Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Vyzkoušejte božsskou podzimní páj od Josefa Maršálka

11. 10. 2018

Začíná krásný, barevný čas podzimních dnů, jako stvořených pro posezení s rodinou a přáteli. Skvělá příležitost na jednoduché páje ze sezónních ingrediencí. Nejlépe chutnají čerstvé, servírované v pokojové teplotě jen tak, samotné anebo se lžičkou dobrého mascarpone či Creme fraiche. Zapíjejte je domácím chai latte či svařeným suchým rosé.

více »

Další články

Velikonoční dobroty s jogurtem

13. 4. 2017

K Velikonocům neodmyslitelně patří různé tradiční zvyky a symboly, které se v některých částech Česka udržují dodnes. Koleda, polévání, fašank a pochovávání basy, vynášení Morény, zajíček, pečení mazance či beránka a vysévání obilí, to vše patří k tradičním Velikonočním svátkům. Podobě jako dobře prostřený stůl plný dobrot. Některé tipy na Velikonoční stůl přináší také Mlékárna Valašské Meziříčí.


Inspirující recepty s vejci

11. 4. 2017

Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích? Neměli bychom na ně ale zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitaminy, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty. S výběrem vajec vám pomohou značky kvality potravin – např. Klasa, „biozebra“ apod. – které zaručují jejich kvalitu. Připravte si vaječné dobroty!


Jehněčí na velikonočním stole

29. 3. 2017

Jaro se hlásí o slovo, a proto vám nabízíma originální velikonoční recepty, které vymyslela kuchařka Karolína Kamberská ve spolupráci se značkou FINO.


Kari z červené čočky vám dodá jarní energie za pár minut

16. 3. 2017

O příznivých účincích konzumace luštěnin na lidský organismus slyšíme často, i přesto na našem stole obvykle chybí. A to je velká škoda, čočka je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů její konzumací pomůžeme nejen své pleti a vlasům, ale i náladě. Navíc, tento recept se s vaším malým přičiněním uvaří téměř sám.


Recepty s chlebem

14. 3. 2017

Chléb nemusíme mazat jen máslem, v kuchyni má pestřejší využití. Přestože se na nás ze všech stran valí všelijaké exotické potraviny a přísady, zažívá svou renesanci i prostý český chléb – jeden z pilířů našeho jídelníčku. Vyzkoušejte několik zajímavých receptů s neobvyklým využitím chleba a nebudete litovat.


Králík na víně

7. 3. 2017

Králík patří do české kuchyně asi stejně neodmyslitelně, jako vajíčka k Velikonocům. Pokud ale chcete vyměnit českou smetanovou klasiku, za něco o trochu lehčího a modernějšího, zkuste ochutnat jeho verzi po italsku. V té nechybí červené víno, rozmarýn a olivový olej. U králíka navíc máte vždy jistotu jemného masa.


Sladké recepty pro zamilované

13. 2. 2017

Jak si dokonale zalenošit, když za okny panuje mrazivé únorové počasí? Jedině v kombinaci s hříšným mlsáním… a samozřejmě v náruči milovaného protějšku. Oceňte lásku svého miláčka právě na svátek všech zamilovaných (14. 2.) a odměňte jej vášnivými cupcakes s čokoládou nebo čokoládovými banány se sladkými srdíčky.


Skvělé recepty s Eidamem

8. 2. 2017

Jaký recept se vám vybaví, když se řekne „eidam“? Určitě starý dobrý „smažák“. Byla by ale velká škoda nevyužít tento chutný sýr i v dalších typech pokrmů. Jen je třeba si uvědomit, kdy je lepší preferovat tučnější variantu a kdy se hodí eidam s nižším obsahem tuku. Co byste ale rozhodně neměli podcenit, je jeho výběr. U pultu můžete sledovat jeho barvu. Eidam by měl mít smetanově až sýrově žlutou barvu, která by měla být stejnoměrná po celém řezu. Jedině v tomto případě je sýr dostatečně vyzrálý. Pokud si kupujete sýr, sledujte značky kvality potravin, které zaručují jeho přednosti. Jedná se např. o Klasu, Regionální potravinu, „biozebru“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP).


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+