Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Odlehčení po svátečním hodování

7. 1. 2019

Vánoce a oslavy konce roku jsou za námi a svátky nám připomíná už jen ručička na váze. Co takhle si uvařit něco dobrého na zub a zároveň udělat něco pro své tělo. Mnozí z nás si jistě předsevzali, že se do letošního roku pustí o něco zdravěji. Není ale třeba volit drastickou formu a sacharidům, cukrům nebo tukům se zcela vyhýbat. Postačí myslet na to, jak se říká „všeho s mírou“. Máme pro vás několik osvěžujících tipů, které polechtají vaše chuťové pohárky a současně prospějí vašemu organismu, obzvláště v tomto sychravém počasí.

více »

Další články

Vánoční klasika v moderním kabátě

18. 12. 2017

Pokud vám chybí inspirace, vyzkoušejte netradiční recepty z kvalitních ingrediencí pro ještě lepší chuť. Poznáte je podle značek kvality – například Klasa, Regionální potravina nebo tzv. „biozebra“, a uvidíte ten rozdíl. Máme pro vás recepty sladké i kapří.


Napečte nebesky dobré sušenky

14. 12. 2017

„Mandlové máslové sušenky jsou velice jednoduché na přípravu, chutnají skvěle a vydrží stejně dobré až dva měsíce. Hodí se na vánoční stůl a hezky zabalené klidně i jako dárek,“ doporučuje Sabina Kmecová z restaurace Nebespán v Kašperských Horách, která recept připravila.


Recept na vanilkové rohlíčky, které se vám rozplynou na jazyku

11. 12. 2017

Vanilkové rohlíčky patří k Vánocům stejně jako kapr s bramborovým salátem. Jak na to, aby byly správně křupavé, nerozpadaly se a chutnaly opravdu skvěle? Poradí vám cukrářka a pekařka Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích Pavla Stoklasová.


Pečeme cukroví s máslem

7. 12. 2017

„Máslo je především nositel chuti, který nemá rovnocenného zástupce. Pokud chceme péct tak, aby mělo cukroví skutečnou chuť cukroví, musíme péct z másla. Jinak to prostě nejde,“ upozorňuje šéfkuchař Pavel Kopička.


Vynikající čajové koktejly vás překvapí zajímavou chutí

5. 12. 2017

Zaujaly vás smyslné čaje limitované edice TEEKANNE Love, Passion & Desire? Chcete váš čajový zážitek posunout ještě výše? Nechte se inspirovat recepty od barmanské vycházející hvězdy Kateřiny Vymazalové, které z vašich oblíbených čajů umí vykouzlit lahodné a osobité koktejly – ideální společníky pro vaše vánoční a novoroční večírky.Kateřina Vymazalová se stala na mistrovství v Číně, kolébce čajové kultury, Mistryní světa v kategorii Tea Mixology.


Upečte si jedinečné vánoční cukroví s Nutellou

29. 11. 2017

Když ulice ovládne vánoční výzdoba, můžete si být jisti, že se Vánoce kvapem blíží. Přesto ta pravá sváteční atmosféra přichází až tehdy, když se u vás doma rozline lahodná vůně cukroví. A aby byly chvíle pečení plné radosti, přináší vám Nutella® v limitované edici originální razítka a šablonky. Navíc si můžete vyzkoušet jedinečné recepty na vánoční cukroví, v nichž samozřejmě nechybí tato lískooříšková pomazánka s kakaem.


Zauzená kachní prsa, kaštanové rizoto s kroupami a kaštanový krém

24. 11. 2017

Nenechte se ovlivnit deštivým počasím a krátkými dny. Podzim znamená i krásně zbarvené listí, po kterém voní vzduch, příjemné procházky a ještě lepší návraty domů, kde si uvaříte něco sezonního, co vás zahřeje. Zkuste 5 surovin, které jsou chutné, barevné a nabité vitaminy. Využijte podzimní surovinovou inspiraci společně s receptem šéfkuchaře Národního týmu AKC ČR Honzy Horkého.


Vychutnejte si omáčky, rodinné stříbro české kuchyně

21. 11. 2017

Zavřete oči a představte si typické české jídlo. Co se vám vybaví? Pravděpodobně omáčka s pěti knedlíky a pořádnou flákotou. Je to tak, omáčky jsou opravdu esencí naší národní kuchyně. I když se mnohé z nich vzpírají současným trendům zdravé výživy, nedáme na ně dopustit. Sváteční nedělní oběd s dobrou svíčkovou nebo koprovkou má navíc svoji atmosféru, která nás jako mávnutím kouzelného proutku přenese do časů našich babiček…


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+