Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Oslavte svátek zamilovaných v pravém italském duchu

13. 2. 2019

Italská kuchyně je vyhlášená po celém světě a není divu. Itálie platí za zemi, kde je vaření povýšeno na umění. O jídle Italové mluví se stejným zápalem jako třeba Angličani o počasí a otázka, co bude dnes k obědu, je častým tématem sousedských hovorů. Italové jsou zároveň velcí romantici a milují velká gesta – co se u nich inspirovat a oslavit blížící se svátek sv. Valentýna v italském duchu? Pod pokličkou italské kuchyně

více »

Recepty

Hovězí líčka s pečenou kořenovou zeleninou a bramborová kaše

21. 2. 2019

Tradiční pokrmy v moderním pojetí špičkové gastronomie – právě na to se specializuje tým šéfkuchaře Josefa Tydlačky ze Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích. „Snažíme se ukázat, že i takzvaně obyčejný recept jde zpracovat moderně a pojmout originálně. Jedním z takových oblíbených pokrmů jsou u nás právě hovězí líčka, která připravujeme s pečenou kořenovou zeleninou a bramborovou kaší,“ říká Josef Tydlačka.

více »

Další články

Rama uvádí na trh novinku zcela bez palmového oleje

8. 10. 2018

Vyrobená z kvalitního řepkového oleje s olejem z máslovníku a kokosovým olejem přichází novinka Rama Jednoduše rostlinná bez palmového oleje. Ideální jako součást pestré vyvážené stravy při zdravém životním stylu. Vhodná pro zdravé a vyvážené snídaně, svačiny i pestré večeře.


Fit SMOOTHIE – moderní a zdravá svačina

1. 10. 2018

Zdravý životní styl, rozumné stravování a aktivní pohyb se již dlouhou dobu nepovažují za moderní výstřelek, ale stávají se nedílnou součástí života většiny z nás. S tím souvisí i nové přírůstky do našeho jídelníčku, jako je třeba smoothie – mixovaný nápoj z ovoce a zeleniny. Tato vitamínová bomba dodá tělu potřebné látky a energii, blahodárně působí na trávicí systém a je tak ideální a chutnou svačinou. Když nemáte po ruce mixér či dostatečnou zásobu čerstvých surovin, nezoufejte. Vyzkoušejte novou tyčinku Fit SMOOTHIE od české společnosti ÚSOVSKO FOOD Klopina!


Nenechte si ujít Svatováclavské vinobraní ve Ville Richter!

27. 9. 2018

Již 28. září bude tradičně areál Svatováclavské vinice a Villy Richter hostit Svatováclavské vinobraní. Tento 11. ročník opět ukáže ta lahodná moravská a česká vína. Chybět samozřejmě nebude tolik oblíbený burčák.


Školní mléko slaví svátek

26. 9. 2018

Již v roce 1999 vyhlásila Světová organizace pro potraviny a zemědělství při OSN „Světový den školního mléka“. Ten připadá na poslední středu v září. Letos se bude slavit po devatenácté.


Česko jako maková velmoc

25. 9. 2018

Módní superpotraviny jako chia, chlorellu nebo quinou vám představovat nejspíš nemusíme. Možná vás ale překvapí, že i v České republice najdete mnoho superpotravin, které ty světové v mnoha ohledech dokonce předčí. Mezi opomíjenou plodinu, která díky své výživové hodnotě několikanásobně převyšuje celou řadu superpotravin patří modrý mák.


Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.


Umíte správně načasovat jídlo a efektivně hubnout?

20. 9. 2018

Když přijde řeč na zdravé stravování, většina lidí má přehled o tom, které potraviny je vhodné zařadit do každodenního jídelníčku. Ne každý už ale ví, že roli hraje nejen výběr, ale i správné načasování. Nechte se inspirovat přehledným stravovacím rozpisem, který vám pomůže rychleji dosáhnout vysněných výsledků.


Bezlaktózový Pan Bůůů nově s puzzly

19. 9. 2018

Mají vaše děti rády puzzle? Potěšte jejich zálibu ve skládačkách i mlsný jazýček bezlaktózovým jogurtem Pan Bůůů, který má navíc pod víčkem jeden dílek puzzle. Vaši nejmenší si pochutnají na osvěžující snídani nebo svačince plné prospěšných kultur BiFi a vysokého podílu ovoce.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+