Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Vyzkoušejte božsskou podzimní páj od Josefa Maršálka

11. 10. 2018

Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních ingrediencí. Nejlépe chutnají čerstvé, servírované v pokojové teplotě jen tak, samotné anebo se lžičkou dobrého mascarpone či Creme fraiche. Zapíjejte je domácím chai latte či svařeným suchým rosé.

více »

Další články

Školní mléko slaví svátek

26. 9. 2018

Již v roce 1999 vyhlásila Světová organizace pro potraviny a zemědělství při OSN „Světový den školního mléka“. Ten připadá na poslední středu v září. Letos se bude slavit po devatenácté.


Česko jako maková velmoc

25. 9. 2018

Módní superpotraviny jako chia, chlorellu nebo quinou vám představovat nejspíš nemusíme. Možná vás ale překvapí, že i v České republice najdete mnoho superpotravin, které ty světové v mnoha ohledech dokonce předčí. Mezi opomíjenou plodinu, která díky své výživové hodnotě několikanásobně převyšuje celou řadu superpotravin patří modrý mák.


Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.


Umíte správně načasovat jídlo a efektivně hubnout?

20. 9. 2018

Když přijde řeč na zdravé stravování, většina lidí má přehled o tom, které potraviny je vhodné zařadit do každodenního jídelníčku. Ne každý už ale ví, že roli hraje nejen výběr, ale i správné načasování. Nechte se inspirovat přehledným stravovacím rozpisem, který vám pomůže rychleji dosáhnout vysněných výsledků.


Bezlaktózový Pan Bůůů nově s puzzly

19. 9. 2018

Mají vaše děti rády puzzle? Potěšte jejich zálibu ve skládačkách i mlsný jazýček bezlaktózovým jogurtem Pan Bůůů, který má navíc pod víčkem jeden dílek puzzle. Vaši nejmenší si pochutnají na osvěžující snídani nebo svačince plné prospěšných kultur BiFi a vysokého podílu ovoce.


Výživa dítěte po prvním roce života

18. 9. 2018

Dítě se po ukončeném prvním roce života dostává do takzvaného batolecího věku, který trvá následující dva roky. V tomto období se zpomaluje zprvu velmi rychlý růst, ale naopak se dítě začíná rozvíjet mnoha různými směry. Proto je nutné mít plnohodnotně výživnou a pestrou stravu, ve které nebude žádná z potřebných složek chybět.


Sklizeno a Fruitisimo otevírají první společnou prodejnu

17. 9. 2018

V pražské Galerii Nové Butovice otevírá nová prodejna, ve které zákazníci najdou kvalitní potraviny, bistro a osvěžující koktejly na jednom místě. V nové prodejně se totiž propojuje Sklizeno a Fruitisimo a je to první z řady nového typu prodejen, které se budou objevovat především v kancelářských parcích a na náměstích menších měst. Zákazníci si tu mohou v příjemném prostředí nakoupit, dát si oběd nebo si nechat před očima připravit salát podle vlastní chuti v chopped salátovém baru. Zapíjet to mohou čerstvými ovocnými a zeleninovými drinky z Fruitisima.


Mezinárodní den čokolády je tu

13. 9. 2018

Platidlo, nápoj, cukrovinka i válečný příděl pro vojáky. Všechny tyto funkce plnily čokoládové boby i výrobky z nich v historii lidstva. Čokoláda se stala neodmyslitelnou součástí naší společnosti natolik, že dnes – 13. září – slavíme Mezinárodní den čokolády. Jen v Česku bylo podle údajů ČSÚ v roce 2016 spotřebováno celých 6,9 kg čokolády a výrobků z kakaových bobů na hlavu. Nejvíce kakaových bobů se pěstuje na Pobřeží slonoviny, v Ghaně, Indonésii, Nigérii, Kamerunu a zemích Latinské Ameriky.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+