Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Nakupujete nebo pěstujete rajčata?

7. 7. 2017

Rajčata jsou pro náš organismus velmi prospěšná. Nejdůležitější je jejich červené barvivo zvané lykopen, které působí jako antioxidant. Z vitaminů jsou zde nejvíce zastoupeny vitaminy B, C, E a K a z minerálních látek pak draslík, fosfor, hořčík a vápník. Vysoký je také obsah vlákniny a kyseliny listové. Rajčata jsou velmi vhodná i během různých diet – mají totiž minimální energetickou hodnotu a neobsahují skoro žádné cukry.


Italské sýry zpestří vaši kuchyni

6. 7. 2017

Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola jsou tři z nejoblíbenějších italských sýrů. Aby zákazník věděl, že kupuje opravdu originální sýr s tou pravou nezaměnitelnou chutí, měl by na nich hledat evropskou značku DOP (Chráněné označení původu). Výrobky s ochrannou známkou DOP charakterizuje tradiční geografické místo původu. Vyrábí se tedy z toho správného mléka a v tradiční oblasti, jejíž vlastnosti dávají sýru specifickou chuť. Známka také zaručuje, že jsou sýry vyráběny tradiční formou a za pomocí postupů, které vymysleli naši předci. Čeští spotřebitelé jsou velkými milovníky sýra a jistě ocení označení, které jim zaručí, že kupují originální a tradiční italské sýry. Vyzkoušejte skvělé recepty vždy por 4 osoby.


Víte, jakou pijete kávu?

4. 7. 2017

Každý den se na světě vypije 2,25 miliardy šálků kávy. Mnoho z nás má svůj každodenní kávový rituál, ať už jde o snídaňové cappuccino nebo rychlé odpolední espresso. Ne každý však ví, jaké druhy kávy existují a jak je lze kombinovat. Kávy jednodruhové se vyznačují ušlechtilou a často velmi výraznou chutí. Druhou možností jsou kávové směsi, jež jsou komponovány s ohledem na výslednou chuť, vůni, aroma a celkovou vyváženost. A právě tyto kávy, které mají v rovnováze sladké, kyselé a hořké chutě, jsou u nás nejoblíbenější. A jak vlastně taková kávová směs vzniká?


Parmigiano Reggiano neboli pravý italský parmezán je opravdová sýrová delikatesa

3. 7. 2017

Tento sýr je ceněný po celém světě. Polotučný sýr, který se vyrábí ze syrového kravského mléka, má tvrdou, slámově žlutou kůrku a je více či méně hutný s jemným zrnem. Má charakteristickou jemnou a delikátní chuť, která se s délkou zrání stává pikantnější.


České děti jsou zvyklé na svačiny, chutná jim ovoce

30. 6. 2017

Mnozí lidé si stále myslí, že nejdůležitějšími jídly dne jsou snídaně, obědy a večeře. Pravdou však je, že nezastupitelné místo v každodenním jídelníčku nejen dospělého člověka, ale především dítěte, jsou dopolední a odpolední svačiny. Své o tom ví i 1 390 respondentů – rodičů, kteří se zapojili do průzkumu realizovaného společností Max Sport, která se specializuje na vývoj, výrobu a prodej kvalitních doplňků výživy určených pro širokou sportující veřejnost.


Jak vybírat jahody?

28. 6. 2017

Na co bychom si měli dát pozor během nákupu jahod? Jak tyto potraviny skladovat? V čem se liší dovážené od tuzemských? A jak nenaletět falešným prodejcům?


Snadné a zdravé vaření prověřeno studenty

23. 6. 2017

Zdravě, chutně a především snadno a rychle. To je devízou kuchařky, kterou vydávají tři studenti. Jíme zdravě s Fitrecepty vznikl původně jako online projekt, po velikém ohlasu vzniká i první tištěná kuchařka, která nabízí 120 prověřených receptů.


Sunárek hotové jídlo - oběd nebo večeře v kapsičce

20. 6. 2017

Sunárek přichází s absolutní novinkou ve své kategorii. Po všech ovocných variacích v kapsičkovém balení nyní představuje v kapsičce i hotová jídla. V prodeji budou hned v pěti různých variantách: špagety s boloňskou omáčkou, lasagne s hovězím masem, rýže s kuřecím masem a zeleninou, dušená zelenina s hovězím masem, kuskus s kuřecím masem a zeleninou, na kterých si mohou pochutnat všechny děti od ukončeného šestého měsíce. Bez lžičky i bez talířku tak nakrmíte svoje dítko plnohodnotným jídlem, aniž by se vám doma hromadila hora špinavého nádobí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+