Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Letní svěží recepty

6. 8. 2020

Akademie kvality pro vás připravila pořádnou nálož osvěžujících receptů, které potěší nejen žaludek a příprava pokrmů z nich nezabere mnoho času. Důležité je myslet na kvalitu surovin, z nichž budete vařit, grilovat, péct… Sledujte na obalech značky, loga kvality (např. Klasa a Regionální potravina), které ji zaručují.

více »

Recepty

Dietní recepty pro vaši figuru

9. 7. 2020

Patříte-li mezi ty, co se se snaží rychle upravit svou váhu do plavek, určitě se také pokoušíte svůj jídelníček co nejvíce odlehčit a zaměřujete se na nízkokalorické potraviny. V tom případě by do něj měl patřit i květák a kedlubna. Obě tyto potraviny jsou totiž na jedné straně dokonalé díky nízkému obsahu kalorií, ale na druhé straně zásobí vaše tělo spoustou vitamínů a minerálů, abyste se udrželi zdraví a v pohodě. Například květák obsahuje ve 100 gramech pouze 24 kcal a kedlubna 27 kcal.

více »

Další články

Vyzkoušejte mouku ze sušených naklíčených semínek

5. 2. 2020

Pokud vás již trochu nudí klasické pečivo z bílé nebo celozrnné mouky, máme pro vás skvělý tip. Chléb, housky a další pečivo si můžete nyní připravit netradičně a zdravěji – s přídavkem mouky ze sušených naklíčených semínek!


Jídlo a psychika

5. 2. 2020

Proč vlastně člověk jí? To by mělo být základní otázkou a je nutné si to uvědomit. Samozřejmě jíme často z hladu, někdy však i smutku, radosti, či protože jsme pod tlakem a ve stresu. Jídlo skutečně ovlivňuje psychiku.


Za rakovinu může z třetiny nezdravá strava

4. 2. 2020

V České republice rakovinou každoročně onemocní asi 100 000 lidí, každý čtvrtý podlehne. Podle posledních poznatků se nejčastěji objevují kožní nádory. Veliký vykřičník visí nad karcinomy tlustého střeva a konečníku, které každoročně zasáhnou přes 8 000 pacientů. Příčina onemocnění je až z třetiny způsobena nezodpovědným stravováním a životním stylem.


Jak číst etikety na potravinách a na co si dávat pozor

21. 1. 2020

V případě, že vás trápí zdravotní problémy, je mnohdy potřeba upravit stravu, a navíc si dávat pozor na složení kupovaných potravin. U diabetu, osteoporózy, zvýšeného cholesterolu a krevního tlaku či u dalších komplikací je zapotřebí speciální dieta a zvýšená obezřetnost při nákupu jídla. Ať už musíte nebo nemusíte dodržovat potravinová omezení, je dobré vědět, jak se orientovat ve složení výrobků, které si kupujete. Ne všichni totiž ví, které informace na etiketách vyhledávat a jak je správně číst.


Víte, jak se liší mošt a džus?

20. 1. 2020

Popíjení ovocných šťáv a moštů je ideálním způsobem, jak doplnit přes zimu vitamíny. Pokud však chcete svému tělu dodat vitamíny pocházející opravdu z ovoce a ne ty uměle přidané, měli byste vědět, který z ovocných nápojů je nešizený a jak se vlastně vyrábí. Výroba totiž ovlivňuje nejen kvalitu, ale i výslednou chuť, což poznáte na první lok (nejen) u Ovocňáku.


Vychutnejte si čaje z bio řady TEEKANNE Organics

16. 1. 2020

Nejen že při jejich ekologickém pěstování nedochází k žádným chemickým zásahům, které mají negativní vliv na okolí i na kvalitu výrobku, ale hlavně si díky bio kvalitě můžete vychutnat vše s dobrým pocitem, že vaše tělo vstřebává čistě přírodní a zdravé látky. Kvalitní a chuťově intenzivní bio zážitek přináší také společnost TEEKANNE, která vytvořila unikátní řadu vysoce kvalitních organických čajů TEEKANNE Organics.


Ovesná kaše Banán a chia bez laktózy

9. 1. 2020

Dr. Oetker rozšiřuje sortiment oblíbených jednoporcových kaší o jedinečnou novinku – Ovesnou kaši Banán a chia, která neobsahuje laktózu.


Voňavé svařené víno nebo punč s kořením

27. 12. 2019

Potřebujete se doma potěšit a prohřát po náročném dni? Máme pro vás skvělý tip, jak na to: dejte si velký hrnek skvělého horkého nápoje s voňavým kořením. Restartuje energii, tělo příjemně prohřeje a jeho příprava provoní byt.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+