Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Exotika na talíři

9. 1. 2018

Možná vám zatím názvy jako Kiwano, Tamarind, Salak nic neříkají, ale nyní máte možnost se o nich něco dozvědět.


Češi propadli exotickému avokádu

8. 1. 2018

Mezi Čechy rekordně vzrostla obliba avokáda, exotické superpotraviny bohaté na tuky, vitamíny a minerály. V roce 2017 byla jeho spotřeba dokonce o téměř 20% vyšší, než v roce 2016. Poptávku zvyšuje hlavně změna ve stravovacích návycích Čechů a kreativní kulinářské využití této plodiny. Průzkum zpracoval webový portál Kaloricketabulky.cz na vzorku 377 000 registrovaných uživatelů.


Co může způsobit nadměrná konzumace dusičnanů?

4. 1. 2018

Dusičnany neboli soli kyseliny dusičné jsou všude kolem nás. Jsou přítomny v půdě, ve vodě, ale i v ovoci a zelenině. Odborníci doporučují jejich hodnoty v jídle hlídat, protože nadměrný a dlouhodobý příjem dusičnanů zvyšuje šance na onemocnění rakovinou, cukrovkou či Alzheimerovou chorobou. S rozpoznáním hladiny dusičnanů v jídle pomáhá specializovaný přístroj Greentest Eco. Ten nejen pomůže odhalit případné vysoké hodnoty, ale umí také rozpoznat míru čerstvosti potravin.


Hubnutí v novém roce

3. 1. 2018

S novým rokem přichází i nová předsevzetí. K tomu patří i odhodlání shodit přebytečná kila, která jsme přes svátky a zimu nabrali. Jak se zase dostat do formy a co potřebuje naše tělo k tomu, aby si s tuky poradilo?


Etiketa servírování alkoholu

29. 12. 2017

Blíží se Silvestr, a to je čas, kdy si téměř každý koupí láhev kvalitního alkoholu. Víte však něco o jeho správném servírování? Servírování, které vám může odhalit skrytou tvář vodky, rumu, likéru nebo whisky, jež jste dosud nepoznali? Dodržíte-li pár základních pravidel, možná odhalíte nečekanou chuť vašeho oblíbeného nápoje.


Zelené oslavy Silvetra ve skleničce

29. 12. 2017

Přemýšlíte, jak stylově přivítat nový rok a zároveň se rozloučit s rokem stávajícím? Přichystejte pro svou rodinu a přátele party s originálním zeleným pohoštěním, na které jen tak nezapomenou! Vstupte do nového roku plní energie! Přinášíme tipy na zajímavé nápoje, protože k dobrému jídlu nesporně patří i dobré pití – zkuste si umíchat Matcha Gimlet nebo se zchlaďte trochou Matcha Frappé.


Ochutnejte Kimčchi, korejský gastronomický poklad

27. 12. 2017

Kimčchi je korejské národní jídlo připravené hlavně z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. V Koreji si jej většina žen připravuje sama a recept se podle tradice dědí z tchyně na snachu. První zmínky o kimčchi se datují až do období před třemi tisíci lety, kdy se objevuje ve staré čínské poezii. S vlivem okolních zemí i evropských cestovatelů získalo kimčchi dnešní podobu zhruba v sedmnáctém století, když se do Koreje dostaly chilli papričky.


Mýty a fakta o skladování sýrů

25. 12. 2017

Sýr je živá potravina. Po celou dobu přípravy i cesty na váš stůl zraje a pracuje. Zaslouží si tedy zvláštní zacházení. Když se o něj budete správně starat, odmění vás vynikající chutí. Jak ale na to? Možná vás překvapí, kolik zažitých rad se nezakládá na pravdě. Mýty a fakta o skladování sýrů jsme pro vás dali dohromady společně s odborníky z Jaroměřické mlékárny.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+