Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Balzamikové krémy pro rychlé pochoutky

16. 7. 2018

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou vám přinášejí několik jednoduchých a zajímavých receptů, které potěší nejednoho strávníka a ušetří vám spoustu času. Vykouzlíte s nimi z každého jídla za pár minut gastronomický zážitek. Připravte si chuťové pohárky! Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. A je opravdu z čeho vybírat.

více »

Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Nový černorybízový sirup Kitl vyzkoušejte v koktejlu

12. 7. 2018

Kitl uvedl na trh novou příchuť sirupu černý rybíz, jenž je ideální pro přípravu slavného francouzského koktejlu Kir Royal.


Na grilovačku s plnou výbavou

10. 7. 2018

Pokud se chystáte grilovat jinde než na své zahradě či terase, dobře promyslete, co všechno si s sebou vzít a jak celou přípravu pojmout. Určitě není příjemné zjistit uprostřed Stromovky, že jste zapomněli maso, nůž nebo zápalky.


Vyznáte se v obilovinách?

5. 7. 2018

Už dávno neplatí, že pohanku, amarant nebo quinou potkáte maximálně v obchodě se zdravou výživou. Stále častěji se tyto suroviny stávají součástí běžného jídelníčku každého z nás. Podle Blanky Procházkové, nutriční specialistky společnosti RACIO to není náhoda. Obiloviny patří totiž k základním pilířům stravy, jsou naším hlavním zdrojem sacharidů a jejich podíl v lidské výživě se odhaduje kolem 60 procent přijaté energie, u sportovců i mnohem více.


Gorilovací sezona je v plném proudu

2. 7. 2018

Grilování, gorilování, milé dětské přeřeknutí značí zábavu a pohodu při grilování. Zpestřete si letošní sezonu se speciální edicí gorilovacích směsí od Vitany. Oblíbená česká značka je zárukou správné kvality a vyváženosti chutí.


Nový mikrodrink bez cukru s výtažky ze superpotravin

28. 6. 2018

V jedné malé kostce se skrývá velká síla výtažků z přírodních superpotravin a vitaminů. Stačí ji rozpustit ve sklenici vody a kromě tekutin získáte cenné látky pro tělo a přirozenou energii, aniž byste konzumovali nepotřebný cukr nebo konzervanty. Inovativní novinka Waterdrop přichází s chytrým řešením pro hektické dny, pracovní kolotoč či cestování.


Masová sezóna v podobě grilování je v plném proudu

26. 6. 2018

Protože je maso oblíbená a vyhledávaná potravina i v létě, zajímalo nás, jak si čeští řezníci vedou ohledně kvality masa a masných výrobků. „Není třeba se obávat, že maso a masné výrobky obsahují škodliviny. Naopak,“ říká prof. Ing. Petr Pipek, CSc, který odpovídá na naše dotazy.


Mozek bojuje proti hubnutí

20. 6. 2018

Lidé s nadváhou nebo obezitou při hubnutí zažívají podobné pocity – neovladatelné chutě na něco dobrého a nepřekonatelný hlad. Medicína již ví, proč k tomu dochází. Lidé totiž bojují se silným „nepřítelem“ – s vlastním mozkem. Ten je totiž naprogramovaný tak, aby proti hubnutí bojoval.


Bageterie Boulevard slaví narozeniny bagetami za polovinu

18. 6. 2018

Bageterie Boulevard slaví neuvěřitelných 15 let od doby, kdy otevřela v Praze na dejvickém „kulaťáku“ svoji první pobočku. Narozeniny chce samozřejmě oslavit i se svými zákazníky, a proto budou 19. a 20. června na všech jejích pobočkách, po celé České republice, všechny bagety za poloviční cenu.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+