Kaki banánový chléb | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Kaki banánový chléb

3. 12. 2018

Vyrostlo ve slunné Valencii ve Španělsku a představuje výtečnou zdravou svačinku a skvělou ingredienci do vaření i pečení. Kaki Persimon Bouquet si zkrátka zamilujete na první ochutnání. Právě teď ho můžete najít na pultech obchodů – sezóna kaki totiž právě začíná!

Kaki-banánový chléb

Suroviny: 2 drobně nakrájené kaki Persimon Bouquet, 1 zralý banán, rozmělněný vidličkou, 210 g hladké mouky, 1 vejce, 115 ml mléka, 100 g pískového cukru, 50 g změklého másla, 1 lžička sody na pečení, ¼ lžičky soli, 50 g rozinek, 60 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných, na špičku nože muškátového oříšku

Postup:

Předehřejte troubu na 170° C. V misce smíchejte přísady – mouku, cukr, sodu na pečení, muškátový oříšek a sůl a odložte. Do další misky vložte vejce, mléko a máslo. Šlehejte, dokud se vše dobře nespojí.  Poté přilejte do první mísy i s kaki, banánem, rozinkami, ořechy. Nalijte do připravené formy a pečte 60 minut, nebo dokud špejle vložená do středu nebude lepivá. Nechte chleba vychladnout 10 minut před krájením.

www.nejkaki.cz


publikováno: 3. 12. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, ovoce, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+