Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Letní svěží recepty

6. 8. 2020

Akademie kvality pro vás připravila pořádnou nálož osvěžujících receptů, které potěší nejen žaludek a příprava pokrmů z nich nezabere mnoho času. Důležité je myslet na kvalitu surovin, z nichž budete vařit, grilovat, péct… Sledujte na obalech značky, loga kvality (např. Klasa a Regionální potravina), které ji zaručují.

více »

Recepty

Dietní recepty pro vaši figuru

9. 7. 2020

Patříte-li mezi ty, co se se snaží rychle upravit svou váhu do plavek, určitě se také pokoušíte svůj jídelníček co nejvíce odlehčit a zaměřujete se na nízkokalorické potraviny. V tom případě by do něj měl patřit i květák a kedlubna. Obě tyto potraviny jsou totiž na jedné straně dokonalé díky nízkému obsahu kalorií, ale na druhé straně zásobí vaše tělo spoustou vitamínů a minerálů, abyste se udrželi zdraví a v pohodě. Například květák obsahuje ve 100 gramech pouze 24 kcal a kedlubna 27 kcal.

více »

Další články

Nakupujte srdcem, podpořte farmáře

24. 4. 2020

I když je kvůli stávající situaci nakupování značně omezené, vrátka na ekologických farmách a obchůdky lokálních prodejců zůstávají otevřené i nadále. Koupit si ty nejkvalitnější biopotraviny přímo z farmy tak není problém ani v této nelehké době.


Jarní únava není mýtus

21. 4. 2020

Na jaře se spousta z nás cítí vyčerpaně a bez nálady. Proč se nám s probouzející se přírodou energie vytrácí? Jak posílit organismus, ochránit imunitu a vrátit se do formy? Tipy, jak zatočit s únavou, přináší PharmDr. Ivana Lánová, odborná konzultantka lékáren BENU.


Recepty na snídaně, které potěší celou rodinu

14. 4. 2020

Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.


Revoluce v rychlém a nutričně vyváženém stravování

10. 4. 2020

Česká značka KetoMix je známá především ve spojení s ketogenní dietou. Nyní ale představuje novinku v podobě nutričně vyváženého jídla s vysokým obsahem proteinů a nízkým glykemickým indexem – plnohodnotné jídlo nové generace DailyMix. Koktejl plný proteinů, vitamínů, minerálních látek a vlákniny je vhodný jako jídlo nejen pro všechny sportovce a aktivní lidi, ale i pro seniory.


Víte, jak vybírat vejce?

9. 4. 2020

Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje téměř rovným dílem bílkoviny, minerální látky a tuky. A trochu sacharidů. Přemýšleli jste někdy, proč jsou některá vejce větší a jiná menší? Nebo zda je oranžový žloutek opravdu známkou kvality? A slyšeli jste už o IQ vejcích? Akademie kvality vyzpovídala Ing. Gabrielu Dlouhou, Ph.D., předsedkyni představenstva Českomoravské drůbežářské unie.


V hlavní roli vajíčko!

3. 4. 2020

Blíží se Velikonoce a s nimi i obligátní otázka – kam s nimi? Ano, řeč je o vejcích., kterých bývá o jarních svátcích a po nich požehnaně. Možností, jak je nápaditě zpracovat, je ale spoustu. Pokud je navíc připravíte na přepuštěném másle (ghí), získáte hodnotné jídlo s jedinečnou chutí a vůni.


Odlehčete svůj jídelníček s recepty podle programu Cambridge Weight Plan

1. 4. 2020

Přicházející jaro s prvními slunečními paprsky přímo vybízí ke změně životního stylu. Kromě přírody se po zimě probouzí i tělo, které si žádá změnu v režimu – více aktivity i pohybu. Nejinak je tomu u jídelníčku. Těžká a hutná jídla, která zahřejí, jsou ta tam, a střídají je odlehčenější varianty, které jsou vařené ze sezónních surovin a odpovídají trendu jarního stravování. Vyzkoušejte osvědčené recepty podle Ing. Lukáše Vrány, výživového specialisty programu Cambridge Weight Plan, které jsou lehké, svěží a hodí se i do hubnoucího jídelníčku.


Dopřejte si kvalitní snídani

31. 3. 2020

Ráno je skoro všechno povoleno. Tedy aspoň, co se týká jídla. Snídaně by totiž měla být výživná. Nešiďte se. Máte chuť na míchaná vejce s vypečenou slaninou? Křupavé pečivo s máslem a marmeládou? Nebo si potrpíte na jogurtové snídaně? Akademie kvality společně s odborníky vám poradí, jak uspokojit nejenom chuťové buňky, ale i pocit, že děláte něco pro svou kondici.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+