující dva roky. V tomto období se zpomaluje zprvu velmi rychlý růst, ale naopak se dítě začíná rozvíjet mnoha různými směry. Proto je nutné mít plnohodnotně výživnou a pestrou stravu, ve které nebude žádná z potřebných složek chybět.


Sklizeno a Fruitisimo otevírají první společnou prodejnu

17. 9. 2018

V pražské Galerii Nové Butovice otevírá nová prodejna, ve které zákazníci najdou kvalitní potraviny, bistro a osvěžující koktejly na jednom místě. V nové prodejně se totiž propojuje Sklizeno a Fruitisimo a je to první z řady nového typu prodejen, které se budou objevovat především v kancelářských parcích a na náměstích menších měst. Zákazníci si tu mohou v příjemném prostředí nakoupit, dát si oběd nebo si nechat před očima připravit salát podle vlastní chuti v chopped salátovém baru. Zapíjet to mohou čerstvými ovocnými a zeleninovými drinky z Fruitisima.


Mezinárodní den čokolády je tu

13. 9. 2018

Platidlo, nápoj, cukrovinka i válečný příděl pro vojáky. Všechny tyto funkce plnily čokoládové boby i výrobky z nich v historii lidstva. Čokoláda se stala neodmyslitelnou součástí naší společnosti natolik, že dnes – 13. září – slavíme Mezinárodní den čokolády. Jen v Česku bylo podle údajů ČSÚ v roce 2016 spotřebováno celých 6,9 kg čokolády a výrobků z kakaových bobů na hlavu. Nejvíce kakaových bobů se pěstuje na Pobřeží slonoviny, v Ghaně, Indonésii, Nigérii, Kamerunu a zemích Latinské Ameriky.


Kolik má alkohol kalorií?

11. 9. 2018

Podle nařízení Evropské komise by se na všech potravinářských výrobcích měly uvádět nutriční a energetické hodnoty na 100 g nebo 100 ml. Brzy to bude platit i pro alkohol. Sjednocené měrné jednotky u alkoholických nápojů by však pro spotřebitele mohly být značně zavádějící. Přestože všechny obsahují jeden a ten samý alkohol, výrazně se liší v jeho koncentraci, ostatních přísadách, ale hlavně v množství, ve kterém se alkoholické nápoje běžně pijí. Výrobci lihovin proto preferují přepočet na tzv. konzumní jednotku.


Ochutnejte Knäck Snack s červenou řepou

10. 9. 2018

Křupavá řada od RACIA, Knäck Snack, se pořád rozrůstá. K letní novince se semínky přibyly nově i křupavé čtverečky s červenou řepou. Zdravá pochoutka obsahuje téměř 60 % žitné mouky a vysoké procento šťávy z červené řepy. Novinka je navíc obohacená o bramborovou vlákninu. Jedinečnou chuť červené řepy si vychutnáte například s čerstvým sýrem nebo tvarohovou pomazánkou jako lehkou svačinku či základ snídaně. S jogurtovým dipem pak poslouží jako mlsání místo slaných tyčinek či brambůrků.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+