Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Sýry v boji proti osteoporóze

17. 10. 2019

Osteoporóza je jako tichý zloděj. Bez upozornění nám dokáže vzít i to nejcennější. K řídnutí kostí dochází pozvolna a často si rozsah onemocnění uvědomíme až při náhlém úrazu. Varovnými ukazateli mohou být bolesti zad či omezená pohyblivost páteře. Touto metabolickou kostní poruchou trpí každá druhá žena po menopauze a každý sedmý muž starší padesáti let. Co je příčinou? Dědičné dispozice, nedostatek pohybu, nevhodná strava, alkohol ale i stres. Řešení? Aktivní prevence = zdravý životní styl. K němu neodmyslitelně patří vhodné mléčné výrobky. Právě produkty z mléka totiž obsahují zásadní množství vápníku, který je základní stavební jednotkou kostní tkáně.

více »

Recepty

Podzimní makový koláč s pohankou

24. 9. 2019

V sychravém odpoledni ocení vynikající koláč k čaji od Josefa Maršálka snad každý.

více »

Další články

Jak nakupovat jahody?

13. 6. 2019

Koncem května začaly dozrávat první české jahody a právě nyní jejich sezóna vrcholí. V Česku patří toto ovoce mezi nejoblíbenější, každý Čech ročně zkonzumuje kolem 2,5 kila jahod. Poptávka je převážně po jahodách vypěstovaných v tuzemsku. Poznat ale českou jahodu od té dovezené je v podstatě nemožné.


Takto se čte etiketa aneb vím, jaké maso kupuji

12. 6. 2019

I vy chcete nejen k nedělnímu obědu vybrat to nejlepší maso? Tápete však nad etiketou a snažíte se rozluštit, co údaje na prodávaném mase vlastně znamenají? Poradíme vám, jak lépe porozumět informacím na etiketě, a najít tak ve velkém množství nabízených produktů opravdu to nejkvalitnější.


Bílý jogurt bez laktózy od Hollandie vyhrál svou kategorii

10. 6. 2019

Bezlaktózový jogurt od české mlékárny Hollandia převálcoval svými kvalitami konkurenci v jedné z nejpočetněji obsazené kategorii soutěže Mlékárenský výrobek roku 2019. Produkty z mléka hodnotilo 23 nezávislých odborníků na konci dubna. Bílý jogurt bez laktózy si podmanil porotce především svou chutí, která je příjemně jogurtově kyselá, což není u výrobků bez laktózy zvykem.


Lidl sníží cukr a sůl ve svých výrobcích o 20 %

4. 6. 2019

Obchodní řetězec Lidl definoval nové cíle pro složení výrobků svých vlastních značek s ohledem na zdraví spotřebitelů. Stanovil také cíle pro nákup obalů a produktů obsahujících celulózu, pro nákup květin a rostlin a pro nákup produktů živočišného původu.


Máte rádi mléko?

31. 5. 2019

V červnu si připomínáme celou řadu významných dnů, například Světový den větru, hrdosti nebo oceánů. Věděli jste ale, že na první den v tomto letním měsíci připadají hned tři výročí? Kromě známého Mezinárodního dne dětí, mají svých čtyřiadvacet hodin také rodiče nebo právě mléko. Oslavíte ho letos přípitkem?


Vyzkoušejte netradiční druhy zeleniny

28. 5. 2019

Již s příchodem prvních jarních dnů většina z nás zatouží po čerstvé zelenině, bylinkách, ale třeba i některém ovoci. Pokud i vy patříte mezi milovníky těchto dobrot a bez kvalitních rajčat, paprik, špenátu, česneku, jahod a jiných dobrot si neumíte představit nejen léto, přinášíme několik tipů, čím letos své nákupy na farmě ozvláštnit. Vyzkoušejte i vy netradiční druhy zeleniny, možná budete překvapeni, jak moc vám zachutnají. Staročeské odrůdy se totiž zase vrací do módy.


Jarní „limitka“ od Hollandie: Rebarbora a máta

24. 5. 2019

Česká mlékárna Hollandia si pro milovníky svých Selských jogurtů připravila na jaro opravdový gurmánský zážitek – kombinaci příjemně nakyslé rebarbory a voňavé máty. Snoubení těchto dvou svěžích surovin a Selského jogurtu zajistí chuťovým buňkám jedinečný prožitek. Obsahuje prospěšné BiFi kultury a 100 % přírodní ochucující složku na dně kelímku. Sezónní novinka je provoněná jarem a bude v limitované edici.


Tajemství zeleného čaje

15. 5. 2019

Patří zelený čaj k vašim favoritům, nebo se mu prozatím vyhýbáte? Dopřát si čas od času čajové povzbuzení se vyplatí nejen kvůli unikátním účinkům na naše zdraví. Tento zelený dar orientu také uleví psychice a dostane vás na pozitivní vlnu svou jedinečnou svěží chutí. V čem vlastně vězí jeho kouzlo? A na co si dát při pití zeleného čaje pozor?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+