Namíchejte si koktejl Martini Royale | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Namíchejte si koktejl Martini Royale

19. 7. 2013

Užijte si s Martini léto a osvěžte se novým drinkem Martini Royale. Z jeho vzhledu, lahodné vůně a osvěžující chuti na vás dýchne vytříbený italský styl a paprsky letního slunce. Příprava je rychlá a jednoduchá a vy si tak můžete nápoj vychutnávat v klidu domova. Překvapte své přátele svým barmanským uměním a namíchejte letní koktejl s bublinkami a ovocem.

Koktejl Martini Royale

Ingredience na přípravu 1 drinku Martini Royale Rosato: 5 cl Martini Prosecco sekt, 5 cl Martini Rosato, led, měsíček pomeranče (případně lesní plody)

Postup:

Do větší sklenice na víno vložíme led, nalijeme 5 cl Martini Prosecco sektu a 5 cl Martini Rosato či Bianco vermutu, poté promícháme. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Pro domácí přípravu se stačí řídit jednoduchým pravidlem: celý obsah drinku je tvořen polovinou Martini Rosato a polovinou Martini Prosecco. Na závěr lze dozdobit drobnými zahradními či lesními plody nebo plátkem pomeranče a můžeme podávat. Pokud budeme drink připravovat z vermutu Martini Bianco, přidáme na závěr limetovou šťávu a plátek limetky na ozdobu.

Víte, že

Vína, která se při přípravě MARTINI používají, jsou známá jako „Vino Fiore“ a jsou získávané z prvního jemného lisování hroznů. Pro jiskřivý a lehký charakter MARTINI jsou především vybírány italské hrozny Trebbiano a Catarrato, které jsou odborně míchány do požadované chuti. Tajnou formuli z roku 1863 na ROSSO znají pouze 4 lidé, stejně jako pozdější recepty na Extra dry, Bianco a Rosato. Toto složení podrobně popisují přesné kombinace a přípravu z více než 40 jednotlivých rostlin. Dnes je tajný recept MARTINI uchován v Ženevském trezoru a při výrobě se stále svědomitě dodržuje původní receptura.


publikováno: 19. 7. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: alkohol, nápoje, zábava

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+