Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Kolik tekutin byste měli vypít?

14. 8. 2017

Kolik denně vypijete tekutin? Je to dost nebo málo? A jak je to u dětí a dospělých nebo u žen a mužů s pitným režimem – liší se? Přizpůsobujete denní příjem tekutin svým aktivitám?


Jíte rádi kuskus?

10. 8. 2017

Kuskus, couscous nebo cous cous je slovo převzaté z arabštiny. Právě severoafrická kuchyně používá cou cous jako základní potravinu. Jde o spařenou obilovinu, konkrétně o pšenici, ječmen nebo proso, tvarovanou do malých kuliček podobných krupici. Přestože to na první pohled nevypadá, jde o jemnozrnnou těstovinu. Je výborným zpestřením stravy a hodí se i do dietního jídelníčku, je lehký a snadno zasytí.


Čaj Captain Kombucha vám zachutná a podpoří vaše zdraví

8. 8. 2017

Komplexní složení čaje a probiotik, šťavnatá chuť plná ovoce či kokosů dovezených přímo z tropů. To je zážitek z chuti, kterou vám přináší nový nízkokalorický probiotický drink Captain Kombucha. Je vyrobený z houby Kombucha, probiotické kultury a cukru, který se při kvašení vypaří.


Vynikající jablka z ČR

28. 7. 2017

Jablko je snad nejtypičtějším českým ovocem. Každým rokem se jich u nás sklidí přibližně 230 000 tun. Ročně sníme průměrně kolem 22 kilogramů. Na co si dát ale pozor při jejich nákupu? Jak jablka uchovávat? Jsou lepší tuzemská, nebo zahraniční?


Nezapomínejte na dostatečný pitný režim!

27. 7. 2017

Kolik denně vypijete tekutin? Je to dost nebo málo? A jak je to u dětí a dospělých nebo u žen a mužů s pitným režimem – liší se? Přizpůsobujete dostatečně svůj denní příjem tekutin svým aktivitám?


Sýrové snacky Madeland a Niva pro gurmány

19. 7. 2017

Sýr!!! Slovo, které vám nejen při focení vykouzlí úsměv na tváři. Spokojeně se budete usmívat, jen co ochutnáte nové sýrové snacky z La Lorraine. Delikátně jemný sýr Madeland, anebo výrazně pikantní Jihočeská Niva? Ať už tak, či onak, spojuje je jedno – tyto sýry jsou prostě neodolatelné a v Čechách velmi oblíbené. A co teprve, když jsou v lahodné kombinaci s křupavým těstem? Novinky od Lorraine nadchnou nejen sýrové gurmány, ale i milovníky slaných snacků.


Veganství, pandemie ve světě i u nás

18. 7. 2017

Špatná výživa a nevhodné stravovací návyky denně pronásledují téměř všechny z nás. Jíst se ale musí. Lidé s oslabenou imunitou, nemocní i ti vyléčení, zkrátka všichni, kterým není zdraví lhostejné, by měli přemýšlet o tom, co konzumují. Více Jiří Stabla, zakladatel sítě Konopných lékáren Carun, konopnyshop.cz, odborník na konopí, vegan a spoluzakladatel VEGAN IBIZA.


Trojská botanická zahrada slavnostně pokřtila vína ročníku 2016

11. 7. 2017

Botanická zahrada hl. m. Prahy patří díky vinici sv. Kláry mezi unikáty. Je jednou z mála botanických zahrad, jejíž součástí je tak rozsáhlý produkční vinohrad. Od roku 2009 se celá úroda zpracovává v místním sklepě vybaveném nejmodernější technologií. Kombinace dlouhé tradice, výjimečné lokality i technického zázemí jsou zárukou produkce vína, které každoročně získává mnohá ocenění v Česku i v zahraničí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+