Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Vánoce zdravě a bez přibíraní

14. 12. 2018

Svíček na adventním věnci ubývá a přípravy na Vánoce vrcholí. Zkuste si je letos užít a vychutnat bez stresu a v pohodě. Nenechávejte vánoční nákupy na poslední chvíli a nenapínejte svoje nervy v předvánočních frontách a tlačenicích v obchodech. Svůj drahocenný času si šetřete co nejvíc. Budete mít více klidu a budete si moci vychutnat tu pravou vánoční atmosféru. Vánoční svátky nejsou svátky přejídání a nezdravých jídel. Uvidíte, že přípravy pohoštění zvládneme i zdravě. Vyzkoušejte recepty.

více »

Recepty

Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka

12. 12. 2018

Josef Maršálek, cukrářský a pekařský mistr, který vedl několik let tým cukrářů a pekařů v obchodním domě Harrods. Tento koláč pekl například i pro anglickou královnu.

více »

Další články

Nenechte si ujít Svatováclavské vinobraní ve Ville Richter!

27. 9. 2018

Již 28. září bude tradičně areál Svatováclavské vinice a Villy Richter hostit Svatováclavské vinobraní. Tento 11. ročník opět ukáže ta lahodná moravská a česká vína. Chybět samozřejmě nebude tolik oblíbený burčák.


Školní mléko slaví svátek

26. 9. 2018

Již v roce 1999 vyhlásila Světová organizace pro potraviny a zemědělství při OSN „Světový den školního mléka“. Ten připadá na poslední středu v září. Letos se bude slavit po devatenácté.


Česko jako maková velmoc

25. 9. 2018

Módní superpotraviny jako chia, chlorellu nebo quinou vám představovat nejspíš nemusíme. Možná vás ale překvapí, že i v České republice najdete mnoho superpotravin, které ty světové v mnoha ohledech dokonce předčí. Mezi opomíjenou plodinu, která díky své výživové hodnotě několikanásobně převyšuje celou řadu superpotravin patří modrý mák.


Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.


Umíte správně načasovat jídlo a efektivně hubnout?

20. 9. 2018

Když přijde řeč na zdravé stravování, většina lidí má přehled o tom, které potraviny je vhodné zařadit do každodenního jídelníčku. Ne každý už ale ví, že roli hraje nejen výběr, ale i správné načasování. Nechte se inspirovat přehledným stravovacím rozpisem, který vám pomůže rychleji dosáhnout vysněných výsledků.


Bezlaktózový Pan Bůůů nově s puzzly

19. 9. 2018

Mají vaše děti rády puzzle? Potěšte jejich zálibu ve skládačkách i mlsný jazýček bezlaktózovým jogurtem Pan Bůůů, který má navíc pod víčkem jeden dílek puzzle. Vaši nejmenší si pochutnají na osvěžující snídani nebo svačince plné prospěšných kultur BiFi a vysokého podílu ovoce.


Výživa dítěte po prvním roce života

18. 9. 2018

Dítě se po ukončeném prvním roce života dostává do takzvaného batolecího věku, který trvá následující dva roky. V tomto období se zpomaluje zprvu velmi rychlý růst, ale naopak se dítě začíná rozvíjet mnoha různými směry. Proto je nutné mít plnohodnotně výživnou a pestrou stravu, ve které nebude žádná z potřebných složek chybět.


Sklizeno a Fruitisimo otevírají první společnou prodejnu

17. 9. 2018

V pražské Galerii Nové Butovice otevírá nová prodejna, ve které zákazníci najdou kvalitní potraviny, bistro a osvěžující koktejly na jednom místě. V nové prodejně se totiž propojuje Sklizeno a Fruitisimo a je to první z řady nového typu prodejen, které se budou objevovat především v kancelářských parcích a na náměstích menších měst. Zákazníci si tu mohou v příjemném prostředí nakoupit, dát si oběd nebo si nechat před očima připravit salát podle vlastní chuti v chopped salátovém baru. Zapíjet to mohou čerstvými ovocnými a zeleninovými drinky z Fruitisima.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+