Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Zdravé vánoční cukroví

13. 12. 2019

Vánoce jsou skvělou příležitostí k vyzkoušení nových receptů a tipů na pochoutky, které nejen celé rodině zachutnají, ale budou i zdravé a výživné. Inspirujte se recepty českého ekologického výrobce PROBIO a dopřejte si cukroví bez chemie a zbytečných přísad. Upečte letos rodině linecké, rohlíčky nebo věnec ze surovin, které vyrostly ve zdravé krajině a půdě. Poznáte chuťový rozdíl, který budete chtít příště zopakovat

více »

Další články

Jogurtové vánoční cukroví

10. 12. 2019

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.


Podzimní recepty z nejkvalitnějších tuzemských surovin

22. 11. 2019

S významným výročím 17. listopadu jsme si připomněli doby, kdy kromě jiného nebylo snadné se dobře a zdravě stravovat, protože se jedlo, co bylo. V minulosti nebylo z čeho vařit, dnes seženeme prakticky cokoliv v jakoukoliv roční dobu. Už se ale naštěstí neřídíme jen „neomezenou“ nabídkou supermarketů a obchodů s potravinami a čím dál častěji dáváme na selský rozum. Pokud stejně jako my preferujete co nejkvalitnější tuzemské a lokální suroviny, pravděpodobně následujete především sezónu a svůj instinkt. Do čeho se pustit v listopadu?


Kuřecí vývar se zeleninou, nudlemi a masovými knedlíčky

13. 11. 2019

Vyzkoušejte recept podle šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarské restaurace OSSEGG z Prahy 2.


Sladké koláče s ovocem kaki si zamilujete

29. 10. 2019

Oranžové kaki je pokladem podzimu, který jste možná ještě neobjevili. Zaslouží si však vaši pozornost, a to nejenom kvůli lahodné sladké chuti a všestranné použitelnosti, ale také pro své výživové hodnoty. Plodům pocházejícímu původně z Asie propadli již staří Řekové a nazývali jej „ovocem bohů“. To nejlepší kaki dnes roste ve Španělsku a najdete jej pod značkou Persimon Bouquet. Objevte neodolatelnou chuť tohoto ovoce bez pecek a užijte si jej čerstvé nebo ve skvělých sladkých receptech. Připravte si křehké koláče s originální ingrediencí. Jejich příprava je velmi snadná a po výsledku se jenom zapráší.


Podzimní makový koláč s pohankou

24. 9. 2019

V sychravém odpoledni ocení vynikající koláč k čaji od Josefa Maršálka snad každý.


Recepty z letních pokladů meruněk a broskví

22. 8. 2019

Ovoce by mělo být nedílnou součástí našeho jídelníčku celoročně. Ideální je konzumovat čerstvé sezonní ovoce k dopolední i odpolední svačině. Nejen, že tak do těla dostaneme výživné látky v podobě vitamínů a minerálních látek, ale také tím vyrovnáme hladinu glukózy v létě, čímž budeme předcházet chutím na sladké a i naše postava tím dozná pozitivních změn.


Recepty podle babiček z plodů ze zahrady

25. 7. 2019

Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, červenec a srpen jsou jedny z našich „nejplodnějších“ měsíců. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.


Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+