Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Etiketa servírování alkoholu

29. 12. 2017

Blíží se Silvestr, a to je čas, kdy si téměř každý koupí láhev kvalitního alkoholu. Víte však něco o jeho správném servírování? Servírování, které vám může odhalit skrytou tvář vodky, rumu, likéru nebo whisky, jež jste dosud nepoznali? Dodržíte-li pár základních pravidel, možná odhalíte nečekanou chuť vašeho oblíbeného nápoje.


Zelené oslavy Silvetra ve skleničce

29. 12. 2017

Přemýšlíte, jak stylově přivítat nový rok a zároveň se rozloučit s rokem stávajícím? Přichystejte pro svou rodinu a přátele party s originálním zeleným pohoštěním, na které jen tak nezapomenou! Vstupte do nového roku plní energie! Přinášíme tipy na zajímavé nápoje, protože k dobrému jídlu nesporně patří i dobré pití – zkuste si umíchat Matcha Gimlet nebo se zchlaďte trochou Matcha Frappé.


Ochutnejte Kimčchi, korejský gastronomický poklad

27. 12. 2017

Kimčchi je korejské národní jídlo připravené hlavně z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. V Koreji si jej většina žen připravuje sama a recept se podle tradice dědí z tchyně na snachu. První zmínky o kimčchi se datují až do období před třemi tisíci lety, kdy se objevuje ve staré čínské poezii. S vlivem okolních zemí i evropských cestovatelů získalo kimčchi dnešní podobu zhruba v sedmnáctém století, když se do Koreje dostaly chilli papričky.


Mýty a fakta o skladování sýrů

25. 12. 2017

Sýr je živá potravina. Po celou dobu přípravy i cesty na váš stůl zraje a pracuje. Zaslouží si tedy zvláštní zacházení. Když se o něj budete správně starat, odmění vás vynikající chutí. Jak ale na to? Možná vás překvapí, kolik zažitých rad se nezakládá na pravdě. Mýty a fakta o skladování sýrů jsme pro vás dali dohromady společně s odborníky z Jaroměřické mlékárny.


Ochutnejte novinky v minerálkách

22. 12. 2017

Dvě novinky pro zdraví nejen o Vánocích, Magnesia Extra a Mlýnský pramen, aktuálně rozšířily řadu stáčených minerálních vod z přírodních léčivých zdrojů. Minerální prameny jsou zdrojem minerálních látek, důležitých pro stavbu a fungování lidského těla. Jejich složení je dáno podmínkami panujícími v hlubinách země, kde prameny vznikají. Patří k základům lázeňské péče, ceněné již stovky let.


Jdete si koupit kapra?

20. 12. 2017

V období Vánoc je nejvyšší spotřeba ryb v České republice. Souvisí to i s tím, že konzumace kapřího masa na Štědrý den je jednou z mnoha tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů.


České domácnosti ročně vyhodí 10 tisíc tun masa!

13. 12. 2017

Podle Organizace pro zemědělství a výživu se na světě každý rok vyhodí nebo zkazí třetina všech vyrobených potravin. To je kolem 1,6 miliardy tun jídla. V Česku ročně končí v odpadcích celkem 829 851 tun potravin, což je 6,4 procenta z celkové produkce. Jen české domácnosti vyhodí 254 tisíc tun jídla. Právě domácnosti mají na celkovém počtu vyhozených potravin největší podíl.


Ochutnejte vánočku jako od babičky i tradiční dánské cukroví

12. 12. 2017

Kam zajít na poctivou českou vánočku, pokud ji sami nestíháte upéct? Doporučit vám dánské pekařství Mansson’s Bakery se může zdát jako vrchol ironie, nicméně zdejší vánočka podle rodinné receptury (české!) rozhodně stojí za to. A když už tam budete, vyzkoušejte i dva druhy neodolatelně křupavého dánského cukroví nebo dánskou verzi svařeného vína.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+