Co bude dnes k večeři? | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Co bude dnes k večeři?

22. 1. 2019

Tato otázka straší každou hospodyni. Jak nesklouznout ke stereotypu a překvapit rodinu něčím zajímavým? Často k tomu stačí jen maličkost, třeba k osvědčenému receptu přidat čerstvé bylinky a oříšky. Inspirujte se recepty od P&G foodies a překvapte rychlou a zdravou večeří v podobě plněných portobello s halloumi a piniovými oříšky nebo candátem s mandlemi.

Plněné portobello žampiony s halloumi a piniovými oříšky

(příprava 10 min / 35 min pečení, 4 porce)

Suroviny: 4 portobello žampiony, 100g halloumi sýra, 1 stroužek česneku, 3 lžíce nasekané čerstvé bazalky, 1 zelený stonek jarní cibulky, 40 g másla, 3 lžíce piniových oříšků, sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. V malé misce si připravíme náplň. Smíchejte si nastrouhaný halloumi sýr, rozdrcený stroužek česneku, najemno nasekanou bazalku, jarní cibulku, změklé máslo, pinioové oříšky, sůl a špetku pepře.
  3. Žampiony naplňte sýrovou směsí, zabalte do pečícího papíru s alobalem a pečte 25 min. Poté částečně rozbalte a pečte dalších 10 min v režimu gril.

Candát s mandlemi + citrónovo tymiánové brambory

(2 porce, příprava 10 min / pečení 45 min)

Suroviny: 500 g brambor, 400 g candáta 2 citróny, olivový olej, 6–8 snítků tymiánu, 1 stroužek česneku, 4 lžíce plátků mandlí, pepř, sůl

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Brambory a 1 citrón nakrájejte na měsíčky. Na pečícím papíře potřete měsíčky olivovým olejem, osolte, opepřete a přihoďte několik snítků čerstvého tymiánu.
  3. Pečte cca 25 min nebo dokud brambory nezměknou. V průběhu pečení jednou vše promíchejte.
  4. Rybu rozdělte na dva kusy. Jednotlivé filety potřete olivovým olejem, důkladně osolte, opepřete, přidejte další snítky tymiánu. Navrch ozdobte tenkými plátky česneku, mandlí a citrónu.
  5. Brambory přesuňte stranou a doprostřed umístěte filety candáta.
  6. Pečte vše společně dalších 15 minut.

publikováno: 22. 1. 2019, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+