Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Jak je nejlépe snoubit sýry s víny?

23. 10. 2017

Jistě souhlasíte s tím, že sýry a vína patří k sobě. Mají totiž společný přírodní charakter. Vzájemně se skvěle doplňují. Jaké jsou ovšem zásady pro jejich párování, abyste z jejich chuti vytěžili to nejlepší?


Ploché bříško s NATUHROUSE

18. 10. 2017

Ploché bříško je snem snad každé z nás, jež bojujeme s centimetry, které nás trápí navíc. S balíčkem Chci ploché břicho! pro vás bude shazování přebytečných kil hračka!


Nastartujte den zdravou snídaní

17. 10. 2017

Jaké ráno, takový celý den. Dopřejte si dobrou a zdravou snídani, která vám pomůže vykročit do dne pravou nohou. „Po dlouhém nočním půstu je vaše tělo vyhladovělé a dehydrované. Snídaní doplníte tělu živiny, nastartujete metabolismus a dodáte mu energii na celé dopoledne. Nezapomeňte, že výživná snídaně vám pomůže zahnat dopolední chutě na nezdravé pamlsky,“ říká Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife.


Ochutnejte Tátův sad cider

16. 10. 2017

Tátův sad cider polosuchý je svěží, s výraznější kyselinkou a lehkou sladkostí, kterou dodává špetka třtinového cukru. Ve vůni a chuti jsou cítit zelená jablka. Osvěžující nápoj vzniká z jablečného moštu. Táta Jan Abt jablka sklidí, vylisuje, fermentuje a na závěr nalahvuje. Vše vyrábí v Líšnici, kousek za Prahou, ze starých odrůd jablek. Polosuchý cider potěší především ty, kteří se ještě nepropili k suchému.


BIO není jen nálepka

12. 10. 2017

Sklizeno není BIO prodejna, přesto tu najdete velkou část sortimentu v kvalitě BIO. To proto, že Sklizeno považuje BIO potraviny za pomyslný vrchol kvality a proto se v prodejnách bude jejich nabídka postupně rozšiřovat. Bohužel u nás nemá BIO často úplně pozitivní konotace, proto Sklizeno se zakladatelem Davidem Kuklou na čtyřech příkladech shrnuje, proč bychom všichni měli o BIO alespoň popřemýšlet.


Světový den obezity

11. 10. 2017

I letos si 11. října připomínáme Světový den obezity. Tento den byl vyhlášený v roce 2015 s cílem pomoci lidem dosáhnout a udržovat zdravou váhu a bojovat proti obezitě. Jen do loňské kampaně se celosvětově zapojilo více než šest milionů lidí. I přes to, že tento neduh moderní civilizace získává poměrně velkou pozornost médií a odborníků, je obezita čím dál tím větší hrozbou současnosti.


Sýry patří k nejstarším potravinám lidstva

10. 10. 2017

Nejenže mají rozmanitou chuť, přitažlivou vůni, ale především hrají důležitou roli v naší výživě. Obsahují všechny typy sýrů stejné množství vápníku nebo laktózy? Které druhy sýrů jsou nejvhodnější třeba pro děti? Jak poznáte náhražky sýrů? A co tavené sýry – měli bychom se jim opravdu vyhýbat? Ptali jsme se odborníka Ing. Jiřího Kopáčka, CSc., předseda Českomoravského svazu mlékárenského.


Dopřejte si poctivý vývar bez práce

2. 10. 2017

Společnost Gallina Blanca, přední španělský výrobce potravin, uvádí na trh kvalitní tekuté vývary, bez kterých se žádná kuchyň neobejde. Máte možnost si je koupit v několika variantách: hovězí, kuřecí, zeleninový a kuřecí vývar se sníženým obsahem soli.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+