Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Vyzkoušejte božsskou podzimní páj od Josefa Maršálka

11. 10. 2018

Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních ingrediencí. Nejlépe chutnají čerstvé, servírované v pokojové teplotě jen tak, samotné anebo se lžičkou dobrého mascarpone či Creme fraiche. Zapíjejte je domácím chai latte či svařeným suchým rosé.

více »

Další články

Uvařte si pravou valašskou kyselici

25. 10. 2017

„Pro Valašsko jsou typické různé varianty jídel se zelím. Nejznámější je kyselice, hustá polévka z kysaného zelí a smetany, obohacená o brambory, a někdy i o klobásy. Obliba všech těchto krajových pokrmů stále roste,“ říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna, který vám přináší recept na pravou valašskou kyselici.


Švestkové muffiny a jablečný koláč

20. 10. 2017

Větší množství nasbíraných jablek lze použít třeba na jablečný koláč nebo zvolit hravější variantu pečení a pustit se i s dětmi do přípravy muffinů. Ty lze plnit téměř čímkoli. Mlékárna nabízí recept Muffinů s použitím švestek.


Jak si nejlépe vychutáte konopná semínka

16. 10. 2017

Konopné produkty zažívají velký boom na poli zdravého stravování, potažmo zdravého životního stylu. Konopí je bylinou, která má všestranné využití a není divu, že se k ní vracíme. Konopné semínko a výrobky z něj patří jednoznačně mezi jedny z nejdůležitějších přírodních potravinových doplňků pro lidský organizmus. Pouhá hrstka konopných semen dodá dospělému člověku minimální denní dávku živin. Poradí vám Jiří Stabla, odborník na konopí z Carun Pharmac.


Podzimní recepty od Karolíny Kamberské

10. 10. 2017

Přemýšlíte, co doma vařit? Využijte sezónní zeleninu jako je pórek či dýně podle receptů Karolíny Kamberské. Jistě si doma pochutnáte.


Jablečné recepty

22. 9. 2017

Znenadání se vám nahlásí hosté a vy ještě narychlo pečete tolik oblíbený jablečný štrúdl? Jenže s jablky se toho dá v kuchyni vykouzlit mnohem víc. Aby byly pokrmy co nejchutnější a nejzdravější, vyplatí se je připravovat z kvalitních surovin. Ty poznáte mj. podle toho, že jejich obaly zdobí značky kvality, např. Klasa, „biozebra“, Regionální potravina apod. Pokud toužíte vyzkoušet originální recepty provoněné jablky, není nic jednoduššího.


Dýňový krém s chia semínky

20. 9. 2017

Nastal čas sklízení dýní, které jsou nejen skvělou podzimní ozdobou, ale uplatní se výborně i v kuchyni.


Pečení sladkostí s vůní podzim

15. 9. 2017

Jablka, švestky nebo dýně, to jsou skvělé podzimní plody, ze kterých s námi můžete doma vykouzlit vynikající pamlsky. Recepty připravily Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“, Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ a Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.


Kouzlete v kuchyni s rajčaty

29. 8. 2017

Vařit ze sezónních surovin je nejen moderní, ale i zdravé a cenově výhodné. Využijme proto nyní voňavá a čerstvá rajčata, kterými se to na zahrádkách, balkonech a v obchodech jenom hemží. Pokud si je kupujete, navštivte raději vašeho oblíbeného farmáře, nebo si vybírejte ta, která mají některou ze značek kvality (např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ či Ekologická produkce). Jejich poctivou péči ocení nejen váš organismus (díky vyššímu obsahu vitaminů aj.), ale i vaše chuťové pohárky. Vše důležité o rajčatech najdete na akademiekvality.cz. Jak ovšem můžete rajčata využít? Inspirujte se našimi jednoduchými recepty.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+