Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dýně hokaido vévodí českým kuchyním

18. 10. 2018

Zdravý jídelníček je spojený s lokálními a zároveň sezónními plodinami. K podzimu neodmyslitelně patří různé druhy dýní. U českých zákazníků jednoznačně dlouhodobě vede dýně hokaido, která je nenáročná na přípravu a nemusí se loupat. Navíc se hodí do sladkých i slaných receptů. Dýňovou dvojkou je máslová dýně.

více »

Další články

Nejlepší velikonoční beránek podle profesionální valašské cukrářky

26. 3. 2018

Recepty na tradiční moučníky patří k rodinnému zlatu. Pokud se vám doma návod, jak upéct toho nejchutnějšího velikonočního beránka, nedochoval, vyzkoušejte recept od Pavly Stoklasové, profesionální pekařky a cukrářky Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích. Její beránek je skvělý, vydrží dlouho vláčný a navíc také krásně vypadá. To ostatně potvrzují i hosté hotelů resortu, pro které jich každoročně, spolu se svým týmem, peče na Velikonoce desítky…


Velikonoční stůl s láskou

23. 3. 2018

O Velikonocích slavíme konec postního období, těšme se tedy na pořádné hody! Letos připadá Velikonoční pondělí na 2. dubna – na začátek nejbláznivějšího měsíce v roce. Může se pak sváteční menu nést v jiném než aprílovém duchu?


Vegan nádivka a bezlepkový dort

22. 3. 2018

Každá rodina má svůj tradiční velikonoční pokrm, bez kterého si tyto svátky ani neumí představit. Nikdy však není na škodu oživit tradiční tabuli a inspirovat se novými recepty. Velikonoční návštěva si zaručeně pochutná!


Jehně, kůzle, králík: pochutnejte si na zdravých velikonočních delikatesách

16. 3. 2018

I když jen málo z nás dodržuje velikonoční zvyky tak jako dříve, sváteční dobroty si ujít nenecháme. Velikonoční kuchyně je pestrá a důležitou roli v ní hraje maso. To se vždy připravovalo v neděli, na Boží hod Velikonoční, kdy se slavnostně prostřel stůl a servírovala se pečeně nejčastěji z jehněčího nebo kůzlečího. Jen málokdy tohle maso chutná lépe než právě na jaře. Slavnostní jídelníček můžeme zpestřit také dalším symbolem Velikonoc, králíkem. Připravili jsme pro vás tipy, jak si svátky jara co nejvíce vychutnat!


Bramborové taštičky a domácí granola

12. 3. 2018

Recepty na bramborové taštičky a domácí granolu jsou autorským originálem pana šéfkuchaře Zdeňka Křížka (šéfkuchař Mandarin Oriental Prague a nyní šéfkuchař Orea resort). Vyzkoušejte!


Oslavy jara? Tentokrát zdravě

9. 3. 2018

Velikonoce nemusíte brát jako nabourání svého jarního hubnutí. Je na každém, jaké pohoštění připraví. Existují totiž i zdravé alternativy. Vyzkoušejte recepty z NATURHOUSE.


Lehké ořechové sušenky pro každou příležitost

6. 3. 2018

„Ať už máte doma minimum surovin, hledáte, co upéct jednoduchého, anebo prostě nemáte na pečení dobrot čas – s těmito ořechovými sušenkami budete mít vždycky úspěch. Jsou lehounké, nepřeslazené a vydrží vám čerstvé a stejně chutné nejméně jeden měsíc! A tuto variantu můžete různě obměňovat, když budete kombinovat různé druhy ořechů – výborné jsou i vlašské ořechy, mandle či pistácie,“ doporučuje Sabina Kmecová z restaurace Nebespán v Kašperských Horách, která recept připravila.


Pohankové lívance

28. 2. 2018

Do našeho jídelníčku se pomalu vrací i pohanka. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, má vysoký obsah vitaminů typu B, C a E, poskytuje i minerály jako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a dodává i významný rutin. Hodí se mimo jiné při detoxikaci organizmu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako kaše. Vyzkoušejte tentokrát lívance.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+