Letní saláty s kuřecím masem | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Letní saláty s kuřecím masem

11. 7. 2018

Myslíte si, že grilované kuřecí maso do salátu nepatří? Mýlíte se. Grilované kuře naopak dokáže přidat výraznou chuť a lze si pohrát i s různými marinádami. Nejvhodnější jsou kuřecí prsa, která neobsahují tolik tuku a neznehodnotí tak dietní potenciál každého salátu. Kuře můžete přidat buď v horkém stavu těsně před servírováním, nebo ho nechat vychladnout a do salátu naporcovat později. Doporučujeme použít Dobré kuře z Klatov, které zaručuje čerstvé maso českého původu.

Salát s hrozny, špenátem, nivou a grilovaným kuřecím

Ingredience:

200 g Kuřecích prsou

150 g Bílého hroznového vína

100 g Nivy

1× Řapíkatý celer

1× Jablko

½ dl Bílého vína

Čerstvý listový špenát

Olivový olej

Pepř mletý

Citron

Sůl

Cukr

Postup:

Zeleninu a ovoce pečlivě omyjeme. Jablko a řapíkatý celer nakrájíme na jemné plátky. Přidáme hroznové víno a listový špenát. Vše jemně promícháme. Přidáme špetku soli a pepře a na špičku lžičky trochu cukru. Zalijeme bílým vínem, zakápneme olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme naporcovanou nivu a grilovaná kuřecí prsa. Dle chuti můžeme ještě přidat pár kapek šťávy z citronu.

Grilované kuřecí prso s rukolovým salátem

Ingredience:

200 g Kuřecích prsou

Čerstvá rukola

5× Cherry rajčata

Pár lístků čerstvé máty

¼ Červené cibule

Limetka

Olivový olej

Pepř mletý

Sůl

Postup:

Zeleninu pečlivě omyjeme a rukolu propereme. K rukole přidáme na půlky pokrájená cherry rajčata. Červenou cibuli nakrájíme na jemné plátky a posypeme jimi salát. Ochutíme dle potřeby solí a pepřem a zakápneme olivovým olejem. Grilované kuřecí maso položíme na salát a ozdobíme několika lístky čerstvé máty. Přidat můžeme pár plátků nakrájené limetky.


publikováno: 11. 7. 2018, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: kuře, vaříme

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+