Ostré omáčky Heinz pro dokonalé chilli con carne, mexickou polévku a Bloody Mary | Výživa a gastronomie | Trendy zdraví

Ostré omáčky Heinz pro dokonalé chilli con carne, mexickou polévku a Bloody Mary

13. 6. 2013

Možná jste si to už také vyzkoušeli. Uvařili jste podle receptu pokrmy asijské a mexické kuchyně – vše bylo takřka dokonalé, jen tomu chyběla ta pověstná tečka. A v tu chvíli by měla přijít na řadu horká novinka na našem trhu – ostré omáčky Heinz tří druhů chilli papriček. Unikátní řada pálivých omáček obohatí jídlo o novou škálu chutí a zaručeně potěší všechny milovníky ostrých chutí. Ostré omáčky Heinz nabízí (když vám neujede ruka) perfektní rovnováhu mezi vyváženou chutí a charakteristickou ostrostí tří druhů chilli papriček. Vylepšené víčko umožňuje přesné a jednoduché dávkování. Vyzkoušejte je podle uvedených receptů na Mexickou polévku, Bloody Mary a Chilli con carne.

Chipotle & Garlic Sauce je mírně pálivá omáčka s příjemným nádechem česneku a nezaměnitelným­kouřovým podtónem. Omáčka je vhodná pro masa pečená, grilovaná i nakládaná.

Green Jalapeño Sauce je smyslně pálivá omáčka se zelenými papričkami Jalapeňo. Papričky Jalapeňo se skvěle hodí na dochucení jakýchkoli mexických jídel vyžadujících ten správný říz.

Yellow Habanero Sauce je ohnivě ostrá chilli omáčka s pravými mexickými papričkami Habanero.

  • Ostré omáčky Heinz pořídíte v obchodu již za 49,90 Kč.

Mexická polévka

Čas přípravy: 20 minut

Doba vaření: 45 minut

Počet porcí: 2

Ingredience

Polévka

• Olivový olej

• 1 cibule (nasekaná)

• 4 stroužky česneku (nadrcené)

• 1 chilli paprička (sušená, jemně nasekaná)

• ½ lžičky římského kmínu

• 1 plechovka Heinz Krájených rajčat

• 1,5l kuřecího vývaru

• 2 kuřecí prsa (nakrájené na plátky) • Šťáva z 2 limetek

Obloha

• Domácí nachos

• Míchané fazole

• Plátky avokáda

• Heinz Hot omáčka – Green Jalapeňo

Postup:

• Rozehřejte olej na velké pánvi

• Do pánve vložte cibuli, česnek, nechte zesklovatět (přibližně 5 minut) a poté zamíchejte s chilli, římským kmínem, rajčaty a kuřecím vývarem

• Polévku vlijte do kuchyňského robota, nebo použijte ruční mixér a vše rozmixujte do hladkého pyré

• Poté polévku vlijte znovu do pánve a poté přiveďte k varu

• Přidejte kuře a při mírném varu vařte 10 minut, dokud není kuře hotové

• Zamíchejte s limetkovou šťávou a dle chuti dokořeňte

• Podávejte s nachos, fazolemi, avokádem a Heinz Hot omáčkou – Green Jalapeňo

Bloody Mary

Počet porcí: 1

Ingredience:

• 6 částí Tomatového džusu

• 1 část Citronového džusu

• 1 část Heinz Worcesterové omáčky

• 3 kapky Heinz Hot omáčky Chipotle & Garlic

• Špetka namletého černého pepře

• Špetka celerové soli

• 1 lžička křenu

• 1 dílek citronu a řapíkatý celer na ozdobu

Postup:

• Smíchejte společně všechny ingredience

• Podávejte ve vychlazené sklenici

• Ozdobte celerem a citronem

Extra TIP!

Udělejte se speciální ledové kostky s Hot omáčkou Chipotle & Galic – možství vody a Hot omáčky 4:1. Tím, jak se ledové kostky budou rozpouštět, budou postupně váš drink dochucovat.

Chilli con carne

Počet porcí: 4

Ingredience:

• Olivový olej

• 2 červené cibule (nasekané)

• 2 stroužky česneku (nasekané)

• 1 lžička skořice

• Heinz Hot omáčka

• 500g mletého hovězího

• 300g sušených rajčat (nasekaných)

• 2 plechovky Heinz Krájených rajčat

• 1 plechovka Heinz Červených fazolí

Postup:

• Rozehřejte na pánvi olej a osmažte nasekanou cibuli a česnek společně se skořicí

• Přidejte mleté hovězí maso a ochuťte pár kapkami Heinz Hot omáčky – Chipotle & Garlic a maso osmahněte dohněda

• Nakonec přidejte Heinz Krájená rajčata a Červené fazole a vařte po dobu 5 minut

Extra TIP! Aby byl výsledný efekt ještě hezčí, ozdobte talíř dalšími pár kapkami Heinz Hot omáčky – Chipotle & Garlic.


publikováno: 13. 6. 2013, v rubrice Výživa a gastronomie
Štítky: maso, místní speciality, muž, nápoje, oběd, ochucování, omáčka, vaříme, zelenina

Další články v rubrice Výživa a gastronomie:

Design: Jana Pospíšilová, Kód: Karel Koliš | Prohlášení
(c) Trendy zdraví 2009+