Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Balzamikové krémy pro rychlé pochoutky

16. 7. 2018

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou vám přinášejí několik jednoduchých a zajímavých receptů, které potěší nejednoho strávníka a ušetří vám spoustu času. Vykouzlíte s nimi z každého jídla za pár minut gastronomický zážitek. Připravte si chuťové pohárky! Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. A je opravdu z čeho vybírat.

více »

Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Voda je základ života na zemi

22. 3. 2018

Bez vody bychom přežili jen pár dní. Pitné vody je na světě reálný nedostatek -přesto si ji nevážíme a plýtváme s ní. Její důležitost nám má připomínat právě 22. březen, den, který byl Valným shromážděním OSN v roce 1992 v Rio de Janeiro prohlášen za Světový den vody.


Kdy je ten správný čas na pití vody?

21. 3. 2018

Voda je jednou z nejdůležitějších složek výživy. Společně se vzduchem tvoří základ života na zemi. Zatímco bez jídla vydrží lidský organismus okolo 60 dní, bez vody přežije ve standardních podmínkách přibližně pouhý týden. Protože je lidské tělo tvořeno z 60 % z vody, je nutné mu ji neustále dodávat, aby zůstalo dostatečně hydratované. Kdy je ten správný čas se napít a proč je voda pro tělo tak důležitá?


Citronový akcent v zeleném čaji Sir Winston Tea

9. 3. 2018

Vybraná anglická společnost si po staletí plně vychutnávala prvotřídní kvalitu čajů z celého světa. S čajem Sir Winston se můžete kdykoli k této anglické tradici připojit a dopřát si delikátní chuť blahodárného zeleného čaje, který je nyní obohacený o osvěžující citronovou příchuť, která tomuto čaji dodává unikátní jemnou chuť.


Vyzkoušejte lovečák na pizzu

7. 3. 2018

Sáhněte po tradičním Loveckém trvanlivém salámu značky Schneider v krájené variantě.Na výrobu 100 gramů typicky obdélníkového salámu je použito 135 gramů masa. Jemně zauzená lahůdka je sušena za stálé teploty. Vyzkoušejte recept na skvělou večeři s pizzou.


V Bageterii Boulevard mají pořádnou divočinu

5. 3. 2018

Zbrusu nové limitované menu Spécialité du Chef v podobě Jelení plece marinované v zeleninové omáčce s naloženými ředkvičkami a rakytníkem, k tomu salát dubák a to vše v rustikální bagetě. Menu je dílem mistra kuchyně a šéfkuchaře pražské Grand Cru Restaurant Jana Punčocháře a tenhle nový kulinářský skvost můžete od 20. února ochutnat na všech pobočkách Bageterie Boulevard.


Oslavte letos sladký Valentýn s dorty z pekařství PAUL

13. 2. 2018

Francouzské pekařství PAUL jako každý rok připravilo dva své nejoblíbenější dorty ve speciální valentýnské edici. Nádherně zdobený dortík z kvalitních surovin, v ideální velikosti pro vás a vašeho partnera může být originálním lahodným přáním k svátku zamilovaných.


Blíží se sv. Valentýn

9. 2. 2018

Den sv. Valentýna je svátek lásky, během kterého bychom měli své nejbližší obdarovat něčím speciálním. Dárková kazeta s výběrem zamilovaných čajů TEEKANNE je tím pravým dárkem, který váš drahý protějšek zahřeje na těle i na duši.


Mini rolky s pohankou do každé kapsy

8. 2. 2018

Oblíbená řada malých pufovaných chlebíků RACIO je nyní rozšířena o Mini rolky s pohankou z jedinečných surovin. Mají maximálně praktické balení, šikovnou velikost a chutnají skvěle! Rýžové mini rolky s pohankou navíc obsahují jen 0,5 % soli. Zaujmou všechny, kteří mají rádi po ruce praktickou chutnou svačinku, vejdou se totiž do každé malé kapsičky. Celiaky potěší i to, že jsou bezlepkové, pochutná si na nich tak opravdu každý.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+