Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Balzamikové krémy pro rychlé pochoutky

16. 7. 2018

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou vám přinášejí několik jednoduchých a zajímavých receptů, které potěší nejednoho strávníka a ušetří vám spoustu času. Vykouzlíte s nimi z každého jídla za pár minut gastronomický zážitek. Připravte si chuťové pohárky! Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. A je opravdu z čeho vybírat.

více »

Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

Hubnutí v novém roce

3. 1. 2018

S novým rokem přichází i nová předsevzetí. K tomu patří i odhodlání shodit přebytečná kila, která jsme přes svátky a zimu nabrali. Jak se zase dostat do formy a co potřebuje naše tělo k tomu, aby si s tuky poradilo?


Etiketa servírování alkoholu

29. 12. 2017

Blíží se Silvestr, a to je čas, kdy si téměř každý koupí láhev kvalitního alkoholu. Víte však něco o jeho správném servírování? Servírování, které vám může odhalit skrytou tvář vodky, rumu, likéru nebo whisky, jež jste dosud nepoznali? Dodržíte-li pár základních pravidel, možná odhalíte nečekanou chuť vašeho oblíbeného nápoje.


Zelené oslavy Silvetra ve skleničce

29. 12. 2017

Přemýšlíte, jak stylově přivítat nový rok a zároveň se rozloučit s rokem stávajícím? Přichystejte pro svou rodinu a přátele party s originálním zeleným pohoštěním, na které jen tak nezapomenou! Vstupte do nového roku plní energie! Přinášíme tipy na zajímavé nápoje, protože k dobrému jídlu nesporně patří i dobré pití – zkuste si umíchat Matcha Gimlet nebo se zchlaďte trochou Matcha Frappé.


Ochutnejte Kimčchi, korejský gastronomický poklad

27. 12. 2017

Kimčchi je korejské národní jídlo připravené hlavně z nakládané a fermentované (kvašené) zeleniny a dalších ingrediencí. V Koreji si jej většina žen připravuje sama a recept se podle tradice dědí z tchyně na snachu. První zmínky o kimčchi se datují až do období před třemi tisíci lety, kdy se objevuje ve staré čínské poezii. S vlivem okolních zemí i evropských cestovatelů získalo kimčchi dnešní podobu zhruba v sedmnáctém století, když se do Koreje dostaly chilli papričky.


Mýty a fakta o skladování sýrů

25. 12. 2017

Sýr je živá potravina. Po celou dobu přípravy i cesty na váš stůl zraje a pracuje. Zaslouží si tedy zvláštní zacházení. Když se o něj budete správně starat, odmění vás vynikající chutí. Jak ale na to? Možná vás překvapí, kolik zažitých rad se nezakládá na pravdě. Mýty a fakta o skladování sýrů jsme pro vás dali dohromady společně s odborníky z Jaroměřické mlékárny.


Ochutnejte novinky v minerálkách

22. 12. 2017

Dvě novinky pro zdraví nejen o Vánocích, Magnesia Extra a Mlýnský pramen, aktuálně rozšířily řadu stáčených minerálních vod z přírodních léčivých zdrojů. Minerální prameny jsou zdrojem minerálních látek, důležitých pro stavbu a fungování lidského těla. Jejich složení je dáno podmínkami panujícími v hlubinách země, kde prameny vznikají. Patří k základům lázeňské péče, ceněné již stovky let.


Jdete si koupit kapra?

20. 12. 2017

V období Vánoc je nejvyšší spotřeba ryb v České republice. Souvisí to i s tím, že konzumace kapřího masa na Štědrý den je jednou z mnoha tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů.


Vychutnejte si kávu z Neapole v Bageterii Boulevard

20. 12. 2017

Italská káva je prostě pojem. V Itálii vznikla první kavárna v Evropě a byl zde také patentován kávovar. I proto si pro přípravu své nové prvotřídní kávy Bageterie Boulevard vybrala ke spolupráci rodinnou pražírnu z Neapole, kde ji rodina Salvatora Ferraiolliho připravuje již několik generací. Nyní tak můžete ochutnat na všech pobočkách řetězce Bageterie Boulevard prémiovou kávu z výběrové 100% arabiky s oříškovým aroma a chutí.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+