Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Silvestrovské rychlovky

30. 12. 2019

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

více »

Další články

Neotřelé silvestrovské delikatesy na víně

28. 12. 2019

Před Silvestrem nastává otázka, jakým způsobem oslavu konce starého a příchodu nového roku pojmout. Někteří vyrazí do víru velkoměsta, jiní se už těší na chalupu nebo na hory a někteří rádi přivítají Nový rok v teple svého domova, kde si udělají pěkný večer pro sebe a své nejbližší. Hlavní je umět si navodit příjemnou atmosféru doprovázenou dobrým jídlem a pitím, ať už jste kdekoliv.


Silvestrovské sušenky štěstí

27. 12. 2019

Koláčky, které ukrývají věštbami znáte nejspíše z amerických filmů. Nehodí se jenom pro začátek nového roku, ale pro jakoukoliv událost. Můžete do nich kromě věšteb vložit citáty či úkoly, které oživí oslavy nového roku.


Vánoční bramborový salát dle pivovarské restaurace OSSEGG

20. 12. 2019

Nejlepší vánoční bramborový salát umí maminka. A na tom asi nikdo nic nezmění. Pokud máte odvahu a chcete letos zkusit trochu jiný, máme pro vás recept od šéfkuchaře Lukáše Holého z Pivovarské restaurace OSSEGG v Praze na Vinohradech.


Štědrovečerní tabule podle nízkosacharidové diety

19. 12. 2019

Řešíte před Vánoci, jaké připravíte štědrovečerní menu? Tradiční kapr s bramborovým salátem k adventním svátkům zkrátka patří a vy si říkáte, že takovou kalorickou bombu si můžete jednou za rok dopřát. Ale během Vánoc to nekončí jen u štědrovečerní večeře. Na řadu přichází cukroví, vánočka, chlebíčky, jednohubky a spousta dalších lahůdek. Však to všichni známe. Co si takhle odlehčit tradiční štědrovečerní menu a letos zakončit rok jinak, líp? Vyzkoušejte rybí polévku, obalovaného kapra a vánoční „bramborový“ salát podle nízkosacharidové diety KetoMix!


Zdravé vánoční cukroví

13. 12. 2019

Vánoce jsou skvělou příležitostí k vyzkoušení nových receptů a tipů na pochoutky, které nejen celé rodině zachutnají, ale budou i zdravé a výživné. Inspirujte se recepty českého ekologického výrobce PROBIO a dopřejte si cukroví bez chemie a zbytečných přísad. Upečte letos rodině linecké, rohlíčky nebo věnec ze surovin, které vyrostly ve zdravé krajině a půdě. Poznáte chuťový rozdíl, který budete chtít příště zopakovat


Jogurtové vánoční cukroví

10. 12. 2019

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.


Podzimní recepty z nejkvalitnějších tuzemských surovin

22. 11. 2019

S významným výročím 17. listopadu jsme si připomněli doby, kdy kromě jiného nebylo snadné se dobře a zdravě stravovat, protože se jedlo, co bylo. V minulosti nebylo z čeho vařit, dnes seženeme prakticky cokoliv v jakoukoliv roční dobu. Už se ale naštěstí neřídíme jen „neomezenou“ nabídkou supermarketů a obchodů s potravinami a čím dál častěji dáváme na selský rozum. Pokud stejně jako my preferujete co nejkvalitnější tuzemské a lokální suroviny, pravděpodobně následujete především sezónu a svůj instinkt. Do čeho se pustit v listopadu?


Kuřecí vývar se zeleninou, nudlemi a masovými knedlíčky

13. 11. 2019

Vyzkoušejte recept podle šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarské restaurace OSSEGG z Prahy 2.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+