Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Odlehčení po svátečním hodování

7. 1. 2019

Vánoce a oslavy konce roku jsou za námi a svátky nám připomíná už jen ručička na váze. Co takhle si uvařit něco dobrého na zub a zároveň udělat něco pro své tělo. Mnozí z nás si jistě předsevzali, že se do letošního roku pustí o něco zdravěji. Není ale třeba volit drastickou formu a sacharidům, cukrům nebo tukům se zcela vyhýbat. Postačí myslet na to, jak se říká „všeho s mírou“. Máme pro vás několik osvěžujících tipů, které polechtají vaše chuťové pohárky a současně prospějí vašemu organismu, obzvláště v tomto sychravém počasí.

více »

Další články

Recept na tradiční valašskou vánočku

20. 12. 2018

Vánočka u nás nemůže chybět na žádném vánočním stole. Už jen její název vypovídá o tom, že se má připravovat právě na tyto svátky. „Na Valašsku nechyběla ani na stolech těch nejchudších a váže se k ní řada tradic. Připomínat má Ježíška v peřince a původně ji hospodyně pekly v noci z 23. na 24. prosince, tedy na Štědrý den.


Sladké Vánoce podle Josefa

5. 12. 2018

„Ty nejkrásnější svátky v roce by dle mého neměly být vůbec spojeny se stresem, melancholií či plýtváním. Měly by být o rodině a přátelích, o dobré náladě a také o výborném jídle, ke kterému naštěstí patří malý delikátní zákusek či cukroví,“ říká Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr. Zkuste letos makronky inspirované španělskými olivovníky s vůní bergamotu, čokoládové sušenky se skořicí a lískovými ořechy anebo kokosový nepečený “led” s plátky arabské růže a mrazem sušených jahod.


Kaki banánový chléb

3. 12. 2018

Vyrostlo ve slunné Valencii ve Španělsku a představuje výtečnou zdravou svačinku a skvělou ingredienci do vaření i pečení. Kaki Persimon Bouquet si zkrátka zamilujete na první ochutnání. Právě teď ho můžete najít na pultech obchodů – sezóna kaki totiž právě začíná!


Kaki Persimon Bouquet v kuchyni

27. 11. 2018

Vyrostlo ve slunné Valencii ve Španělsku a představuje výtečnou zdravou svačinku a skvělou ingredienci do vaření i pečení. Kaki Persimon Bouquet si zkrátka zamilujete na první ochutnání. Právě teď ho můžete najít na pultech obchodů – sezóna kaki totiž právě začíná! Na první pohled vypadá jako oranžové rajče. Měkký plod bez pecek se však neřadí mezi zeleninu. Tento „pokrm bohů“ je velmi zdravý – posiluje imunitu, obsahuje vitamíny, vlákninu a důležité minerály, upravuje zažívání a příznivě působí také na snižování hladiny stresu. Stačí se zakousnout!


Recepty na tvarohové šátečky s jablky a dýni v sezamu

22. 11. 2018

Vyzkoušejte podzimní recepty od Karolíny Kamberské na vynikající tvarohové šátečky s jablky a dýni v sezamu.


Páj ze sladkých brambor s mučenkovým sněhem a víno

14. 11. 2018

Brzké stmívání a chladné dny jsou ideální pro příjemné posezení s rodinou a přáteli. Užijte si tyto krásné chvíle a využijte příležitost připravit pro své blízké skvělou páj ze sezónních surovin. Recept poskyt pekařský a cukrářský mistr Josef Maršálek. Víno k němu doporučili z Vinselektu Michlovský.


Svatomartinské rohlíčky

9. 11. 2018

Křehké rohlíky patří neodmyslitelně k svátku svatého Martina. Podle pověsti proměnil podkovy svého oře právě v tyto rohlíky, aby nakrmil chudé. Dle krajových zvyklostí se plnily makovou či ořechovou náplní či se nechaly prázdné. My si připravíme lahodnou makovou variantu.


Podzimní recepty s ořechy, fazolemi, řepou a šalvějí

2. 11. 2018

Vyzkoušejte italské podzimní recepty, které pro vás připravil kulinářský odborník prodejen La Formaggeria Gran Moravia a jistě si pochutnáte.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+