Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Exotika na talíři

9. 1. 2018

Možná vám zatím názvy jako Kiwano, Tamarind, Salak nic neříkají, ale nyní máte možnost se o nich něco dozvědět.

více »

Recepty

Jemný bramborový salát a další dobroty od Karolíny Kamberské

21. 12. 2017

Vyzkoušejte zimní recepty od Karolíny Kamberské, které připravila ve spolupráci se značkou Fino. Mezi recepty najdete polévku na zahřátí, trochu tradice a něco sladkého na závěr.

více »

Další články

Poznáte hermelín od camembertu?

27. 10. 2017

Pod plísňovým kabátkem se ne vždycky skrývá stejná sýrová pochoutka. Dokážete rozeznat rozdíl mezi pravým hermelínem a jinými sýry s bílou plísní? Liší je od sebe například vůně, textura a samozřejmě i chuť. Odhalte taje výroby tuzemských hermelínů, správného způsobu jejich skladování a ujistěte se, že víte, na čem si k vínu pochutnáte. Poradí vám Jan Rosický, technolog výroby ze společnosti Savencia Fromage & Dairy Czech Republic, a.s.


Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“

26. 10. 2017

Nejvyšší ocenění z té nejprestižnější gurmánské soutěže míří letos do Česka. O historický úspěch v Great Taste Awards se zasloužil Fíkovo hruškový džem s bílým karibským rumem značky Rose Garden. Získal tři hvězdy a zařadil se tím k nejlepším a nejkvalitnějším potravinám světa. Firma Rose Garden se stala historicky první českou značkou, která v jednom roce ovládla jak Great Taste Award, tak soutěž World's Original Marmalade Awards. Ta je považována za mistrovství světa ve vaření citrusových marmelád.


O životosprávě v klimakteriu

25. 10. 2017

Menopauza přichází kolem 50. roku věku ženy. Vzhledem k prodlužující se délce života to znamená, že ženy žijí po menopauze ještě minimálně další třetinu svého života se všemi změnami a riziky, které s sebou menopauza přináší. Jak změnit životosprávu radí prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., členka Fóra zdravé výživy, VŠCHT Praha, dále Mgr. Tamara Starnovská, členka Fóra zdravé výživy, Oddělení klinické výživy Thomayerovy nemocnice a také Věra Boháčová, DiS., členka Fóra zdravé výživy, nutriční terapeutka


Jak je nejlépe snoubit sýry s víny?

23. 10. 2017

Jistě souhlasíte s tím, že sýry a vína patří k sobě. Mají totiž společný přírodní charakter. Vzájemně se skvěle doplňují. Jaké jsou ovšem zásady pro jejich párování, abyste z jejich chuti vytěžili to nejlepší?


Ploché bříško s NATUHROUSE

18. 10. 2017

Ploché bříško je snem snad každé z nás, jež bojujeme s centimetry, které nás trápí navíc. S balíčkem Chci ploché břicho! pro vás bude shazování přebytečných kil hračka!


Nastartujte den zdravou snídaní

17. 10. 2017

Jaké ráno, takový celý den. Dopřejte si dobrou a zdravou snídani, která vám pomůže vykročit do dne pravou nohou. „Po dlouhém nočním půstu je vaše tělo vyhladovělé a dehydrované. Snídaní doplníte tělu živiny, nastartujete metabolismus a dodáte mu energii na celé dopoledne. Nezapomeňte, že výživná snídaně vám pomůže zahnat dopolední chutě na nezdravé pamlsky,“ říká Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife.


Ochutnejte Tátův sad cider

16. 10. 2017

Tátův sad cider polosuchý je svěží, s výraznější kyselinkou a lehkou sladkostí, kterou dodává špetka třtinového cukru. Ve vůni a chuti jsou cítit zelená jablka. Osvěžující nápoj vzniká z jablečného moštu. Táta Jan Abt jablka sklidí, vylisuje, fermentuje a na závěr nalahvuje. Vše vyrábí v Líšnici, kousek za Prahou, ze starých odrůd jablek. Polosuchý cider potěší především ty, kteří se ještě nepropili k suchému.


BIO není jen nálepka

12. 10. 2017

Sklizeno není BIO prodejna, přesto tu najdete velkou část sortimentu v kvalitě BIO. To proto, že Sklizeno považuje BIO potraviny za pomyslný vrchol kvality a proto se v prodejnách bude jejich nabídka postupně rozšiřovat. Bohužel u nás nemá BIO často úplně pozitivní konotace, proto Sklizeno se zakladatelem Davidem Kuklou na čtyřech příkladech shrnuje, proč bychom všichni měli o BIO alespoň popřemýšlet.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+