Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Recepty podle babiček z plodů ze zahrady

25. 7. 2019

Pokud se po celý rok snažíte jíst co nejvíce sezónních surovin z lokálních zdrojů, červenec a srpen jsou jedny z našich „nejplodnějších“ měsíců. Vsaďte v tomto období na čerstvost a jednoduchost, v nichž je nejen plno krásy, ale i chuti. Zkuste i osvědčenou klasiku našich babiček, která se vrací do módy i na naše stoly.

více »

Další články

Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.


Vyzkoušejte nápadité recepty mexické a texaské kuchyně

24. 6. 2019

Tex.Mex pokrmy jsou i u nás stále oblíbenější. Jsou totiž jednoduché, rychlé, zdravé a navíc zábavné, protože si každý může vytvořit svou variantu pokrmu. Skvělou chuť jim dodáte kořením Santa Maria. Vyzkoušejte!


Tipy a recepty na letní bio grilování i „bez grilu“ a chutné přílohy

14. 6. 2019

Teplé letní večery jsou opět po roce tady a s nimi i neodmyslitelně spjaté posezení s rodinou či přáteli u dobrého jídla. Grilování patří mezi oblíbené činnosti, nejen při slavnostních příležitostech, ale slouží i jako náhrada obyčejné večeře. Kde ale pořád brát inspiraci, co rodině připravit nebo čím pohostit návštěvu, když klasickým vuřtům už dávno odzvonilo? Nechte si poradit od kuchaře Huga Hromase a vyzkoušejte netradiční recepty z bio masa.


Co sezónního ze zeleniny si dopřát na jaře?

4. 6. 2019

V době přeplněných hypermarketů jsme si zvykli, že máme kdykoliv k dispozici vše, na co si vzpomeneme. Někdy ale není špatné zkusit přijímat to, co nám aktuálně nabízí příroda v našem okolí. Má to hned několik výhod. Tou zásadní je fakt, že lokální potraviny, nabízené v patřičné sezóně, bývají zdravější, protože jsou čerstvé a nezatížené náročnou přepravou. Všude kolem je jich spousta, takže jejich cena zpravidla klesá. A hlavně – stravovat se sezónně je pro tělo přirozené. Aktuálně máme před sebou jaro a léto, a to jsou období, která toho nabízejí opravdu hodně.


Tři svěží melounové recepty

29. 5. 2019

Nachystejte si tři lahůdky, které skvěle chutnají, hezky vypadají a neubližují zdraví či štíhlé postavě. Připomenou vám blížící se léto. V každé z nich navíc hraje hlavní roli netradiční ingredience – vodní meloun. Doporučujeme lahodné melouny Bouquet bez pecek. Tato speciální bezpecková odrůda vyrostla na slunných svazích Španělska, kde se pěstuje již šedesát let. Šťavnaté melouny Bouquet jsou plné vitaminů, minerálů a antioxidantů. Každému receptu tak kromě chuti dodají ještě porci zdraví navíc.


Udržet maso během grilování šťavnaté je kumšt

28. 5. 2019

Vůně šťavnatého masa s aromatickým kořením opět rozlinula pražským centrem. Vitana už počtvrté zahájila grilovací sezonu stylově – kuchařskou show zaměřenou právě na oblíbenou letní kratochvíli. Nožů se chopili herečka a kuchařka Markéta Hrubešová s grillmasterem Ivanem Vodochodským. Ti připravili několik originálních receptů, přičemž se také podělili o řadu kulinářských rad.


Dejte šanci zelenině a připravte si ji netradičně

13. 5. 2019

Snažíte se jíst vyváženě, dbáte na dostatek ovoce a zeleniny ve stravě, ale ty stejné druhy pořád dokola vás už nudí? Zkuste si klasickou zeleninu připravit trochu jinak. Nejenže obměníte jídelníček, ale navíc získáte potřebné vitamíny a minerály. S přibývajícími teplotami jsou lehké zeleninové pokrmy ideální volbou. Zaměříme se na ředkvičky, mrkev a špenát, ze kterých se dá při troše fantazie doslova kouzlit.


Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+