Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Balzamikové krémy pro rychlé pochoutky

16. 7. 2018

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou vám přinášejí několik jednoduchých a zajímavých receptů, které potěší nejednoho strávníka a ušetří vám spoustu času. Vykouzlíte s nimi z každého jídla za pár minut gastronomický zážitek. Připravte si chuťové pohárky! Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. A je opravdu z čeho vybírat.

více »

Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Nová Magnesia RED obohacená o vitaminy B

16. 4. 2018

Magnesia RED – malina, jahoda, brusinka a grapefruit – to jsou příchutě z červeného ovoce, které v nás probouzí aktivitu. Magnesia RED je nově obohacena o vitaminy B a přichází v novém atraktivním designu.


Zatočte s jarní únavou – načerpejte energii ze správných potravin

12. 4. 2018

I toto příjemné období ale skýtá úskalí v podobě jarní únavy. Tou trpí zejména lidé, kteří sedí celý den v kanceláři a na hezké počasí venku koukají skrz zavřená okna. Navíc je počasí v tomto období stále aprílové. Náhlé změny venkovních teplot mají za důsledek pomalý rozjezd dne, výkyvy nálad a prokrastinační režim po obědové pauze. Jak bojovat s jarní únavou výběrem vhodných potravin?


Dietní labyrint. Vyznáte se v něm?

9. 4. 2018

Kdo nikdy v životě nedržel jedinou dietu, snad dnes jako by ani nebyl. Média na nás denně chrlí články o nejrůznějších dietních trendech, do toho se blíží jarní detox, hubnutí do plavek, však to znáte. Abyste se v té záplavě neutopili, připravili jsme pro vás malého průvodce, který shrnuje, co teď na dietním bojišti nejvíce frčí. Jakou cestou se sami vydáte, je pak už jen na vás.


Kávové nápoje prozradí, jací jste

6. 4. 2018

Řekni mi, jakou kávu piješ, a já ti řeknu, kdo jsi. Věděli jste, že obliba určitého druhu kávy vypovídá něco o vaší povaze? Jejím výběrem prozrazujete víc, než si možná myslíte. Kterému kávovému nápoji dáváte nejčastěji přednost vy? Otestujte se!


Jak vybírat v obchodě ovoce a zeleninu?

4. 4. 2018

Hnědé flíčky na banánech, tvrdá rajčata – brát nebo nebrat? Na to se Sklizeno zeptalo svého partnera, odborníků na ovoce a zeleninu z Freshbedynky.cz. Společně dali dohromady tipy na to, jak si vybrat v obchodě zeleninu, abyste doma nebyli zklamaní.


Velikonoční nádivka letos asi bez kopřiv

30. 3. 2018

Naše republika patří k nejvíc ateistickým zemím v Evropě, přesto největší křesťanský svátek – Velikonoce – slaví a zvyky dodržuje až 90 procent Čechů. Spíš než s náboženstvím má však většina z nich Velikonoce spojené s příchodem jara a tradičními pokrmy.


Jak poznat čerstvá vejce?

27. 3. 2018

Každý Čech podle Českého statistického úřadu předloni zkonzumoval průměrně 249 vajec. Čechům stále víc záleží na původu vajec a snaží se vyhýbat těm z velkochovů.


Velikonoční menu: vsaďte na lokální speciality

26. 3. 2018

Velikonoce jsou pro mnohé z nás svátky návratů do rodného hnízda a dobrého jídla. Na stůl se díky těmto svátkům dostávají potraviny, které si řada lidí dopřává pouze jednou za rok. Pochutnejte si na jehněčím masu, sladkým pochutinám a v rozumné míře i na ovocných pálenkách.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+