Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Třtinový, nebo hnědý? Při pečení se bez cukru neobejdete

8. 12. 2017

Každá hospodyňka ví, že se bez cukru při vaření či pečení neobejde, a to i přes současný trend diet a zdravého životního stylu. Ovšem od sametové revoluce se nabídka cukrů a sladidel v našich obchodech notně rozšířila a není lehké se v nich vyznat. Pojďme společně na malou sladkou exkurzi.


Smyslná, limitovaná edice čajů TEEKANNE se stylovou skleničkou uvnitř

6. 12. 2017

V sychravém zimním počasí si každý rád dopřeje chvíle odpočinku. K ideálním okamžikům však neodmyslitelně patří šálek teplého čaje. Potěšte proto své blízké a rozmazlete je speciální dárkovou sadou čajů TEEKANNE. Netradiční a dokonale smyslné chutě limitované edice TEEKANNE si může každý vychutnat díky vánočnímu balení, které v sobě ukrývá tři exkluzivní čaje s osobitými ovocnými příchutěmi a stylovou skleničkou, která podtrhne celkový čajový zážitek.


Vánoční pečení se letos prodraží

5. 12. 2017

Vánoční cukroví nepeče téměř 30 procent českých domácností, jen čtyři procenta Čechů se ale obejdou úplně bez něj – vyplývá to z průzkumu společnosti KPMG. Většina lidí, kteří cukroví nepečou, ho dostane od příbuzných či známých, cukroví kupuje každá desátá domácnost v Česku. Letos si Češi při pečení i nákupu vánočních cukrovinek budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Vyzkoušejte zdravé netradiční cukroví bez vajec, cukru, mléka a másla podle Kataríny Prokopové, zfarmydomu.cz


Vánoční balíček uzenin Schneider Selection

4. 12. 2017

Vánoce se blíží a vy už se jistě těšíte na bramborový salát. Zkuste jej letos připravit jinak. Tentokrát přidejte do salátu vynikající uzenou klobásou Gyulai od Schneider Selection. Pochutná si jistě celá rodina.


Co byste měli vědět o mouce

1. 12. 2017

Když se řekne mouka, nejspíše se vám vybaví bílý prášek nebo krupička – surovina pro křehké a nadýchané moučníky. Jak je to v současnosti s moukou a obsahem lepku? Které mlýnské výrobky jsou pro nás specifické a jak se liší od zbytku světa? Jakou roli hrají produkty z mouky v naší výživě? Jak poznat kvalitní mouku?


Správným stravováním i aktivním sportem nejlépe posílíte imunitu

30. 11. 2017

Se sychravým počasím se většině z nás nevyhne pokašlávání nebo rýma. Ačkoli se nemoci každoročně snažíme vyhnout, jen málokdy se to podaří a téměř každého na několik dní vyřadí z běžného režimu. „Přestože je posilování imunity dlouhodobější proces, na kterém je potřeba pracovat po celý rok, ani na poslední chvíli nezoufejte a zkuste hledat pomoc ve svém jídelníčku,“ radí Blanka Procházková, nutriční odbornice společnosti RACIO.


Čaje TEEKANNE s láskou, vášní a touhou

28. 11. 2017

Sychravé počasí a lezavá zima v nás většinou probouzí touhu zachumlat se do teplé deky a strávit volné chvilky s někým blízkým nebo u dobrého filmu či knihy. Aby však takové okamžiky byly ještě intenzivnější, schází vám už pouze jedna věc – šálek kvalitního čaje. Obyčejná klasika v podobě černého či zeleného čaje nám však může připadat trochu nudná a rádi sáhneme po nějakých výraznějších chutích, které rozproudí naše smyslové buňky přesně tak, jako exkluzivní čaje TEEKANNE.


Dione nabízí zdravé a čerstvé ovoce a zeleninu z českých polí

27. 11. 2017

Je na čase rozbít starý mýtus, který se dívá na mrazenou zeleninu a ovoce skrz prsty. Kromě toho, že jsou požadované ingredience okamžitě připravené k vaření, šetříte čas na přípravě a neriskujete zranění při krájení či loupání, nabízí zmrazená zelenina a ovoce Dione ještě další, mnohem důležitější, výhody.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+