Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Pesto z medvědího česneku

18. 4. 2018

Medvědí česnek není v české kuchyni žádnou novinkou. Velmi rády s ním pracovaly již naše babičky. Vyhledávaly ho nejen pro jeho příjemnou, česnekovou chuť, ale také pro jeho blahodárné účinky na náš organismus. Nyní si můžeme zázračných účinků medvědího česneku vychutnat také v lahodných pestech, která vyrábí rodinná manufaktura Hradecké delikatesy. Vyzkoušejte osvědčený recept.

více »

Recepty

Nápadité recepty co dům dal

20. 4. 2018

Chodíte nakupovat potraviny každý den nebo vám stačí ledničku naplnit 1–2krát do týdne? Nejenom pro ty, kteří chodí neradi nakupovat, jsou tu čtyři recepty ze základních surovin, které by neměly chybět na nákupním seznamu ani v domácnosti. Nejlépe se samozřejmě vaří z čerstvých, voňavých a sezónních surovin. Kvalitu takových potravin za vás hlídají značky kvality jako Klasa, Regionální potravina, „biozebra“ apod. Takže i pro občasné zákazníky obchodů a supermarketů je nakupování hračka, stejně jako recepty z běžných surovin. Nechte se jimi inspirovat.

více »

Další články

Český džem Rose Garden získal gastronomického „Oscara“

26. 10. 2017

Nejvyšší ocenění z té nejprestižnější gurmánské soutěže míří letos do Česka. O historický úspěch v Great Taste Awards se zasloužil Fíkovo hruškový džem s bílým karibským rumem značky Rose Garden. Získal tři hvězdy a zařadil se tím k nejlepším a nejkvalitnějším potravinám světa. Firma Rose Garden se stala historicky první českou značkou, která v jednom roce ovládla jak Great Taste Award, tak soutěž World's Original Marmalade Awards. Ta je považována za mistrovství světa ve vaření citrusových marmelád.


O životosprávě v klimakteriu

25. 10. 2017

Menopauza přichází kolem 50. roku věku ženy. Vzhledem k prodlužující se délce života to znamená, že ženy žijí po menopauze ještě minimálně další třetinu svého života se všemi změnami a riziky, které s sebou menopauza přináší. Jak změnit životosprávu radí prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., členka Fóra zdravé výživy, VŠCHT Praha, dále Mgr. Tamara Starnovská, členka Fóra zdravé výživy, Oddělení klinické výživy Thomayerovy nemocnice a také Věra Boháčová, DiS., členka Fóra zdravé výživy, nutriční terapeutka


Jak je nejlépe snoubit sýry s víny?

23. 10. 2017

Jistě souhlasíte s tím, že sýry a vína patří k sobě. Mají totiž společný přírodní charakter. Vzájemně se skvěle doplňují. Jaké jsou ovšem zásady pro jejich párování, abyste z jejich chuti vytěžili to nejlepší?


Ploché bříško s NATUHROUSE

18. 10. 2017

Ploché bříško je snem snad každé z nás, jež bojujeme s centimetry, které nás trápí navíc. S balíčkem Chci ploché břicho! pro vás bude shazování přebytečných kil hračka!


Nastartujte den zdravou snídaní

17. 10. 2017

Jaké ráno, takový celý den. Dopřejte si dobrou a zdravou snídani, která vám pomůže vykročit do dne pravou nohou. „Po dlouhém nočním půstu je vaše tělo vyhladovělé a dehydrované. Snídaní doplníte tělu živiny, nastartujete metabolismus a dodáte mu energii na celé dopoledne. Nezapomeňte, že výživná snídaně vám pomůže zahnat dopolední chutě na nezdravé pamlsky,“ říká Susan Bowermanová, výživová expertka společnosti Herbalife.


Ochutnejte Tátův sad cider

16. 10. 2017

Tátův sad cider polosuchý je svěží, s výraznější kyselinkou a lehkou sladkostí, kterou dodává špetka třtinového cukru. Ve vůni a chuti jsou cítit zelená jablka. Osvěžující nápoj vzniká z jablečného moštu. Táta Jan Abt jablka sklidí, vylisuje, fermentuje a na závěr nalahvuje. Vše vyrábí v Líšnici, kousek za Prahou, ze starých odrůd jablek. Polosuchý cider potěší především ty, kteří se ještě nepropili k suchému.


BIO není jen nálepka

12. 10. 2017

Sklizeno není BIO prodejna, přesto tu najdete velkou část sortimentu v kvalitě BIO. To proto, že Sklizeno považuje BIO potraviny za pomyslný vrchol kvality a proto se v prodejnách bude jejich nabídka postupně rozšiřovat. Bohužel u nás nemá BIO často úplně pozitivní konotace, proto Sklizeno se zakladatelem Davidem Kuklou na čtyřech příkladech shrnuje, proč bychom všichni měli o BIO alespoň popřemýšlet.


Světový den obezity

11. 10. 2017

I letos si 11. října připomínáme Světový den obezity. Tento den byl vyhlášený v roce 2015 s cílem pomoci lidem dosáhnout a udržovat zdravou váhu a bojovat proti obezitě. Jen do loňské kampaně se celosvětově zapojilo více než šest milionů lidí. I přes to, že tento neduh moderní civilizace získává poměrně velkou pozornost médií a odborníků, je obezita čím dál tím větší hrozbou současnosti.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+