Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Kravské, kozí či ovčí mléko?

23. 7. 2019

Mléko a výrobky z něj mají v našem jídelníčku téměř nezastupitelnou roli. Konzumujeme je v různých podobách i několikrát denně. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaké mléko, sýr či jogurt vkládáte do košíku? Přemýšleli jste, odkud daný výrobek pochází a zda je kvalitní? Spolehlivou záruku poskytuje certifikované označení potravin zkratkou BIO. V režimu ekologického zemědělství se ale zdaleka neprodukuje pouze kravské mléko, ale i jeho kozí a ovčí varianta. Ty se stávají čím dál více populární.

více »

Recepty

Inspirujte se recepty na svěží letní mléčné dezerty a drinky

4. 7. 2019

Je vůbec možné mít během tropických teplot chuť na sladké? Určitě ano. Ale nejspíše se shodneme na tom, že by to mělo být příjemně svěží. Dokonalou volbou jsou dezerty nebo koktejly, které kombinují mléčné výrobky a ovoce.

více »

Další články

Mléko hlavně pro děti

21. 1. 2019

Příznivců zdravotního stylu rychle přibývá a obchodníci si libují, že úměrně tomu rostou i prodeje tzv. superfoods. Semínka chia, bobule goji a další roztodivné plody a byliny dovážené z dalekých zemí Asie, Jižní Ameriky nebo Afriky jsou dnes běžnou součástí snídaní i dalších pokrmů našich i našich dětí. A přitom nemálo „superpotravin“ máme za humny.


Letos zhubnu!

18. 1. 2019

Od Nového roku začnu hubnout! Kolikrát jste v životě pronesli toto novoroční předsevzetí nebo jste ho zaslechli u svých přátel? Pokud i vy máte v plánu shodit nadbytečná kila, pak vyzkoušejte novou proteinovou dietu MyKETO od českého výrobce GOLDIM. Pomáhá nejen zhubnout, ale současně přináší příjemný pocit nasycení. Velkou výhodou je, že během redukce hmotnosti zmizí pocity únavy a podrážděnosti.


Co a kdy pít k jídlu?

17. 1. 2019

Pití tekutin bylo vždy základním předpokladem přežití. V dobách, kdy vodní zdroje často přinášely smrtící epidemie, se pily nápoje vyžadující tepelné zpracování – v naší zemi to byla hlavně medovina a pivo. Když jsme se pak vrátili k bezpečné vodě, popíjení piva nám zůstalo, zejména v kombinaci s hůře stravitelným jídlem (tzv. typicky českou kuchyní). Ukázaly to i výsledky průzkumu1) – k nejoblíbenějším kombinacím jídla a alkoholického nápoje u nás jednoznačně patří vepřo knedlo zelo a pivo (26 %), následuje (mezi 15 a 10 %) ryba a víno, kachna nebo husa a pivo, guláš a pivo, italské jídlo a víno, sýr a víno, klobásy a pivo.


Potřeba vody v zimě

16. 1. 2019

Život na planetě vznikl v mělké pobřežní, málo slané mořské vodě – tak se voda stala podmínkou života na naší planetě. Když živé organizmy vodní prostředí opustily, vzaly s sebou ve své mezibuněčné tekutině vodu a minerální látky tohoto pravěkého moře. Proto je voda i v lidském těle významnou složkou.


Jaké potraviny zlepšují zrak?

11. 1. 2019

Lidskému zraku prospívá řada potravin. Zřejmě tou nejznámější je mrkev, která má pozitivních účinků na zrak skutečně mnoho. Není ale zázračná. Jaké potraviny jsou zraku prospěšné a jaké mu naopak mohou škodit?


Zlatý dotek orientu plný zdraví

9. 1. 2019

Trápí vás tmavé zimní dny a nedostatek slunce? Minimum slunečních paprsků má negativní vliv na naši psychiku a zkřehlá imunita navíc neustále bojuje s okolními viry a bakteriemi. Proto TEEKANNE vyrazilo do boje proti zachmuřeným dnům a přináší hřejivý dotek slunce v exotickém čaji TEEKANNE Ginger & Curcuma.


Jídla s autentickými asijskými chutěmi k vám domů

4. 1. 2019

Asia Style – tak se jmenuje nová řada jídel, které navařilo Sklizeno pro své zákazníky, aby si nemuseli odepřít plnohodnotné jídlo, ani když nestíhají. Po evropských klasikách tentokrát Sklizeno nabízí chutě Asie a do nabídky zařazuje dva druhy kari a dvě syté polévky – thajskou Tom Yum Goong a vietnamskou legendu pho bo.


Jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami

26. 12. 2018

Češi se na Vánoce utrácet nebojí, a to nejen za dárky pro své bližní, ale i za potraviny. Představa slavnostní večeře, bohatého pohoštění pro návštěvy, ale i zavřených obchodů nás nutí k nakoupení zásob na sváteční dny za tisíce korun. Často se však stává, že pro velké oči nakoupíme víc, než dokážeme skutečně spotřebovat. Co dělat s přebytky a jak předejít jejich vyhození? S tím vám poradí Josef Baxant, technický manažer Tesca, a jeho 4 jednoduché tipy, jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+