Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dejte šanci zelenině a připravte si ji netradičně

13. 5. 2019

Snažíte se jíst vyváženě, dbáte na dostatek ovoce a zeleniny ve stravě, ale ty stejné druhy pořád dokola vás už nudí? Zkuste si klasickou zeleninu připravit trochu jinak. Nejenže obměníte jídelníček, ale navíc získáte potřebné vitamíny a minerály. S přibývajícími teplotami jsou lehké zeleninové pokrmy ideální volbou. Zaměříme se na ředkvičky, mrkev a špenát, ze kterých se dá při troše fantazie doslova kouzlit.

více »

Další články

Zlatý dotek orientu plný zdraví

9. 1. 2019

Trápí vás tmavé zimní dny a nedostatek slunce? Minimum slunečních paprsků má negativní vliv na naši psychiku a zkřehlá imunita navíc neustále bojuje s okolními viry a bakteriemi. Proto TEEKANNE vyrazilo do boje proti zachmuřeným dnům a přináší hřejivý dotek slunce v exotickém čaji TEEKANNE Ginger & Curcuma.


Jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami

26. 12. 2018

Češi se na Vánoce utrácet nebojí, a to nejen za dárky pro své bližní, ale i za potraviny. Představa slavnostní večeře, bohatého pohoštění pro návštěvy, ale i zavřených obchodů nás nutí k nakoupení zásob na sváteční dny za tisíce korun. Často se však stává, že pro velké oči nakoupíme víc, než dokážeme skutečně spotřebovat. Co dělat s přebytky a jak předejít jejich vyhození? S tím vám poradí Josef Baxant, technický manažer Tesca, a jeho 4 jednoduché tipy, jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami.


Oslaďte si třtinovým cukrem

25. 12. 2018

Třtinový cukr je nerafinovaný cukr zlatohnědé barvy a medové vůně, který se stává stále oblíbenější náhradou bílého řepného cukru. V sortimentu výrobků Dr.Oetker najdete Třtinový cukr karamelový a Třtinový cukr s rumovou příchutí. Oba výrobky si rychle našly cestu k zákazníkům a letos Dr.Oetker rozšiřuje sortiment o nový druh Třtinový cukr citrónový.


Sommelier radí, čím si zpestřit štědrovečerní menu

21. 12. 2018

Vánoce už pomalu klepou na dveře a každá správná hospodyňka přemýšlí, čím vyšperkuje letošní štědrovečerní večeři. Nevíte si rady, jaký nápoj podávat k tradiční rybí polévce, ke smaženému kaprovi se salátem či k domácímu cukroví? David Král, trojnásobný mistr České republiky v sommelierství poradí, jak jídlo s vínem kombinovat, aby vaše sváteční tabule získala ten správný šmrnc.


Jak nakupovat čerstvé máslo

19. 12. 2018

Máslo prošlo za dobu své existence (zdroje se různí, ale nejčastěji se uvádí 2000 let) bouřlivým vývojem. Věděli jste třeba, že máslo bylo v minulých stoletích synonymem bohatství a některé národy ho dokonce využívaly jako platidlo? Víte, jak nakupovat to nejčerstvější? Vyzkoušejte také recept na vynikající máslové sušenky.


Návrat k tradicím na vánoční tabuli

18. 12. 2018

Přichází nová doba, ze které je cítit návrat k tradicím. Nákupy dárků nás neminou asi ani letos, ale mohly bychom si ušetřit alespoň žaludeční potíže a mnoho kil navíc, se kterými si po odeznění svátků nevíme rady. Dejme do salátu trochu méně majolky a do cukroví trochu méně cukru. Přinášíme inspirace, která neubírá na chuti, pouze na kilech.


První ucelená příručka o ketodietě radí i úplným začátečníkům

17. 12. 2018

Chcete zhubnout rychle, účinně a hlavně bez pocitu hladu? Fenoménem posledních let je tzv. ketodieta. Nedoporučuje se držet dlouhodobě, takže ji zvládnou i ti, kteří bojují s pevnou vůlí. Novinka na českém trhu s názvem Ketodieta pro začátečníky profesionální šéfkuchařky Amy Ramos představuje první ucelený návod, jak s ketodietou začít, i když jste úplný začátečník.


Vánoce zdravě a bez přibíraní

14. 12. 2018

Svíček na adventním věnci ubývá a přípravy na Vánoce vrcholí. Zkuste si je letos užít a vychutnat bez stresu a v pohodě. Nenechávejte vánoční nákupy na poslední chvíli a nenapínejte svoje nervy v předvánočních frontách a tlačenicích v obchodech. Svůj drahocenný času si šetřete co nejvíc. Budete mít více klidu a budete si moci vychutnat tu pravou vánoční atmosféru. Vánoční svátky nejsou svátky přejídání a nezdravých jídel. Uvidíte, že přípravy pohoštění zvládneme i zdravě. Vyzkoušejte recepty.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+