Kari z červené čočky vám dodá jarní energie za pár minut | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Kari z červené čočky vám dodá jarní energie za pár minut

16. 3. 2017

O příznivých účincích konzumace luštěnin na lidský organismus slyšíme často, i přesto na našem stole obvykle chybí. A to je velká škoda, čočka je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů její konzumací pomůžeme nejen své pleti a vlasům, ale i náladě. Navíc, tento recept se s vaším malým přičiněním uvaří téměř sám.

Neopomíjíte luštěniny?

Luštěniny se mohou stát oblíbenou pochoutkou nejen při redukci váhy, vzhledem k jejich pozitivním účinkům na naše tělo bychom je neměli opomíjet ani v běžné stravě. Nejen, že obsahují vysoké množství vlákniny, která dokáže zasytit i přes nízký obsah kalorií, jejich konzumace dodá našemu tělu i potřebné množství bílkovin. Pokud se chceme vyhnout jarním depresím a únavě a dodat tělu například potřebný vápník, hořčík a vitamin B, který nám po dlouhé zimě chybí, luštěniny jsou tím pravým způsobem, jak organismus nastartovat.

Připravte si kari z červené čočky. Tu navíc není potřeba ani máčet, krásně změkne během několika minut vaření a v kombinaci s kari vás nabije potřebnou energií.

Ingredience (na 2 porce): 2 velké brambory, 2 větší mrkve, 1 plechovka krájených rajčat, 1 cibule, 100 g červené čočky, 1 litr zeleninového vývaru, olivový olej, 1 lžička kari, špetka mletého římského kmínu, sůl, čerstvě nasekaný koriandr

Postup:

Nejprve si rozehřejeme pánev a připravíme veškeré suroviny, cibulku nakrájíme nadrobno, mrkev a brambory na kostičky. Na olivovém oleji zpěníme nasekanou cibulku, a jakmile začne sklovatět, přidáme lžičku kari, římský kmín a necháme ještě chvíli rozvonět. Přidáme pokrájená rajčata, mrkev a brambory a pod pokličkou necháme asi 30 minut na mírném plamenu probublávat, dokud mrkev a brambory nezměknou. Nakonec už stačí jen přidat propláchnutou červenou čočku a ještě 5 minut povařit. Hotové kari dochutíme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.

zdroj: recept pro blog.kitchenaid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.


publikováno: 16. 3. 2017, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: luštěniny, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+