Ochutnejte Tátův sad cider | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví


Ochutnejte Tátův sad cider

16. 10. 2017

Tátův sad cider polosuchý je svěží, s výraznější kyselinkou a lehkou sladkostí, kterou dodává špetka třtinového cukru. Ve vůni a chuti jsou cítit zelená jablka. Osvěžující nápoj vzniká z jablečného moštu. Táta Jan Abt jablka sklidí, vylisuje, fermentuje a na závěr nalahvuje. Vše vyrábí v Líšnici, kousek za Prahou, ze starých odrůd jablek. Polosuchý cider potěší především ty, kteří se ještě nepropili k suchému.

Bez přidaného cukru

Tátův sad cider suchý je perlivý nápoj z čerstvě lisovaného jablečného moštu. Tento cider je bez přidaného cukru. Jeho chuť je lehce nahořklá, kyselá a suchá. Pro fanoušky suchých ciderů ideální. Silný, řízný a plný chuti. Tátův sad je specifický především tím, že jeho výroba a vše s ní spojené, od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování a ochutnávání probíhá na jednom místě – na rodinném statku Abtových v Líšnici u Prahy.

Tátův sad je rodinná značka jablečných ciderů a přírodních limonád, která vstoupila na trh v roce 2016. Rodina Abtových, Táta Jan, Máma Kateřina a děti, vyrábí cidery tradiční anglickou metodou z čerstvě lisovaného jablečného moštu. Jako jediný výrobce na našem trhu, má v rukách celý proces výroby od roubování stromů, zemědělské činnosti, přes fermentaci, lahvování až po finální dovoz ke svým zákazníkům. Pro výrobu používá plody ze starých odrůd jabloní pěstovaných na vysokokmenných podnožích a speciální anglické a francouzské odrůdy hořkých jablek s vysokým obsahem taninu. Celá výroba je samozřejmě ekologická, s respekt k přírodě a tradičním způsobům hospodaření.


publikováno: 16. 10. 2017, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: nákupy, nápoje

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+