Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

12. 12. 2018

Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods. Tento koláč pekl například i pro anglickou královnu.

více »

Další články

Letní pohodu dokreslí kokosová řada Alpro

28. 5. 2018

Blíží se horké léto a s ním doba dovolených, odpočinku a cestování. Nic nedoplní chvíle pohody tak jako vychlazený nápoj nebo dokonalá letní pochoutka. Pro chutě exotiky, které dovolenkovou atmosféru dokreslují, není třeba chodit daleko, kokosová řada Alpro je tou pravou volbou! Alpro nabízí řadu čtyř kokosových nápojů, které jsou skvělé samotné, nejlépe dobře vychlazené, ale i v různých kombinacích.


Celiaci se neobejdou bez bezlepkové diety

18. 5. 2018

Znáte někoho, kdo nesmí konzumovat lepek, protože trpí nesnášenlivostí lepku? A víte, že na jednoho diagnostikovaného celiaka připadá až deset dalších, kteří o své nemoci „zatím” nevědí? Prokouknout zdravotní problémy, kterými se projevuje citlivost na lepek, je sice komplikované, cesta ven však bývá spolehlivá. S odpověďmi vám pomůže kampaň na webovém portálu zitbezlepku.cz.


Získejte maximum vitaminů z ovoce a zeleniny

15. 5. 2018

Děláte pro své zdraví vše. Vyhýbáte se nezdravým jídlům, pravidelně cvičíte, dodržujete pitný režim, dostatečně spíte, udržujete se v psychické pohodě. V rámci zdravého stravování potřebuje naše tělo přijímat optimální množství vitamínů a minerálů. Zařazením ovoce a zeleniny do jídelníčku máme ale jen napůl vyhráno. Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife vám poradí, jak udržet maximum vitamínů v rostlinné stravě.


Čtěte etikety na zmrzlinách a nanucích

14. 5. 2018

Začátek hlavní zmrzlinové sezóny je tu. Co opravdu obsahují zmrzliny a na co si dát pozor? Jaký jste typ? Smetanový nebo spíš ovocný?


Proč jíst zelené fazole Mungo?

10. 5. 2018

Mungo, menší zelené fazole, si svou oblibu získaly hlavně v naklíčené podobě, a to pro vysoký obsah zdraví prospěšných látek. Jejich použití je rozmanité – od polévek a salátů až po nejrůznější zeleninové směsi a kaše. Velmi oblíbené jsou pro vysoký obsah vitaminů a minerálů, které nám dodají ochranu před civilizačními chorobami.


Sunárek Cool ovoce pro vaše děti

4. 5. 2018

Sunárek přichází s novinkou v kategorii ovocných kapsiček. Pro děti od ukončeného 12. měsíce si připravil nadupanou svačinku plnou pestrého ovoce, která se skvěle hodí nejen do školní brašny, ale i do batůžku. Pokud chcete, aby měl váš drobeček pravidelný přísun ovoce, sáhněte po této zdravé svačince, která se hodí pro děti do školky i do školy.


Kakaový bob - superpotravina, která v čokoládě nebývá

3. 5. 2018

Asi každý ví, že čokoláda se vyrábí z kakaa, ale co je to kakao, jak vypadá a jak z něj čokoládu „dostanete” už ví lidí mnohem méně. A hřeší na to i mnozí výrobci čokolád, kteří matou na obalech zavádějícími informacemi o procentuálním obsahu kakaa. Z obalu totiž nepoznáte, zda obsahuje spíše kakaové máslo, tedy tuk, nebo kakaový prášek, který dodává typickou ostrou chuť.


Grilujte správně s kořením

2. 5. 2018

Grilované dobroty jsou po chladných měsících vítaným osvěžením. Kuchtění venku na zahradě, na terase nebo v městských parcích má své neopakovatelné kouzlo. Pokud si chceme dopřát lákavé pochoutky, neměli bychom zapomínat na několik důležitých zásad. Šéfkuchař Ivan Vodochodský radí, jak si hravě poradit s přípravou chutných pokrmů na grilu.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+