Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Co byste měli vědět o mouce

1. 12. 2017

Když se řekne mouka, nejspíše se vám vybaví bílý prášek nebo krupička – surovina pro křehké a nadýchané moučníky. Jak je to v současnosti s moukou a obsahem lepku? Které mlýnské výrobky jsou pro nás specifické a jak se liší od zbytku světa? Jakou roli hrají produkty z mouky v naší výživě? Jak poznat kvalitní mouku?


Správným stravováním i aktivním sportem nejlépe posílíte imunitu

30. 11. 2017

Se sychravým počasím se většině z nás nevyhne pokašlávání nebo rýma. Ačkoli se nemoci každoročně snažíme vyhnout, jen málokdy se to podaří a téměř každého na několik dní vyřadí z běžného režimu. „Přestože je posilování imunity dlouhodobější proces, na kterém je potřeba pracovat po celý rok, ani na poslední chvíli nezoufejte a zkuste hledat pomoc ve svém jídelníčku,“ radí Blanka Procházková, nutriční odbornice společnosti RACIO.


Čaje TEEKANNE s láskou, vášní a touhou

28. 11. 2017

Sychravé počasí a lezavá zima v nás většinou probouzí touhu zachumlat se do teplé deky a strávit volné chvilky s někým blízkým nebo u dobrého filmu či knihy. Aby však takové okamžiky byly ještě intenzivnější, schází vám už pouze jedna věc – šálek kvalitního čaje. Obyčejná klasika v podobě černého či zeleného čaje nám však může připadat trochu nudná a rádi sáhneme po nějakých výraznějších chutích, které rozproudí naše smyslové buňky přesně tak, jako exkluzivní čaje TEEKANNE.


Dione nabízí zdravé a čerstvé ovoce a zeleninu z českých polí

27. 11. 2017

Je na čase rozbít starý mýtus, který se dívá na mrazenou zeleninu a ovoce skrz prsty. Kromě toho, že jsou požadované ingredience okamžitě připravené k vaření, šetříte čas na přípravě a neriskujete zranění při krájení či loupání, nabízí zmrazená zelenina a ovoce Dione ještě další, mnohem důležitější, výhody.


Konec přejídání? Češi obědvají zdravěji

24. 11. 2017

Hlavně se pořádně najíst. Tak ještě před devíti lety přistupovala plná třetina Čechů k obědům. Nikde jinde v Evropě nebylo tolik lidí, kteří si oběd vybírali podle velikosti porcí. Dnes již je tato praxe minulostí a Čechů, kteří se u oběda přejídají, je jen čtvrtina. S tímto výsledkem jsme již v evropském průměru – velikost porcí je nyní dokonce důležitější i pro obyvatele některých západoevropských zemí, jako jsou Španělsko či Portugalsko. Žebříčku „přejídačů“ nyní vládnou Slováci.


Češi nerozumí potravinovým etiketám

23. 11. 2017

Hlavním kritériem pro nákup potravin je kvalita, ta je zásadní pro 44 procent zákazníků. Přitom složení potravin sleduje jen 18 procent Čechů. Češi se při nákupu potravin stále zajímají o cenu, ta je důležitá pro třetinu z nich.


Sladová vína jako aperitiv a digestiv

20. 11. 2017

Medicinální sladová vína Condurango a Maltoferrochin poslouží jako výborný digestiv nebo aperitiv, zároveň však napomáhají žaludku k dobrému zažívání i při chudokrevnosti a nedostatku železa. Sladová vína Herbadent, která pamatují i naše babičky, slaví letos 120 let. Díky originální receptuře mají na svém kontě mnoho významných ocenění na světových výstavách v evropských metropolích.


Pozor na některé mýty o výživě

14. 11. 2017

Dodržování stravovacích návyků je základem pro úspěšné dosažení zdravější a pevnější postavy. „Když diskutuji s lidmi o jídle a stravování, nestačím se divit, jakým informacím věří. Kvůli neznalosti a studu se zeptat zkušenější kamarádky nebo odborníka často týrají své tělo v přesvědčení, že pro něj dělají to nejlepší. Ve výsledku mu spíše škodí,“ říká Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife. Možná také věříte těmto mýtům.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+