Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Přidejte do svých svátečních receptů originální kaki Persimon Bouquet

15. 11. 2017

Štrůdl, jednohubky s česnekovou pomazánkou, šunkové chlebíčky, bábovka… O svátcích si rádi dopřáváme tradice, avšak při vánočním či silvestrovském posezení s rodinou a přáteli si můžeme dovolit zahnat každoroční nudu originálními chutěmi. Vyzkoušejte některý z receptů s kaki Persimon Bouquet a oživte svou sváteční tabuli. Toto oranžové sladké ovoce s mnoha léčivými vlastnostmi právě teď najdete v obchodech. Využijte sezónu kaki a pusťte inspiraci na sváteční dny do své kuchyně.


Nastal čas na zvěřinové hody

9. 11. 2017

Maso volně žijících zvířat má výraznější chuť než obyčejné vepřové nebo hovězí a má méně tuku. Naopak je díky pestré stravě a pravidelnému pohybu zvěřina nutričně bohatší a obsahuje více bílkovin, minerálů a také třeba vitamin B. Je vhodná i pro dietáře, jen s výjimkou lidí trpících dnou, protože v tomto mase je vysoký obsah purinů. Vyzkoušejte několik zvěřinových receptů.


Záviny na sladko i slano

6. 11. 2017

Chladné podzimní počasí je nejlepší přečkat v teple s hrnkem čaje, bábovkou a nebo závinem. Ve spolupráci s Herou a bloggerkou Elly jsme pro vás připravili 4 skvělé recepty, které stojí za vyzkoušení.


Halloweenské recepty z dýně

31. 10. 2017

Sychravé podzimní počasí již pomalu klepe na dveře a nastává čas nahradit lehké jídlo vydatnějšími pokrmy. Nejlépe se s přicházející zimou bojuje s plným žaludkem jídla, které zahřeje. Nechte se inspirovat podzimním menu z dýně, vhodným i na halloweenskou tabuli. Teplá a pikantní polévka z dýně, dýňové kari se zázvorem nebo bezlepkové dýňové muffiny jsou do nepřívětivého počasí ideální. A pokud slupku z dýně nevyužijete v receptu, můžete z ní udělat halloweenský strašidelný obličej.


Uvařte si pravou valašskou kyselici

25. 10. 2017

„Pro Valašsko jsou typické různé varianty jídel se zelím. Nejznámější je kyselice, hustá polévka z kysaného zelí a smetany, obohacená o brambory, a někdy i o klobásy. Obliba všech těchto krajových pokrmů stále roste,“ říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna, který vám přináší recept na pravou valašskou kyselici.


Švestkové muffiny a jablečný koláč

20. 10. 2017

Větší množství nasbíraných jablek lze použít třeba na jablečný koláč nebo zvolit hravější variantu pečení a pustit se i s dětmi do přípravy muffinů. Ty lze plnit téměř čímkoli. Mlékárna nabízí recept Muffinů s použitím švestek.


Jak si nejlépe vychutáte konopná semínka

16. 10. 2017

Konopné produkty zažívají velký boom na poli zdravého stravování, potažmo zdravého životního stylu. Konopí je bylinou, která má všestranné využití a není divu, že se k ní vracíme. Konopné semínko a výrobky z něj patří jednoznačně mezi jedny z nejdůležitějších přírodních potravinových doplňků pro lidský organizmus. Pouhá hrstka konopných semen dodá dospělému člověku minimální denní dávku živin. Poradí vám Jiří Stabla, odborník na konopí z Carun Pharmac.


Podzimní recepty od Karolíny Kamberské

10. 10. 2017

Přemýšlíte, co doma vařit? Využijte sezónní zeleninu jako je pórek či dýně podle receptů Karolíny Kamberské. Jistě si doma pochutnáte.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+