Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Exotika na talíři

9. 1. 2018

Možná vám zatím názvy jako Kiwano, Tamarind, Salak nic neříkají, ale nyní máte možnost se o nich něco dozvědět.

více »

Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Pozor na některé mýty o výživě

14. 11. 2017

Dodržování stravovacích návyků je základem pro úspěšné dosažení zdravější a pevnější postavy. „Když diskutuji s lidmi o jídle a stravování, nestačím se divit, jakým informacím věří. Kvůli neznalosti a studu se zeptat zkušenější kamarádky nebo odborníka často týrají své tělo v přesvědčení, že pro něj dělají to nejlepší. Ve výsledku mu spíše škodí,“ říká Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife. Možná také věříte těmto mýtům.


Já číšník, nová aplikace nejen k objednávání v restauracích

13. 11. 2017

V momentě, kdy usedáte ke stolu, a hlady vám kručí v břiše, přichází již číšník s pitím a jídlem pro Vás. Myslíte, že je to začátek nějakého filmu z budoucnosti? Mýlíte se, takové novinky jsou možné i dnes, s novou aplikací Já číšník. O co tedy jde?


Na Náplavku dorazí svatý Martin

10. 11. 2017

Celkem 52 stánků, 24 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude sedmý ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“. Ten proběhne 11. listopadu od 10 do 21 hodin na Rašínově nábřeží v Praze 2 mezi železničním mostem a vyšehradskou skálou.


Výživové trendy ruku v ruce s bio potravinami. Pozor také na čerstvost

7. 11. 2017

V dnešní době je alternativní strava hodně diskutovaným tématem. Zahrnuje různé přístupy, jako například vegetariánství, veganství, vitariánství a další. Ti, co volí tuto cestu, si často produkty vybírají a následují další trendy jako je upřednostňování bio potravin a menších prodejců. Podle odborníků je zejména důležité dbát nejen na označení bio jako známku určité kvality, ale také na čerstvost potravin.


Nejmodernější kávový trend Nitro Cold Brew nově v Tchibo

3. 11. 2017

Tchibo jako první kavárenský řetězec v České a Slovenské republice zahajuje prodej netradičně připravované kávy Nitro Cold Brew. Tato delikátní káva je extrahovaná za studena až 20 hodin a nyní nově podávaná přes speciální kávovou „pípu“, která ji jemně obohatí dusíkem.


Světový den veganství je dnes

1. 11. 2017

Světový den veganství připadá každoročně na 1. listopadu. Zvolený termín souvisí s Dušičkami, které přichází hned následující den, a můžeme v něm najít jakousi symboliku pietního aktu. Světový den veganství byl vyhlášen v roce 1994, a to u příležitosti 50. výročí založení britské „Veganské společnosti“. O co vlastně veganům jde? Jedná se o lidi, kteří vychází z etického přesvědčení, že by člověk neměl způsobovat zbytečné utrpení jiným živým bytostem.


Průvodce nejlepšími víny České republiky 2017 - 18

31. 10. 2017

Redakce a vydavatelství časopisu WINE & Degustation přichází již se čtvrtým ročníkem originální publikace „Průvodce nejlepšími víny České republiky “. Kniha je cenným zdrojem nejaktuálnějších praktických informací z tuzemské vinařské scény pro všechny milovníky vína a nezbytným pomocníkem pro profesionály v oboru. Cílem této publikace je poskytnout čtenářům, každý rok nové, aktuální, nezávislé a v nejvyšší možné míře objektivní informace o tuzemských vínech a vinařích a díky podrobnému hodnocení najít a doporučit ta nejlepší vína, která jsou aktuálně na trhu.


Projekt Pestrá strava pomáhá řešit alarmující výskyt dětské obezity

30. 10. 2017

Obezita je chronické onemocnění, které dosahuje epidemické proporce. Je jedním z nejvýznamnějších celosvětových zdravotnických problémů ve všech věkových kategoriích. V současné době je nejrozšířenějším metabolickým onemocněním na světě s trvale vzestupným trendem výskytu a je závažnějším problémem než podvýživa.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+