Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Podzimní recepty od Karolíny Kamberské

10. 10. 2017

Přemýšlíte, co doma vařit? Využijte sezónní zeleninu jako je pórek či dýně podle receptů Karolíny Kamberské. Jistě si doma pochutnáte.


Jablečné recepty

22. 9. 2017

Znenadání se vám nahlásí hosté a vy ještě narychlo pečete tolik oblíbený jablečný štrúdl? Jenže s jablky se toho dá v kuchyni vykouzlit mnohem víc. Aby byly pokrmy co nejchutnější a nejzdravější, vyplatí se je připravovat z kvalitních surovin. Ty poznáte mj. podle toho, že jejich obaly zdobí značky kvality, např. Klasa, „biozebra“, Regionální potravina apod. Pokud toužíte vyzkoušet originální recepty provoněné jablky, není nic jednoduššího.


Dýňový krém s chia semínky

20. 9. 2017

Nastal čas sklízení dýní, které jsou nejen skvělou podzimní ozdobou, ale uplatní se výborně i v kuchyni.


Pečení sladkostí s vůní podzim

15. 9. 2017

Jablka, švestky nebo dýně, to jsou skvělé podzimní plody, ze kterých s námi můžete doma vykouzlit vynikající pamlsky. Recepty připravily Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“, Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ a Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.


Kouzlete v kuchyni s rajčaty

29. 8. 2017

Vařit ze sezónních surovin je nejen moderní, ale i zdravé a cenově výhodné. Využijme proto nyní voňavá a čerstvá rajčata, kterými se to na zahrádkách, balkonech a v obchodech jenom hemží. Pokud si je kupujete, navštivte raději vašeho oblíbeného farmáře, nebo si vybírejte ta, která mají některou ze značek kvality (např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ či Ekologická produkce). Jejich poctivou péči ocení nejen váš organismus (díky vyššímu obsahu vitaminů aj.), ale i vaše chuťové pohárky. Vše důležité o rajčatech najdete na akademiekvality.cz. Jak ovšem můžete rajčata využít? Inspirujte se našimi jednoduchými recepty.


Lehké letní dezerty vykouzlíte během chviličky

24. 8. 2017

Dopřejte si v létě trochu slaďounkého mlsání. Využijete k tomu sezónní lokální ovoce nebo suroviny, které vám připomenou letní exotickou dovolenou. Ať už chystáte rychlé pohoštění pro návštěvu nebo si chcete jen trochu zahřešit u dobré knížky na konci dne, z následujících dezertů s využitím Racio výrobků si jistě vyberete.


Bylinkové recepty na letní dobroty, které si zamilujete

17. 8. 2017

Panna cotta s estragonem a malinami šéfkuchařky Sofie Smith, Limetkovo-mátový sorbet, pečená rajčata s pažitkovou nádivkou, Moje verde. Kdo by odolal, až mu nabídnete tyto delikatesy, které navaříte podle následujících receptů. Všechny receptury vznikly ve spolupráci s bloggerkou Lindou z acotedajis.cz.


Lahodný houbový krém po valašsku

11. 8. 2017

Přemýšlíte, co vykouzlit z darů lesa? Šéfkuchař zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík nabízí svůj osvědčený recept na lahodný houbový krém.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+