Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Sýry patří k nejstarším potravinám lidstva

10. 10. 2017

Nejenže mají rozmanitou chuť, přitažlivou vůni, ale především hrají důležitou roli v naší výživě. Obsahují všechny typy sýrů stejné množství vápníku nebo laktózy? Které druhy sýrů jsou nejvhodnější třeba pro děti? Jak poznáte náhražky sýrů? A co tavené sýry – měli bychom se jim opravdu vyhýbat? Ptali jsme se odborníka Ing. Jiřího Kopáčka, CSc., předseda Českomoravského svazu mlékárenského.


Dopřejte si poctivý vývar bez práce

2. 10. 2017

Společnost Gallina Blanca, přední španělský výrobce potravin, uvádí na trh kvalitní tekuté vývary, bez kterých se žádná kuchyň neobejde. Máte možnost si je koupit v několika variantách: hovězí, kuřecí, zeleninový a kuřecí vývar se sníženým obsahem soli.


Zůstaňte fit i při stresu

27. 9. 2017

Život dokáže přinést obtížné situace, se kterými se vyrovnáváme různě. Nadbytečný stres ovlivňuje naše duševní rozpoložení a celkové zdraví. I přes to, že nás život vystavuje nelehkým zkouškám, je důležité nalézt rovnováhu a zůstat aktivní.


Alpská voda s přírodním kyslíkem povzbudí vaši aktivitu

26. 9. 2017

Při procházkách nebo nakupování, při běhání nebo na kole, sportovci stejně jako pro ty, kdo preferují zdravý životní styl se hodí voda ACTIVE O2. Obsahuje minerální vodu Adelholzener z bavorských Alp s mnohonásobným množství přírodního kyslíku ve srovnání s normálními minerálními vodami. Nyní si můžete vychutnat novou řadu ACTIVE FRESH s obsahem 50% ovocné šťávy ve skvělých osvěžujících příchutích.


Klobása na vaření Schneider Selection nejen do zelňačky

21. 9. 2017

Podzimní dny nedočkavě klepou na dveře. Se stále kratšími dny přijdou také chladné večery, a vrátí se chuť na vydatnou polévku. Stačí roztopit kamna a užít si třeba tradiční zelňačku s poctivou klobásou! Vyzkoušejte náš recept.


Nevěřte mýtům o černém pivu

19. 9. 2017

Přestože tento černý poklad každý z nás zná, je stále opředen celou řadou mýtů. Tím nejznámějším je určitě otázka, zda po něm rostou nebo nerostou prsa. „Kozel je svým černým pivem znám už mnoho desítek let a tak nás zajímalo, jak to s těmito mýty je, zda jim lidé stále věří,“ komentuje vznik průzkumu sládek Velkopopovického Kozla Vojta Homolka a s nadsázkou dodává: „I když jeho výsledky náš život asi nezmění, je dobré si některé skutečnosti uvést na pravou míru.“


Nejlepší zdroje vápníku

15. 9. 2017

Kalcium je minerální prvek, který má pro organismus zásadní význam. Je především klíčovým prvkem pro stavbu páteře a pro udržení dobrého stavu kostí po celý život. Odkud ho ale dokáže naše tělo nejvíce zužitkovat? Co jíst, abychom měli optimální hladinu vápníku?


Káva nebo čaj? Královské nápoje pro každý den

14. 9. 2017

Káva a čaj patří již řadu desetiletí k těm nejoblí­benějším nápojům vůbec. Na jejich popularitě se podílí také fakt, že kromě jedinečného gurmánského zážitku přinášejí celou řadu pozitivních účinků na lidský organismus. Někteří lidé si libují v obou nápojích, jiní jsou zase zapřisáhlými zastánci pouze čaje, nebo kávy. Ať už patříte k první či druhé skupině, měli byste vědět, čím vším svému tělu díky kávě a čaji prospíváte a čím mu nadměrnou konzumací svého milovaného moku naopak ubližujete. A co je vlastně zdravější – káva, nebo čaj?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+