Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Polévka s medvědím česnekem

17. 4. 2018

Chcete připravit rodině něco netradičního, chutného a přitom zdravého? Inspirujte se šéfkuchařem Pavlem Václavíkem ze Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, který rád na jaře připravuje svým hostům krémovou polévku s medvědím česnekem.

více »

Další články

Lehké ořechové sušenky pro každou příležitost

6. 3. 2018

„Ať už máte doma minimum surovin, hledáte, co upéct jednoduchého, anebo prostě nemáte na pečení dobrot čas – s těmito ořechovými sušenkami budete mít vždycky úspěch. Jsou lehounké, nepřeslazené a vydrží vám čerstvé a stejně chutné nejméně jeden měsíc! A tuto variantu můžete různě obměňovat, když budete kombinovat různé druhy ořechů – výborné jsou i vlašské ořechy, mandle či pistácie,“ doporučuje Sabina Kmecová z restaurace Nebespán v Kašperských Horách, která recept připravila.


Pohankové lívance

28. 2. 2018

Do našeho jídelníčku se pomalu vrací i pohanka. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, má vysoký obsah vitaminů typu B, C a E, poskytuje i minerály jako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a dodává i významný rutin. Hodí se mimo jiné při detoxikaci organizmu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako kaše. Vyzkoušejte tentokrát lívance.


Připravte si lahodné valentýnské menu

12. 2. 2018

Není třeba vyrážet pro inspiraci do Paříže a chystat své lásce k večeři mušle a la mariniere. Rozmazlete se na svatého Valentýna i bez honičky v kuchyni. Připravili jsme pro vás dva chutné recepty, které zvládnete připravit během hodiny. Krůtí nudličky na kari a jahodová srdíčka udělají lahodný základ romantickému večeru a v ušetřeném čase, který byste jinak strávili za plotnou a šifrováním složitých receptů, se můžete věnovat sami sobě. Zahořte láskou k těmto jednoduchým a lahodným valentýnským receptům! Co by byla taková dobrá večeře bez přípitku kvalitním sektem! Nezapomeňte do skleničky přidat jahodu od Dione!


Ukázkový jídelníček na den, který vám zvýší příjem bílkovin

8. 2. 2018

Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem pro správné fungování našeho těla. Pokud se vám ale na talíři nejčastěji objevují například těstoviny, které jsou chudé na proteiny, je na čase popřemýšlet o změně. Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife přináší tipy na výživné a běžně dostupné potraviny, díky kterým snadno navýšíte denní příjem bílkovin. Inspirujte se také vzorovým jídelníčkem na den.


Kuře čtyřikrát jinak

1. 2. 2018

Kuřecí maso je lehké nejen k jídlu, ale i k přípravě. Pokud si myslíte, že vás toto maso nedokáže v kuchyni překvapit, pak vyzkoušejte nové recepty. Buďte si jistí, že za ně u strávníků sklidíte pochvalu a dost možná i žádost o přídavek. Připravíte-li oběd nebo lehkou teplou večeři z potravin, které jsou označeny značkou kvality například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“, výsledek je zaručen. Co uvaříte jako první?


Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.


Zkuste vánoční recepty s netradičními ingrediencemi

19. 12. 2017

Mlsáte rádi, ale už vás nebaví vanilkové rohlíčky, včelí úly či pracny? Nebo baví, ale chcete na vánoční tabuli zařadit i něco zdravého? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, zkuste nové recepty s netradiční ingrediencí. Zdravou přísadou je zelený prášek – kombinace zelených superpotravin, který dokáže divy s imunitou, ale poradí si i s detoxikací organismu a zlepší trávení. Což se během Vánoc bude hodit.


Vánoční klasika v moderním kabátě

18. 12. 2017

Pokud vám chybí inspirace, vyzkoušejte netradiční recepty z kvalitních ingrediencí pro ještě lepší chuť. Poznáte je podle značek kvality – například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“, a uvidíte ten rozdíl. Máme pro vás recepty sladké i kapří.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+