Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dýně hokaido vévodí českým kuchyním

18. 10. 2018

Zdravý jídelníček je spojený s lokálními a zároveň sezónními plodinami. K podzimu neodmyslitelně patří různé druhy dýní. U českých zákazníků jednoznačně dlouhodobě vede dýně hokaido, která je nenáročná na přípravu a nemusí se loupat. Navíc se hodí do sladkých i slaných receptů. Dýňovou dvojkou je máslová dýně.

více »

Další články

Pečeme cukroví s máslem

7. 12. 2017

„Máslo je především nositel chuti, který nemá rovnocenného zástupce. Pokud chceme péct tak, aby mělo cukroví skutečnou chuť cukroví, musíme péct z másla. Jinak to prostě nejde,“ upozorňuje šéfkuchař Pavel Kopička.


Vynikající čajové koktejly vás překvapí zajímavou chutí

5. 12. 2017

Zaujaly vás smyslné čaje limitované edice TEEKANNE Love, Passion & Desire? Chcete váš čajový zážitek posunout ještě výše? Nechte se inspirovat recepty od barmanské vycházející hvězdy Kateřiny Vymazalové, které z vašich oblíbených čajů umí vykouzlit lahodné a osobité koktejly – ideální společníky pro vaše vánoční a novoroční večírky.Kateřina Vymazalová se stala na mistrovství v Číně, kolébce čajové kultury, Mistryní světa v kategorii Tea Mixology.


Upečte si jedinečné vánoční cukroví s Nutellou

29. 11. 2017

Když ulice ovládne vánoční výzdoba, můžete si být jisti, že se Vánoce kvapem blíží. Přesto ta pravá sváteční atmosféra přichází až tehdy, když se u vás doma rozline lahodná vůně cukroví. A aby byly chvíle pečení plné radosti, přináší vám Nutella® v limitované edici originální razítka a šablonky. Navíc si můžete vyzkoušet jedinečné recepty na vánoční cukroví, v nichž samozřejmě nechybí tato lískooříšková pomazánka s kakaem.


Zauzená kachní prsa, kaštanové rizoto s kroupami a kaštanový krém

24. 11. 2017

Nenechte se ovlivnit deštivým počasím a krátkými dny. Podzim znamená i krásně zbarvené listí, po kterém voní vzduch, příjemné procházky a ještě lepší návraty domů, kde si uvaříte něco sezonního, co vás zahřeje. Zkuste 5 surovin, které jsou chutné, barevné a nabité vitaminy. Využijte podzimní surovinovou inspiraci společně s receptem šéfkuchaře Národního týmu AKC ČR Honzy Horkého.


Vychutnejte si omáčky, rodinné stříbro české kuchyně

21. 11. 2017

Zavřete oči a představte si typické české jídlo. Co se vám vybaví? Pravděpodobně omáčka s pěti knedlíky a pořádnou flákotou. Je to tak, omáčky jsou opravdu esencí naší národní kuchyně. I když se mnohé z nich vzpírají současným trendům zdravé výživy, nedáme na ně dopustit. Sváteční nedělní oběd s dobrou svíčkovou nebo koprovkou má navíc svoji atmosféru, která nás jako mávnutím kouzelného proutku přenese do časů našich babiček…


Přidejte do svých svátečních receptů originální kaki Persimon Bouquet

15. 11. 2017

Štrůdl, jednohubky s česnekovou pomazánkou, šunkové chlebíčky, bábovka… O svátcích si rádi dopřáváme tradice, avšak při vánočním či silvestrovském posezení s rodinou a přáteli si můžeme dovolit zahnat každoroční nudu originálními chutěmi. Vyzkoušejte některý z receptů s kaki Persimon Bouquet a oživte svou sváteční tabuli. Toto oranžové sladké ovoce s mnoha léčivými vlastnostmi právě teď najdete v obchodech. Využijte sezónu kaki a pusťte inspiraci na sváteční dny do své kuchyně.


Nastal čas na zvěřinové hody

9. 11. 2017

Maso volně žijících zvířat má výraznější chuť než obyčejné vepřové nebo hovězí a má méně tuku. Naopak je díky pestré stravě a pravidelnému pohybu zvěřina nutričně bohatší a obsahuje více bílkovin, minerálů a také třeba vitamin B. Je vhodná i pro dietáře, jen s výjimkou lidí trpících dnou, protože v tomto mase je vysoký obsah purinů. Vyzkoušejte několik zvěřinových receptů.


Záviny na sladko i slano

6. 11. 2017

Chladné podzimní počasí je nejlepší přečkat v teple s hrnkem čaje, bábovkou a nebo závinem. Ve spolupráci s Herou a bloggerkou Elly jsme pro vás připravili 4 skvělé recepty, které stojí za vyzkoušení.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+