Fit Sušené jablečné kostičky z českých jablek | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Fit Sušené jablečné kostičky z českých jablek

28. 8. 2015

Je všeobecně známo, že jedno jablko denně významně přispívá k dobrému zdraví. Ne náhodou jsou jablka symbolem regenerace a věčné svěžesti. Obsahují mnoho výživných látek jako jsou vitaminy, minerály a nenasycené tuky. Jejich konzumace zlepšuje zažívání, ale podporuje i činnost mozku a působí také na kvalitu pleti. Pokud nemáte po ruce čerstvé jablko, nezoufejte. Společnost ÚSOVSKO FOOD Klopina představuje zajímavou alternativu – Fit Sušené jablečné kostičky. Můžete mít vždy po ruce české jablko v praktickém balení!

Jak se vyrábějí?

Sušené jablečné kostičky jsou vyrobeny z jablek, která společnost ÚSOVSKO FOOD pěstuje výhradně ve vlastních sadech. Celá ovocnářská výroba je již od roku 1994 zapojena do svazu pro integrované systémy pěstování ovoce s právem užívání ochranné známky SISPO na veškerou produkci. Jablka jsou zpracována ve vlastní sušárně. Před usušením projdou třídičkou, mycí lázní, optickou kontrolou, proběhne odstranění jadřinců a nařezané jablečné kostičky již putují přímo do sušárny.

Bez konzervantů

Pro zachování maximálního obsahu prospěšných živin je ovoce sušeno ve slupce. K přípravě 100 g sušeného produktu je použit celý kilogram čerstvých jablek. Sušené jablečné kostičky, které jsou zároveň základní surovinou pro müsli tyčinky, jsou příjemně křupavé. Obsahují totiž maximálně 5 % vody. Mají vysoký obsah vlákniny a jsou zcela bez konzervantů, umělých aromat a barviv.

Svačinka i na pečení

Tento ovocný produkt, nezaměnitelné sladkokyselé chuti, se hodí jako lahodná svačinka do auta, do kapsy, batohu i kabelky. Má však i další možnosti využití. Výborně chutná v kombinaci s bílým jogurtem, čajem či mlékem. Hodí se do různých moučníků nákypů, ovocných salátů i osvěžujících nápojů.

  • Fit Sušené jablečné kostičky jsou v prodeji v běžné obchodní síti od června 2015.

www.tycinkafit.cz


publikováno: 28. 8. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dítě, ovoce, svačina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+