Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Oslavte svátek zamilovaných v pravém italském duchu

13. 2. 2019

Italská kuchyně je vyhlášená po celém světě a není divu. Itálie platí za zemi, kde je vaření povýšeno na umění. O jídle Italové mluví se stejným zápalem jako třeba Angličani o počasí a otázka, co bude dnes k obědu, je častým tématem sousedských hovorů. Italové jsou zároveň velcí romantici a milují velká gesta – co se u nich inspirovat a oslavit blížící se svátek sv. Valentýna v italském duchu? Pod pokličkou italské kuchyně

více »

Recepty

Hovězí líčka s pečenou kořenovou zeleninou a bramborová kaše

21. 2. 2019

Tradiční pokrmy v moderním pojetí špičkové gastronomie – právě na to se specializuje tým šéfkuchaře Josefa Tydlačky ze Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích. „Snažíme se ukázat, že i takzvaně obyčejný recept jde zpracovat moderně a pojmout originálně. Jedním z takových oblíbených pokrmů jsou u nás právě hovězí líčka, která připravujeme s pečenou kořenovou zeleninou a bramborovou kaší,“ říká Josef Tydlačka.

více »

Další články

Zlatý dotek orientu plný zdraví

9. 1. 2019

Trápí vás tmavé zimní dny a nedostatek slunce? Minimum slunečních paprsků má negativní vliv na naši psychiku a zkřehlá imunita navíc neustále bojuje s okolními viry a bakteriemi. Proto TEEKANNE vyrazilo do boje proti zachmuřeným dnům a přináší hřejivý dotek slunce v exotickém čaji TEEKANNE Ginger & Curcuma.


Jídla s autentickými asijskými chutěmi k vám domů

4. 1. 2019

Asia Style – tak se jmenuje nová řada jídel, které navařilo Sklizeno pro své zákazníky, aby si nemuseli odepřít plnohodnotné jídlo, ani když nestíhají. Po evropských klasikách tentokrát Sklizeno nabízí chutě Asie a do nabídky zařazuje dva druhy kari a dvě syté polévky – thajskou Tom Yum Goong a vietnamskou legendu pho bo.


Jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami

26. 12. 2018

Češi se na Vánoce utrácet nebojí, a to nejen za dárky pro své bližní, ale i za potraviny. Představa slavnostní večeře, bohatého pohoštění pro návštěvy, ale i zavřených obchodů nás nutí k nakoupení zásob na sváteční dny za tisíce korun. Často se však stává, že pro velké oči nakoupíme víc, než dokážeme skutečně spotřebovat. Co dělat s přebytky a jak předejít jejich vyhození? S tím vám poradí Josef Baxant, technický manažer Tesca, a jeho 4 jednoduché tipy, jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami.


Oslaďte si třtinovým cukrem

25. 12. 2018

Třtinový cukr je nerafinovaný cukr zlatohnědé barvy a medové vůně, který se stává stále oblíbenější náhradou bílého řepného cukru. V sortimentu výrobků Dr.Oetker najdete Třtinový cukr karamelový a Třtinový cukr s rumovou příchutí. Oba výrobky si rychle našly cestu k zákazníkům a letos Dr.Oetker rozšiřuje sortiment o nový druh Třtinový cukr citrónový.


Sommelier radí, čím si zpestřit štědrovečerní menu

21. 12. 2018

Vánoce už pomalu klepou na dveře a každá správná hospodyňka přemýšlí, čím vyšperkuje letošní štědrovečerní večeři. Nevíte si rady, jaký nápoj podávat k tradiční rybí polévce, ke smaženému kaprovi se salátem či k domácímu cukroví? David Král, trojnásobný mistr České republiky v sommelierství poradí, jak jídlo s vínem kombinovat, aby vaše sváteční tabule získala ten správný šmrnc.


Řetězec Offbeat Donuts otevřel u nás první pobočku

21. 12. 2018

Dublinská síť obchodů s koblihami a donuty Offbeat Donuts se rozšířila za hranice Irska, první franšízovou pobočku otevřela v prosinci v centru Prahy. Zákazníci si zde mohou vybrat z dvaceti vynikajících donutů a koblih, které jsou mimořádně čerstvé a krásně zdobené.


Jak nakupovat čerstvé máslo

19. 12. 2018

Máslo prošlo za dobu své existence (zdroje se různí, ale nejčastěji se uvádí 2000 let) bouřlivým vývojem. Věděli jste třeba, že máslo bylo v minulých stoletích synonymem bohatství a některé národy ho dokonce využívaly jako platidlo? Víte, jak nakupovat to nejčerstvější? Vyzkoušejte také recept na vynikající máslové sušenky.


Návrat k tradicím na vánoční tabuli

18. 12. 2018

Přichází nová doba, ze které je cítit návrat k tradicím. Nákupy dárků nás neminou asi ani letos, ale mohly bychom si ušetřit alespoň žaludeční potíže a mnoho kil navíc, se kterými si po odeznění svátků nevíme rady. Dejme do salátu trochu méně majolky a do cukroví trochu méně cukru. Přinášíme inspirace, která neubírá na chuti, pouze na kilech.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+