Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Dýně hokaido vévodí českým kuchyním

18. 10. 2018

Zdravý jídelníček je spojený s lokálními a zároveň sezónními plodinami. K podzimu neodmyslitelně patří různé druhy dýní. U českých zákazníků jednoznačně dlouhodobě vede dýně hokaido, která je nenáročná na přípravu a nemusí se loupat. Navíc se hodí do sladkých i slaných receptů. Dýňovou dvojkou je máslová dýně.

více »

Další články

Letní míchané nápoje z přírodních surovin

13. 7. 2017

Ochutnejte skvělé míchané nápoje, které vás v létě osvěží a dodají potřebné tekutiny.


Jednoduché tipy na osvěžující letní sirupy z domácích surovin

29. 6. 2017

Vypít dostatek tekutin v parném létu a vyhnout se nudě při pohledu na nabídku drinků nemusí být jednoduché. Zdravou a navíc zajímavou cestou k dodržení pitného režimu jsou domácí sirupy vytvořené ze surovin, které najdete v obchodech, na trzích anebo si je dokonce vypěstujete na vlastní zahrádce.


Pochutnejte si na jahodových dobrotách

28. 6. 2017

Jahodová sezóna je v plném proudu. Přestože jsou čerstvé jahody naprosto dokonalé, můžeme si s nimi v kuchyni trochu pohrát. Jenom nezapomínejte, že ty nejlahodnější kousky si buď sami vypěstujete na zahrádce, nasbíráte na samosběru, nebo zakoupíte od tuzemských pěstitelů. Jahody z dovozu mají bohužel kvůli dlouhému a nevhodnému skladování a předčasné sklizni horší kvalitu i chuť. Nabízíme neodolatelné recepty.


Recepty na domácí zmrzlinu ze 3 ingrediencí

27. 6. 2017

Zkuste si doma vyrobit vynikajcí zmrzliny. Pochutnáte si vy i celá vaše rodina.


Jahodové recepty od Karolíny Kamberské

21. 6. 2017

Jahody patří k nejoblíbenějšímu ovoci u nás, a protože jejich čas už klepe na dveře, tak pro vás Karolínka Kamberská ve spolupráci se značkou Fino připravila dva recepty, jak si jejich sladkou chuť a báječnou vůni užít.


Bezlepkové donuty a chřestové pesto při příležitosti Mezinárodního dne celiakie

19. 5. 2017

Na letošní 20. květen připadá Mezinárodní den celiakie. Ať už váš jídelníček omezuje tato nemoc, nebo jste se rozhodli z něj mouku vyřadit z jiných dietních důvodů, neznamená to, že se musíte rozloučit s tak oblíbeným sladkým pečivem, jakým jsou donuty. Také chřestové pesto vám jistě zachutná.


Vyzkoušejte bylinkové menu podle Mámy v kuchyni

28. 4. 2017

Blog „Máma v kuchyni“ založila Barbora Charvátová už před pěti lety. Před jeho vznikem jste ale její recepty mohli vídat například na blogu Na Pažitce. V současnosti se kromě blogování věnuje i osvětě v oblasti zdravé dětské stravy. Pořádá kurzy dětské výživy a je také lektorkou programu Zdravá 5 Nadačního fondu Albert, který vede děti ve školách a mateřských školkách ke zdravému životnímu stylu.


Rukolový salát s marinovanými fazolkami a rybí filety zapečené se směsí zeleniny

18. 4. 2017

Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce Dione, které můžete uchovat v mrazáku, dokud vás na ně znovu nepřepadne chuť.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+