Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Polévka s medvědím česnekem

17. 4. 2018

Chcete připravit rodině něco netradičního, chutného a přitom zdravého? Inspirujte se šéfkuchařem Pavlem Václavíkem ze Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, který rád na jaře připravuje svým hostům krémovou polévku s medvědím česnekem.


Doplňte vitaminy s originálními recepty na kuskus a plněné žampiony

3. 4. 2018

Dodejte svému tělu pestrou a vyváženou stravu plnou vitaminů a minerálů. A to nejlépe v lahodném jídle, kterému neodolá žádný člen rodiny! Rozmazlete své nejbližší vynikajícími recepty, které jsou plné chutné a zdravé zeleniny Dione. Připravte si kuskus s letní zeleninou, který budete mít hotový během chviličky, a upečte si žampiony plněné zeleninovou směsí a sýrem. Po těchto lahůdkách plných zeleniny se jenom zapráší!


Velikonoční věnec, dort a zajíčci

28. 3. 2018

Tyto tři recepty na velikonoční věnec, velikonoční čokoládový dort a kynuté velikonoční zajíčky připravila bloggerka Elly Bohyně kuchyně. Inspirujte se.


Nejlepší velikonoční beránek podle profesionální valašské cukrářky

26. 3. 2018

Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové, profesionální pekařky a cukrářky Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích. Její beránek je skvělý, vydrží dlouho vláčný a navíc také krásně vypadá. To ostatně potvrzují i hosté hotelů resortu, pro které jich každoročně, spolu se svým týmem, peče na Velikonoce desítky…


Velikonoční stůl s láskou

23. 3. 2018

O Velikonocích slavíme konec postního období, těšme se tedy na pořádné hody! Letos připadá Velikonoční pondělí na 2. dubna – na začátek nejbláznivějšího měsíce v roce. Může se pak sváteční menu nést v jiném než aprílovém duchu?


Vegan nádivka a bezlepkový dort

22. 3. 2018

Každá rodina má svůj tradiční velikonoční pokrm, bez kterého si tyto svátky ani neumí představit. Nikdy však není na škodu oživit tradiční tabuli a inspirovat se novými recepty. Velikonoční návštěva si zaručeně pochutná!


Jehně, kůzle, králík: pochutnejte si na zdravých velikonočních delikatesách

16. 3. 2018

I když jen málo z nás dodržuje velikonoční zvyky tak jako dříve, sváteční dobroty si ujít nenecháme. Velikonoční kuchyně je pestrá a důležitou roli v ní hraje maso. To se vždy připravovalo v neděli, na Boží hod Velikonoční, kdy se slavnostně prostřel stůl a servírovala se pečeně nejčastěji z jehněčího nebo kůzlečího. Jen málokdy tohle maso chutná lépe než právě na jaře. Slavnostní jídelníček můžeme zpestřit také dalším symbolem Velikonoc, králíkem. Připravili jsme pro vás tipy, jak si svátky jara co nejvíce vychutnat!


Bramborové taštičky a domácí granola

12. 3. 2018

Recepty na bramborové taštičky a domácí granolu jsou autorským originálem pana šéfkuchaře Zdeňka Křížka (šéfkuchař Mandarin Oriental Prague a nyní šéfkuchař Orea resort). Vyzkoušejte!


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+