Doplňte vitaminy s originálními recepty na kuskus a plněné žampiony | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Doplňte vitaminy s originálními recepty na kuskus a plněné žampiony

3. 4. 2018

Dodejte svému tělu pestrou a vyváženou stravu plnou vitaminů a minerálů. A to nejlépe v lahodném jídle, kterému neodolá žádný člen rodiny! Rozmazlete své nejbližší vynikajícími recepty, které jsou plné chutné a zdravé zeleniny Dione. Připravte si kuskus s letní zeleninou, který budete mít hotový během chviličky, a upečte si žampiony plněné zeleninovou směsí a sýrem. Po těchto lahůdkách plných zeleniny se jenom zapráší!

Rychlý a jednoduchý kuskus

Suroviny: 1 balení Letní směsi Dione 350 g, 150 g kuskusu, 1 lžíce olivového oleje, máslo, bylinkové máslo, sůl

Postup:

Do kuskusu přidejte 1 lžíci olivového oleje a zalejte vařící vodou tak, aby byl kuskus celý ponořený. Přiklopte a nechte asi 5 až 7 minut odstát. Mezitím si na pánvi rozpusťte máslo, přidejte Letní směs Dione 350 g, lehce ji orestujete, osolte a posypte bylinkovým máslem. Do odstátého kuskusu přidejte orestovanou zeleninu, jemně promíchejte a podávejte. Pro zvýraznění chuti můžete přidat trochu ostrého kečupu nebo rovnou nakrájenou pálivou papričku.

Plněné žampiony

Suroviny: 1 balení Exclusive polévkové Dione 350 g, 600 g větších žampionů, 200 g taveného sýra, 100 g eidamu nebo sýru s modrou plísní, 50 g másla nebo oleje z bazalkového pesta, 1 větší cibulka nebo 3 šalotky, 1 menší sklenička bazalkového pesta, sůl, pepř

Postup:

Nejprve očistěte žampiony a zbavte noh, které ponechejte do náplně. Kloboučky poklaďte na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem, jemně osolte a opepřete. Poté krátce zapečte v předehřáté troubě nebo rychle opečte na pánvi. Mezitím si nakrájejte a orestujte na másle cibulku a přidejte balení zeleninové směsi Exclusive polévková Dione 350 g. Za občasného míchání přidejte nakrájené nohy žampiónů a bazalkové pesto. Nechte vychladnout a poté smíchejte s taveným sýrem, dle potřeby ještě dochuťte. Připravenou směsí plňte napůl upečené žampiony a posypte nastrouhaným sýrem. Nakonec naplněné žampiony zapečte v předehřáté troubě zhruba dalších 3 až 5 minut. Žampiony můžete použít jako přílohu – například ke grilovanému kuřecímu prsu, nebo jako základ, ke kterému opečete brambory nebo hranolky a budete je podávat s česnekovým dipem.

Video s tímto receptem najdete na: http://www.mo­jedione.cz/…ev­kova-dione.


publikováno: 3. 4. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: rychle na talíř, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+