Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Odlehčení po svátečním hodování

7. 1. 2019

Vánoce a oslavy konce roku jsou za námi a svátky nám připomíná už jen ručička na váze. Co takhle si uvařit něco dobrého na zub a zároveň udělat něco pro své tělo. Mnozí z nás si jistě předsevzali, že se do letošního roku pustí o něco zdravěji. Není ale třeba volit drastickou formu a sacharidům, cukrům nebo tukům se zcela vyhýbat. Postačí myslet na to, jak se říká „všeho s mírou“. Máme pro vás několik osvěžujících tipů, které polechtají vaše chuťové pohárky a současně prospějí vašemu organismu, obzvláště v tomto sychravém počasí.

více »

Další články

Doplněk nejen pro vegany

29. 8. 2018

Veganství je druh stravování, filozofie a životní styl, který odmítá konzumaci a zpracovávání veškerých živočišných produktů.Pro někoho je to životní směr v návaznosti na etiku současného světa a krutého zacházení se zvířaty, pro někoho může být jen občasné zpestření jídelníčku a zdravé stravy, které je rozhodně zdraví prospěšné a svou funkci vykoná i při různých půstech či dietách.


Sodík: dobrý sluha, špatný pán

15. 8. 2018

Denně dodáváme svému organizmu v průměru trojnásobek doporučovaného množství soli1), až tři čajové lžičky místo zhruba jedné. Ve stravě máme tudíž tolik soli, že jakékoli snížení jejího příjmu bude mít bezesporu pozitivní zdravotní efekt. V první řadě musíme snížit množství soli používané při přípravě pokrmů a omezit dosolování hotových pokrmů.


Proč by měly děti konzumovat mléčné výrobky

13. 8. 2018

Už během dětství nám naše maminky podávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků je tedy nemožné. V období, kdy dítě sílí a roste, by měly být mléčné výrobky nedílnou součástí každého jídelníčku.


Co jste možná nevěděli o salátech

10. 8. 2018

Saláty jsou samostatná kategorie stravování a je málo lidí, kteří by neměli alespoň některý druh rádi. Přesto jsou většinou považovány spíše za jakýsi doplněk celého menu zajišťující zdravou zeleninovou složku, než jeho hlavní chod. Přitom jde o kapitolu gastronomie, která už má dlouhou historii a je hluboce zakořeněná v jednotlivých kulturách. Různé salátové recepty jsou spjaté s určitými zeměmi a obdobími a patří k tradici, vznikají ale také zcela nové nápady a experimenty jako trendy moderní gastronomie. Vyzkoušejte skvělé recepty!


Kam zajet potěšit chuťové pohárky?

7. 8. 2018

Léto láká k různorodým aktivitám. Pokud vyrazíte na výlet, turistické trasy naplánujte pečlivě přes občerstvovací stanice. Ještě lépe uděláte, pokud si zajedete na lokální folklorní svátky, které nabídnou k ochutnávce to nejlepší z regionů. Máme pro vás 3 tipy na druhou polovinu prázdnin.


Mikrodrink Waterdrop vás dokonale osvěží

6. 8. 2018

Na ranní kávu nebo latté po obědě nezapomeneme nikdy. S běžným pitným režimem je to o dost horší. Obzvlášť v létě potřeba vody, vitamínů a minerálů roste, v každodenním shonu na ni však zapomínáme. Udělejte proto ze svého pitného režimu radostný rituál, ke kterému se budete vracet. Díky waterdropu, prvnímu mikrodrinku na světě, a jeho krásným designovým lahvím ze skla včetně speciálních limitovaných edic už zapomínat nebudeme.


Sušené maso s kofeinem

31. 7. 2018

Český výrobce sušeného masa, pardubická společnost Fine Gusto Nature, přišla s unikátním výrobkem sušeného masa, nejen u nás v České republice, ale i po celém světě. Ve spolupráci se společností Bitters totiž vyrábí sušené maso s kofeinem a guaranou.


Tipy na občerstvení pod širým nebem

26. 7. 2018

Teplé počasí láká k pobytu v přírodě. Češi jsou navíc proslulým národem chatařů a chalupářů, proto se u nás daří nejen turistice, ale také všemožným piknikům i grilování. Všechny aktivity spojené s pobytem na čerstvém vzduchu, setkání s přáteli a rodinou korunujte konzumací chutných pokrmů se značkou Regionální potravina.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+