Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Exotika na talíři

9. 1. 2018

Možná vám zatím názvy jako Kiwano, Tamarind, Salak nic neříkají, ale nyní máte možnost se o nich něco dozvědět.

více »

Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Jdete si koupit kapra?

20. 12. 2017

V období Vánoc je nejvyšší spotřeba ryb v České republice. Souvisí to i s tím, že konzumace kapřího masa na Štědrý den je jednou z mnoha tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů.


Vychutnejte si kávu z Neapole v Bageterii Boulevard

20. 12. 2017

Italská káva je prostě pojem. V Itálii vznikla první kavárna v Evropě a byl zde také patentován kávovar. I proto si pro přípravu své nové prvotřídní kávy Bageterie Boulevard vybrala ke spolupráci rodinnou pražírnu z Neapole, kde ji rodina Salvatora Ferraiolliho připravuje již několik generací. Nyní tak můžete ochutnat na všech pobočkách řetězce Bageterie Boulevard prémiovou kávu z výběrové 100% arabiky s oříškovým aroma a chutí.


České domácnosti ročně vyhodí 10 tisíc tun masa!

13. 12. 2017

Podle Organizace pro zemědělství a výživu se na světě každý rok vyhodí nebo zkazí třetina všech vyrobených potravin. To je kolem 1,6 miliardy tun jídla. V Česku ročně končí v odpadcích celkem 829 851 tun potravin, což je 6,4 procenta z celkové produkce. Jen české domácnosti vyhodí 254 tisíc tun jídla. Právě domácnosti mají na celkovém počtu vyhozených potravin největší podíl.


Ochutnejte vánočku jako od babičky i tradiční dánské cukroví

12. 12. 2017

Kam zajít na poctivou českou vánočku, pokud ji sami nestíháte upéct? Doporučit vám dánské pekařství Mansson’s Bakery se může zdát jako vrchol ironie, nicméně zdejší vánočka podle rodinné receptury (české!) rozhodně stojí za to. A když už tam budete, vyzkoušejte i dva druhy neodolatelně křupavého dánského cukroví nebo dánskou verzi svařeného vína.


Třtinový, nebo hnědý? Při pečení se bez cukru neobejdete

8. 12. 2017

Každá hospodyňka ví, že se bez cukru při vaření či pečení neobejde, a to i přes současný trend diet a zdravého životního stylu. Ovšem od sametové revoluce se nabídka cukrů a sladidel v našich obchodech notně rozšířila a není lehké se v nich vyznat. Pojďme společně na malou sladkou exkurzi.


Smyslná, limitovaná edice čajů TEEKANNE se stylovou skleničkou uvnitř

6. 12. 2017

V sychravém zimním počasí si každý rád dopřeje chvíle odpočinku. K ideálním okamžikům však neodmyslitelně patří šálek teplého čaje. Potěšte proto své blízké a rozmazlete je speciální dárkovou sadou čajů TEEKANNE. Netradiční a dokonale smyslné chutě limitované edice TEEKANNE si může každý vychutnat díky vánočnímu balení, které v sobě ukrývá tři exkluzivní čaje s osobitými ovocnými příchutěmi a stylovou skleničkou, která podtrhne celkový čajový zážitek.


Připravte si letos vítězný bramborový salát

6. 12. 2017

V sobotu proběhl ve středočeském Mratíně jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Letos se vyhledávané kulinářské soutěže účastnilo rekordní množství týmů, překvapením byla například speciální odrůda fialových brambor.


Vánoční pečení se letos prodraží

5. 12. 2017

Vánoční cukroví nepeče téměř 30 procent českých domácností, jen čtyři procenta Čechů se ale obejdou úplně bez něj – vyplývá to z průzkumu společnosti KPMG. Většina lidí, kteří cukroví nepečou, ho dostane od příbuzných či známých, cukroví kupuje každá desátá domácnost v Česku. Letos si Češi při pečení i nákupu vánočních cukrovinek budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Vyzkoušejte zdravé netradiční cukroví bez vajec, cukru, mléka a másla podle Kataríny Prokopové, zfarmydomu.cz


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+