Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Kari z červené čočky vám dodá jarní energie za pár minut

16. 3. 2017

O příznivých účincích konzumace luštěnin na lidský organismus slyšíme často, i přesto na našem stole obvykle chybí. A to je velká škoda, čočka je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů její konzumací pomůžeme nejen své pleti a vlasům, ale i náladě. Navíc, tento recept se s vaším malým přičiněním uvaří téměř sám.


Recepty s chlebem

14. 3. 2017

Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití. Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Vyzkoušejte několik zajímavých receptů s neobvyklým využitím chleba a nebudete litovat.


Králík na víně

7. 3. 2017

Králík patří do české kuchyně asi stejně neodmyslitelně, jako vajíčka k Velikonocům. Pokud ale chcete vyměnit českou smetanovou klasiku, za něco o trochu lehčího a modernějšího, zkuste ochutnat jeho verzi po italsku. V té nechybí červené víno, rozmarýn a olivový olej. U králíka navíc máte vždy jistotu jemného masa.


Sladké recepty pro zamilované

13. 2. 2017

Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej vášnivými cupcakes s čokoládou nebo čokoládovými banány se sladkými srdíčky.


Skvělé recepty s Eidamem

8. 2. 2017

Jaký recept se vám vybaví, když se řekne „eidam“? Určitě starý dobrý „smažák“. Byla by ale velká škoda nevyužít tento chutný sýr i v dalších typech pokrmů. Jen je třeba si uvědomit, kdy je lepší preferovat tučnější variantu a kdy se hodí eidam s nižším obsahem tuku. Co byste ale rozhodně neměli podcenit, je jeho výběr. U pultu můžete sledovat jeho barvu. Eidam by měl mít smetanově až sýrově žlutou barvu, která by měla být stejnoměrná po celém řezu. Jedině v tomto případě je sýr dostatečně vyzrálý. Pokud si kupujete sýr, sledujte značky kvality potravin, které zaručují jeho přednosti. Jedná se např. o Klasu, Regionální potravinu, „biozebru“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).


Salát z tropického ovoce a treska v měšci

29. 12. 2016

Chcete překvapit rodinku a návštěvu zajímavým pohoštěním, zkuste recepty od kuchařky Karolíny Kamberské.


Pohoštění pro návštěvy

26. 12. 2016

Čekáte návštěvu a chcete připravit vynikající pohoštění? Pak pro vás máme 2 zajímavé recepty na roastbeef a lososa.


Sváteční menu s krůtou, pekanovým koláčem a domácím vaječňákem

20. 12. 2016

Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus pro vás nachystal originální a chuťově vyvážené sváteční menu. Protože je Michal Nikodém milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+