Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Jak použít jedlé květiny na jídlo

13. 7. 2016

Sezóna, kdy všechno kvete, je v plném proudu. Proč nezařadit květiny na svůj jídelníček? Jedlé květiny jsou nedílnou součástí moderní gastronomie. Jsou vhodné pro použití do různých salátů, případně v cukrářské produkci, nebo jednoduše na dekoraci. Květiny dodávají jídlům barvu, křehkost a jemnost. Dotvářejí estetickou stránku jídel.


Kuřecí maso skvěle chutná s bylinkami

1. 7. 2016

Nejen letní měsíce přímo vybízejí k propojení kulinářského umění a přírody. Na zahrádce i v květináči nám často za oknem rostou bylinky, které jsou oblíbeným dochucovadlem a každé jídlo příjemně provoní. Málokdo už ale dokáže přesně odhadnout, ke kterému masu se jaká bylinka nejlépe hodí. Nejjednodušší je začít s kuřecím masem, které je jemné a dobře absorbuje chuť. Nejchutněji ho doplňuje šalvěj, tymián, rozmarýn, oregano, bazalka nebo petržel. Odborníci z Drůbežářského závodu Klatovy prozrazují recepty na ta nejlepší spojení bylinek s kuřecím masem.


Jak si zjednodušit každodenní vaření do práce?

27. 6. 2016

Připravovat si jídlo do práce nebo do školy doma má dvě obrovské výhody. Zaprvé je to rozhodně levnější varianta než každodenní návštěva restaurací. Hlavně ale máte přesný přehled o tom, co jíte. Přípravou jídla v pracovním týdnu však neztrácejte zbytečně moc času. Ideálně si na začátku týdne udělejte seznam jídel, která budete chtít vařit. Vyberte si recepty, které vám zaberou okolo půl hodiny a nakupte si na ně suroviny. Uvidíte, jak předpříprava celé vaření ještě usnadní. Pro inspiraci zde najdete dva recepty, které se skvěle hodí do práce, do školy, ale i jako rychlá večeře pro celou rodinu. Navíc přidáváme recept na skvělou polévku a rychlé ovocné smoothie.


Originální menu podle Michala Nikodema

14. 6. 2016

Téměř každý dobrý kuchař vám poví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných výrobků, ale není to zkrátka ono. Do této skupiny odborníků přes mlsné jazýčky patří i Michal Nikodem, majitel pražského kulinárního studia Ola Kala.


Vyzkoušejte recepty podle kuchařů na BOSCH FRESH FESTIVALU

3. 6. 2016

Největší kulinářský festival, který si v Brně a Plzni nenechalo ujít téměř 50 tisíc návštěvníků, láká nejen na výbornou gastronomii, ale každý rok přináší účastníkům také velkou inspiraci. Nejenom tradiční pokrmy, ale také hmyzí nebo extrémní kuchyně zaznamenává stále větší úspěch. Kuchaři, kteří na festivalech vaří pro diváky nebo přímo s nimi, představují recepty na lahůdky, o které je nejen na Bosch Fresh Festivalu velký zájem. Na další návštěvníky se Bosch Fresh Festival těší ještě 18. – 19. 6. v Pardubicích a 25. – 26. 6. v Praze.


S melouny Bouquet hravě sestavíte celé menu od předkrmu po dezert

27. 5. 2016

Melouny jsou oblíbené jak mezi dětmi, tak dospělými. Obsahují spoustu vitaminů, vody, žádné tuky ani cholesterol. Pokud vás omrzelo jíst je stále samotné, vyzkoušejte některý z chutných a snadných receptů. Meloun je v nich vždy podáván syrový, takže nepřichází o žádné vitaminy. Svou sladkostí a šťavnatostí vhodně doplňuje např. steaky nebo saláty. S melouny Bouquet je navíc všechno ještě jednodušší, protože se můžete spolehnout, že je vždy koupíte správně zralé a navíc bez pecek. S takovou surovinou je pak práce v kuchyni radost. Pro navnadění chuťových buněk můžete začít přípravou něčeho menšího.


Indická delikatesa Palak paneer

5. 4. 2016

Překvapte okolí exotickým pokrmem palak paneer, který nejen skvěle chutná, ale i báječně voní. Jeho příprava nezabere mnoho času a úspěch je předem zaručený. „Typickou vůni dodává tomuto tradičnímu jídlu několik druhů koření, která se v indické kuchyni hojně využívají, protože pokrm zajímavě dochutí a zároveň mají i příznivý vliv na trávení,“ říká ajurvédský lékař Kukku Ramesh z léčebného hotelu Larimar v rakouském Stegersbachu.


Velikonoční recept s matcha tea

25. 3. 2016

Co tahle letos o něco zdravěji a originálněji než klasické perníčky ve tvaru zajíčků a vajíček? Máme pro vás tip na Matcha Tea kačenky. Sušenky jsou křupavé, jen mírně sladké a hlavně nazelenalé, což je vysloveně jarní. Chuťově jsou zvláštní právě díky použití matcha čaje.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+