Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dýně hokaido vévodí českým kuchyním

18. 10. 2018

Zdravý jídelníček je spojený s lokálními a zároveň sezónními plodinami. K podzimu neodmyslitelně patří různé druhy dýní. U českých zákazníků jednoznačně dlouhodobě vede dýně hokaido, která je nenáročná na přípravu a nemusí se loupat. Navíc se hodí do sladkých i slaných receptů. Dýňovou dvojkou je máslová dýně.

více »

Další články

Kouzlete v kuchyni s rajčaty

29. 8. 2017

Vařit ze sezónních surovin je nejen moderní, ale i zdravé a cenově výhodné. Využijme proto nyní voňavá a čerstvá rajčata, kterými se to na zahrádkách, balkonech a v obchodech jenom hemží. Pokud si je kupujete, navštivte raději vašeho oblíbeného farmáře, nebo si vybírejte ta, která mají některou ze značek kvality (např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ či Ekologická produkce). Jejich poctivou péči ocení nejen váš organismus (díky vyššímu obsahu vitaminů aj.), ale i vaše chuťové pohárky. Vše důležité o rajčatech najdete na akademiekvality.cz. Jak ovšem můžete rajčata využít? Inspirujte se našimi jednoduchými recepty.


Lehké letní dezerty vykouzlíte během chviličky

24. 8. 2017

Dopřejte si v létě trochu slaďounkého mlsání. Využijete k tomu sezónní lokální ovoce nebo suroviny, které vám připomenou letní exotickou dovolenou. Ať už chystáte rychlé pohoštění pro návštěvu nebo si chcete jen trochu zahřešit u dobré knížky na konci dne, z následujících dezertů s využitím Racio výrobků si jistě vyberete.


Bylinkové recepty na letní dobroty, které si zamilujete

17. 8. 2017

Panna cotta s estragonem a malinami šéfkuchařky Sofie Smith, Limetkovo-mátový sorbet, pečená rajčata s pažitkovou nádivkou, Moje verde. Kdo by odolal, až mu nabídnete tyto delikatesy, které navaříte podle následujících receptů. Všechny receptury vznikly ve spolupráci s bloggerkou Lindou z acotedajis.cz.


Lahodný houbový krém po valašsku

11. 8. 2017

Přemýšlíte, co vykouzlit z darů lesa? Šéfkuchař zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík nabízí svůj osvědčený recept na lahodný houbový krém.


Borůvkové recepty od Karolíny Kamberské

7. 8. 2017

V lesích se to začíná pomalu modrat, a tak nadešel čas borůvkových knedlíků, koláčů a žahourů. Pokud chcete vyzkoušet i něco jiného, tak pro Vás Karolína Kamberská připravila neodolatelný Cheesecake s borůvkami nebo voňavé Medové lívance s borůvkovou smetanou.


Semínka Chia vám dodají energii. Vyzkoušejte recepty

31. 7. 2017

CHIA – drobné plody šalvěje hispánské (salvia hispanica). Původně pocházejí z Latinské a Střední Ameriky. V minulosti patřila semínka „čia“ k hlavním potravinám bájných Aztéků, kteří vynikali výbornou fyzickou kondicí a zdravím. „Proto je spousta sportovců používá pro zlepšení dlouho trvajícího výkonu a dodání energie. Jejich zařazení do jídelníčku pozitivně ovlivňuje mozkovou a srdeční činnost.“ říká Mgr. Milan Merva, specialista na zdravý životní styl a osobní trenér.


Luštěninový salát ke grilování

26. 7. 2017

Grilovací sezóna je zde a k tomu patří také dobré přílohy. Zde je tip na skvělý přílohový salát plný bílkovin a zeleniny. I grilování může být v rámci možností zdravé, pokud nahradíte pečivo alespoň do jisté míry salátky.


Studené letní polévky

20. 7. 2017

Studené polévky nejsou pro českou kuchyni zrovna typické, avšak zanevřít na ně by byla rozhodně chyba. Kromě toho, že chlazené polévky zasytí a osvěží v horkých dnech, připravují se převážně ze zeleniny, takže štíhlá linie rozhodně neutrpí a jejich příprava je velmi jednoduchá, často jen v jedné nádobě, což znamená, že nestrávíte následně spoustu času u dřezu. Ideálním parťákem při jejich přípravě může být všestranný multifunkční „Total Control tyčový mixér set Pro“ anglické značky Morphy Richards. S tímto inovativním domácím spotřebičem bude příprava všech pokrmů hračka a pochutná si celá rodina. Inspirujte se recepty na svěží letní polévky a dopřejte si zdravé ochlazení.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+