Chřest se sýrem tre corti | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Chřest se sýrem tre corti

26. 3. 2019

Blíží se sezóna chřestu, a proto vám nabízíme zajímavý recept, kde tuto lahodnou zeleninu můžete využít.

SUROVINY :1 svazek zeleného chřestu, 100 g sýru Tre Corti nebo Gran Moravia, 100 g italského specku Gran Moravia nakrájeného na tenké plátky, extra panenský olivový olej na vytření pekáčku

PŘÍPRAVA:

Tvrdé konce chřestu jemně oloupejte. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložte chřest a vařte asi 5 minut. Chřest musí zůstat křupavý. Poté ho okamžitě zchlaďte v ledové vodě, tím si chřest zachová svěží zelenou barvu. Olivovým olejem jemně vytřete pekáček. Každý stonek chřestu omotejte italským speckem. Rozložte vedle sebe do pekáčku. Na chřest nastrouhejte sýr Tre Corti (lze použít také Gran Moravia) a nakonec zakápněte olivovým olejem. Pečte v troubě na 180°C do lehkého zezlátnutí sýra. Podávejte s bagetkou.

Náš tip: Doporučujeme zapíjet bílým vínem PINOT GRIGIO IGT, společnost Zaccagnini, která vznikla v roce 1978 v malebné oblasti regionu Abruzzo. Má světle žlutou barvu se zelenkavými odlesky. Jemná a elegantní chuť s vyváženým aroma. Skvěle se hodí ke zrajícím a tvrdým sýrům, např. Gran Moravia či Pecorino. Vše zakoupíte v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.


publikováno: 26. 3. 2019, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: vaříme, večeře, víno, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+