Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dýně hokaido vévodí českým kuchyním

18. 10. 2018

Zdravý jídelníček je spojený s lokálními a zároveň sezónními plodinami. K podzimu neodmyslitelně patří různé druhy dýní. U českých zákazníků jednoznačně dlouhodobě vede dýně hokaido, která je nenáročná na přípravu a nemusí se loupat. Navíc se hodí do sladkých i slaných receptů. Dýňovou dvojkou je máslová dýně.

více »

Další články

I při opakovaných střevních potížích si můžete pochutnat

22. 5. 2018

Zatímco někteří se rozhodují, zda budou dodržovat diety či zdravější jídelníček, zhruba 15 % z nás na výběr nemá. Kvůli syndromu dráždivého tračníku musí na to, co jí, dbát 365 dní v roce. A bohužel často ani to nestačí.


Balzamikové krémy vykouzlí z jídla gastronomický zážitek

16. 5. 2018

Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. Hlad u vody či na výletě vám jistě zažene lehký těstovinový salát s pistáciemi, dochucený fíkovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Při grilování s přáteli sáhněte po receptu na jarní salát s grilovaným jablkem a novinkou s příchutí gra­nátového jablka. Až vám dojde inspirace na nedělní oběd, zachrání vás recept na vepřovou panenku se zeleninou, taktéž s použitím balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou granátové jablko. Chybí vám sladká tečka na závěr? I na tu Romana myslela. Připravte si kokosové vafle se zkaramelizovaným ovocem a krémem s příchutí fíku.


Lehké jarními recepty

8. 5. 2018

S jarem přichází chuť na lehká svěží jídla, která pomohou vyčistit a znovu nastartovat organismus. Právě teď je ta nejlepší doba na detox.


Těstovinový salát a polévka z medvědího česneku

26. 4. 2018

Jarní recepty na skvělé dobroty připravily Lucie Jahelková z blogu kitchenaid.cz a Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“


Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.


Polévka s medvědím česnekem

17. 4. 2018

Chcete připravit rodině něco netradičního, chutného a přitom zdravého? Inspirujte se šéfkuchařem Pavlem Václavíkem ze Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, který rád na jaře připravuje svým hostům krémovou polévku s medvědím česnekem.


Doplňte vitaminy s originálními recepty na kuskus a plněné žampiony

3. 4. 2018

Dodejte svému tělu pestrou a vyváženou stravu plnou vitaminů a minerálů. A to nejlépe v lahodném jídle, kterému neodolá žádný člen rodiny! Rozmazlete své nejbližší vynikajícími recepty, které jsou plné chutné a zdravé zeleniny Dione. Připravte si kuskus s letní zeleninou, který budete mít hotový během chviličky, a upečte si žampiony plněné zeleninovou směsí a sýrem. Po těchto lahůdkách plných zeleniny se jenom zapráší!


Velikonoční věnec, dort a zajíčci

28. 3. 2018

Tyto tři recepty na velikonoční věnec, velikonoční čokoládový dort a kynuté velikonoční zajíčky připravila bloggerka Elly Bohyně kuchyně. Inspirujte se.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+