Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Páj ze sladkých brambor s mučenkovým sněhem a víno

14. 11. 2018

Brzké stmívání a chladné dny jsou ideální pro příjemné posezení s rodinou a přáteli. Užijte si tyto krásné chvíle a využijte příležitost připravit pro své blízké skvělou páj ze sezónních surovin. Recept poskyt pekařský a cukrářský mistr Josef Maršálek. Víno k němu doporučili z Vinselektu Michlovský.

více »

Další články

Svatomartinské rohlíčky

9. 11. 2018

Křehké rohlíky patří neodmyslitelně k svátku svatého Martina. Podle pověsti proměnil podkovy svého oře právě v tyto rohlíky, aby nakrmil chudé. Dle krajových zvyklostí se plnily makovou či ořechovou náplní či se nechaly prázdné. My si připravíme lahodnou makovou variantu.


Podzimní recepty s ořechy, fazolemi, řepou a šalvějí

2. 11. 2018

Vyzkoušejte italské podzimní recepty, které pro vás připravil kulinářský odborník prodejen La Formaggeria Gran Moravia a jistě si pochutnáte.


Dýňový cheesecake

25. 10. 2018

„Dýně je tradiční zelenina, která je na Valašsku stále velmi rozšířená, a mnozí lidé možná ani nevědí, že ji lze využít i jinak, než v podobě obvyklé – byť samozřejmě chutné – polévky. Dýně má stálé místo i v menu restaurace Spa hotelu Lanterna, kde ji pravidelně zařazujeme i do degustačního šestichodového menu zážitkové restaurace Vyhlídka. Dýně je zajímavá nejen chuťově, ale i barvou, takže umí hezky rozzářit servírovaný pokrm,“ říká Josef Tydlačka, šéfkuchař hotelu Lanterna, který pro vás připravil dýňový cheesecake!


Dýně hokaido vévodí českým kuchyním

18. 10. 2018

Zdravý jídelníček je spojený s lokálními a zároveň sezónními plodinami. K podzimu neodmyslitelně patří různé druhy dýní. U českých zákazníků jednoznačně dlouhodobě vede dýně hokaido, která je nenáročná na přípravu a nemusí se loupat. Navíc se hodí do sladkých i slaných receptů. Dýňovou dvojkou je máslová dýně.


Vyzkoušejte božsskou podzimní páj od Josefa Maršálka

11. 10. 2018

Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních ingrediencí. Nejlépe chutnají čerstvé, servírované v pokojové teplotě jen tak, samotné anebo se lžičkou dobrého mascarpone či Creme fraiche. Zapíjejte je domácím chai latte či svařeným suchým rosé.


Přichází nejsladší den v roce

13. 9. 2018

Mezinárodní den čokolády, který oslavíme 13. září je svátkem nejpopulárnější sladkosti na světě. Sladká pochoutka zlepšuje náladu a chrání srdce. Její jedinou chybičkou krásy je vysoký podíl cukru. 13. září je však zároveň věnovaný i pozitivnímu myšlení, proto si tento den užijte naplno a zejména sladce.


Pomazánky, zdravá svačina do školy

5. 9. 2018

„Pomazánky jsou evergreen, který nikdy nevyjde z módy. Pochutnáte si na nich na snídani, při sva čině i ve čeři. A čím dál častěji zdobí naše pohoštění, i když dorazí hosté,“ říká Lenka Molková z Bistra Razula v Resortu Valachy a přidává recepty hned na tři osvědčené pomazánky.


Malá Amerika ve vaší kuchyni

24. 8. 2018

Objevení Ameriky s sebou přineslo i nečekaný objev v kulinářství, a to červené chilli papričky. Díky své výrazné chuti jsou neodmyslitelnou přísadou mnohých jídel. Původcem pálivé chuti je látka kapsaicin, která napomáhá snižovat cholesterol, paradoxně však slouží i jako úleva proti bolesti. Někteří věří, že pikantní jídla napomáhají k delšímu životu a mladistvému vzhledu. Přinášíme vám pár tipů, jak touto ingrediencí omladit i vaší kuchyň a objevit malou Ameriku v jídlech, který rychle u nás zdomácněla.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+