Lehké jarními recepty | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Lehké jarními recepty

8. 5. 2018

S jarem přichází chuť na lehká svěží jídla, která pomohou vyčistit a znovu nastartovat organismus. Právě teď je ta nejlepší doba na detox.

Oživte svůj jídelníček zeleninou, ovocem s vitaminy

S produkty Dione to bude hračka, a ještě si pochutnáte. Připravte si chutné špenátové tartaletky s mrkví a ovesnými vločkami a k svačině si nachystejte vitamínové smoothie.

Špenátové tartaletky

Těsto: 2 vejce, 6 lžic olivového oleje, 120 g mrkve (jemně nastrouhané), 100 g ovesných vloček (rozemletých), 140 g celozrnné mouky, 1 lžička prášku do pečiva, sůl

Náplň: 4 šalotky, 2 lžíce olivového oleje, 80 g Listového špenátu řezaného Dione (balení 400 g), 8–10 sušených rajčat, 200 ml mléka, 2 vejce, 100 g čedaru, sůl, mletý pepř

Postup:

Do robotu dejte vejce s olivovým olejem a nechte prošlehat plochým nástavcem. Po chvíli přidejte nastrouhanou mrkev, najemno rozemleté vločky, mouku, prášek do pečiva a sůl dle chuti. Zpracované těsto si rozdělte na osm dílů a vytvarujte z každé části na pomoučněném válu kolečka, kterými plňte formičky na tartaletky. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 10 minut. Mezitím si připravte náplň. Na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku do zlatova. Přidejte špenát a směs osolte a opepřete. Nakonec přisypte nasekaná sušená rajčata a nechte vychladnout. V míse si smíchejte mléko s vejci, nastrouhaným sýrem a přidejte ke špenátové směsi. Upečené tartaletky plňte vzniklou náplní a pečte na 180 stupňů dalších 15 až 20 minut. Hotové koláčky můžete podávat v teplé i studené formě, skvěle poslouží k obědu, večeři i svačině.

Smoothie

Příprava vitaminového smoothie je opravdu velmi snadná. S jeho obsahem můžete experimentovat. Můžete přidat své oblíbené ovoce nebo sáhnout po sezónní nabídce ze zahrádky. Kromě máty je možné osvěžit nápoj například také meduňkou. A pokud chcete do těla dostat opravdu velkou porci vitamínů a minerálů, přidejte trochu kapusty. Díky malinám ji ve smoothie skoro neucítíte.

Na nápoj si připravte: 1 zralé mango, 2 hrsti mražených Malin Dione 200 g, šťáva z 1 limetky, 2 hrsti Listového špenátu řezaného Dione (balení 400 g), několik lístků čerstvé máty, 150 až 200 ml vody

Postup:

Všechny ingredience důkladně promixujte a podávejte ozdobené malinou a lístkem špenátu.

  • Produkty značky Dione jsou k dostání ve všech běžných potravinových řetězcích jako je např. Albert, Billa, Kaufland nebo Tesco. Recepty a tipy, jak výrobky Dione zpracovat najdete na www.mojedione.cz.

publikováno: 8. 5. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: ovoce, vaříme, večeře, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+