Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

S ingrediencemi Santa Maria vykouzlíte během chvilky lahůdky

26. 6. 2019

Tex-Mex pokrmy, tedy spojení mexické kuchyně s kuchyní Texasu a jihozápadní oblasti USA, se staly velmi oblíbenými a vyhledávanými. Stále častěji plní i stoly českých domácností. Připravit si pochoutky s exotickým nádechem nebo ozvláštnit tradiční grilovací party je totiž jednodušší, než se může zdát. Santa Maria nabízí tex-mex ingredience, se kterými se otevírá spoustu kulinárních možností. Každý si může svůj vysněný tex-mex pokrm poskládat podle své fantazie. Na cestě k dokonalému jídlu přitom často stačí 3 kroky: osmahnout maso a zeleninu s kořením Santa Maria, zabalit směs do teplé tortilly, dochutit trochou omáčky a senzační pokrm je na světě!

více »

Recepty

Vyzkoušejte nápadité recepty mexické a texaské kuchyně

24. 6. 2019

Tex.Mex pokrmy jsou i u nás stále oblíbenější. Jsou totiž jednoduché, rychlé, zdravé a navíc zábavné, protože si každý může vytvořit svou variantu pokrmu. Skvělou chuť jim dodáte kořením Santa Maria. Vyzkoušejte!

více »

Další články

Pečení s fantazií pro malé i velké

31. 1. 2019

Nová kniha receptů od Dr.Oetkera s názvem Pečení s fantazií navazuje na velmi úspěšnou řadu kuchařek. Tentokrát v ní najdete nejen inspirativní recepty, ale také nápady, triky a tipy, jak originálně nazdobit moučník, který by měl nejen báječně chutnat, ale i krásně vypadat. Kniha je plná originálních nápadů na pečení a zdobení, které zaujmou dospělé i děti, ty si rády hrají a určitě vám se zdobením pomůžou.


Když je hluboce zmrazená zelenina lepší než čerstvá

30. 1. 2019

Zima je období, kdy nám chybí vitaminy a minerály. Ovoce i zelenina často vypadají v obchodech unaveně a o jejich chuti nemůže být ani řeč. Aby vydržely tak dlouho, musí se sklízet nezralé. Následně se několik měsíců skladují a během této doby teprve „dochází“. Z tohoto důvodu je mnohdy lepší sáhnout do mrazničky pro sáček se zmrazeným ovocem či zeleninou. Nevěříte? Přesvědčíme vás. Tady je pět důvodů, proč je hluboce zmrazené v zimě lepší než čerstvé!


Není to obyčejná voda

29. 1. 2019

Všichni potřebují vodu, protože bez vody není možný život. Pít se musí, a když už musíme pít, proč si místo obyčejné vody nedopřát vodu, která nabízí vedle lahodné chuti i něco navíc? Mattoni obsahuje minerální látky v dobře rozpustné formě, z níž jsou snadno dostupné. Patří mezi středně mineralizované vody a obsahuje životně důležité minerální látky (draslík, hořčík, vápník) v lehce vstřebatelné formě, kterými doplňuje jejich příjem potravou bez přívodu kalorií.


Plzeňský Prazdroj zkouší využít mláto na sušenky

28. 1. 2019

Plzeňský Prazdroj přichystal na počátek roku netradiční experiment: Z mláta, zbytku ze sladu používaného při výrobě piva, vyrobil chutné sušenky. Zatím pouze jako zkušební sérii ve sladké a slané variantě s cílem zkusit z odpadních surovin vyrobit plnohodnotnou a zdravější variantu běžných sušenek.


Vaření a pečení s kvalitními jogurty

24. 1. 2019

Česká mlékárna HOLLANDIA Karlovy Vary, s.r.o. zahájila spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Prostřednictvím krátkých videí s originálními recepty pěti mladých českých kuchařů chtějí spotřebitelům přiblížit vaření a pečení s využitím kvalitních jogurtů.


Mléko hlavně pro děti

21. 1. 2019

Příznivců zdravotního stylu rychle přibývá a obchodníci si libují, že úměrně tomu rostou i prodeje tzv. superfoods. Semínka chia, bobule goji a další roztodivné plody a byliny dovážené z dalekých zemí Asie, Jižní Ameriky nebo Afriky jsou dnes běžnou součástí snídaní i dalších pokrmů našich i našich dětí. A přitom nemálo „superpotravin“ máme za humny.


Letos zhubnu!

18. 1. 2019

Od Nového roku začnu hubnout! Kolikrát jste v životě pronesli toto novoroční předsevzetí nebo jste ho zaslechli u svých přátel? Pokud i vy máte v plánu shodit nadbytečná kila, pak vyzkoušejte novou proteinovou dietu MyKETO od českého výrobce GOLDIM. Pomáhá nejen zhubnout, ale současně přináší příjemný pocit nasycení. Velkou výhodou je, že během redukce hmotnosti zmizí pocity únavy a podrážděnosti.


Co a kdy pít k jídlu?

17. 1. 2019

Pití tekutin bylo vždy základním předpokladem přežití. V dobách, kdy vodní zdroje často přinášely smrtící epidemie, se pily nápoje vyžadující tepelné zpracování – v naší zemi to byla hlavně medovina a pivo. Když jsme se pak vrátili k bezpečné vodě, popíjení piva nám zůstalo, zejména v kombinaci s hůře stravitelným jídlem (tzv. typicky českou kuchyní). Ukázaly to i výsledky průzkumu1) – k nejoblíbenějším kombinacím jídla a alkoholického nápoje u nás jednoznačně patří vepřo knedlo zelo a pivo (26 %), následuje (mezi 15 a 10 %) ryba a víno, kachna nebo husa a pivo, guláš a pivo, italské jídlo a víno, sýr a víno, klobásy a pivo.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+