Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.

více »

Recepty

Přichází nejsladší den v roce

13. 9. 2018

Mezinárodní den čokolády, který oslavíme 13. září je svátkem nejpopulárnější sladkosti na světě. Sladká pochoutka zlepšuje náladu a chrání srdce. Její jedinou chybičkou krásy je vysoký podíl cukru. 13. září je však zároveň věnovaný i pozitivnímu myšlení, proto si tento den užijte naplno a zejména sladce.

více »

Další články

V Bageterii Boulevard mají pořádnou divočinu

5. 3. 2018

Zbrusu nové limitované menu Spécialité du Chef v podobě Jelení plece marinované v zeleninové omáčce s naloženými ředkvičkami a rakytníkem, k tomu salát dubák a to vše v rustikální bagetě. Menu je dílem mistra kuchyně a šéfkuchaře pražské Grand Cru Restaurant Jana Punčocháře a tenhle nový kulinářský skvost můžete od 20. února ochutnat na všech pobočkách Bageterie Boulevard.


Oslavte letos sladký Valentýn s dorty z pekařství PAUL

13. 2. 2018

Francouzské pekařství PAUL jako každý rok připravilo dva své nejoblíbenější dorty ve speciální valentýnské edici. Nádherně zdobený dortík z kvalitních surovin, v ideální velikosti pro vás a vašeho partnera může být originálním lahodným přáním k svátku zamilovaných.


Blíží se sv. Valentýn

9. 2. 2018

Den sv. Valentýna je svátek lásky, během kterého bychom měli své nejbližší obdarovat něčím speciálním. Dárková kazeta s výběrem zamilovaných čajů TEEKANNE je tím pravým dárkem, který váš drahý protějšek zahřeje na těle i na duši.


Mini rolky s pohankou do každé kapsy

8. 2. 2018

Oblíbená řada malých pufovaných chlebíků RACIO je nyní rozšířena o Mini rolky s pohankou z jedinečných surovin. Mají maximálně praktické balení, šikovnou velikost a chutnají skvěle! Rýžové mini rolky s pohankou navíc obsahují jen 0,5 % soli. Zaujmou všechny, kteří mají rádi po ruce praktickou chutnou svačinku, vejdou se totiž do každé malé kapsičky. Celiaky potěší i to, že jsou bezlepkové, pochutná si na nich tak opravdu každý.


Festival zdravého nakupování

7. 2. 2018

Zdraví celé rodiny začíná v nákupním košíku. Naučte se, jak nakupovat zdravě a chutně. I relativně malé změny v nákupních zvyklostech mohou mít významný vliv na zdraví. Jak nakupovat zdravě se můžete naučit v rámci třetího ročníku Festivalu zdravého nakupování, který začíná již od 15. února. Bude se konat na 21 místech v 15 městech. Nutriční terapeuti budou zákazníkům zdarma odpovídat na otázky vhodného výběru potravin, správné výživy atd. Registrace veřejnosti na nákup s nutričním terapeutem je možná na webových stránkách společnosti Vím co jím.


Masopust, svátek bujarého veselí, tance a dobrého jídla

6. 2. 2018

Maškary, hudba, pálenka a hromady výborného, i když ne právě dietního jídla. To jsou neoddělitelné součásti tradičního masopustu, jednoho z mála lidových zvyků, které se dodnes uchovaly, i když už jsou k vidění převážně jen na vesnicích a malých městech.


Hubnutí v menopauze

31. 1. 2018

Menopauza neboli klimakterium, je naprosto přirozené období v životě ženy, kdy končí její plodnost. Lidově bývá označována za „přechod“ a dochází k ní individuálně, zpravidla však okolo 50. roku věku. Menopauzou se nazývá poslední menstruační krvácení, které je řízeno vaječníky. Znakem, že toto období odešlo, je, když žena nemenstruuje déle než 12 měsíců. Včasné rozpoznání příchodu menopauzy může ženě pomoci se lépe vypořádat se všemi nepříjemnostmi, které s sebou menopauza může přinášet.


Jak vybírat kuřecí maso?

29. 1. 2018

Kuřecí maso patří mezi základní potraviny a jeho obliba v České republice, Evropě i ve světě stále roste. Je vynikajícím zdrojem bílkovin, má nízkou energetickou hodnotu a velké oblibě se těší i díky své variabilitě v kuchyni. Víte ale, jak poznáte kvalitní kuřecí maso?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+