Hruškový koláč s mandlovou náplní | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Hruškový koláč s mandlovou náplní

6. 10. 2020

Vyzkoušejte pečení s jemně mletou špaldovou moukou Pernerka. Pokrmům dodá jemně oříškovou chuť a lze ji přitom používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Špaldová hladká mouka Pernerka je připravena unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti.

Časová náročnost: 60 minut

Suroviny:

TĚSTO 220 g hladké špaldové mouky Pernerka, 60 g cukru, 1 vejce, 100 g másla pokojové teploty, Špetka soli

MANDLOVÁ NÁPLŇ 250 g tučného tvarohu, 100 g cukru, 2 vejce, 100 g mletých mandlí, 2 PL hladké mouky

HRUŠKY asi 3 hrušky, 2 PL cukru, skořice, 3 PL rumu, 500 ml vody

POSTUP:

Nejprve ze všech surovin vypracujeme těsto, které upěchujeme do koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Poté si v hrnci svaříme hrušky tak, že přidáme všechny ingredience a hrušky rozpůlené na poloviny (bez jadřinců). Vaříme cca 2–3 minuty, záleží na zralosti hrušek. Hrušky by měly být po uvaření spíše tvrdší, ještě se dodělají v troubě. Mezitím si připravíme mandlovou náplň. Smícháme si všechny ingredience a umícháme krém, který poté vlijeme do formy vyplněné těstem. Nakonec přidáme hrušky, které jsme si předem nařízli na hřbetu. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 40 minut. Vychladlý koláč pocukrujeme a dozdobíme mandlemi.


publikováno: 6. 10. 2020, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, pečení

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+