Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Celiaci si mohou pochutnat

19. 4. 2019

V současné době představuje jedinou možnost léčby celiakie přísná bezlepková dieta, kdy lidé ze své potravy natrvalo vyloučí lepek. Výrobky z pšenice, žita či ječmene musí vyměnit za bezlepkové. S přibývajícím počtem celiaků přibývá i výrobců, kteří své potravinové výrobky nabízejí nově v bezlepkové verzi. Jedním z nich je značka Schneider, která příkladně do svých uzenin lepek nepřidává.

více »

Recepty

Dobroty na svátky jara

19. 4. 2019

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů. Pro hodně lidí znamenají Velikonoce především svátky jara, které oslavují probouzení a plodnost přírody, naději a lásku. Dodržují se nejrůznější velikonoční zvyky a tradice, které nás mají zbavit všeho starého, očistit domácnost i tělo od chorob, připravit se na znovuzrození přírody. Pro milovníky zdravého stravování Mlékárna Valašské Meziříčí připravila dva velikonoční recepty, za použití Kysané smetany z Valašska a Bílého jogurtu z Valašska.

více »

Další články

Fit SMOOTHIE – moderní a zdravá svačina

1. 10. 2018

Zdravý životní styl, rozumné stravování a aktivní pohyb se již dlouhou dobu nepovažují za moderní výstřelek, ale stávají se nedílnou součástí života většiny z nás. S tím souvisí i nové přírůstky do našeho jídelníčku, jako je třeba smoothie – mixovaný nápoj z ovoce a zeleniny. Tato vitamínová bomba dodá tělu potřebné látky a energii, blahodárně působí na trávicí systém a je tak ideální a chutnou svačinou. Když nemáte po ruce mixér či dostatečnou zásobu čerstvých surovin, nezoufejte. Vyzkoušejte novou tyčinku Fit SMOOTHIE od české společnosti ÚSOVSKO FOOD Klopina!


Nenechte si ujít Svatováclavské vinobraní ve Ville Richter!

27. 9. 2018

Již 28. září bude tradičně areál Svatováclavské vinice a Villy Richter hostit Svatováclavské vinobraní. Tento 11. ročník opět ukáže ta lahodná moravská a česká vína. Chybět samozřejmě nebude tolik oblíbený burčák.


Školní mléko slaví svátek

26. 9. 2018

Již v roce 1999 vyhlásila Světová organizace pro potraviny a zemědělství při OSN „Světový den školního mléka“. Ten připadá na poslední středu v září. Letos se bude slavit po devatenácté.


Česko jako maková velmoc

25. 9. 2018

Módní superpotraviny jako chia, chlorellu nebo quinou vám představovat nejspíš nemusíme. Možná vás ale překvapí, že i v České republice najdete mnoho superpotravin, které ty světové v mnoha ohledech dokonce předčí. Mezi opomíjenou plodinu, která díky své výživové hodnotě několikanásobně převyšuje celou řadu superpotravin patří modrý mák.


Pekařství PAUL slaví u nás deset let na trhu!

24. 9. 2018

Už deset let se z českých poboček pekařství Paul line vůně čerstvých croissantů a lahodné kávy. Oslavy kulatého výročí se nesou v duchu bilancování úspěchů a plánování budoucnosti. Čeho jsme dosáhli a co se chystá? Podzim se v pekařství PAUL ponese ve znamení výrazných chutí lahodných francouzských sýrů. Pro zákazníky jsou připraveny teplé i studené sýrové dobroty.


Umíte správně načasovat jídlo a efektivně hubnout?

20. 9. 2018

Když přijde řeč na zdravé stravování, většina lidí má přehled o tom, které potraviny je vhodné zařadit do každodenního jídelníčku. Ne každý už ale ví, že roli hraje nejen výběr, ale i správné načasování. Nechte se inspirovat přehledným stravovacím rozpisem, který vám pomůže rychleji dosáhnout vysněných výsledků.


Bezlaktózový Pan Bůůů nově s puzzly

19. 9. 2018

Mají vaše děti rády puzzle? Potěšte jejich zálibu ve skládačkách i mlsný jazýček bezlaktózovým jogurtem Pan Bůůů, který má navíc pod víčkem jeden dílek puzzle. Vaši nejmenší si pochutnají na osvěžující snídani nebo svačince plné prospěšných kultur BiFi a vysokého podílu ovoce.


Výživa dítěte po prvním roce života

18. 9. 2018

Dítě se po ukončeném prvním roce života dostává do takzvaného batolecího věku, který trvá následující dva roky. V tomto období se zpomaluje zprvu velmi rychlý růst, ale naopak se dítě začíná rozvíjet mnoha různými směry. Proto je nutné mít plnohodnotně výživnou a pestrou stravu, ve které nebude žádná z potřebných složek chybět.


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+