Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Vyzkoušejte božsskou podzimní páj od Josefa Maršálka

11. 10. 2018

Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních ingrediencí. Nejlépe chutnají čerstvé, servírované v pokojové teplotě jen tak, samotné anebo se lžičkou dobrého mascarpone či Creme fraiche. Zapíjejte je domácím chai latte či svařeným suchým rosé.

více »

Další články

Na grilovačku s plnou výbavou

10. 7. 2018

Pokud se chystáte grilovat jinde než na své zahradě či terase, dobře promyslete, co všechno si s sebou vzít a jak celou přípravu pojmout. Určitě není příjemné zjistit uprostřed Stromovky, že jste zapomněli maso, nůž nebo zápalky.


Vyznáte se v obilovinách?

5. 7. 2018

Už dávno neplatí, že pohanku, amarant nebo quinou potkáte maximálně v obchodě se zdravou výživou. Stále častěji se tyto suroviny stávají součástí běžného jídelníčku každého z nás. Podle Blanky Procházkové, nutriční specialistky společnosti RACIO to není náhoda. Obiloviny patří totiž k základním pilířům stravy, jsou naším hlavním zdrojem sacharidů a jejich podíl v lidské výživě se odhaduje kolem 60 procent přijaté energie, u sportovců i mnohem více.


Gorilovací sezona je v plném proudu

2. 7. 2018

Grilování, gorilování, milé dětské přeřeknutí značí zábavu a pohodu při grilování. Zpestřete si letošní sezonu se speciální edicí gorilovacích směsí od Vitany. Oblíbená česká značka je zárukou správné kvality a vyváženosti chutí.


Nový mikrodrink bez cukru s výtažky ze superpotravin

28. 6. 2018

V jedné malé kostce se skrývá velká síla výtažků z přírodních superpotravin a vitaminů. Stačí ji rozpustit ve sklenici vody a kromě tekutin získáte cenné látky pro tělo a přirozenou energii, aniž byste konzumovali nepotřebný cukr nebo konzervanty. Inovativní novinka Waterdrop přichází s chytrým řešením pro hektické dny, pracovní kolotoč či cestování.


Masová sezóna v podobě grilování je v plném proudu

26. 6. 2018

Protože je maso oblíbená a vyhledávaná potravina i v létě, zajímalo nás, jak si čeští řezníci vedou ohledně kvality masa a masných výrobků. „Není třeba se obávat, že maso a masné výrobky obsahují škodliviny. Naopak,“ říká prof. Ing. Petr Pipek, CSc, který odpovídá na naše dotazy.


Mozek bojuje proti hubnutí

20. 6. 2018

Lidé s nadváhou nebo obezitou při hubnutí zažívají podobné pocity – neovladatelné chutě na něco dobrého a nepřekonatelný hlad. Medicína již ví, proč k tomu dochází. Lidé totiž bojují se silným „nepřítelem“ – s vlastním mozkem. Ten je totiž naprogramovaný tak, aby proti hubnutí bojoval.


Bageterie Boulevard slaví narozeniny bagetami za polovinu

18. 6. 2018

Bageterie Boulevard slaví neuvěřitelných 15 let od doby, kdy otevřela v Praze na dejvickém „kulaťáku“ svoji první pobočku. Narozeniny chce samozřejmě oslavit i se svými zákazníky, a proto budou 19. a 20. června na všech jejích pobočkách, po celé České republice, všechny bagety za poloviční cenu.


Zdravé bio křupavé mlsání pro děti

15. 6. 2018

Patříte k maminkám, které pravidelně kupují svým dětem křupky? Pak jim dopřejte zdravou a výživnou svačinku, nové Bio křupky od Sunárku, které jsou bez přídavku soli a cukrů. Vaše děti se tak nenaučí na nezdravé slané ani sladké chutě a tím si pomohou vytvářet správné stravovací návyky. Vybrat si tu pravou příchuť můžete, i když je vašemu drobečkovi teprve jeden rok. Nechte své děti mlsat zdravě s Bio křupkami od Sunárku!


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+