Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Alternativní vánoční cukroví z kuskusu nepečené i pečené

15. 12. 2016

Rádi byste vytvořili originální cukroví, ale zároveň nemáte moc času a dbáte na své zdraví? Tak tady jsou recepty jako stvořené pro vás. Rychlé, snadné, zdravé… tradičně netradiční. Cukroví pro ty, kteří se trápí dietami nebo mají intolerance. Simona Hošnová připravila z kuskusu také několik tradičních pečených receptů cukroví. Jako maminka na mateřské změnila svou kariéru úspěšné bankéřky a provařila se ke svým zdravým balíčkům od LeGracie.


Vyzkoušejte horké drinky z Becherovky Original

13. 12. 2016

Becherovka Original je tradiční český bylinný likér. Vyrábí se od roku 1807 dle tajného receptu z proslulé karlovarské vody, vysoce kvalitního lihu, přírodního cukru a velmi specifické a harmonické směsi bylinek a koření. Becherovka Original je 100% přírodním produktem bez jakýchkoli chemických konzervačních látek, umělých barviv a emulgátorů. Likér vyrábí v Karlových Varech společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka.V zim­ních měsících vás dokonale zahřejí horké nápoje,které si můžete namíchat sami doma podle uvedených receptů.


RACIO dezerty, které povzbudí v sychravém počasí

9. 12. 2016

Když za okny prší nebo sněží, je nejlepší schoulit se pod deku s hrnkem teplého čaje a s pěknou knížkou. Že tomu něco chybí? Ano! Nějaké dobré mlsání, které si člověk připraví během chviličky a se kterým nebude mít žádné výčitky svědomí. S těmito tipy na jednoduché dezerty ze sezónních surovin do skleniček a pohárů potěšíte nejen sebe, ale i neočekávanou návštěvu. Vyzkoušejte rychlé recepty na skvělé sladké zdravé dobrotky.


OŘECHY PLNĚNÉ KRÉMEM

2. 12. 2016

Do Vánoc zbývá ještě docela dost času, ale na pečení cukroví není nikdy brzy. Zkuste si zpříjemnit adventní čas typickým vánočním cukrovím – plněnými ořechy. „Pokud jste kouzlu tohoto cukroví propadli stejně jako já, připravte si je ke kávičce v adventní neděli nebo jimi potěšte blízké v „mikulášském balíčku“, říká bloggerka Ivana Jindřichová z blogu „Cat & Cook“, která se umístila na pátém místě v Czech Blog Awards. Vyzkoušejte její recept.


Krůtí prsa, hruškové, čatní, pekanový koláč, vaječný koňak

18. 11. 2016

Co mají recepty Michala Nikodéma společného? Protože je milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech. „Ačkoliv je v dnešní době módní vynechávat ve stravě lepek nebo třeba mléko, já sám si nedovedu představit, že bych s mléčnými výrobky nevařil. Mají jedinečnou a ničím nenahraditelnou chuť. Využívám je hojně ve všech typech kuchyně – ve studené, v teplé (např. přílohy, omáčky, krémové polévky) a i v dezertech. A pokud má někdo problém s laktózovou intolerancí, může si už v dnešní době koupit mléčné výrobky se sníženým obsahem laktózy (nebo zcela bez laktózy)," říká šéfkuchař. Můžete se inspirovat.


Kaki nemusíte jíst jen syrové, inspirujte se skvělými sezónními recepty!

3. 11. 2016

Na ovoce kaki Persimon Bouquet od společnosti Anecoop jste v obchodech již určitě narazili. Možná jste ho i ochutnali. Je to ovoce plné vitamínů a minerálů, sladké a šťavnaté. Vychutnáte si ho syrové nebo ho můžete použít i do různých receptů. V kuchyni má dokonce tak univerzální použití, že když se vám zachce, můžete si z něj sestavit menu na celý den. Od snídaně, přes svačinky, oběd, moučník i večeři. A abyste nemuseli všechno vymýšlet sami, inspirujte se recepty níže.


Děsivé Halloweenské strašidelné recepty

27. 10. 2016

Přicházejí ty pravé plískanice a sychravé počasí a to si přímo říká o strašidelné mlsání, které nažene hrůzu dospělým i malým koledníkům, kteří vás navštíví na Halloween poslední říjnový den. Vytvořte krvavá jablka prolezlá červy nebo upečte temné brownies s lékořicí a netopýry. Když do zdobení zapojíte i nejmenší pomocníky, pomohou vám zahnat strach. Recepty pro vás připravila blogerka Petra Novotná (kucharinka.cz).


Dýňové kari vás v chladných dnech pěkně zahřeje

21. 10. 2016

Díky zázvoru, který přidáte k dýnizíská kari příjemně štiplavou chuť. Recept připravila bloggerka „Cooking with Šůša“ pro blog.kitchenaid.cz.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+