Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Sladké letní mámení: vychutnejte si dobroty, které vás osvěží

4. 7. 2018

Přestáváte mít chuť na bohaté a těžké dorty a pokukujete po něčem lehčím, osvěžujícím. Co je pro letní dezerty typické a jak je má nejraději blogerka Romana? Vyzkoušejte recepty na vynikající letní dortíky.


Užjte si grilování

8. 6. 2018

Proč si čas strávený venku s přáteli a rodinou nezpříjemnit dobrým jídlem? Nejpopulárnějšími možnostmi jsou grilování anebo piknik. Připravili jsme pro vás několik lahodných receptů a také tipy, jak si tyto příjemné letní kratochvíle co nejvíce užít.


Aktuální jahodové recepty

31. 5. 2018

Víte, že co do nejnižšího počtu kalorií se na druhém místě hned po melounu řadí oblíbené jahody? Obsahují jen 34,9 kcal / 100g. Jsou tedy ideálním ovocem pro letní mlsání i pokud jste v přípravě na plážovou sezonu. Jakmile se budete chystat na piknik nebo na plovárnu, vyhněte se připraveným sladkostem ve stáncích a bistrech, a překvapte je skvělým domácím dezertem z dobrých surovin.


Dobroty pro grilování

29. 5. 2018

Chystáte se grilovat? Připravte si báječnou krkovičku na česnekové topince s ajvarem a naložte sýr fetu na řecký způsob. Recepty připravila Krolína Kamberská.


I při opakovaných střevních potížích si můžete pochutnat

22. 5. 2018

Zatímco někteří se rozhodují, zda budou dodržovat diety či zdravější jídelníček, zhruba 15 % z nás na výběr nemá. Kvůli syndromu dráždivého tračníku musí na to, co jí, dbát 365 dní v roce. A bohužel často ani to nestačí.


Balzamikové krémy vykouzlí z jídla gastronomický zážitek

16. 5. 2018

Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. Hlad u vody či na výletě vám jistě zažene lehký těstovinový salát s pistáciemi, dochucený fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Při grilování s přáteli sáhněte po receptu na jarní salát s grilovaným jablkem a novinkou s příchutí gra­nátového jablka. Až vám dojde inspirace na nedělní oběd, zachrání vás recept na vepřovou panenku se zeleninou, taktéž s použitím balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou granátové jablko. Chybí vám sladká tečka na závěr? I na tu Romana myslela. Připravte si kokosové vafle se zkaramelizovaným ovocem a krémem s příchutí fíku.


Lehké jarními recepty

8. 5. 2018

S jarem přichází chuť na lehká svěží jídla, která pomohou vyčistit a znovu nastartovat organismus. Právě teď je ta nejlepší doba na detox.


Těstovinový salát a polévka z medvědího česneku

26. 4. 2018

Jarní recepty na skvělé dobroty připravily Lucie Jahelková z blogu kitchenaid.cz a Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+