Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Hlavní strana » Výživa a gastronomie

Aktuálně

Balzamikové krémy pro rychlé pochoutky

16. 7. 2018

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou vám přinášejí několik jednoduchých a zajímavých receptů, které potěší nejednoho strávníka a ušetří vám spoustu času. Vykouzlíte s nimi z každého jídla za pár minut gastronomický zážitek. Připravte si chuťové pohárky! Recepty připravila food bloggerka Romana Böhmová z Naskokvkuchy­ni.cz. A je opravdu z čeho vybírat.

více »

Recepty

Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

více »

Další články

České domácnosti ročně vyhodí 10 tisíc tun masa!

13. 12. 2017

Podle Organizace pro zemědělství a výživu se na světě každý rok vyhodí nebo zkazí třetina všech vyrobených potravin. To je kolem 1,6 miliardy tun jídla. V Česku ročně končí v odpadcích celkem 829 851 tun potravin, což je 6,4 procenta z celkové produkce. Jen české domácnosti vyhodí 254 tisíc tun jídla. Právě domácnosti mají na celkovém počtu vyhozených potravin největší podíl.


Ochutnejte vánočku jako od babičky i tradiční dánské cukroví

12. 12. 2017

Kam zajít na poctivou českou vánočku, pokud ji sami nestíháte upéct? Doporučit vám dánské pekařství Mansson’s Bakery se může zdát jako vrchol ironie, nicméně zdejší vánočka podle rodinné receptury (české!) rozhodně stojí za to. A když už tam budete, vyzkoušejte i dva druhy neodolatelně křupavého dánského cukroví nebo dánskou verzi svařeného vína.


Třtinový, nebo hnědý? Při pečení se bez cukru neobejdete

8. 12. 2017

Každá hospodyňka ví, že se bez cukru při vaření či pečení neobejde, a to i přes současný trend diet a zdravého životního stylu. Ovšem od sametové revoluce se nabídka cukrů a sladidel v našich obchodech notně rozšířila a není lehké se v nich vyznat. Pojďme společně na malou sladkou exkurzi.


Smyslná, limitovaná edice čajů TEEKANNE se stylovou skleničkou uvnitř

6. 12. 2017

V sychravém zimním počasí si každý rád dopřeje chvíle odpočinku. K ideálním okamžikům však neodmyslitelně patří šálek teplého čaje. Potěšte proto své blízké a rozmazlete je speciální dárkovou sadou čajů TEEKANNE. Netradiční a dokonale smyslné chutě limitované edice TEEKANNE si může každý vychutnat díky vánočnímu balení, které v sobě ukrývá tři exkluzivní čaje s osobitými ovocnými příchutěmi a stylovou skleničkou, která podtrhne celkový čajový zážitek.


Připravte si letos vítězný bramborový salát

6. 12. 2017

V sobotu proběhl ve středočeském Mratíně jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Letos se vyhledávané kulinářské soutěže účastnilo rekordní množství týmů, překvapením byla například speciální odrůda fialových brambor.


Vánoční pečení se letos prodraží

5. 12. 2017

Vánoční cukroví nepeče téměř 30 procent českých domácností, jen čtyři procenta Čechů se ale obejdou úplně bez něj – vyplývá to z průzkumu společnosti KPMG. Většina lidí, kteří cukroví nepečou, ho dostane od příbuzných či známých, cukroví kupuje každá desátá domácnost v Česku. Letos si Češi při pečení i nákupu vánočních cukrovinek budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Vyzkoušejte zdravé netradiční cukroví bez vajec, cukru, mléka a másla podle Kataríny Prokopové, zfarmydomu.cz


Vánoční balíček uzenin Schneider Selection

4. 12. 2017

Vánoce se blíží a vy už se jistě těšíte na bramborový salát. Zkuste jej letos připravit jinak. Tentokrát přidejte do salátu vynikající uzenou klobásou Gyulai od Schneider Selection. Pochutná si jistě celá rodina.


Co byste měli vědět o mouce

1. 12. 2017

Když se řekne mouka, nejspíše se vám vybaví bílý prášek nebo krupička – surovina pro křehké a nadýchané moučníky. Jak je to v současnosti s moukou a obsahem lepku? Které mlýnské výrobky jsou pro nás specifické a jak se liší od zbytku světa? Jakou roli hrají produkty z mouky v naší výživě? Jak poznat kvalitní mouku?


Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+