Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Celiaci si mohou pochutnat

19. 4. 2019

V současné době představuje jedinou možnost léčby celiakie přísná bezlepková dieta, kdy lidé ze své potravy natrvalo vyloučí lepek. Výrobky z pšenice, žita či ječmene musí vyměnit za bezlepkové. S přibývajícím počtem celiaků přibývá i výrobců, kteří své potravinové výrobky nabízejí nově v bezlepkové verzi. Jedním z nich je značka Schneider, která příkladně do svých uzenin lepek nepřidává.

více »

Recepty

Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.

více »

Další články

Kouzlete v kuchyni s žervé

12. 3. 2019

Žervé může mít mnoho podob i chutí. Záleží jen na vás, zda ho použijete na sladko či slano, do dezertů nebo polévek. V Jaroměřické mlékárně se žervé vyrábí podle tradiční receptury výhradně z mléka od českých farmářů. Neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“. Složení je nádherně jednoduché: smetana, mléčné kultury a sůl. Jaroměřické žervé potěší nejen vyznavače zdravého životního stylu, ale i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte recepty.


Nejen manažer potřebuje „živé jídlo“

7. 3. 2019

Rozhovor se Stanislavem Petříčkem, zakladatelem bistRAWveg, popularizátorem zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti TP Consulting.


Polévky ze Svatojánu

5. 3. 2019

Polévka je grunt, říkávaly s oblibou naše babičky. A měly pravdu. Můžete jimi nahradit hlavní jídlo a cítit se sytí, plní energie a vitality. Eva Francová foodblogerka a autorka kuchařky Polévky ze Svatojánu, vás ve své nové knize seznámí s více než 100 ověřenými recepty na chutné a vydatné polévky, které jsou plné zeleniny, luštěnin, obilovin i bylinek dostupných v daném ročním období…


Nový Knäck Snack s černuchou

4. 3. 2019

Řada křupavých chlebíčků RACIO Knäck Snack se rozrostla o další přírůstek. K oblíbeným příchutím přibyl zcela výjimečný Knäck Snack s černuchou. Tato zdravá pochoutka obsahuje 60 % žitné mouky. Černucha, neboli černý kmín, je chutným kořením, které blahodárně působí na řadu zdravotních neduhů, a to například na zažívací potíže nebo vysoký krevní tlak. A kromě toho také skvěle chutná!


Odolejte sladkým nástrahám na pracovišti

1. 3. 2019

Blíží se pondělí a vy jste plně odhodlaní držet se svého dietního plánu. Nemáte ve spíži žádné sladkosti, lednice je plná čerstvé zeleniny a mísa na stole přetéká ovocem. Tentokrát to vyjde! Do práce si nesete zdravý oběd v krabičce a po příchodu do kanceláře zjistíte, že v tomto okamžiku začíná váš boj. V kuchyňce jsou k dispozici sušenky, automat na chodbě je plný nezdravých svačinek a kolegyně nabízí čokoládu k odpolední kávě. Jak odolat všem lákavým nástrahám a dodržovat zdravý jídelníček?


Jak zachovat chuť a vůni skladovaného koření?

28. 2. 2019

Jídlům většinou dodá chuť a vůni vhodně zvolená kombinace koření a bylinek, vyplatí se vsadit kvalitu a tu pořádně chránit. Největším nepřítelem koření je totiž vlhko, světlo a horko.


Pitný režim je pro děti důležitý

13. 2. 2019

Klinické studie prokázaly vliv hydratace na kognitivní schopnosti dětí, jejich soustředění a pozornost. Dostatek vhodných tekutin (zejména čisté pramenité nebo minerální vody) podporuje poznávací funkce dětí, ale také dobrou náladu i pocit štěstí, zatímco nedostatek vody nebo příjem nevhodných tekutin (limonád a dalších sladkých nápojů) je podstatně zhoršuje. Tuto skutečnost je třeba brát v potaz i u dětí s ADHD, tedy trpících syndromem poruchy pozornosti.


Oslavte svátek zamilovaných v pravém italském duchu

13. 2. 2019

Italská kuchyně je vyhlášená po celém světě a není divu. Itálie platí za zemi, kde je vaření povýšeno na umění. O jídle Italové mluví se stejným zápalem jako třeba Angličani o počasí a otázka, co bude dnes k obědu, je častým tématem sousedských hovorů. Italové jsou zároveň velcí romantici a milují velká gesta – co se u nich inspirovat a oslavit blížící se svátek sv. Valentýna v italském duchu? Pod pokličkou italské kuchyně


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+