Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Letní svěží recepty

6. 8. 2020

Akademie kvality pro vás připravila pořádnou nálož osvěžujících receptů, které potěší nejen žaludek a příprava pokrmů z nich nezabere mnoho času. Důležité je myslet na kvalitu surovin, z nichž budete vařit, grilovat, péct… Sledujte na obalech značky, loga kvality (např. Klasa a Regionální potravina), které ji zaručují.

více »

Recepty

Dietní recepty pro vaši figuru

9. 7. 2020

Patříte-li mezi ty, co se se snaží rychle upravit svou váhu do plavek, určitě se také pokoušíte svůj jídelníček co nejvíce odlehčit a zaměřujete se na nízkokalorické potraviny. V tom případě by do něj měl patřit i květák a kedlubna. Obě tyto potraviny jsou totiž na jedné straně dokonalé díky nízkému obsahu kalorií, ale na druhé straně zásobí vaše tělo spoustou vitamínů a minerálů, abyste se udrželi zdraví a v pohodě. Například květák obsahuje ve 100 gramech pouze 24 kcal a kedlubna 27 kcal.

více »

Další články

Vyznáte se v šampaňském, sektu, proseccu či cavě?

20. 7. 2020

Propadli jste šumivým vínům, rádi zkoušíte jejich nové chutě a experimentujete v párování s netradičními jídly? K vinné etiketě patří ale také teoretické znalosti. Čtěte dál a ověřte si, co všechno víte a nevíte o nejproslulejších bublinkách.


Jak se mění pitný režim dítěte v průběhu let?

16. 7. 2020

Voda je nejdůležitějším zdrojem našeho života. To potvrzuje i fakt, že velká část našeho těla je tvořena právě z vody. Nejvyšší podíl vody na tělesnou hmotnost mají naši nejmenší – novorozenci, u kterých dosahuje až 80 %. Během dospívání však vody v těle ubývá a s tím se mění i pitný režim. Kolik tekutin by měl vypít kojenec a jak se liší jeho pitný režim od dítěte školního věku?


Špekáčky na pivu od Ondřeje Slaniny

16. 7. 2020

K létu patří špekáčky nejen k táboráku, ale i jako skvělá večeře na chatě, nebo pohoštění pro sousedy. Aby si všichni pochutnali, vybírejte pečlivě jen ty kvalitní.


Sirup z agáve, sladké pečení s méně kaloriemi

15. 7. 2020

Klasický bílý cukr je stálicí české kuchyně, snahy o jeho nahrazení zdravější alternativou ale neutuchají. Mnozí vkládali naději do umělých sladidel, které časem vytlačila stévie se svou typicky lékořicovou chutí. Ta ale nemusí být každému příjemná. Trend návratu k přírodě ukazuje, že nejlepší je využívat přirozené formy slazení, například rozmanité sirupy.


RAW strava a mýty, které jsou ve skutečnosti trochu jinak

13. 7. 2020

Populárním životním stylem je v současné době mimo jiné raw strava neboli syrová strava, která je však opředena mnoha mýty. Některé z nich se nyní pokusíme vyvrátit.


Osvěžující nápoje do horkých letních dnů

6. 7. 2020

Je mnoho způsobů, jak zvládat horké letní počasí, a tím nejdůležitějším je pravidelný pitný režim. Ať už ležíte u bazénu na zahradě nebo trávíte dlouhé večery na terase, výborným společníkem budou svěží limonády a další nápoje, které vás příjemně ochladí. Vychutnejte si hit posledních let – ledovou fermentovanou kávu!


Slavná italská značka gelata GROM přichází do Česka

6. 7. 2020

Špičkovou italskou zmrzlinu Grom, která se prodává po celém světě od New Yorku přes Paříž až po Dubaj, si od 2. července mohou vychutnat i čeští zákazníci. V Praze na adrese Václavské náměstí 55 se totiž slavnostně otvírá první gelaterie Grom v Česku.


Zdravé mlsání s bohatou ovocnou chutí pro děti

2. 7. 2020

Zdraví našich dětí stojí pro většinu z nás na prvním místě. Aby se děti mohly těšit ze všech svých dobrodružství, je dobré jim hned od malička vštípit základní návyky, které je pak budou provázet až do dospělosti. Základem by měl být aktivní pohyb, dostatečný pobyt na čerstvém vzduchu a kvalitní, vyvážená strava. Jak to ale zajistit, když naši nejmenší tak rádi mlsají?!


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+