Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.

více »

Recepty

Přichází nejsladší den v roce

13. 9. 2018

Mezinárodní den čokolády, který oslavíme 13. září je svátkem nejpopulárnější sladkosti na světě. Sladká pochoutka zlepšuje náladu a chrání srdce. Její jedinou chybičkou krásy je vysoký podíl cukru. 13. září je však zároveň věnovaný i pozitivnímu myšlení, proto si tento den užijte naplno a zejména sladce.

více »

Další články

Zhubněte podle své krevní skupiny

25. 4. 2018

Obezita. To je strašák, který trápí snad každého z nás. Když ztloustneme pár kilo, snažíme se opět co nejrychleji zhubnout. Většinou marně. A nemůžeme přijít na to, proč tomu tak je. Věděli jste, že se dát hubnout i podle krevní skupiny? Pokud ji znáte, stačí změnit jídelníček a kila snad půjdou dolů.


Osvěžte se s prima zmrzlinou

23. 4. 2018

Kdo by neznal skvělé zmrzliny Mrože, Pegase nebo Ruskou zmrzlinu! Základem vynikajících Prima zmrzlin jsou výhradně poctivé suroviny – smetana, tvaroh a pravé ovoce. Letos je dovoleno mlsat!


Pesto z medvědího česneku

18. 4. 2018

Medvědí česnek není v české kuchyni žádnou novinkou. Velmi rády s ním pracovaly již naše babičky. Vyhledávaly ho nejen pro jeho příjemnou, česnekovou chuť, ale také pro jeho blahodárné účinky na náš organismus. Nyní si můžeme zázračných účinků medvědího česneku vychutnat také v lahodných pestech, která vyrábí rodinná manufaktura Hradecké delikatesy. Vyzkoušejte osvědčený recept.


Nakličte si doma semínka plná vitaminů proti jarní únavě

17. 4. 2018

Po dlouhém zimním období si náš organizmus zaslouží být obohacen porcí vitaminů a minerálních látek, které ho pomohou ochránit před tzv. jarní únavou. Než se na trhu či zahrádce objeví čerstvá jarní zelenina, přidejte na talíř k hotovému pokrmu, do polévky, salátu či na namazaný chléb hrst křupavých klíčků a výhonků. Naklíčit je v domácím prostředí je snadné a rychlé. Semínka pěti různých druhů si nyní můžete pořídit v biokvalitě v připravených směsích od firmy PROBIO.


Nová Magnesia RED obohacená o vitaminy B

16. 4. 2018

Magnesia RED – malina, jahoda, brusinka a grapefruit – to jsou příchutě z červeného ovoce, které v nás probouzí aktivitu. Magnesia RED je nově obohacena o vitaminy B a přichází v novém atraktivním designu.


Zatočte s jarní únavou – načerpejte energii ze správných potravin

12. 4. 2018

I toto příjemné období ale skýtá úskalí v podobě jarní únavy. Tou trpí zejména lidé, kteří sedí celý den v kanceláři a na hezké počasí venku koukají skrz zavřená okna. Navíc je počasí v tomto období stále aprílové. Náhlé změny venkovních teplot mají za důsledek pomalý rozjezd dne, výkyvy nálad a prokrastinační režim po obědové pauze. Jak bojovat s jarní únavou výběrem vhodných potravin?


Dietní labyrint. Vyznáte se v něm?

9. 4. 2018

Kdo nikdy v životě nedržel jedinou dietu, snad dnes jako by ani nebyl. Média na nás denně chrlí články o nejrůznějších dietních trendech, do toho se blíží jarní detox, hubnutí do plavek, však to znáte. Abyste se v té záplavě neutopili, připravili jsme pro vás malého průvodce, který shrnuje, co teď na dietním bojišti nejvíce frčí. Jakou cestou se sami vydáte, je pak už jen na vás.


Kávové nápoje prozradí, jací jste

6. 4. 2018

Řekni mi, jakou kávu piješ, a já ti řeknu, kdo jsi. Věděli jste, že obliba určitého druhu kávy vypovídá něco o vaší povaze? Jejím výběrem prozrazujete víc, než si možná myslíte. Kterému kávovému nápoji dáváte nejčastěji přednost vy? Otestujte se!


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+