Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kravské, kozí či ovčí mléko?

23. 7. 2019

Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaké mléko, sýr či jogurt vkládáte do košíku? Přemýšleli jste, odkud daný výrobek pochází a zda je kvalitní? Spolehlivou záruku poskytuje certifikované označení potravin zkratkou BIO. V režimu ekologického zemědělství se ale zdaleka neprodukuje pouze kravské mléko, ale i jeho kozí a ovčí varianta. Ty se stávají čím dál více populární.

více »

Recepty

Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.

více »

Další články

Bílý jogurt bez laktózy od Hollandie vyhrál svou kategorii

10. 6. 2019

Bezlaktózový jogurt od české mlékárny Hollandia převálcoval svými kvalitami konkurenci v jedné z nejpočetněji obsazené kategorii soutěže Mlékárenský výrobek roku 2019. Produkty z mléka hodnotilo 23 nezávislých odborníků na konci dubna. Bílý jogurt bez laktózy si podmanil porotce především svou chutí, která je příjemně jogurtově kyselá, což není u výrobků bez laktózy zvykem.


Lidl sníží cukr a sůl ve svých výrobcích o 20 %

4. 6. 2019

Obchodní řetězec Lidl definoval nové cíle pro složení výrobků svých vlastních značek s ohledem na zdraví spotřebitelů. Stanovil také cíle pro nákup obalů a produktů obsahujících celulózu, pro nákup květin a rostlin a pro nákup produktů živočišného původu.


Máte rádi mléko?

31. 5. 2019

V červnu si připomínáme celou řadu významných dnů, například Světový den větru, hrdosti nebo oceánů. Věděli jste ale, že na první den v tomto letním měsíci připadají hned tři výročí? Kromě známého Mezinárodního dne dětí, mají svých čtyřiadvacet hodin také rodiče nebo právě mléko. Oslavíte ho letos přípitkem?


Vyzkoušejte netradiční druhy zeleniny

28. 5. 2019

Již s příchodem prvních jarních dnů většina z nás zatouží po čerstvé zelenině, bylinkách, ale třeba i některém ovoci. Pokud i vy patříte mezi milovníky těchto dobrot a bez kvalitních rajčat, paprik, špenátu, česneku, jahod a jiných dobrot si neumíte představit nejen léto, přinášíme několik tipů, čím letos své nákupy na farmě ozvláštnit. Vyzkoušejte i vy netradiční druhy zeleniny, možná budete překvapeni, jak moc vám zachutnají. Staročeské odrůdy se totiž zase vrací do módy.


Jarní „limitka“ od Hollandie: Rebarbora a máta

24. 5. 2019

Česká mlékárna Hollandia si pro milovníky svých Selských jogurtů připravila na jaro opravdový gurmánský zážitek – kombinaci příjemně nakyslé rebarbory a voňavé máty. Snoubení těchto dvou svěžích surovin a Selského jogurtu zajistí chuťovým buňkám jedinečný prožitek. Obsahuje prospěšné BiFi kultury a 100 % přírodní ochucující složku na dně kelímku. Sezónní novinka je provoněná jarem a bude v limitované edici.


Tajemství zeleného čaje

15. 5. 2019

Patří zelený čaj k vašim favoritům, nebo se mu prozatím vyhýbáte? Dopřát si čas od času čajové povzbuzení se vyplatí nejen kvůli unikátním účinkům na naše zdraví. Tento zelený dar orientu také uleví psychice a dostane vás na pozitivní vlnu svou jedinečnou svěží chutí. V čem vlastně vězí jeho kouzlo? A na co si dát při pití zeleného čaje pozor?


Co a kolik toho pít k ovoci nebo zelenině?

14. 5. 2019

S delšími prosluněnými a teplejšími dny přirozeně přestáváme jíst hutná jídla a dáváme přednost lehkým pokrmům, máme větší chuť na ovoce a zeleninu. To je ta pravá chvíle, kdy začít s úpravou životosprávy. Všechno půjde mnohem lépe, když spolu s jídelníčkem ozdravíme i pitný režim v čele s čistou pramenitou a minerální vodou.


Veganství a vegetariánství. Jaký mají vliv na zdraví?

9. 5. 2019

Veganství a vegetariánství je často obklopeno mnoha mýty. Ačkoliv se může zdát, že je veganství pouze aktuálním módním trendem, některé zdravotní výhody jsou už vědecky potvrzené a nezpochybnitelné. Jak to s tímto způsobem stravování tedy opravdu je? Jaký má skutečný vliv na náš organismus ale i na životní prostředí? „Maso a další živočišné výrobky patří do českého jídelníčku naprosto běžně, lidé se v jejich konzumaci neomezují. Stačí přitom, aby maso vyřadili například na dva dny v týdnu, a prospějí tak svému zdraví i životnímu prostředí,“ říká nutriční terapeutka značky RACIO, Blanka Procházková.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+