Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Recepty s chlebem

14. 3. 2017

Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití. Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Vyzkoušejte několik zajímavých receptů s neobvyklým využitím chleba a nebudete litovat.


Králík na víně

7. 3. 2017

Králík patří do české kuchyně asi stejně neodmyslitelně, jako vajíčka k Velikonocům. Pokud ale chcete vyměnit českou smetanovou klasiku, za něco o trochu lehčího a modernějšího, zkuste ochutnat jeho verzi po italsku. V té nechybí červené víno, rozmarýn a olivový olej. U králíka navíc máte vždy jistotu jemného masa.


Sladké recepty pro zamilované

13. 2. 2017

Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej vášnivými cupcakes s čokoládou nebo čokoládovými banány se sladkými srdíčky.


Skvělé recepty s Eidamem

8. 2. 2017

Jaký recept se vám vybaví, když se řekne „eidam“? Určitě starý dobrý „smažák“. Byla by ale velká škoda nevyužít tento chutný sýr i v dalších typech pokrmů. Jen je třeba si uvědomit, kdy je lepší preferovat tučnější variantu a kdy se hodí eidam s nižším obsahem tuku. Co byste ale rozhodně neměli podcenit, je jeho výběr. U pultu můžete sledovat jeho barvu. Eidam by měl mít smetanově až sýrově žlutou barvu, která by měla být stejnoměrná po celém řezu. Jedině v tomto případě je sýr dostatečně vyzrálý. Pokud si kupujete sýr, sledujte značky kvality potravin, které zaručují jeho přednosti. Jedná se např. o Klasu, Regionální potravinu, „biozebru“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).


Salát z tropického ovoce a treska v měšci

29. 12. 2016

Chcete překvapit rodinku a návštěvu zajímavým pohoštěním, zkuste recepty od kuchařky Karolíny Kamberské.


Pohoštění pro návštěvy

26. 12. 2016

Čekáte návštěvu a chcete připravit vynikající pohoštění? Pak pro vás máme 2 zajímavé recepty na roastbeef a lososa.


Sváteční menu s krůtou, pekanovým koláčem a domácím vaječňákem

20. 12. 2016

Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus pro vás nachystal originální a chuťově vyvážené sváteční menu. Protože je Michal Nikodém milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech.


Išlské dortíčky a křehké ořechové mušličky


16. 12. 2016

Chcete ještě letos zkusit další druhy cukroví? Pak pro vás máme dva zajímavé recepty od kuchařky Karolíny Kamberské.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+