Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Celiaci si mohou pochutnat

19. 4. 2019

V současné době představuje jedinou možnost léčby celiakie přísná bezlepková dieta, kdy lidé ze své potravy natrvalo vyloučí lepek. Výrobky z pšenice, žita či ječmene musí vyměnit za bezlepkové. S přibývajícím počtem celiaků přibývá i výrobců, kteří své potravinové výrobky nabízejí nově v bezlepkové verzi. Jedním z nich je značka Schneider, která příkladně do svých uzenin lepek nepřidává.

více »

Recepty

Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.

více »

Další články

Jídla s autentickými asijskými chutěmi k vám domů

4. 1. 2019

Asia Style – tak se jmenuje nová řada jídel, které navařilo Sklizeno pro své zákazníky, aby si nemuseli odepřít plnohodnotné jídlo, ani když nestíhají. Po evropských klasikách tentokrát Sklizeno nabízí chutě Asie a do nabídky zařazuje dva druhy kari a dvě syté polévky – thajskou Tom Yum Goong a vietnamskou legendu pho bo.


Jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami

26. 12. 2018

Češi se na Vánoce utrácet nebojí, a to nejen za dárky pro své bližní, ale i za potraviny. Představa slavnostní večeře, bohatého pohoštění pro návštěvy, ale i zavřených obchodů nás nutí k nakoupení zásob na sváteční dny za tisíce korun. Často se však stává, že pro velké oči nakoupíme víc, než dokážeme skutečně spotřebovat. Co dělat s přebytky a jak předejít jejich vyhození? S tím vám poradí Josef Baxant, technický manažer Tesca, a jeho 4 jednoduché tipy, jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami.


Oslaďte si třtinovým cukrem

25. 12. 2018

Třtinový cukr je nerafinovaný cukr zlatohnědé barvy a medové vůně, který se stává stále oblíbenější náhradou bílého řepného cukru. V sortimentu výrobků Dr.Oetker najdete Třtinový cukr karamelový a Třtinový cukr s rumovou příchutí. Oba výrobky si rychle našly cestu k zákazníkům a letos Dr.Oetker rozšiřuje sortiment o nový druh Třtinový cukr citrónový.


Sommelier radí, čím si zpestřit štědrovečerní menu

21. 12. 2018

Vánoce už pomalu klepou na dveře a každá správná hospodyňka přemýšlí, čím vyšperkuje letošní štědrovečerní večeři. Nevíte si rady, jaký nápoj podávat k tradiční rybí polévce, ke smaženému kaprovi se salátem či k domácímu cukroví? David Král, trojnásobný mistr České republiky v sommelierství poradí, jak jídlo s vínem kombinovat, aby vaše sváteční tabule získala ten správný šmrnc.


Řetězec Offbeat Donuts otevřel u nás první pobočku

21. 12. 2018

Dublinská síť obchodů s koblihami a donuty Offbeat Donuts se rozšířila za hranice Irska, první franšízovou pobočku otevřela v prosinci v centru Prahy. Zákazníci si zde mohou vybrat z dvaceti vynikajících donutů a koblih, které jsou mimořádně čerstvé a krásně zdobené.


Jak nakupovat čerstvé máslo

19. 12. 2018

Máslo prošlo za dobu své existence (zdroje se různí, ale nejčastěji se uvádí 2000 let) bouřlivým vývojem. Věděli jste třeba, že máslo bylo v minulých stoletích synonymem bohatství a některé národy ho dokonce využívaly jako platidlo? Víte, jak nakupovat to nejčerstvější? Vyzkoušejte také recept na vynikající máslové sušenky.


Návrat k tradicím na vánoční tabuli

18. 12. 2018

Přichází nová doba, ze které je cítit návrat k tradicím. Nákupy dárků nás neminou asi ani letos, ale mohly bychom si ušetřit alespoň žaludeční potíže a mnoho kil navíc, se kterými si po odeznění svátků nevíme rady. Dejme do salátu trochu méně majolky a do cukroví trochu méně cukru. Přinášíme inspirace, která neubírá na chuti, pouze na kilech.


První ucelená příručka o ketodietě radí i úplným začátečníkům

17. 12. 2018

Chcete zhubnout rychle, účinně a hlavně bez pocitu hladu? Fenoménem posledních let je tzv. ketodieta. Nedoporučuje se držet dlouhodobě, takže ji zvládnou i ti, kteří bojují s pevnou vůlí. Novinka na českém trhu s názvem Ketodieta pro začátečníky profesionální šéfkuchařky Amy Ramos představuje první ucelený návod, jak s ketodietou začít, i když jste úplný začátečník.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+