Nové mouky Babiččina volba na kynutá, křehká a dortová těsta | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Nové mouky Babiččina volba na kynutá, křehká a dortová těsta

12. 10. 2015
Soutěž byla ukončena.

Správná odpověď: Vlastnosti hladké mouky na pečení ovlivní mletí.

Výherci: Eva Slaninová, Antonie Kulová, Miroslava Šimková, Dušan Herda, Patrika Lexová

Nové mouky Babiččina volba jsou speciálně určené na různé druhy těst. Jejich vlastnosti jsou dány způsobem mletí. Zrno pšenice má v každé své části různé složení – jiný obsah a kvalitu lepku, škrobu a dalších látek, které mají zásadní vliv na pečení. Postupným mletím zrna získáváme mouky s odlišnými vlastnostmi a jejich mísením pak připravíme tu ideální pro každý druh těsta. Mouky neobsahují žádné přidané složky, jejich jedinou složkou je potravinářská pšenice.

Hladká mouka na kynuté těsto

Okolo kynutého těsta koluje spousta pověr, co dělat či nedělat, aby těsto dobře vykynulo. Spolehlivější než staré pověry je nová mouka Babiččina volba Hladká mouka na kynuté těsto, která je speciálně namletá pro všechny výrobky z kynutého těsta. Těsto s touto hladkou moukou dobře kyne, má větší objem, je tažné, pružné a lépe drží tvar. Vyzkoušejte ji místo běžné hladké mouky v receptech na kynuté pečivo – například na mazance, vánočky, buchty, koblihy, koláče, rohlíky či pizzu.

Hladká mouka na křehké pečivo

Vánoce jsou tu cobydup. Letos zkuste upéct z nové speciálně namleté mouky Babiččina volba Hladká mouka na křehké pečivo. Těsto z ní se dobře vyvaluje, nelepí se a skvěle se vykrajuje. A vy tak můžete své vánoční cukroví dovést ke sladké dokonalosti. Babiččina volba přichází jako první na trh s moukou určenou právě pro pečení drobných tvarů křehkého pečiva, k němuž patří bezesporu vánoční cukroví, čajové pečivo, linecké pečivo či různé druhy sušenek.

Hladká mouka dortová

Novinka od Babiččiny volby, Hladká mouka dortová (dříve se prodávala pod názvem Babiččina volba Prémiová) je extra světlá mouka, která se dobře spojí s ostatními surovinami v hladké těsto. Moučníky z této mouky mají lehkou konzistenci a jemně pórovitou strukturu. Jsou vhodné pro plnění krémy a pro promazávání. Tato mouka je ideální k přípravě nejen dortových korpusů, ale všech výrobků z třených a šlehaných hmot – piškotových moučníků a rolád, krémových řezů, bábovek, perníku nebo na neodolatelné velikonoční beránky, jimiž potěšíte každého koledníka.

Babiččina volba je mouka pro všechny, kteří hledají stálou a kontrolovanou kvalitu.

Soutěžní otázka

Co ovlivní vlastnosti hladké mouky na pečení?

a) mletí

b) teplota

Pět výherců, kteří do 26. 10. 2015 správně odpovědí na soutěžní otázku, dostanou všechny tři druhy hladké mouky Babiččina volba. Odpověď zasílejte na soutez@trendyz­dravi.cz s označením mouka.


publikováno: 12. 10. 2015, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: dezerty, pečení, pečivo, sladkosti, Vánoce

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+