Klobása na vaření Schneider Selection nejen do zelňačky | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Klobása na vaření Schneider Selection nejen do zelňačky

21. 9. 2017

Podzimní dny nedočkavě klepou na dveře. Se stále kratšími dny přijdou také chladné večery, a vrátí se chuť na vydatnou polévku. Stačí roztopit kamna a užít si třeba tradiční zelňačku s poctivou klobásou! Vyzkoušejte náš recept.

Jedete na chalupu?

Jemně pikantní Klobása na vaření Schneider Selection, vyrobená tradičním způsobem zkušenými slovenskými uzenáři, je určená speciálně do zmíněné zelňačky nebo také do vyloženě chlapských receptů, jakým je buřtguláš nebo třeba kovbojské fazole. Klobása na vaření Schneider Selection je k přípravě těchto pokrmů, které potěší celou rodinu, a to nejen o víkendu na chatě, naprosto ideální. 1 kg výrobku koupíte za 159 korun.

Recept na poctivou Zelňačka s klobásou

Suroviny: 500 – 700 g kysaného zelí, 2 klobásy na vaření (Klobása na vaření značky Schneider) k dostání v pultu vašeho Tesca, 3 – 4 brambory, 1 větší cibule, 1 lžíce červené sladké papriky, bobkový list, černý pepř, nové koření, 200 – 250 ml smetany ke šlehání, 1 – 3 lžíce hladké mouky, sůl, sádlo nebo olej na smažení

Postup:

Kysané zelí lehce propláchneme, zalijeme vodou a dáme ho do hrnce uvařit doměkka. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, dáme je vařit do lehce osolené vody. Musíme je vařit zvlášť od zelí, jinak by jim trvalo velmi dlouho, než by změkly. Na sádle nebo na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile začne měknout a lehce zlátnout, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka. Opečenou klobásu zasypeme mletou sladkou paprikou, přidáme 2 – 3 bobkové listy a několik kuliček černého pepře a nového koření. Vše společně zasmahneme, aby se koření opeklo. Pak do hrnce přilijeme uvařené brambory i s vodou, ve které se vařily. Přidáme zelí – pokud chceme polévku kyselejší, tak i s vodou, ve které se vařilo. Jinak ho scedíme a vodu do hrnce přilijeme novou. Vše společně promícháme a do polévky přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Množství mouky záleží na tom, jak chceme mít polévku hustou, obvykle přidáváme cca 2 lžíce. Polévku za občasného promíchání vaříme na mírném plamenu 10 – 15 minut, aby se mouka stihla dobře provařit. Ochutnáme a podle chuti dosolíme. Podáváme ideálně s kouskem dobrého pečiva…

www.schneider-group.cz

www.JakNaVelke­Veci.cz


publikováno: 21. 9. 2017, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: maso, nákupy, polévka, vaříme, večeře

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+