Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Celiaci si mohou pochutnat

19. 4. 2019

V současné době představuje jedinou možnost léčby celiakie přísná bezlepková dieta, kdy lidé ze své potravy natrvalo vyloučí lepek. Výrobky z pšenice, žita či ječmene musí vyměnit za bezlepkové. S přibývajícím počtem celiaků přibývá i výrobců, kteří své potravinové výrobky nabízejí nově v bezlepkové verzi. Jedním z nich je značka Schneider, která příkladně do svých uzenin lepek nepřidává.

více »

Recepty

Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.

více »

Další články

Smlsněte si na nové kuchařce plné oříškových receptů

21. 11. 2018

Síť obchodů s oříšky a sušeným ovocem Veselá Veverka vydává v říjnu kuchařku nabitou originálními recepty, zajímavými tipy, hlavně však skvělou chutí. Knihu plnou dobrot a inspirativních fotografií pokřtí 23. listopadu v brněnském klubu Lemon DJs Michaela Salačová a Michael Burian. Kuchařku S Veverkou v kuchyni však pořídíte už nyní v e-shopu a v obchodech Veselá Veverka


Tipy na podzimní sezónní potraviny pro zdraví

20. 11. 2018

Tělo nyní potřebuje doplnit energii, vitamíny a posílit imunitu. Ideálními zdrojem jsou aktuální sezónní potraviny. Vyhledávat byste je měli hned z několika důvodů. Jsou čerstvě sklizené, obsahují velké množství živin a navíc jsou i relativně levné. Navíc země nám dává suroviny, které jsou v dané roční období aktuální, tedy na podzim potraviny, které zahřívají.


Senioři potřebují mléčné výrobky

16. 11. 2018

Jedním z fenoménů současnosti je prodlužování délky života. Pokročilý věk s sebou ale přináší také fyziologické problémy, které se odvíjí mj. od naší stravy. Proto je velmi důležité, aby byla nutričně a energeticky vyvážená a také v přiměřeném množství. Nedávná studie prokázala, že kvalitu života starších lidí mohou pomoci zlepšit mléčné výrobky obohacené vitamínem D.


Čajová zahrada nabízí lahodné vánoční dárky

15. 11. 2018

Rozmýšlíte se, čím obdarovat rodiče, prarodiče, kamarádky nebo kolegy? Hledání vhodných dárků nemusí být vůbec náročné. Stačí si otevřít e-shop Čajová zahrada a z pohodlí domova vybrat originální dárky v nejvyšší kvalitě. Vybírat můžete z více než pěti set druhů čaje, šedesáti druhů kávy a nejrůznějšího příslušenství. Díky opravdu rychlé dopravě navíc nemusíte mít strach, že se dárky na cestě pod stromeček zdrží.


Naučte se skvěle kouzlit s chutí zdravého jídla

14. 11. 2018

Mnoho lidí se zdravému jídlu vyhýbá. Mají pro to jasné vysvětlení – nechutná jim. Zdravé jídlo přitom umí potěšit chuťové pohárky stejně jako jeho nezdravá varianta, jen se musí správně připravit. Samozřejmě to vyžaduje jistou praxi, ale zelenina, ryby, drůbež, celozrnné výrobky či ovoce mohou chutnat výborně. Jak na to?


Když už jen mateřské mléko nestačí

13. 11. 2018

Jestli se přírodě něco skutečně povedlo přivést k dokonalosti, pak je to jednoznačně mateřské mléko. Pokud patříte k maminkám, které si hlídají správnou stravu a životní styl, pak si můžete být jistá, že se mateřským mlékem vašemu miminku dostává všeho, co opravdu potřebuje. Jak dlouho to ale platí a kdy nastává čas obohatit dětský jídelníček o nové potraviny?


Kurkumová pasta do vaší kuchyně

1. 11. 2018

Zlatá královna, i tak se přezdívá koření KURKUMA, které se hojně využívá nejen pro jeho specifickou lahodnou chuť, ale také pro léčivé účinky. Ostatně kurkuma byla využívána již v počátcích ájurvédy, nejstarší celostní medicíně na světě. Patří mezi přírodní antibiotika s protibakteriálním a protivirovým účinkem, má silně barvicí vlastnosti a bývá součástí řady kari koření. Rodinné manufaktuře Hradecké delikatesy se podařilo ve své novince – Kurkumové pastě – využít všech pokladů této zlaté pochoutky.


Dobrá robusta prakticky neexistuje, ale ani arabica nemusí být super

31. 10. 2018

„100% arabica je záruka kvality” nebo „správně hořké espresso je ze směsi robusty”, to jsou jen dvě z tvrzení, která kolují okolo kvality kávy podle odrůdy. Proto jsem se s Terezou Balou, baristkou doubleshotu, zaměřili právě na tyto dvě oblíbená slova a na to, co nám o kávě říkají.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+