Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.

více »

Recepty

Přichází nejsladší den v roce

13. 9. 2018

Mezinárodní den čokolády, který oslavíme 13. září je svátkem nejpopulárnější sladkosti na světě. Sladká pochoutka zlepšuje náladu a chrání srdce. Její jedinou chybičkou krásy je vysoký podíl cukru. 13. září je však zároveň věnovaný i pozitivnímu myšlení, proto si tento den užijte naplno a zejména sladce.

více »

Další články

Vyznáte se v zakysaných mléčných výrobcích a tvarozích?

30. 8. 2018

V České republice ročně zkonzumuje průměrný Čech kolem 15,5 kg jogurtů a zakysaných mléčných nápojů a 4,7 kg tvarohů. Díky fermentaci dochází u těchto výrobků k částečnému rozštěpení mléčného cukru, proto je leckdy mohou konzumovat i osoby, které mají problém s trávením laktózy přímo z mléka. Jaké typy výrobků najdete v obchodech? V čem se od sebe liší?


Doplněk nejen pro vegany

29. 8. 2018

Veganství je druh stravování, filozofie a životní styl, který odmítá konzumaci a zpracovávání veškerých živočišných produktů.Pro někoho je to životní směr v návaznosti na etiku současného světa a krutého zacházení se zvířaty, pro někoho může být jen občasné zpestření jídelníčku a zdravé stravy, které je rozhodně zdraví prospěšné a svou funkci vykoná i při různých půstech či dietách.


Sodík: dobrý sluha, špatný pán

15. 8. 2018

Denně dodáváme svému organizmu v průměru trojnásobek doporučovaného množství soli1), až tři čajové lžičky místo zhruba jedné. Ve stravě máme tudíž tolik soli, že jakékoli snížení jejího příjmu bude mít bezesporu pozitivní zdravotní efekt. V první řadě musíme snížit množství soli používané při přípravě pokrmů a omezit dosolování hotových pokrmů.


Proč by měly děti konzumovat mléčné výrobky

13. 8. 2018

Už během dětství nám naše maminky podávaly mléčné výrobky prakticky každý den. Představit si jakoukoliv domácnost bez jogurtů, mléka a mléčných výrobků je tedy nemožné. V období, kdy dítě sílí a roste, by měly být mléčné výrobky nedílnou součástí každého jídelníčku.


Co jste možná nevěděli o salátech

10. 8. 2018

Saláty jsou samostatná kategorie stravování a je málo lidí, kteří by neměli alespoň některý druh rádi. Přesto jsou většinou považovány spíše za jakýsi doplněk celého menu zajišťující zdravou zeleninovou složku, než jeho hlavní chod. Přitom jde o kapitolu gastronomie, která už má dlouhou historii a je hluboce zakořeněná v jednotlivých kulturách. Různé salátové recepty jsou spjaté s určitými zeměmi a obdobími a patří k tradici, vznikají ale také zcela nové nápady a experimenty jako trendy moderní gastronomie. Vyzkoušejte skvělé recepty!


Kam zajet potěšit chuťové pohárky?

7. 8. 2018

Léto láká k různorodým aktivitám. Pokud vyrazíte na výlet, turistické trasy naplánujte pečlivě přes občerstvovací stanice. Ještě lépe uděláte, pokud si zajedete na lokální folklorní svátky, které nabídnou k ochutnávce to nejlepší z regionů. Máme pro vás 3 tipy na druhou polovinu prázdnin.


Mikrodrink Waterdrop vás dokonale osvěží

6. 8. 2018

Na ranní kávu nebo latté po obědě nezapomeneme nikdy. S běžným pitným režimem je to o dost horší. Obzvlášť v létě potřeba vody, vitamínů a minerálů roste, v každodenním shonu na ni však zapomínáme. Udělejte proto ze svého pitného režimu radostný rituál, ke kterému se budete vracet. Díky waterdropu, prvnímu mikrodrinku na světě, a jeho krásným designovým lahvím ze skla včetně speciálních limitovaných edic už zapomínat nebudeme.


Sušené maso s kofeinem

31. 7. 2018

Český výrobce sušeného masa, pardubická společnost Fine Gusto Nature, přišla s unikátním výrobkem sušeného masa, nejen u nás v České republice, ale i po celém světě. Ve spolupráci se společností Bitters totiž vyrábí sušené maso s kofeinem a guaranou.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+