Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Zkuste vánoční recepty s netradičními ingrediencemi

19. 12. 2017

Mlsáte rádi, ale už vás nebaví vanilkové rohlíčky, včelí úly či pracny? Nebo baví, ale chcete na vánoční tabuli zařadit i něco zdravého? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, zkuste nové recepty s netradiční ingrediencí. Zdravou přísadou je zelený prášek – kombinace zelených superpotravin, který dokáže divy s imunitou, ale poradí si i s detoxikací organismu a zlepší trávení. Což se během Vánoc bude hodit.


Vánoční klasika v moderním kabátě

18. 12. 2017

Pokud vám chybí inspirace, vyzkoušejte netradiční recepty z kvalitních ingrediencí pro ještě lepší chuť. Poznáte je podle značek kvality – například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“, a uvidíte ten rozdíl. Máme pro vás recepty sladké i kapří.


Napečte nebesky dobré sušenky

14. 12. 2017

„Mandlové máslové sušenky jsou velice jednoduché na přípravu, chutnají skvěle a vydrží stejně dobré až dva měsíce. Hodí se na vánoční stůl a hezky zabalené klidně i jako dárek,“ doporučuje Sabina Kmecová z restaurace Nebespán v Kašperských Horách, která recept připravila.


Recept na vanilkové rohlíčky, které se vám rozplynou na jazyku

11. 12. 2017

Vanilkové rohlíčky patří k Vánocům stejně jako kapr s bramborovým salátem. Jak na to, aby byly správně křupavé, nerozpadaly se a chutnaly opravdu skvěle? Poradí vám cukrářka a pekařka Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích Pavla Stoklasová.


Pečeme cukroví s máslem

7. 12. 2017

„Máslo je především nositel chuti, který nemá rovnocenného zástupce. Pokud chceme péct tak, aby mělo cukroví skutečnou chuť cukroví, musíme péct z másla. Jinak to prostě nejde,“ upozorňuje šéfkuchař Pavel Kopička.


Vynikající čajové koktejly vás překvapí zajímavou chutí

5. 12. 2017

Zaujaly vás smyslné čaje limitované edice TEEKANNE Love, Passion & Desire? Chcete váš čajový zážitek posunout ještě výše? Nechte se inspirovat recepty od barmanské vycházející hvězdy Kateřiny Vymazalové, které z vašich oblíbených čajů umí vykouzlit lahodné a osobité koktejly – ideální společníky pro vaše vánoční a novoroční večírky.Kateřina Vymazalová se stala na mistrovství v Číně, kolébce čajové kultury, Mistryní světa v kategorii Tea Mixology.


Upečte si jedinečné vánoční cukroví s Nutellou

29. 11. 2017

Když ulice ovládne vánoční výzdoba, můžete si být jisti, že se Vánoce kvapem blíží. Přesto ta pravá sváteční atmosféra přichází až tehdy, když se u vás doma rozline lahodná vůně cukroví. A aby byly chvíle pečení plné radosti, přináší vám Nutella® v limitované edici originální razítka a šablonky. Navíc si můžete vyzkoušet jedinečné recepty na vánoční cukroví, v nichž samozřejmě nechybí tato lískooříšková pomazánka s kakaem.


Zauzená kachní prsa, kaštanové rizoto s kroupami a kaštanový krém

24. 11. 2017

Nenechte se ovlivnit deštivým počasím a krátkými dny. Podzim znamená i krásně zbarvené listí, po kterém voní vzduch, příjemné procházky a ještě lepší návraty domů, kde si uvaříte něco sezonního, co vás zahřeje. Zkuste 5 surovin, které jsou chutné, barevné a nabité vitaminy. Využijte podzimní surovinovou inspiraci společně s receptem šéfkuchaře Národního týmu AKC ČR Honzy Horkého.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+