Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dejte šanci zelenině a připravte si ji netradičně

13. 5. 2019

Snažíte se jíst vyváženě, dbáte na dostatek ovoce a zeleniny ve stravě, ale ty stejné druhy pořád dokola vás už nudí? Zkuste si klasickou zeleninu připravit trochu jinak. Nejenže obměníte jídelníček, ale navíc získáte potřebné vitamíny a minerály. S přibývajícími teplotami jsou lehké zeleninové pokrmy ideální volbou. Zaměříme se na ředkvičky, mrkev a špenát, ze kterých se dá při troše fantazie doslova kouzlit.

více »

Další články

Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.


Velikonoční recepty

17. 4. 2019

Ať už dodržujete velikonoční zvyky, nebo vnímáte tyto svátky hlavně jako důvod, proč po dlouhé zimě uklidit v domě i na zahradě, určitě nám dáte za pravdu, že jsou Velikonoce také oslavou dobrého jídla. Vyzkoušejte kromě oblíbeného máslového mazance třeba pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy nebo volská oka nasladko.


Nejen velikonoční mazanec od mistra cukráře

15. 4. 2019

Přemýšlíte, co letos upečete za sladkosti na Velikonoce? Podívejte se na skvělé recepty mistra cukráře Josefa Maršálka a budete mít jasno.


Uvařte si polévku nebo vyrobte pesto z medvědího česneku

11. 4. 2019

Období medvědího česneku je opět tu! Využijte jarních týdnů, kdy je možné tuto bylinu s pozitivními účinky na organismus volně nacházet a sbírat v lese, a vylepšete si svůj jídelníček. Zde jsou dva osvědčené recepty.


Připravte si skvělé a zdravé recepty Veselé Veverky

9. 4. 2019

Ne nadarmo přichází na jaře ke slovu očista těla a detox. Lidský organismus je v jarních dnech připravený na čerstvý start a baží po změně. Zahoďte proto těžká a tučná jídla, která nás v zimě hřála, a pusťte se do zdravé a lahodné změny.


Originální recepty s jogurtem

5. 4. 2019

Máte ve vašem „kulinárním“ repertoáru pět osvědčených jídel, které vaříte pořád dokola? Rádi byste se inspirovali novým, neotřelým receptem, který ovšem bude z běžně dostupných surovin? Právě z tohoto důvodu oslovila česká mlékárna Hollandia Karlovy Vary juniorský (16 až 24 let) národní tým Asociace kuchařů a cukrářů. Výsledkem jsou tyto lahodné recepty.


Dobroty z luštěnin

2. 4. 2019

Luštěniny jsou potravinami budoucnosti. Jsou šetrné k přírodě a navíc…směle nahradí maso. Jsou proto doporučovány výživovými specialisty kvůli svému vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuků. Dále obsahují vitamíny a minerály a jsou zdrojem vlákniny. Celosvětově se spotřebuje 6,8 kilogramu luštěnin na obyvatele. V České republice je to zhruba 2,6 kilogramu, avšak spotřeba už od sedmdesátých let stoupá. V posledních letech tomu nahrává i stále silnější důraz na zdravou stravu a fitness, přičemž významné podpory se jim dostává jak na stránkách nejrůznějších kuchařek, ale i food blogů. Luštěniny se tak opět stávají moderní a trendy potravinou.


Chřest se sýrem tre corti

26. 3. 2019

Blíží se sezóna chřestu, a proto vám nabízíme zajímavý recept, kde tuto lahodnou zeleninu můžete využít.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+