Recepty
Zapojte žitnou mouku a vykouzlete velikonoční dobroty
28. 3. 2024Velikonoce jsou časem rodinných setkání, kdy se domovy naplní vůní mazanců, beránků nebo božích milostí. Letos pro vás máme recepty, se kterými dodáte na velikonoční tabuli skvělé, chutné ale méně tradiční slavnostní pečivo – čokoládový bochánek a velikonoční briošku. Navíc jsou ze žitné celozrnné mouky, která přinese do jídelníčku řadu benefitů.
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a bábovka z jogurtu
19. 5. 2022Císařská bábovka, mouřenín nebo francouzský savarin, tak to jsou jen některé z historických receptů na bábovku z dob našich praprababiček, vydaných na počátku dvacátého století v legendární kuchařce od Magdaleny Dobromily Rettigové. Receptů na sladký dezert existují stovky, ale Mlékárna Valašské Meziříčí přináší jediný s lahodným jahodovým jogurtem. Aktuální je jistě jarní bramborový salát s ředkvičkam jako skvělá večeře. Lehké a zábavné recepty pro vás připravila od Mlékárna Valašské Meziříčí.
Grilovací sezóna je konečně zpět!
11. 5. 2022Existují dva druhy lidí: ti, kteří věří, že existuje grilovací sezóna, a ti, kteří jsou přesvědčeni o tom, že grilovací sezóna je jednoduše celý rok. Ať už jste vyhlášený mistr grilu, mimořádný zahradní „grilovač“, nebo jen vášnivý konzument všech těch báječných pokrmů, grilování a rožnění je hlavně synonymem společně strávených chvílí s nejbližšími nad výborným jídlem. Není proto divu, že jakmile se počasí zpříjemní a umožní grilování venku, rychle se tato činnost zase vrací do našich víkendových programů.
Nápady, tipy a recepty na zdravou večeři
19. 4. 2022Čas a úsilí, které věnujete přípravě jídla, jsou samy o sobě krásným darem, kterým můžete ostatní potěšit, obzvlášť pokud naservírujete něco chutného a zdravého zároveň. Přečtěte si několik tipů, jak povýšit večeři na zdravý gurmánský zážitek.
Pomlázky, kraslice, jarní výzdoba i oblíbené pokrmy
13. 4. 2022Držte se letos zvyklostí a mějte na paměti, že během svátků jara má každý den svůj neopomenutelný význam. Nechte se inspirovat našimi tipy, provoňte svou kuchyni a Velikonoce si užijte se vším všudy!
Recepty z kvalitních surovin obarvené Velikonocemi
11. 4. 2022V dubnu už se všechno zelená, proto jsme tuto barvu přenesli do většiny našich nových receptů. Pochutnáte si v nich mj. na pažitce, kopru nebo třeba libečku. Navíc tento měsíc nás čekají Velikonoce, na které nemůžeme zapomenout. V kuchyni už pomalu můžete připravovat jarní zeleninový vývar s libečkem a kudlásky, kuřátka z vařených vajec, koprovou omáčku s pošírovaným vejcem a také sladké Boží milosti. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či smažte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech.
Beránek ze špaldové mouky
8. 4. 2022Velikonoce se blíží a nejspíš se už nemůžete tohoto krásného svátku, spojeného s hodováním, dočkat. Zkuste letos upéct tradiční dobroty pro vaše blízké netradičně více zlehka a použijte špaldovou mouku, a to hladkou i celozrnnou.
Vynikající a lehká jídla na každý den
1. 3. 2022Lámete si hlavu nad tím, co zase vařit? Chcete navíc, aby jídla byla zdravá, skvěle chutnala a jejich příprava zabrala co neméně času? Pak vyzkoušejte 3 recepty sestavené podle výživového poradce Ing. Lukáše Vrány, který je zároveň školitelem komplexního redukčního programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, oblíbeného i mezi celebritami.
Recepty s tuňákem
22. 2. 2022Držíte dietu? Sportujete a potřebujete tělu dodat energii, vitamíny a minerály? Chcete jíst zdravěji, ale chybí čas a inspirace? Cítíte se po jídle unavení? Nevíte, co uvařit, bez složitých nákupů a dlouhých hodin v kuchyni? Máme pro vás několik receptů, které si zaručeně zamilujete a se k nim rádi budete vracet.