Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

12. 12. 2018

Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods. Tento koláč pekl například i pro anglickou královnu.

více »

Další články

Vánoce zdravě a bez přibíraní

14. 12. 2018

Svíček na adventním věnci ubývá a přípravy na Vánoce vrcholí. Zkuste si je letos užít a vychutnat bez stresu a v pohodě. Nenechávejte vánoční nákupy na poslední chvíli a nenapínejte svoje nervy v předvánočních frontách a tlačenicích v obchodech. Svůj drahocenný času si šetřete co nejvíc. Budete mít více klidu a budete si moci vychutnat tu pravou vánoční atmosféru. Vánoční svátky nejsou svátky přejídání a nezdravých jídel. Uvidíte, že přípravy pohoštění zvládneme i zdravě. Vyzkoušejte recepty.


Naučte se v obchodě lovit kvalitní mořské ryby

13. 12. 2018

Treska, tuňák či losos se stále častěji objevují na našem stole. Odborníci na výživu jásají. Mořské ryby jsou zdravé a doporučují, abychom je jedli alespoň dvakrát týdně. Jenže k tomu má většina z nás hodně daleko. Přece jen někteří Češi jsou zvyklí pouze na kapra na Štědrý den. Navíc vybrat si dobrou rybu není úplně snadné. Abyste netápali mezi mrazicími boxy jako bludní Holanďané, máme pro vás rady, jak si vybrat, abyste si pochutnali.


Nezapomeňte na hydrataci v zimě

11. 12. 2018

Místnosti s ústředním topením nebo klimatizací, kde je vlhkost vzduchu okolo 25 %, i zimní mrazivé počasí běžně znamenají sušší vzduch. Čím chladnější počasí a nižší vlhkost v místnosti, tím větší potřeba tekutin. Vhodným nápojem je voda, ale často, hlavně v případě ztrát pocením a odpařováním z povrchu těla, potřebujeme vodu s vyváženým obsahem minerálních látek.


Nová česká proteinová dieta vám pomůže shodit kila navíc

10. 12. 2018

Vánoce a Nový rok se neúprosně blíží a s nimi i období novoročních předsevzetí. Pokud máte v plánu zbavit se svých nadbytečných kil, pak vyzkoušejte novou proteinovou dietu MyKETO od českého výrobce GOLDIM.


Horké novinky od TEEKANNE pro zahřátí

4. 12. 2018

Také při zimním šeru nejraději svíráte v dlaních horký šálek lahodného čaje? Právě pro vás připravila značka TEEKANNE množství novinek, ze kterých si vyberete čaj ideální přesně pro vás. Vychutnat si můžete ovocné čaje jedinečných chutí pro osvěžení, zelené čaje s bylinkami pro posílení organismu a unikátní řadu BIO čajů TEEKANNE Organics s vybranými čajovými lístky nejvyšší kvality. TEEKANNE dobře ví, že každá situace si žádá své zastavení nad tím pravým nápojem.


Nezvladatelné chutě na sladké?

29. 11. 2018

Míváte intenzivní chuť na sladké, která vás přepadá kdykoliv během dne? Mnohdy pak saháme po sušence, čokoládě, nutele, marmeládě, zkrátka po všem, co uspokojí naši aktuální potřebu. A pomalu a nenápadně tloustneme. Co tyto chutě způsobuje a jak proti nim účinně bojovat? Příčiny mohou ležet v únavě, stresu, nedostatku spánku, i v nedostatku bílkovin v jídelníčku.


Mýty a pravdy kolem hovězí masa

28. 11. 2018

Kolem hovězího masa se traduje spoustu mýtů. Někteří jeho hojnou konzumaci doporučují, jiní varují se vztyčeným prstem, že je zdraví nebezpečné. Kde je pravda?


Nezapomínejte na večeři

23. 11. 2018

Věděli jste, že pouhých 6 % občanů České republiky má denně teplou večeři? Češi jsou totiž stále méně ochotni trávit svůj volný čas vařením. Ideální doba přípravy jídla je podle nich maximálně 15 minut. Kvůli tomu roste obliba fastfoodů a trvanlivých jídel obsahujících spoustu soli a konzervantů. Nejen tento negativní trend přispívá k tomu, že 52 % dospělé populace trpí nadváhou. „Přitom příprava večeře nemusí být nic těžkého. Pokud zvolíte vhodný recept, nemusíte v kuchyni strávit věčnost, její přínosy jsou pak k nezaplacení,“ říká Blanka Procházková, nutriční specialistka společnosti RACIO.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+