Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.

více »

Recepty

Přichází nejsladší den v roce

13. 9. 2018

Mezinárodní den čokolády, který oslavíme 13. září je svátkem nejpopulárnější sladkosti na světě. Sladká pochoutka zlepšuje náladu a chrání srdce. Její jedinou chybičkou krásy je vysoký podíl cukru. 13. září je však zároveň věnovaný i pozitivnímu myšlení, proto si tento den užijte naplno a zejména sladce.

více »

Další články

Jak vybírat v obchodě ovoce a zeleninu?

4. 4. 2018

Hnědé flíčky na banánech, tvrdá rajčata – brát nebo nebrat? Na to se Sklizeno zeptalo svého partnera, odborníků na ovoce a zeleninu z Freshbedynky.cz. Společně dali dohromady tipy na to, jak si vybrat v obchodě zeleninu, abyste doma nebyli zklamaní.


Velikonoční nádivka letos asi bez kopřiv

30. 3. 2018

Naše republika patří k nejvíc ateistickým zemím v Evropě, přesto největší křesťanský svátek – Velikonoce – slaví a zvyky dodržuje až 90 procent Čechů. Spíš než s náboženstvím má však většina z nich Velikonoce spojené s příchodem jara a tradičními pokrmy.


Jak poznat čerstvá vejce?

27. 3. 2018

Každý Čech podle Českého statistického úřadu předloni zkonzumoval průměrně 249 vajec. Čechům stále víc záleží na původu vajec a snaží se vyhýbat těm z velkochovů.


Velikonoční menu: vsaďte na lokální speciality

26. 3. 2018

Velikonoce jsou pro mnohé z nás svátky návratů do rodného hnízda a dobrého jídla. Na stůl se díky těmto svátkům dostávají potraviny, které si řada lidí dopřává pouze jednou za rok. Pochutnejte si na jehněčím masu, sladkým pochutinám a v rozumné míře i na ovocných pálenkách.


Voda je základ života na zemi

22. 3. 2018

Bez vody bychom přežili jen pár dní. Pitné vody je na světě reálný nedostatek -přesto si ji nevážíme a plýtváme s ní. Její důležitost nám má připomínat právě 22. březen, den, který byl Valným shromážděním OSN v roce 1992 v Rio de Janeiro prohlášen za Světový den vody.


Kdy je ten správný čas na pití vody?

21. 3. 2018

Voda je jednou z nejdůležitějších složek výživy. Společně se vzduchem tvoří základ života na zemi. Zatímco bez jídla vydrží lidský organismus okolo 60 dní, bez vody přežije ve standardních podmínkách přibližně pouhý týden. Protože je lidské tělo tvořeno z 60 % z vody, je nutné mu ji neustále dodávat, aby zůstalo dostatečně hydratované. Kdy je ten správný čas se napít a proč je voda pro tělo tak důležitá?


Citronový akcent v zeleném čaji Sir Winston Tea

9. 3. 2018

Vybraná anglická společnost si po staletí plně vychutnávala prvotřídní kvalitu čajů z celého světa. S čajem Sir Winston se můžete kdykoli k této anglické tradici připojit a dopřát si delikátní chuť blahodárného zeleného čaje, který je nyní obohacený o osvěžující citronovou příchuť, která tomuto čaji dodává unikátní jemnou chuť.


Vyzkoušejte lovečák na pizzu

7. 3. 2018

Sáhněte po tradičním Loveckém trvanlivém salámu značky Schneider v krájené variantě.Na výrobu 100 gramů typicky obdélníkového salámu je použito 135 gramů masa. Jemně zauzená lahůdka je sušena za stálé teploty. Vyzkoušejte recept na skvělou večeři s pizzou.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+