Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Vánoce zdravě a bez přibíraní

14. 12. 2018

Svíček na adventním věnci ubývá a přípravy na Vánoce vrcholí. Zkuste si je letos užít a vychutnat bez stresu a v pohodě. Nenechávejte vánoční nákupy na poslední chvíli a nenapínejte svoje nervy v předvánočních frontách a tlačenicích v obchodech. Svůj drahocenný času si šetřete co nejvíc. Budete mít více klidu a budete si moci vychutnat tu pravou vánoční atmosféru. Vánoční svátky nejsou svátky přejídání a nezdravých jídel. Uvidíte, že přípravy pohoštění zvládneme i zdravě. Vyzkoušejte recepty.

více »

Recepty

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

12. 12. 2018

Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods. Tento koláč pekl například i pro anglickou královnu.

více »

Další články

Tipy na podzimní sezónní potraviny pro zdraví

20. 11. 2018

Tělo nyní potřebuje doplnit energii, vitamíny a posílit imunitu. Ideálními zdrojem jsou aktuální sezónní potraviny. Vyhledávat byste je měli hned z několika důvodů. Jsou čerstvě sklizené, obsahují velké množství živin a navíc jsou i relativně levné. Navíc země nám dává suroviny, které jsou v dané roční období aktuální, tedy na podzim potraviny, které zahřívají.


Senioři potřebují mléčné výrobky

16. 11. 2018

Jedním z fenoménů současnosti je prodlužování délky života. Pokročilý věk s sebou ale přináší také fyziologické problémy, které se odvíjí mj. od naší stravy. Proto je velmi důležité, aby byla nutričně a energeticky vyvážená a také v přiměřeném množství. Nedávná studie prokázala, že kvalitu života starších lidí mohou pomoci zlepšit mléčné výrobky obohacené vitamínem D.


Čajová zahrada nabízí lahodné vánoční dárky

15. 11. 2018

Rozmýšlíte se, čím obdarovat rodiče, prarodiče, kamarádky nebo kolegy? Hledání vhodných dárků nemusí být vůbec náročné. Stačí si otevřít e-shop Čajová zahrada a z pohodlí domova vybrat originální dárky v nejvyšší kvalitě. Vybírat můžete z více než pěti set druhů čaje, šedesáti druhů kávy a nejrůznějšího příslušenství. Díky opravdu rychlé dopravě navíc nemusíte mít strach, že se dárky na cestě pod stromeček zdrží.


Naučte se skvěle kouzlit s chutí zdravého jídla

14. 11. 2018

Mnoho lidí se zdravému jídlu vyhýbá. Mají pro to jasné vysvětlení – nechutná jim. Zdravé jídlo přitom umí potěšit chuťové pohárky stejně jako jeho nezdravá varianta, jen se musí správně připravit. Samozřejmě to vyžaduje jistou praxi, ale zelenina, ryby, drůbež, celozrnné výrobky či ovoce mohou chutnat výborně. Jak na to?


Když už jen mateřské mléko nestačí

13. 11. 2018

Jestli se přírodě něco skutečně povedlo přivést k dokonalosti, pak je to jednoznačně mateřské mléko. Pokud patříte k maminkám, které si hlídají správnou stravu a životní styl, pak si můžete být jistá, že se mateřským mlékem vašemu miminku dostává všeho, co opravdu potřebuje. Jak dlouho to ale platí a kdy nastává čas obohatit dětský jídelníček o nové potraviny?


Kurkumová pasta do vaší kuchyně

1. 11. 2018

Zlatá královna, i tak se přezdívá koření KURKUMA, které se hojně využívá nejen pro jeho specifickou lahodnou chuť, ale také pro léčivé účinky. Ostatně kurkuma byla využívána již v počátcích ájurvédy, nejstarší celostní medicíně na světě. Patří mezi přírodní antibiotika s protibakteriálním a protivirovým účinkem, má silně barvicí vlastnosti a bývá součástí řady kari koření. Rodinné manufaktuře Hradecké delikatesy se podařilo ve své novince – Kurkumové pastě – využít všech pokladů této zlaté pochoutky.


Dobrá robusta prakticky neexistuje, ale ani arabica nemusí být super

31. 10. 2018

„100% arabica je záruka kvality” nebo „správně hořké espresso je ze směsi robusty”, to jsou jen dvě z tvrzení, která kolují okolo kvality kávy podle odrůdy. Proto jsem se s Terezou Balou, baristkou doubleshotu, zaměřili právě na tyto dvě oblíbená slova a na to, co nám o kávě říkají.


Kolik druhů fazolí znáte?

29. 10. 2018

Fazole je velmi chutná potravina a náš jídelníček může zpestřit na několik způsobů. Obsahují významné množství bílkovin, rozpustnou i nerozpustnou vlákninu a mohou nám nahradit i nedostatečný příjem zeleniny. Pokud milujete fazole, váš jídelníček nutně nemusí být fádní. Vybírat totiž můžete z jedenácti druhů fazolí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+