Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kravské, kozí či ovčí mléko?

23. 7. 2019

Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaké mléko, sýr či jogurt vkládáte do košíku? Přemýšleli jste, odkud daný výrobek pochází a zda je kvalitní? Spolehlivou záruku poskytuje certifikované označení potravin zkratkou BIO. V režimu ekologického zemědělství se ale zdaleka neprodukuje pouze kravské mléko, ale i jeho kozí a ovčí varianta. Ty se stávají čím dál více populární.

více »

Recepty

Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.

více »

Další články

Desatero přípravy domácích koktejlů ze sektu

28. 6. 2019

Míchaných koktejlů existuje celá řada, od těch nejsložitějších připravovaných TOP barmany, až po ty nejjednodušší, které zvládne namíchat bez problému každý. Chcete si léto vychutnat opravdu stylově? Potom jsou sektové koktejly tím, co byste měli určitě vyzkoušet. Jejich příprava je úplně jednoduchá, má ale svá pravidla, kterými je potřeba se vždy řídit.


Osvěžte se novou zmrzlinou KetoDiet s minimem cukru

28. 6. 2019

Bez zmrzliny je současné vedro nemyslitelné. Nová KetoDiet zmrzlina v limitované edici vás příjemně zchladí a má jen minimum sacharidů na porci, takže ji můžete mlsat úplně každý den. Najdete v ní i 70 % bílkovin, takže zasytí a poslouží jako skvělá svačinka v parných dnech. Vyberte si, jestli dáte přednost variantě s kousky borůvek nebo si necháte rozpustit na jazyku čokoládovou s pravým kakaem. Pro milovníky klasiky tu je i lahodná vanilková.


S ingrediencemi Santa Maria vykouzlíte během chvilky lahůdky

26. 6. 2019

Tex-Mex pokrmy, tedy spojení mexické kuchyně s kuchyní Texasu a jihozápadní oblasti USA, se staly velmi oblíbenými a vyhledávanými. Stále častěji plní i stoly českých domácností. Připravit si pochoutky s exotickým nádechem nebo ozvláštnit tradiční grilovací party je totiž jednodušší, než se může zdát. Santa Maria nabízí tex-mex ingredience, se kterými se otevírá spoustu kulinárních možností. Každý si může svůj vysněný tex-mex pokrm poskládat podle své fantazie. Na cestě k dokonalému jídlu přitom často stačí 3 kroky: osmahnout maso a zeleninu s kořením Santa Maria, zabalit směs do teplé tortilly, dochutit trochou omáčky a senzační pokrm je na světě!


Grilovací sezona bude letos ve znamení ryb

20. 6. 2019

Grilovací sezona může naplno propuknout. Všude přítomná vůně pečeného masa, pivo či víno a skvělá atmosféra – koho by to nezlákalo a kdo by se netěšil? Chcete-li letos zazářit a být in, tak kromě steaků nezapomeňte na ryby. Jsou lehce stravitelné, snadno se připravují a navíc skvěle chutnají. Stačí jen dodržet pár základních pravidel a budete mistrem rybího grilu.


Stylové letní koktejly zvládnte připravit i vy

19. 6. 2019

Chcete si léto vychutnat stylově? Vyzkoušejte si přípravu čtyř osvěžujících sektových koktejlů, které si navíc můžete vychutnat i v nealkoholické variantě. Jejich příprava je jednoduchá, jsou hotové za pár minut a můžete si je zvolit podle vaší oblíbené barvy. Je pouze na vás, zda s nimi budete chtít okouzlit a rozvášnit partnera nebo udělat dojem na letní party.


Nové rostlinné nápoje

17. 6. 2019

Společnost Coca-Cola přináší na český a slovenský trh novou značku rostlinných nápojů AdeZ. Ucelená řada nápojů na bázi obilovin, kokosu a mandlí je k dostání v pěti variantách a nabídne pestrý mix chutí pro všechny milovníky nápojů z rostlinných surovin. Zabalená bude do ekologicky šetrných plastových lahví, tzv. Plant Bottle™.


Jak nakupovat jahody?

13. 6. 2019

Koncem května začaly dozrávat první české jahody a právě nyní jejich sezóna vrcholí. V Česku patří toto ovoce mezi nejoblíbenější, každý Čech ročně zkonzumuje kolem 2,5 kila jahod. Poptávka je převážně po jahodách vypěstovaných v tuzemsku. Poznat ale českou jahodu od té dovezené je v podstatě nemožné.


Takto se čte etiketa aneb vím, jaké maso kupuji

12. 6. 2019

I vy chcete nejen k nedělnímu obědu vybrat to nejlepší maso? Tápete však nad etiketou a snažíte se rozluštit, co údaje na prodávaném mase vlastně znamenají? Poradíme vám, jak lépe porozumět informacím na etiketě, a najít tak ve velkém množství nabízených produktů opravdu to nejkvalitnější.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+