Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Jahodové recepty od Karolíny Kamberské

21. 6. 2017

Jahody patří k nejoblíbenějšímu ovoci u nás, a protože jejich čas už klepe na dveře, tak pro vás Karolínka Kamberská ve spolupráci se značkou Fino připravila dva recepty, jak si jejich sladkou chuť a báječnou vůni užít.


Bezlepkové donuty a chřestové pesto při příležitosti Mezinárodního dne celiakie

19. 5. 2017

Na letošní 20. květen připadá Mezinárodní den celiakie. Ať už váš jídelníček omezuje tato nemoc, nebo jste se rozhodli z něj mouku vyřadit z jiných dietních důvodů, neznamená to, že se musíte rozloučit s tak oblíbeným sladkým pečivem, jakým jsou donuty. Také chřestové pesto vám jistě zachutná.


Vyzkoušejte bylinkové menu podle Mámy v kuchyni

28. 4. 2017

Blog „Máma v kuchyni“ založila Barbora Charvátová už před pěti lety. Před jeho vznikem jste ale její recepty mohli vídat například na blogu Na Pažitce. V současnosti se kromě blogování věnuje i osvětě v oblasti zdravé dětské stravy. Pořádá kurzy dětské výživy a je také lektorkou programu Zdravá 5 Nadačního fondu Albert, který vede děti ve školách a mateřských školkách ke zdravému životnímu stylu.


Rukolový salát s marinovanými fazolkami a rybí filety zapečené se směsí zeleniny

18. 4. 2017

Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce Dione, které můžete uchovat v mrazáku, dokud vás na ně znovu nepřepadne chuť.


Konfitovaný králík s pomerančovým chutney a Kopřivová nádivka s krkovicí

14. 4. 2017

Velikonoce jsou tu a pokud chcete letos vyzkoušet oblíbené pokrmy v trochu jiné vynikající úpravě, vsaďte na kvalitní uzeniny Schneider bez „éček“. Máme pro vás 2 zajímavé recepty na králíka a tradiční nádivku. Určitě se budou všichni jen olizovat.


Velikonoční dobroty s jogurtem

13. 4. 2017

K Velikonocům neodmyslitelně patří různé tradiční zvyky a symboly, které se v některých částech Česka udržují dodnes. Koleda, polévání, fašank a pochovávání basy, vynášení Morény, zajíček, pečení mazance či beránka a vysévání obilí, to vše patří k tradičním Velikonočním svátkům. Podobě jako dobře prostřený stůl plný dobrot. Některé tipy na Velikonoční stůl přináší také Mlékárna Valašské Meziříčí.


Inspirující recepty s vejci

11. 4. 2017

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích? Neměli bychom na ně ale zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitaminy, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty. S výběrem vajec vám pomohou značky kvality potravin – např. Klasa, „biozebra“ apod. – které zaručují jejich kvalitu. Připravte si vaječné dobroty!


Jehněčí na velikonočním stole

29. 3. 2017

Jaro se hlásí o slovo, a proto vám nabízíma originální velikonoční recepty, které vymyslela kuchařka Karolína Kamberská ve spolupráci se značkou FINO.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+