Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kravské, kozí či ovčí mléko?

23. 7. 2019

Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaké mléko, sýr či jogurt vkládáte do košíku? Přemýšleli jste, odkud daný výrobek pochází a zda je kvalitní? Spolehlivou záruku poskytuje certifikované označení potravin zkratkou BIO. V režimu ekologického zemědělství se ale zdaleka neprodukuje pouze kravské mléko, ale i jeho kozí a ovčí varianta. Ty se stávají čím dál více populární.

více »

Recepty

Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.

více »

Další články

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli

16. 4. 2019

Velikonoce jsou obdobím lidových tra­dic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jaká vybrat? A jak je využít v našich receptech?


Čechům schází čas a inspirace, jak využít potraviny, které zbyly

3. 4. 2019

Podle Organizace pro výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetina veškeré produkce potravin. Pokud bychom toto množství dokázali zachránit, nasytili bychom až tři miliardy lidí. Jak jsou na tom s plýtváním jídlem Češi a Slováci?


Luštěninami nahradíte maso a odlehčíte jídelníček

27. 3. 2019

Období půstu, zdraví a šetrnost vůči přírodě. To jsou hlavní důvody, proč stále více lidí obohacuje svůj jídelníček rostlinnou stravou. A nemusí jít vždy jen o exotiku. Právě naopak. Stále častěji i kuchaři ve vyhlášených restaurací čerpají z odkazu našich předků a vybírají suroviny, které byly využívány v našem prostředí po generace – luštěniny. Lokální potraviny jako čočka, cizrna i jáhly jsou opět trendy. A není se čemu divit.


Zatočte se zimními prohřešky

21. 3. 2019

Jaro už klepe na dveře a právě teď je ta správná doba na nastartování svého zdravějšího já. Dejte šanci aktivnímu pohybu. Začít můžete třeba procházkami v probouzející se přírodě, ale zapomínat byste neměli ani na vyvážený jídelníček.


Hubnout díky kávě?

18. 3. 2019

Pokud hledáte způsob, jak co nejrychleji zhubnout a dosáhnout co nejlepších výsledků, vsaďte na vynikající nápoj s chutí kávy Coffe4Slim, z řady proteinové diety MyKETO. Každým šálkem tohoto lahodného nápoje s obsahem naturální zelené kávy nastartujete metabolismus a urychlíte spalovaní tuků.


Novinky ve zdravé výživě

15. 3. 2019

Ve středu 13. března 2019 pořádala potravinářská skupina z Pardubického kraje oficiální představení nových firem ve svém portfoliu. Skupina nyní provozuje mimo již známého výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature také další dvě nové společnosti; VegUp zabývající se výrobou sušených naklíčených semínek a VegSnack, která vyrábí zdravé luštěninové krekry.


Kouzlete v kuchyni s žervé

12. 3. 2019

Žervé může mít mnoho podob i chutí. Záleží jen na vás, zda ho použijete na sladko či slano, do dezertů nebo polévek. V Jaroměřické mlékárně se žervé vyrábí podle tradiční receptury výhradně z mléka od českých farmářů. Neobsahuje žádné přidané konzervační látky, barviva ani jiná nežádoucí „éčka“. Složení je nádherně jednoduché: smetana, mléčné kultury a sůl. Jaroměřické žervé potěší nejen vyznavače zdravého životního stylu, ale i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte recepty.


Nejen manažer potřebuje „živé jídlo“

7. 3. 2019

Rozhovor se Stanislavem Petříčkem, zakladatelem bistRAWveg, popularizátorem zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti TP Consulting.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+