Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Celiaci si mohou pochutnat

19. 4. 2019

V současné době představuje jedinou možnost léčby celiakie přísná bezlepková dieta, kdy lidé ze své potravy natrvalo vyloučí lepek. Výrobky z pšenice, žita či ječmene musí vyměnit za bezlepkové. S přibývajícím počtem celiaků přibývá i výrobců, kteří své potravinové výrobky nabízejí nově v bezlepkové verzi. Jedním z nich je značka Schneider, která příkladně do svých uzenin lepek nepřidává.

více »

Recepty

Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.

více »

Další články

Kolik druhů fazolí znáte?

29. 10. 2018

Fazole je velmi chutná potravina a náš jídelníček může zpestřit na několik způsobů. Obsahují významné množství bílkovin, rozpustnou i nerozpustnou vlákninu a mohou nám nahradit i nedostatečný příjem zeleniny. Pokud milujete fazole, váš jídelníček nutně nemusí být fádní. Vybírat totiž můžete z jedenácti druhů fazolí.


Veselá Veverka nabízí křupavé mlsání

18. 10. 2018

Přemýšlíte nad rychlým, chutným a ideálně také zdravým řešením malého hladu nebo velké chuti mlsat? Pak zajděte k Veselé Veverce. V této síti specializovaných prodejen se sušeným ovocem a oříšky si určitě vyberete něco dobrého na zub. A nebudete při tom muset rezignovat na chuť, kvalitu či zdraví.


Mléčný tuk – superingredience pro vaše děťátko

17. 10. 2018

Jako každá maminka i vy chcete pro své děťátko jen to nejlepší. Od samotného narození se staráte, aby mělo vaše miminko dostatečný příjem živin, které jsou nepostradatelné pro jeho vývoj a růst. Už v těhotenství vám bylo kladeno na srdce, že výhradní kojení je důležité zejména v prvních šesti měsících, a to především kvůli unikátnímu složení mateřského mléka. Pokládáte si ale otázku, jak pak pokračovat, pokud již kojit nemůžete nebo nechcete? Řešením je umělá mléčná výživa od Sunaru obsahující podle vzoru mateřského mléka superingredienci – mléčný tuk.


Oslavte Světový den výživy

16. 10. 2018

Dnešní den si ve více než 150 zemích světa připomínáme jako Světový den výživy. Proč vůbec tento svátek vznikl? Co nás nejvíc ovlivňuje při výběru potravin? Čeká nás „potravinová revoluce


Jak chutná hygge se dozvíte v nové kuchařce

16. 10. 2018

V tomto týdnu vychází v pořadí už třetí kuchařka Svatavy Vaškové alias foodblogerky Coolinářky Tak chutná hygge. Tentokrát se Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře.


Jak jíst při hektickém dni?

10. 10. 2018

Dnešní doba klade na člověka vysoké nároky. Lidé už neobětují tolik času na odpočinek, na to aby vydechli a v klidu pobyli v kruhu blízkých a přátel. Žijeme a jíme ve spěchu, a to se negativně projevuje na našem fyzickém i psychickém zdraví. Obalujeme se stále více tukem a riskujeme tak řadu onemocnění. Průměrný Čech má totiž BMI 25,2, což je těsně za horní hranicí normální zdravé váhy. Obezitou pak trpí každá šestá žena a pátý muž. Jednou z příčin těchto stále se zhoršujících skutečností je právě nevhodná strava a ustavičný stres, který už bereme jako normu.


Víte, při jaké teplotě servírovat jednotlivé druhy vín?

9. 10. 2018

Jak správně servírovat víno? Kromě vhodného výběru sklenice je důležitá také samotná teplota vína. „Většina vín vyžaduje jistý stupeň předchlazení a některá doporučuji před konzumací provzdušnit dekantací, aby při pití byly dobře patrné specifické vlastnosti vína. Obecně počítejte také s tím, že při servírování a následném nalití do skleniček stoupne teplota vína přibližně o 2° C,“ říká Kamil Gruncl z Global Wines.


Rama uvádí na trh novinku zcela bez palmového oleje

8. 10. 2018

Vyrobená z kvalitního řepkového oleje s olejem z máslovníku a kokosovým olejem přichází novinka Rama Jednoduše rostlinná bez palmového oleje. Ideální jako součást pestré vyvážené stravy při zdravém životním stylu. Vhodná pro zdravé a vyvážené snídaně, svačiny i pestré večeře.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+