Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Balzamikové krémy pro rychlé pochoutky

16. 7. 2018

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou vám přinášejí několik jednoduchých a zajímavých receptů, které potěší nejednoho strávníka a ušetří vám spoustu času. Vykouzlíte s nimi z každého jídla za pár minut gastronomický zážitek. Připravte si chuťové pohárky! Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. A je opravdu z čeho vybírat.


Nový černorybízový sirup Kitl vyzkoušejte v koktejlu

12. 7. 2018

Kitl uvedl na trh novou příchuť sirupu černý rybíz, jenž je ideální pro přípravu slavného francouzského koktejlu Kir Royal.


Na grilovačku s plnou výbavou

10. 7. 2018

Pokud se chystáte grilovat jinde než na své zahradě či terase, dobře promyslete, co všechno si s sebou vzít a jak celou přípravu pojmout. Určitě není příjemné zjistit uprostřed Stromovky, že jste zapomněli maso, nůž nebo zápalky.


Vyznáte se v obilovinách?

5. 7. 2018

Už dávno neplatí, že pohanku, amarant nebo quinou potkáte maximálně v obchodě se zdravou výživou. Stále častěji se tyto suroviny stávají součástí běžného jídelníčku každého z nás. Podle Blanky Procházkové, nutriční specialistky společnosti RACIO to není náhoda. Obiloviny patří totiž k základním pilířům stravy, jsou naším hlavním zdrojem sacharidů a jejich podíl v lidské výživě se odhaduje kolem 60 procent přijaté energie, u sportovců i mnohem více.


Gorilovací sezona je v plném proudu

2. 7. 2018

Grilování, gorilování, milé dětské přeřeknutí značí zábavu a pohodu při grilování. Zpestřete si letošní sezonu se speciální edicí gorilovacích směsí od Vitany. Oblíbená česká značka je zárukou správné kvality a vyváženosti chutí.


Nový mikrodrink bez cukru s výtažky ze superpotravin

28. 6. 2018

V jedné malé kostce se skrývá velká síla výtažků z přírodních superpotravin a vitaminů. Stačí ji rozpustit ve sklenici vody a kromě tekutin získáte cenné látky pro tělo a přirozenou energii, aniž byste konzumovali nepotřebný cukr nebo konzervanty. Inovativní novinka Waterdrop přichází s chytrým řešením pro hektické dny, pracovní kolotoč či cestování.


Masová sezóna v podobě grilování je v plném proudu

26. 6. 2018

Protože je maso oblíbená a vyhledávaná potravina i v létě, zajímalo nás, jak si čeští řezníci vedou ohledně kvality masa a masných výrobků. „Není třeba se obávat, že maso a masné výrobky obsahují škodliviny. Naopak,“ říká prof. Ing. Petr Pipek, CSc, který odpovídá na naše dotazy.


Mozek bojuje proti hubnutí

20. 6. 2018

Lidé s nadváhou nebo obezitou při hubnutí zažívají podobné pocity – neovladatelné chutě na něco dobrého a nepřekonatelný hlad. Medicína již ví, proč k tomu dochází. Lidé totiž bojují se silným „nepřítelem“ – s vlastním mozkem. Ten je totiž naprogramovaný tak, aby proti hubnutí bojoval.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+