Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Bezlepkové donuty a chřestové pesto při příležitosti Mezinárodního dne celiakie

19. 5. 2017

Na letošní 20. květen připadá Mezinárodní den celiakie. Ať už váš jídelníček omezuje tato nemoc, nebo jste se rozhodli z něj mouku vyřadit z jiných dietních důvodů, neznamená to, že se musíte rozloučit s tak oblíbeným sladkým pečivem, jakým jsou donuty. Také chřestové pesto vám jistě zachutná.


Vyzkoušejte bylinkové menu podle Mámy v kuchyni

28. 4. 2017

Blog „Máma v kuchyni“ založila Barbora Charvátová už před pěti lety. Před jeho vznikem jste ale její recepty mohli vídat například na blogu Na Pažitce. V současnosti se kromě blogování věnuje i osvětě v oblasti zdravé dětské stravy. Pořádá kurzy dětské výživy a je také lektorkou programu Zdravá 5 Nadačního fondu Albert, který vede děti ve školách a mateřských školkách ke zdravému životnímu stylu.


Rukolový salát s marinovanými fazolkami a rybí filety zapečené se směsí zeleniny

18. 4. 2017

Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce Dione, které můžete uchovat v mrazáku, dokud vás na ně znovu nepřepadne chuť.


Konfitovaný králík s pomerančovým chutney a Kopřivová nádivka s krkovicí

14. 4. 2017

Velikonoce jsou tu a pokud chcete letos vyzkoušet oblíbené pokrmy v trochu jiné vynikající úpravě, vsaďte na kvalitní uzeniny Schneider bez „éček“. Máme pro vás 2 zajímavé recepty na králíka a tradiční nádivku. Určitě se budou všichni jen olizovat.


Velikonoční dobroty s jogurtem

13. 4. 2017

K Velikonocům neodmyslitelně patří různé tradiční zvyky a symboly, které se v některých částech Česka udržují dodnes. Koleda, polévání, fašank a pochovávání basy, vynášení Morény, zajíček, pečení mazance či beránka a vysévání obilí, to vše patří k tradičním Velikonočním svátkům. Podobě jako dobře prostřený stůl plný dobrot. Některé tipy na Velikonoční stůl přináší také Mlékárna Valašské Meziříčí.


Inspirující recepty s vejci

11. 4. 2017

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích? Neměli bychom na ně ale zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitaminy, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty. S výběrem vajec vám pomohou značky kvality potravin – např. Klasa, „biozebra“ apod. – které zaručují jejich kvalitu. Připravte si vaječné dobroty!


Jehněčí na velikonočním stole

29. 3. 2017

Jaro se hlásí o slovo, a proto vám nabízíma originální velikonoční recepty, které vymyslela kuchařka Karolína Kamberská ve spolupráci se značkou FINO.


Kari z červené čočky vám dodá jarní energie za pár minut

16. 3. 2017

O příznivých účincích konzumace luštěnin na lidský organismus slyšíme často, i přesto na našem stole obvykle chybí. A to je velká škoda, čočka je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů její konzumací pomůžeme nejen své pleti a vlasům, ale i náladě. Navíc, tento recept se s vaším malým přičiněním uvaří téměř sám.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+