Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Čaje TEEKANNE s láskou, vášní a touhou

28. 11. 2017

Sychravé počasí a lezavá zima v nás většinou probouzí touhu zachumlat se do teplé deky a strávit volné chvilky s někým blízkým nebo u dobrého filmu či knihy. Aby však takové okamžiky byly ještě intenzivnější, schází vám už pouze jedna věc – šálek kvalitního čaje. Obyčejná klasika v podobě černého či zeleného čaje nám však může připadat trochu nudná a rádi sáhneme po nějakých výraznějších chutích, které rozproudí naše smyslové buňky přesně tak, jako exkluzivní čaje TEEKANNE.


Dione nabízí zdravé a čerstvé ovoce a zeleninu z českých polí

27. 11. 2017

Je na čase rozbít starý mýtus, který se dívá na mrazenou zeleninu a ovoce skrz prsty. Kromě toho, že jsou požadované ingredience okamžitě připravené k vaření, šetříte čas na přípravě a neriskujete zranění při krájení či loupání, nabízí zmrazená zelenina a ovoce Dione ještě další, mnohem důležitější, výhody.


Konec přejídání? Češi obědvají zdravěji

24. 11. 2017

Hlavně se pořádně najíst. Tak ještě před devíti lety přistupovala plná třetina Čechů k obědům. Nikde jinde v Evropě nebylo tolik lidí, kteří si oběd vybírali podle velikosti porcí. Dnes již je tato praxe minulostí a Čechů, kteří se u oběda přejídají, je jen čtvrtina. S tímto výsledkem jsme již v evropském průměru – velikost porcí je nyní dokonce důležitější i pro obyvatele některých západoevropských zemí, jako jsou Španělsko či Portugalsko. Žebříčku „přejídačů“ nyní vládnou Slováci.


Češi nerozumí potravinovým etiketám

23. 11. 2017

Hlavním kritériem pro nákup potravin je kvalita, ta je zásadní pro 44 procent zákazníků. Přitom složení potravin sleduje jen 18 procent Čechů. Češi se při nákupu potravin stále zajímají o cenu, ta je důležitá pro třetinu z nich.


Sladová vína jako aperitiv a digestiv

20. 11. 2017

Medicinální sladová vína Condurango a Maltoferrochin poslouží jako výborný digestiv nebo aperitiv, zároveň však napomáhají žaludku k dobrému zažívání i při chudokrevnosti a nedostatku železa. Sladová vína Herbadent, která pamatují i naše babičky, slaví letos 120 let. Díky originální receptuře mají na svém kontě mnoho významných ocenění na světových výstavách v evropských metropolích.


Pozor na některé mýty o výživě

14. 11. 2017

Dodržování stravovacích návyků je základem pro úspěšné dosažení zdravější a pevnější postavy. „Když diskutuji s lidmi o jídle a stravování, nestačím se divit, jakým informacím věří. Kvůli neznalosti a studu se zeptat zkušenější kamarádky nebo odborníka často týrají své tělo v přesvědčení, že pro něj dělají to nejlepší. Ve výsledku mu spíše škodí,“ říká Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife. Možná také věříte těmto mýtům.


Já číšník, nová aplikace nejen k objednávání v restauracích

13. 11. 2017

V momentě, kdy usedáte ke stolu, a hlady vám kručí v břiše, přichází již číšník s pitím a jídlem pro Vás. Myslíte, že je to začátek nějakého filmu z budoucnosti? Mýlíte se, takové novinky jsou možné i dnes, s novou aplikací Já číšník. O co tedy jde?


Na Náplavku dorazí svatý Martin

10. 11. 2017

Celkem 52 stánků, 24 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude sedmý ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“. Ten proběhne 11. listopadu od 10 do 21 hodin na Rašínově nábřeží v Praze 2 mezi železničním mostem a vyšehradskou skálou.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+