Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Výživové trendy ruku v ruce s bio potravinami. Pozor také na čerstvost

7. 11. 2017

V dnešní době je alternativní strava hodně diskutovaným tématem. Zahrnuje různé přístupy, jako například vegetariánství, veganství, vitariánství a další. Ti, co volí tuto cestu, si často produkty vybírají a následují další trendy jako je upřednostňování bio potravin a menších prodejců. Podle odborníků je zejména důležité dbát nejen na označení bio jako známku určité kvality, ale také na čerstvost potravin.


Nejmodernější kávový trend Nitro Cold Brew nově v Tchibo

3. 11. 2017

Tchibo jako první kavárenský řetězec v České a Slovenské republice zahajuje prodej netradičně připravované kávy Nitro Cold Brew. Tato delikátní káva je extrahovaná za studena až 20 hodin a nyní nově podávaná přes speciální kávovou „pípu“, která ji jemně obohatí dusíkem.


Světový den veganství je dnes

1. 11. 2017

Světový den veganství připadá každoročně na 1. listopadu. Zvolený termín souvisí s Dušičkami, které přichází hned následující den, a můžeme v něm najít jakousi symboliku pietního aktu. Světový den veganství byl vyhlášen v roce 1994, a to u příležitosti 50. výročí založení britské „Veganské společnosti“. O co vlastně veganům jde? Jedná se o lidi, kteří vychází z etického přesvědčení, že by člověk neměl způsobovat zbytečné utrpení jiným živým bytostem.


Průvodce nejlepšími víny České republiky 2017 - 18

31. 10. 2017

Redakce a vydavatelství časopisu WINE & Degustation přichází již se čtvrtým ročníkem originální publikace „Průvodce nejlepšími víny České republiky “. Kniha je cenným zdrojem nejaktuálnějších praktických informací z tuzemské vinařské scény pro všechny milovníky vína a nezbytným pomocníkem pro profesionály v oboru. Cílem této publikace je poskytnout čtenářům, každý rok nové, aktuální, nezávislé a v nejvyšší možné míře objektivní informace o tuzemských vínech a vinařích a díky podrobnému hodnocení najít a doporučit ta nejlepší vína, která jsou aktuálně na trhu.


Projekt Pestrá strava pomáhá řešit alarmující výskyt dětské obezity

30. 10. 2017

Obezita je chronické onemocnění, které dosahuje epidemické proporce. Je jedním z nejvýznamnějších celosvětových zdravotnických problémů ve všech věkových kategoriích. V současné době je nejrozšířenějším metabolickým onemocněním na světě s trvale vzestupným trendem výskytu a je závažnějším problémem než podvýživa.


Poznáte hermelín od camembertu?

27. 10. 2017

Pod plísňovým kabátkem se ne vždycky skrývá stejná sýrová pochoutka. Dokážete rozeznat rozdíl mezi pravým hermelínem a jinými sýry s bílou plísní? Liší je od sebe například vůně, textura a samozřejmě i chuť. Odhalte taje výroby tuzemských hermelínů, správného způsobu jejich skladování a ujistěte se, že víte, na čem si k vínu pochutnáte. Poradí vám Jan Rosický, technolog výroby ze společnosti Savencia Fromage & Dairy Czech Republic, a.s.


Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“

26. 10. 2017

Nejvyšší ocenění z té nejprestižnější gurmánské soutěže míří letos do Česka. O historický úspěch v Great Taste Awards se zasloužil Fíkovo hruškový džem s bílým karibským rumem značky Rose Garden. Získal tři hvězdy a zařadil se tím k nejlepším a nejkvalitnějším potravinám světa. Firma Rose Garden se stala historicky první českou značkou, která v jednom roce ovládla jak Great Taste Award, tak soutěž World's Original Marmalade Awards. Ta je považována za mistrovství světa ve vaření citrusových marmelád.


O životosprávě v klimakteriu

25. 10. 2017

Menopauza přichází kolem 50. roku věku ženy. Vzhledem k prodlužující se délce života to znamená, že ženy žijí po menopauze ještě minimálně další třetinu svého života se všemi změnami a riziky, které s sebou menopauza přináší. Jak změnit životosprávu radí prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., členka Fóra zdravé výživy, VŠCHT Praha, dále Mgr. Tamara Starnovská, členka Fóra zdravé výživy, Oddělení klinické výživy Thomayerovy nemocnice a také Věra Boháčová, DiS., členka Fóra zdravé výživy, nutriční terapeutka


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+