Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Ovocné kapsičky od Ovocňáku vyvolávají víčkománii

20. 9. 2019

Barevná víčka od oblíbených ovocných kapsiček se mění ve vychytanou stavebnici, se kterou si vyhrají děti i dospělí. Sbírejte Ovovíčka ze zdravých svačinek a užijte si s Víčkománií nekonečnou zábavu. Že se má věcem dávat druhý život? Víčkům od Ovocňáku můžete dát životů třeba sto. Záleží jen na vás, kolik staveb z Ovovíček vymyslíte.

více »

Recepty

Recepty z letních pokladů meruněk a broskví

22. 8. 2019

Ovoce by mělo být nedílnou součástí našeho jídelníčku celoročně. Ideální je konzumovat čerstvé sezonní ovoce k dopolední i odpolední svačině. Nejen, že tak do těla dostaneme výživné látky v podobě vitamínů a minerálních látek, ale také tím vyrovnáme hladinu glukózy v létě, čímž budeme předcházet chutím na sladké a i naše postava tím dozná pozitivních změn.

více »

Další články

Léto je ideálním obdobím pro vyzkoušení raw stravy

12. 8. 2019

Zdravý životní styl je v současné době trendem a s ním také raw strava, pro jejíž vyznavače se v češtině také ujal název „vitariáni“. Rad, jak se stravovat, které si často protiřečí, je plný internet a pravdou je, že žádná cesta není univerzální a vhodná pro každého. Nicméně raw strava je něčím, co se vyplatí vyzkoušet, i kdyby mělo jít třeba jen o jeden den v rámci očisty těla. Léto, kdy teploty často dosahují tropické třicítky, je navíc skvělým obdobím, kdy se do něčeho takového pustit, protože horké počasí si o odlehčenou stravu přímo říká.


Aby vás luštěniny neodfoukly

6. 8. 2019

Luštěniny jsou doslova zdraví dopující bombou, i přes to se však setkáváme s odmítavým postojem k jejich konzumaci. Příliš dlouhá doba namáčení, vaření a také následné nadýmání jsou nejčastější problémy, kvůli kterým se jim vyhýbáme.


Rady od baristky doubleshotu, jak pít kávu

5. 8. 2019

Příprava kávy má mnoho pravidel, obzvlášť pokud chcete docílit fantastického šálku. Dobrá zpráva ale je, že samotné servírování už (skoro) žádná pravidla nemá a kávu si můžete vychutnat tak, jak vyhovuje vám. S Terezou Balou, baristkou a školitelkou pražírny doubleshot, jsme se podívali, co se skrývá pod tím „skoro” a jak servírovat kávu, abyste dosáhli wow efektu.


Ženy chtějí více pít a muži omezit slazené nápoje

30. 7. 2019

Polovina populace, která si dala letos novoroční předsevzetí, ho i dodržela nebo po půl roce ještě dodržuje. Výrazně úspěšnější jsou muži (65 %) než ženy (39 %). Vyplývá to z výsledků aktuálního průzkumu1) pro AquaLife Institute, jehož cílem bylo zmapovat zvyky a postoje široké veřejnosti týkající se předsevzetí. Průzkum ukázal, že co se pitného režimu týká, ženy si dávají předsevzetí více pít, muži zase chtějí omezit pití slazených nápojů. Ideálním zdrojem tekutin pro každého jsou přírodní minerální, pramenité a kojenecké vody, které jsou velmi kvalitní, čisté, bez chemických úprav a dezinfekce.


Na mléčné výrobky mají vliv nové trendy

25. 7. 2019

Mléko v sáčcích, krátká trvanlivost, omezený sortiment, absence výrobků pro speciální výživu. Takhle nějak by se daly charakterizovat mléčné výrobky v letech dávno minulých. Za poslední roky se ale tato kategorie potravin dostala na úplně jinou úroveň. Možná, že budete překvapeni, co všechno už se z mléka vyrábí.


Kravské, kozí či ovčí mléko?

23. 7. 2019

Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaké mléko, sýr či jogurt vkládáte do košíku? Přemýšleli jste, odkud daný výrobek pochází a zda je kvalitní? Spolehlivou záruku poskytuje certifikované označení potravin zkratkou BIO. V režimu ekologického zemědělství se ale zdaleka neprodukuje pouze kravské mléko, ale i jeho kozí a ovčí varianta. Ty se stávají čím dál více populární.


Nealkoholicé víno, hit letošního léta

22. 7. 2019

Chcete si k obědu vychutnat sklenku skvělého vína, ale musíte jet zpět do práce nebo vyzvednout děti ve školce? Není problém! Dejte si k obědu skleničku nealko vína, které je hitem letošního léta.


Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

15. 7. 2019

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+