Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kravské, kozí či ovčí mléko?

23. 7. 2019

Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaké mléko, sýr či jogurt vkládáte do košíku? Přemýšleli jste, odkud daný výrobek pochází a zda je kvalitní? Spolehlivou záruku poskytuje certifikované označení potravin zkratkou BIO. V režimu ekologického zemědělství se ale zdaleka neprodukuje pouze kravské mléko, ale i jeho kozí a ovčí varianta. Ty se stávají čím dál více populární.

více »

Recepty

Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.

více »

Další články

Připravte si trendy kořeněné čaje

5. 2. 2019

Začátek roku je obdobím, kdy si lidský organismus vyloženě říká o pořádnou vzpruhu a očistu. Pokud chcete v těchto sychravých dnech čelit nachlazení, také nemusíte hned běžet do lékárny pro vitamíny. Divili byste se, jak velkou službu vám mohou prokázat kořeněné čaje. Už jste ochutnali masala chai či sahlab?


Chcete správně vařit italsky?

4. 2. 2019

Italská kuchyně se vyznačuje jednoduchostí a používáním čerstvých surovin, je zdravá a po celém světě oblíbená. Nelze se tak divit tomu, že v každém větším českém městě narazíme na italskou restauraci a čím dál více hospodyněk a nadšených amatérských kuchařů se snaží o domácí výtvory této ikonické gastronomie.


Výsledky přinese jen trvalá změna stravování a pohodový přístup

1. 2. 2019

První měsíce v roce jsou obdobím, kdy si uvědomíme, že nekontrolovaná strava v posledních týdnech zanechala na postavě pár kil navíc. Ve snaze vejít se zase do oblíbeného oblečení, se uchylujeme k různým, často nesmyslným dietám. Jaká jsou rizika prudkého zhubnutí a proč je lepší vsadit na stravu založenou na nižším příjmu sacharidů a více bílkovin?


Pečení s fantazií pro malé i velké

31. 1. 2019

Nová kniha receptů od Dr.Oetkera s názvem Pečení s fantazií navazuje na velmi úspěšnou řadu kuchařek. Tentokrát v ní najdete nejen inspirativní recepty, ale také nápady, triky a tipy, jak originálně nazdobit moučník, který by měl nejen báječně chutnat, ale i krásně vypadat. Kniha je plná originálních nápadů na pečení a zdobení, které zaujmou dospělé i děti, ty si rády hrají a určitě vám se zdobením pomůžou.


Když je hluboce zmrazená zelenina lepší než čerstvá

30. 1. 2019

Zima je období, kdy nám chybí vitaminy a minerály. Ovoce i zelenina často vypadají v obchodech unaveně a o jejich chuti nemůže být ani řeč. Aby vydržely tak dlouho, musí se sklízet nezralé. Následně se několik měsíců skladují a během této doby teprve „dochází“. Z tohoto důvodu je mnohdy lepší sáhnout do mrazničky pro sáček se zmrazeným ovocem či zeleninou. Nevěříte? Přesvědčíme vás. Tady je pět důvodů, proč je hluboce zmrazené v zimě lepší než čerstvé!


Není to obyčejná voda

29. 1. 2019

Všichni potřebují vodu, protože bez vody není možný život. Pít se musí, a když už musíme pít, proč si místo obyčejné vody nedopřát vodu, která nabízí vedle lahodné chuti i něco navíc? Mattoni obsahuje minerální látky v dobře rozpustné formě, z níž jsou snadno dostupné. Patří mezi středně mineralizované vody a obsahuje životně důležité minerální látky (draslík, hořčík, vápník) v lehce vstřebatelné formě, kterými doplňuje jejich příjem potravou bez přívodu kalorií.


Plzeňský Prazdroj zkouší využít mláto na sušenky

28. 1. 2019

Plzeňský Prazdroj přichystal na počátek roku netradiční experiment: Z mláta, zbytku ze sladu používaného při výrobě piva, vyrobil chutné sušenky. Zatím pouze jako zkušební sérii ve sladké a slané variantě s cílem zkusit z odpadních surovin vyrobit plnohodnotnou a zdravější variantu běžných sušenek.


Vaření a pečení s kvalitními jogurty

24. 1. 2019

Česká mlékárna HOLLANDIA Karlovy Vary, s.r.o. zahájila spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Prostřednictvím krátkých videí s originálními recepty pěti mladých českých kuchařů chtějí spotřebitelům přiblížit vaření a pečení s využitím kvalitních jogurtů.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+