Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Celiaci si mohou pochutnat

19. 4. 2019

V současné době představuje jedinou možnost léčby celiakie přísná bezlepková dieta, kdy lidé ze své potravy natrvalo vyloučí lepek. Výrobky z pšenice, žita či ječmene musí vyměnit za bezlepkové. S přibývajícím počtem celiaků přibývá i výrobců, kteří své potravinové výrobky nabízejí nově v bezlepkové verzi. Jedním z nich je značka Schneider, která příkladně do svých uzenin lepek nepřidává.

více »

Recepty

Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.

více »

Další články

Místo zázvoru vyzkoušejte tradiční korejské yuzu

7. 2. 2019

O blahodárných účincích citrusů jsme slyšeli všichni. Podle odborníků je vhodné přidávat si jejich šťávu do různých pokrmů i nápojů. Díky ní si upevníme zdraví a načerpáme potřebnou energii a sílu. Co ale dělat v případě, kdy máme už klasických citrusů dost? Možnou alternativou je exotické, v našem kraji takřka neznámé, yuzu, které nás v zimě zahřeje a poskytne tělu potřebný vitamín C.


Nakopněte svoji imunitu!

6. 2. 2019

Přichází i nechtěné období chřipek a náš imunitní systém bojuje s všudypřítomnými viry a bakteriemi, kterými se to hemží v dopravních prostředcích, obchodech a dalších místech s vyšší koncentrací lidí. Nachlazení můžete chytnout od svých kolegů v práci nebo doma od dětí ze školy. Uvědomujeme si důležitost naší imunity, která právě v těchto dnech u většiny z nás selhává víc než po zbytek roku. Jak tedy vybudovat silnější obranyschopnost organismu? Co dělat, aby se nám rýma a kašel vyhnuly obloukem?


Připravte si trendy kořeněné čaje

5. 2. 2019

Začátek roku je obdobím, kdy si lidský organismus vyloženě říká o pořádnou vzpruhu a očistu. Pokud chcete v těchto sychravých dnech čelit nachlazení, také nemusíte hned běžet do lékárny pro vitamíny. Divili byste se, jak velkou službu vám mohou prokázat kořeněné čaje. Už jste ochutnali masala chai či sahlab?


Chcete správně vařit italsky?

4. 2. 2019

Italská kuchyně se vyznačuje jednoduchostí a používáním čerstvých surovin, je zdravá a po celém světě oblíbená. Nelze se tak divit tomu, že v každém větším českém městě narazíme na italskou restauraci a čím dál více hospodyněk a nadšených amatérských kuchařů se snaží o domácí výtvory této ikonické gastronomie.


Výsledky přinese jen trvalá změna stravování a pohodový přístup

1. 2. 2019

První měsíce v roce jsou obdobím, kdy si uvědomíme, že nekontrolovaná strava v posledních týdnech zanechala na postavě pár kil navíc. Ve snaze vejít se zase do oblíbeného oblečení, se uchylujeme k různým, často nesmyslným dietám. Jaká jsou rizika prudkého zhubnutí a proč je lepší vsadit na stravu založenou na nižším příjmu sacharidů a více bílkovin?


Pečení s fantazií pro malé i velké

31. 1. 2019

Nová kniha receptů od Dr.Oetkera s názvem Pečení s fantazií navazuje na velmi úspěšnou řadu kuchařek. Tentokrát v ní najdete nejen inspirativní recepty, ale také nápady, triky a tipy, jak originálně nazdobit moučník, který by měl nejen báječně chutnat, ale i krásně vypadat. Kniha je plná originálních nápadů na pečení a zdobení, které zaujmou dospělé i děti, ty si rády hrají a určitě vám se zdobením pomůžou.


Když je hluboce zmrazená zelenina lepší než čerstvá

30. 1. 2019

Zima je období, kdy nám chybí vitaminy a minerály. Ovoce i zelenina často vypadají v obchodech unaveně a o jejich chuti nemůže být ani řeč. Aby vydržely tak dlouho, musí se sklízet nezralé. Následně se několik měsíců skladují a během této doby teprve „dochází“. Z tohoto důvodu je mnohdy lepší sáhnout do mrazničky pro sáček se zmrazeným ovocem či zeleninou. Nevěříte? Přesvědčíme vás. Tady je pět důvodů, proč je hluboce zmrazené v zimě lepší než čerstvé!


Není to obyčejná voda

29. 1. 2019

Všichni potřebují vodu, protože bez vody není možný život. Pít se musí, a když už musíme pít, proč si místo obyčejné vody nedopřát vodu, která nabízí vedle lahodné chuti i něco navíc? Mattoni obsahuje minerální látky v dobře rozpustné formě, z níž jsou snadno dostupné. Patří mezi středně mineralizované vody a obsahuje životně důležité minerální látky (draslík, hořčík, vápník) v lehce vstřebatelné formě, kterými doplňuje jejich příjem potravou bez přívodu kalorií.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+