Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Bramborové taštičky a domácí granola

12. 3. 2018

Recepty na bramborové taštičky a domácí granolu jsou autorským originálem pana šéfkuchaře Zdeňka Křížka (šéfkuchař Mandarin Oriental Prague a nyní šéfkuchař Orea resort). Vyzkoušejte!


Oslavy jara? Tentokrát zdravě

9. 3. 2018

Velikonoce nemusíte brát jako nabourání svého jarního hubnutí. Je na každém, jaké pohoštění připraví. Existují totiž i zdravé alternativy. Vyzkoušejte recepty z NATURHOUSE.


Lehké ořechové sušenky pro každou příležitost

6. 3. 2018

„Ať už máte doma minimum surovin, hledáte, co upéct jednoduchého, anebo prostě nemáte na pečení dobrot čas – s těmito ořechovými sušenkami budete mít vždycky úspěch. Jsou lehounké, nepřeslazené a vydrží vám čerstvé a stejně chutné nejméně jeden měsíc! A tuto variantu můžete různě obměňovat, když budete kombinovat různé druhy ořechů – výborné jsou i vlašské ořechy, mandle či pistácie,“ doporučuje Sabina Kmecová z restaurace Nebespán v Kašperských Horách, která recept připravila.


Pohankové lívance

28. 2. 2018

Do našeho jídelníčku se pomalu vrací i pohanka. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, má vysoký obsah vitaminů typu B, C a E, poskytuje i minerály jako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a dodává i významný rutin. Hodí se mimo jiné při detoxikaci organizmu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako kaše. Vyzkoušejte tentokrát lívance.


Připravte si lahodné valentýnské menu

12. 2. 2018

Není třeba vyrážet pro inspiraci do Paříže a chystat své lásce k večeři mušle a la mariniere. Rozmazlete se na svatého Valentýna i bez honičky v kuchyni. Připravili jsme pro vás dva chutné recepty, které zvládnete připravit během hodiny. Krůtí nudličky na kari a jahodová srdíčka udělají lahodný základ romantickému večeru a v ušetřeném čase, který byste jinak strávili za plotnou a šifrováním složitých receptů, se můžete věnovat sami sobě. Zahořte láskou k těmto jednoduchým a lahodným valentýnským receptům! Co by byla taková dobrá večeře bez přípitku kvalitním sektem! Nezapomeňte do skleničky přidat jahodu od Dione!


Ukázkový jídelníček na den, který vám zvýší příjem bílkovin

8. 2. 2018

Bílkoviny jsou základním stavebním kamenem pro správné fungování našeho těla. Pokud se vám ale na talíři nejčastěji objevují například těstoviny, které jsou chudé na proteiny, je na čase popřemýšlet o změně. Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife přináší tipy na výživné a běžně dostupné potraviny, díky kterým snadno navýšíte denní příjem bílkovin. Inspirujte se také vzorovým jídelníčkem na den.


Kuře čtyřikrát jinak

1. 2. 2018

Kuřecí maso je lehké nejen k jídlu, ale i k přípravě. Pokud si myslíte, že vás toto maso nedokáže v kuchyni překvapit, pak vyzkoušejte nové recepty. Buďte si jistí, že za ně u strávníků sklidíte pochvalu a dost možná i žádost o přídavek. Připravíte-li oběd nebo lehkou teplou večeři z potravin, které jsou označeny značkou kvality například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“, výsledek je zaručen. Co uvaříte jako první?


Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+