Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Osvěžte se s prima zmrzlinou

23. 4. 2018

Kdo by neznal skvělé zmrzliny Mrože, Pegase nebo Ruskou zmrzlinu! Základem vynikajících Prima zmrzlin jsou výhradně poctivé suroviny – smetana, tvaroh a pravé ovoce. Letos je dovoleno mlsat!

více »

Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Blíží se sv. Valentýn

9. 2. 2018

Den sv. Valentýna je svátek lásky, během kterého bychom měli své nejbližší obdarovat něčím speciálním. Dárková kazeta s výběrem zamilovaných čajů TEEKANNE je tím pravým dárkem, který váš drahý protějšek zahřeje na těle i na duši.


Mini rolky s pohankou do každé kapsy

8. 2. 2018

Oblíbená řada malých pufovaných chlebíků RACIO je nyní rozšířena o Mini rolky s pohankou z jedinečných surovin. Mají maximálně praktické balení, šikovnou velikost a chutnají skvěle! Rýžové mini rolky s pohankou navíc obsahují jen 0,5 % soli. Zaujmou všechny, kteří mají rádi po ruce praktickou chutnou svačinku, vejdou se totiž do každé malé kapsičky. Celiaky potěší i to, že jsou bezlepkové, pochutná si na nich tak opravdu každý.


Festival zdravého nakupování

7. 2. 2018

Zdraví celé rodiny začíná v nákupním košíku. Naučte se, jak nakupovat zdravě a chutně. I relativně malé změny v nákupních zvyklostech mohou mít významný vliv na zdraví. Jak nakupovat zdravě se můžete naučit v rámci třetího ročníku Festivalu zdravého nakupování, který začíná již od 15. února. Bude se konat na 21 místech v 15 městech. Nutriční terapeuti budou zákazníkům zdarma odpovídat na otázky vhodného výběru potravin, správné výživy atd. Registrace veřejnosti na nákup s nutričním terapeutem je možná na webových stránkách společnosti Vím co jím.


Masopust, svátek bujarého veselí, tance a dobrého jídla

6. 2. 2018

Maškary, hudba, pálenka a hromady výborného, i když ne právě dietního jídla. To jsou neoddělitelné součásti tradičního masopustu, jednoho z mála lidových zvyků, které se dodnes uchovaly, i když už jsou k vidění převážně jen na vesnicích a malých městech.


Hubnutí v menopauze

31. 1. 2018

Menopauza neboli klimakterium, je naprosto přirozené období v životě ženy, kdy končí její plodnost. Lidově bývá označována za „přechod“ a dochází k ní individuálně, zpravidla však okolo 50. roku věku. Menopauzou se nazývá poslední menstruační krvácení, které je řízeno vaječníky. Znakem, že toto období odešlo, je, když žena nemenstruuje déle než 12 měsíců. Včasné rozpoznání příchodu menopauzy může ženě pomoci se lépe vypořádat se všemi nepříjemnostmi, které s sebou menopauza může přinášet.


Jak vybírat kuřecí maso?

29. 1. 2018

Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, má nízkou energetickou hodnotu a velké oblibě se těší i díky své variabilitě v kuchyni. Víte ale, jak poznáte kvalitní kuřecí maso?


Zimní gurmánský zážitek v Bageterii Boulevard

26. 1. 2018

Nyní si můžete do oblíbené Bageterie Boulevard zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ, které osobně sestavil jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář, několikrát oceněný michelinským Bib Gourmand. Jak je patrné už z názvu, sází nové CHEF MENU na typicky českou kuchyni, vše ale v moderním pojetí. Kromě teplé a studené bagety a polévky v něm samozřejmě najdete i řadu FIT CALORIES, která svým složením dodržuje zásady zdravého stravování.


Exotika na talíři

9. 1. 2018

Možná vám zatím názvy jako Kiwano, Tamarind, Salak nic neříkají, ale nyní máte možnost se o nich něco dozvědět.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+