Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Balzamikové krémy pro rychlé pochoutky

16. 7. 2018

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou vám přinášejí několik jednoduchých a zajímavých receptů, které potěší nejednoho strávníka a ušetří vám spoustu času. Vykouzlíte s nimi z každého jídla za pár minut gastronomický zážitek. Připravte si chuťové pohárky! Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. A je opravdu z čeho vybírat.

více »

Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Festival zdravého nakupování

7. 2. 2018

Zdraví celé rodiny začíná v nákupním košíku. Naučte se, jak nakupovat zdravě a chutně. I relativně malé změny v nákupních zvyklostech mohou mít významný vliv na zdraví. Jak nakupovat zdravě se můžete naučit v rámci třetího ročníku Festivalu zdravého nakupování, který začíná již od 15. února. Bude se konat na 21 místech v 15 městech. Nutriční terapeuti budou zákazníkům zdarma odpovídat na otázky vhodného výběru potravin, správné výživy atd. Registrace veřejnosti na nákup s nutričním terapeutem je možná na webových stránkách společnosti Vím co jím.


Masopust, svátek bujarého veselí, tance a dobrého jídla

6. 2. 2018

Maškary, hudba, pálenka a hromady výborného, i když ne právě dietního jídla. To jsou neoddělitelné součásti tradičního masopustu, jednoho z mála lidových zvyků, které se dodnes uchovaly, i když už jsou k vidění převážně jen na vesnicích a malých městech.


Hubnutí v menopauze

31. 1. 2018

Menopauza neboli klimakterium, je naprosto přirozené období v životě ženy, kdy končí její plodnost. Lidově bývá označována za „přechod“ a dochází k ní individuálně, zpravidla však okolo 50. roku věku. Menopauzou se nazývá poslední menstruační krvácení, které je řízeno vaječníky. Znakem, že toto období odešlo, je, když žena nemenstruuje déle než 12 měsíců. Včasné rozpoznání příchodu menopauzy může ženě pomoci se lépe vypořádat se všemi nepříjemnostmi, které s sebou menopauza může přinášet.


Jak vybírat kuřecí maso?

29. 1. 2018

Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, má nízkou energetickou hodnotu a velké oblibě se těší i díky své variabilitě v kuchyni. Víte ale, jak poznáte kvalitní kuřecí maso?


Zimní gurmánský zážitek v Bageterii Boulevard

26. 1. 2018

Nyní si můžete do oblíbené Bageterie Boulevard zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF MENU MISTRA ČESKÉ KUCHYNĚ, které osobně sestavil jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Jan Punčochář, několikrát oceněný michelinským Bib Gourmand. Jak je patrné už z názvu, sází nové CHEF MENU na typicky českou kuchyni, vše ale v moderním pojetí. Kromě teplé a studené bagety a polévky v něm samozřejmě najdete i řadu FIT CALORIES, která svým složením dodržuje zásady zdravého stravování.


Exotika na talíři

9. 1. 2018

Možná vám zatím názvy jako Kiwano, Tamarind, Salak nic neříkají, ale nyní máte možnost se o nich něco dozvědět.


Češi propadli exotickému avokádu

8. 1. 2018

Mezi Čechy rekordně vzrostla obliba avokáda, exotické superpotraviny bohaté na tuky, vitamíny a minerály. V roce 2017 byla jeho spotřeba dokonce o téměř 20% vyšší, než v roce 2016. Poptávku zvyšuje hlavně změna ve stravovacích návycích Čechů a kreativní kulinářské využití této plodiny. Průzkum zpracoval webový portál Kaloricketabulky.cz na vzorku 377 000 registrovaných uživatelů.


Co může způsobit nadměrná konzumace dusičnanů?

4. 1. 2018

Dusičnany neboli soli kyseliny dusičné jsou všude kolem nás. Jsou přítomny v půdě, ve vodě, ale i v ovoci a zelenině. Odborníci doporučují jejich hodnoty v jídle hlídat, protože nadměrný a dlouhodobý příjem dusičnanů zvyšuje šance na onemocnění rakovinou, cukrovkou či Alzheimerovou chorobou. S rozpoznáním hladiny dusičnanů v jídle pomáhá specializovaný přístroj Greentest Eco. Ten nejen pomůže odhalit případné vysoké hodnoty, ale umí také rozpoznat míru čerstvosti potravin.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+