Kam zajet potěšit chuťové pohárky? | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Kam zajet potěšit chuťové pohárky?

7. 8. 2018

Léto láká k různorodým aktivitám. Pokud vyrazíte na výlet, turistické trasy naplánujte pečlivě přes občerstvovací stanice. Ještě lépe uděláte, pokud si zajedete na lokální folklorní svátky, které nabídnou k ochutnávce to nejlepší z regionů. Máme pro vás 3 tipy na druhou polovinu prázdnin.

Pošmákněte si na regionálních specialitách v Moravskoslez­ském kraji

V sobotu 11. srpna zavítejte do Karlovy Studánky, kde se koná tradiční gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko. Díky své bohulibé myšlence, kterou je snaha o navrácení typických regionálních specialit do místních kuchyní, se akce těší velké oblibě. Pro milovníky dobrého jídla a pití je připraven den plný ochutnávek a kulinářské zábavy a nudit se nebudou ani nejmenší návštěvníci. Část programu je věnována slavnostnímu vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2018. Na oceněných výrobcích si bude možné zároveň na místě pochutnat.

Dožínky Zlínského kraje potěší duši i bříško

Dožínky jsou především tradiční oslavou sklizně a velkým folklorním svátkem. Již po deváté se v sobotu 18. srpna sjedou do Kroměříže zemědělci, krojovaní účastníci a umělecké soubory. Těšit se můžete na přehlídku rozmanitých lidových tradic, průvod městem či slavnostní předání certifikátů vítězům Regionální potraviny. Ti se tak mohou pyšnit titulem Regionální potravina 2018 Zlínského kraje. Na místě bude možnost ochutnat a zakoupit to nejlepší z Hané, Valašska a Slovácka.

Boskovice hostí jihomoravské slavnosti úrody

V sobotu 1. září vás zveme na tradiční Jihomoravské krajské dožínky, tentokrát do Boskovic. Zemědělci a potravináři z celého kraje představí a nabídnou své nejlepší lokální produkty při příležitosti oslav úrody. V rámci bohatého programu proběhne také slavnostní předání certifikátů Regionální potravina Jihomoravského kraje 2018. Letošní vítězné dobroty budete mít možnost nejen ochutnat, ale také zakoupit přímo na místě.


publikováno: 7. 8. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: akce, místní speciality

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+